12. feb 2018 Presseklip

Billig overskudsvarme på vej i Viborg

LÆS I DAG Varme fra Føtex og hospital bliver til fjernvarme i Viborg - varmepumpe er ønsket. Fjernvarme er på vej til Ørslev. Bedre varmemålere i Hovedgård. 

Viborg Stifts Folkeblad:
Billig overskudsvarme på vej i Viborg
Viborg Fjernvarme og Energi Viborg er blevet enige om en aftale, som gør det muligt at udnytte overskudsvarme fra regionshospitalet og Føtex – og det kan give lavere varmepriser i området.

Det er varmen fra køleanlæggene i supermarkedet og gratis varme fra hospitalet, der kan bruges og sendes ud til 400 varmekunder i midtbyen.

Hvis el-afgiften som lovet bliver nedsat med 20 kroner pr. MWh fra 2019, falder prisen for at udnytte overskudsvarmen fra de to steder til under det halve af de godt 400 kroner, Viborg Fjernvarme betaler for en MWh varme fra Energi Viborg, der hovedsageligt bruger naturgas, forklarer direktør i Viborg Fjernvarme, Morten Abildgaard til Viborg Stifts Folkeblad.

_____


Viborg Stifts Folkeblad:
Varmepumpe skal udnytte varme fra hospital
Aftalen mellem Viborg Fjernvarme og Energi Viborg om at udnytte overskudsvarme fra Føtex og regionshospitalet giver varme til 400 boliger. 

For at det kan ske, skal Viborg Fjernvarme dog skal bruge 7,6 millioner kroner på et varmepumpeanlæg for at kunne anvende den. Varmen i sig selv får selskabet kvit og frit fra hospitalet, skriver Viborg Stifts Folkeblad

_____


Vordingborg.dk:
Fjernvarme på vej til Ørslev
Vordingborg Kommunes plan- og eknik-udvalg har godkendt et projektforslag fra Vordingborg Fjernvarme, som ønsker at udvide sit fjernvarmeområde til at omfatte Ørslev. Projektforslaget omfatter fjernvarmeforsyning af hele Ørslev, inklusiv et erhvervsområde.

Området forsynes i dag primært med naturgas, men kan altså fremover få CO2-neutral fjernvarme fra Vordingborg Forsynings halmværk på Masnedø. Der vil ikke være tilslutningspligt til fjernvarmen, men forbrugerne i området vil få det samme tilbud om fjernvarme, som de øvrige ejendomme i Vordingborg by. Det forventes på den baggrund. at cirka 60 procent af ejendommene vil tilslutte sig fjernvarmen.

De første ejendomme forventes tilsluttet i 2020 og hele området tilsluttet i 2021, skriver Vordingborg.dk.

_____


Østbirk Avis:
Hovedgård får bedre varmemålere
I denne uge går Hovedgård Fjernvarmeværk i gang med at udskifte batterier i alle varmemålerne hos værkets 550 forbrugere. 

- Samtidig med dette forbedrer vi kommunikationsmodulet i måleren, så der bliver bedre muligheder for at følge og aflæse måleren. Det er et stort arbejde, så det vil forløbe hen over året og sikkert også lidt ind i næste år, siger formand for Hovedgård Fjernvarmeværk, Kaj Jessen, til Østbirk Avis.

Varmemålerne aflæses automatisk hver måned, og tallene lægges på nettet, så kunderne løbende kan følge forbruget.

Nyheder

16. mar 2018

Fornuftig udmelding af Lilleholt

I regeringens kommende energipolitiske udspil, vil der komme forslag om både elvarmeafgift og bedre udnyttelse af overskudsvarme, siger ministeren i dagens Børsen. Dansk Fjernvarme roser ministerens udmelding.

15. mar 2018

Energitilsynet kigger på overdækning

Energitilsynet vil lave en mere målrettet kontrol med fjernvarmeselskabernes overdækning. Dansk Fjernvarme hilser beslutningen velkommen.

12. mar 2018

Pas på telefonsælgere med billig fjernvarme

En forbruger ved Smørum Kraftvarme er blevet kontaktet af en sælger med billig fjernvarme, der ringer fra et nummer, der hører hjemme i Singapore.

09. mar 2018

Kraftvarmekrav og brændselsbinding står i vejen

Krav om at fjernvarmeselskaber skal producere el og varme kan risikere at hindre udbredelse af varmepumper i fjernvarmen. Ligesom brændselsbinding til naturgas vanskeliggør, at varmekunder får den billigste grønne forsyning. Dansk Fjernvarme mener, kravene må væk.

06. mar 2018

Forsyning Helsingør: Husk nye investeringer

Timingen i en total ophævelse af kraftvarmekravet passer ikke Forsyning Helsingør. Her er man i gang med at forny Helsingør Kraftvarmeværk. Derfor mener direktøren, at man skal være opmærksom på de mange nyere investeringer i kraftvarme.

01. mar 2018

Giv fjernvarmen frihed

De danske decentrale kraftvarmeværker er historisk bundet til at kunne levere el. En binding, der i dag med en stigende vindmøllekraft og udlandskabler ikke længere giver mening.

01. mar 2018

Bramming: Ingen effekt uden frit brændselsvalg

I Bramming glæder driftschef Steen Thøgersen sig over udsigten til en ophævelse af kraftvarmekravet. Men et frit brændselsvalg skal følge med, lyder det. Ellers har det ingen effekt.

21. feb 2018

Regeringen: Kraftvarmekrav skal væk

I et svar til Dansk Fjernvarme, skriver regeringen, at det er på tide at tage et opgør med kraftvarmekravet. I første omgang for de ikke-kvoteomfattede sektorer, men måske også inden for kvotesektoren. Det vækker begejstring hos Dansk Fjernvarme.

13. feb 2018

Bilka og Aalborg Varme indgår aftale om overskudsvarme

Aalborg Varme indgår aftale med Bilka i Aalborg om at udnytte varehusets overskudsvarme som fjernvarme. Dansk Supermarked Group forærer varmen væk på grund af komplicerede regler og indberetningskrav ved salg af overskudsvarme. 

12. feb 2018

Konkurrenceanalyse: Svensk varme-sammenligning holder ikke

Det svenske fjernvarmemarked, som er liberaliseret og undtaget regulering, bliver i den nyligt offentliggjorte konkurrenceanalyse fremhævet som et forbillede. Men det giver ingen mening at sammenligne to så forskellige markeder, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

08. feb 2018 Energi på toppen

Den største gevinst kommer fra fjernvarmen

Professor fra Aalborg Universitet ser ingen grund til at nedsætte elafgiften for de individuelle forbrugere.

15. mar 2018 Navnenyt

Thomas Egebo ny administrerende direktør for Energinet

Departementschef Thomas Egebo bliver ny administrerende direktør i Energinet og forlader Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

14. mar 2018 Navnenyt

Linda fejrer jubilæum og går på pension

Projektassistent i DFP, Linda Lyhne, fejrer ti års jubilæum og går på pension med udegangen af april. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

09. mar 2018 Presseklip

S-borgmester bliver chef for forsyning

LÆS I DAG: S-borgmester bliver chef for forsyning. Aabybro får solvarme. Varme rør rydder vejen for sne. Bilist tog strøm og fjernvarme i hele Halsted. Vandet fosser fortsat ud i Løsning.

08. mar 2018 Presseklip

Handel med el er et krejlermarked

LÆS I DAG: Handel med el er et krejlermarked. Kunderne blev lovet 100% grøn strøm – fra atomkraft. Hæder til EnergyLab Nordhavn. Energi Viborg vil se beregninger fra Viborg Fjernvarme. Skiftedag i LOGSTORs bestyrelse. 17.000 liter vand er fosset ud i Løsning.

07. mar 2018 Presseklip

Alternativ til Apple-varme undersøges

LÆS I DAG: Alternativ til Apple-varme undersøges. Kunder venter stadig på penge. Ry Varmeværk vil lukke anlæg. Borgermøde om nærvarme. Kolde radiatorer i Herning. Skive sætter droner ind.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. mar 2018 Navnenyt

Viktor fylder 70 og går på pension

Viktor Jensen fra DFP fylder 70 år den 23. marts og bliver pensionist den 1. april.

13. mar 2018 Navnenyt

Nye serviceteknikere hos AEA

Energientreprenøren Aktive Energi Anlæg A/S har ansat to nye serviceteknikere til service og montage af olie- og gasbrændere.

09. mar 2018 Navnenyt

Rambøll-chef ny formand for ingeniører

Rambølls administrerende direktør Danmark, Ib Enevoldsen, er nu formand for FRI - Foreningen af Rådgivende Ingeniører.

 

28. feb 2018 Navnenyt

TREFOR-direktør fylder 60

På fredag den 2. marts fylder Charles Nielsen, direktør i TREFOR Infrastruktur, 60 år.

12. feb 2018 Navnenyt

Kommunikationsmedarbejdere i Dansk Fjernvarme fylder rundt

Simone Mørup Kristiansen fylder 30 år den 18. februar og Mikkel Lysgaard 40 år den 21. februar. 

08. feb 2018 Navnenyt

Ny kaptajn for Caverions projekter

1. februar blev Søren K. Overgaard ny projektdirektør for Caverions teknikentrepriser.