12. feb 2018 Presseklip

Billig overskudsvarme på vej i Viborg

LÆS I DAG Varme fra Føtex og hospital bliver til fjernvarme i Viborg - varmepumpe er ønsket. Fjernvarme er på vej til Ørslev. Bedre varmemålere i Hovedgård. 

Viborg Stifts Folkeblad:
Billig overskudsvarme på vej i Viborg
Viborg Fjernvarme og Energi Viborg er blevet enige om en aftale, som gør det muligt at udnytte overskudsvarme fra regionshospitalet og Føtex – og det kan give lavere varmepriser i området.

Det er varmen fra køleanlæggene i supermarkedet og gratis varme fra hospitalet, der kan bruges og sendes ud til 400 varmekunder i midtbyen.

Hvis el-afgiften som lovet bliver nedsat med 20 kroner pr. MWh fra 2019, falder prisen for at udnytte overskudsvarmen fra de to steder til under det halve af de godt 400 kroner, Viborg Fjernvarme betaler for en MWh varme fra Energi Viborg, der hovedsageligt bruger naturgas, forklarer direktør i Viborg Fjernvarme, Morten Abildgaard til Viborg Stifts Folkeblad.

_____


Viborg Stifts Folkeblad:
Varmepumpe skal udnytte varme fra hospital
Aftalen mellem Viborg Fjernvarme og Energi Viborg om at udnytte overskudsvarme fra Føtex og regionshospitalet giver varme til 400 boliger. 

For at det kan ske, skal Viborg Fjernvarme dog skal bruge 7,6 millioner kroner på et varmepumpeanlæg for at kunne anvende den. Varmen i sig selv får selskabet kvit og frit fra hospitalet, skriver Viborg Stifts Folkeblad

_____


Vordingborg.dk:
Fjernvarme på vej til Ørslev
Vordingborg Kommunes plan- og eknik-udvalg har godkendt et projektforslag fra Vordingborg Fjernvarme, som ønsker at udvide sit fjernvarmeområde til at omfatte Ørslev. Projektforslaget omfatter fjernvarmeforsyning af hele Ørslev, inklusiv et erhvervsområde.

Området forsynes i dag primært med naturgas, men kan altså fremover få CO2-neutral fjernvarme fra Vordingborg Forsynings halmværk på Masnedø. Der vil ikke være tilslutningspligt til fjernvarmen, men forbrugerne i området vil få det samme tilbud om fjernvarme, som de øvrige ejendomme i Vordingborg by. Det forventes på den baggrund. at cirka 60 procent af ejendommene vil tilslutte sig fjernvarmen.

De første ejendomme forventes tilsluttet i 2020 og hele området tilsluttet i 2021, skriver Vordingborg.dk.

_____


Østbirk Avis:
Hovedgård får bedre varmemålere
I denne uge går Hovedgård Fjernvarmeværk i gang med at udskifte batterier i alle varmemålerne hos værkets 550 forbrugere. 

- Samtidig med dette forbedrer vi kommunikationsmodulet i måleren, så der bliver bedre muligheder for at følge og aflæse måleren. Det er et stort arbejde, så det vil forløbe hen over året og sikkert også lidt ind i næste år, siger formand for Hovedgård Fjernvarmeværk, Kaj Jessen, til Østbirk Avis.

Varmemålerne aflæses automatisk hver måned, og tallene lægges på nettet, så kunderne løbende kan følge forbruget.

Nyheder

21. feb 2018

Regeringen: Kraftvarmekrav skal væk

I et svar til Dansk Fjernvarme, skriver regeringen, at det er på tide at tage et opgør med kraftvarmekravet. I første omgang for de ikke-kvoteomfattede sektorer, men måske også inden for kvotesektoren. Det vækker begejstring hos Dansk Fjernvarme.

13. feb 2018

Bilka og Aalborg Varme indgår aftale om overskudsvarme

Aalborg Varme indgår aftale med Bilka i Aalborg om at udnytte varehusets overskudsvarme som fjernvarme. Dansk Supermarked Group forærer varmen væk på grund af komplicerede regler og indberetningskrav ved salg af overskudsvarme. 

12. feb 2018

Konkurrenceanalyse: Svensk varme-sammenligning holder ikke

Det svenske fjernvarmemarked, som er liberaliseret og undtaget regulering, bliver i den nyligt offentliggjorte konkurrenceanalyse fremhævet som et forbillede. Men det giver ingen mening at sammenligne to så forskellige markeder, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

08. feb 2018 Energi på toppen

Den største gevinst kommer fra fjernvarmen

Professor fra Aalborg Universitet ser ingen grund til at nedsætte elafgiften for de individuelle forbrugere.

08. feb 2018 Energi på toppen

Fri konkurrence kan føre til lukninger af værker

Hvis fjernvarmemarkedet bliver udsat for konkurrence, så vil det kunne føre til lukninger – det er en del af prisen for netop at få den fri konkurrence, lyder det fra hovedforfatter til konkurrenceanalyse.

07. feb 2018 Energi på toppen

Søren Egge: "Analysen starter et forkert sted"

Forud for Energi på Toppen har vi talt med Søren Egge Rasmussen, der er energiordfører i Enhedslisten. Han mener, at der burde være lavet en anden analyse end konkurrenceanalysen.

07. feb 2018 Energi på toppen

Forbrugerrådet Tænk: Miljøomkostninger bør med i prisen

Det er positivt, hvis miljøomkostninger kan kommer med i overvejelserne, når forbrugerne skal vælge opvarmning. Det mener Forbrugerrådet Tænk på baggrund af den konkurrenceanalyse, regeringen har offentliggjort

05. feb 2018

Varmens Dag fejret med åbent hus landet over

Tusindvis af nysgerrige fjernvarmeforbrugere blev søndag klogere på, hvor deres fjernvarme kommer fra, da Varmens Dag blev fejret med åbent hus på værker landet over.

02. feb 2018

Bendt Bendtsen: Nyt bygningsdirektiv nok min vigtigste sag i parlamentet

Med overvældende opbakning blev EUs ministerråd torsdag enige om et nyt bygningsdirektiv. En af hovedarkitekterne bag direktivet er danske Bendt Bendtsen, som Dansk Fjernvarme har talt med. 

02. feb 2018

Flot EU-aftale om energieffektivisering

Bygninger udgør i alt cirka 40 procent af det europæiske energiforbrug. EUs Ministerråd er netop blevet enige om at energieffektivisere både nyt og ældre byggeri.

24. jan 2018

Bæredygtig biomasse central for grøn omstilling i byerne

Den bæredygtige biomasse spiller fortsat en stor rolle i særligt de store byer for den grønne omstilling. Det er budskabet i et indlæg i Altinget i dag. HOFOR og Dansk Fjernvarme fortæller mere.

14. feb 2018 Presseklip

Overskudsvarme fra Bilka bliver fjernvarme

LÆS I DAG: Overskudsvarme fra Bilka bliver fjernvarme. Ny oprydder i Ewii: Pengene skal arbejde for Trekantområdet. Isoplus opgør skaderne af hacking. Nyt solvarmeanlæg foran tidsplanen. Er Nord Stream 2 på vej rundt om Danmark?

13. feb 2018 Presseklip

Samarbejde undersøges på Skive-kanten

LÆS I DAG Tre fjernvarmeselskaber ved Skive ønsker fælles varmeproduktion. Dansk Gas Distribution vil trække Vordingborg i Energiklagenævnet. Hellere varmepumper end elvarme. Nærvarme i stedet for brændeovne på Christiania. Kalundborg Forsyning skifter gamle ledninger ud. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

09. feb 2018 Presseklip

Mange værker bliver presset på økonomien

LÆS I DAG: Mange værker bliver presset på økonomien. Gelsted Fjernvarme står til at miste 4000 kr. pr. kunde. Solen skal opvarme Sønderholm. Verdo åbner afdeling i Polen. Jerslev udvider solvarmeanlæg. For få ønsker fjernvarme i Hastrup.

08. feb 2018 Presseklip

Energiaftalen i 2012 blev et smukt barn

LÆS I DAG: Energiaftalen i 2012 blev et smukt barn. Debat-serie sætter fokus på fremtidens fjernvarme. Ombygning bliver langt billigere end forventet. Brand i Rødbyhavn.

07. feb 2018 Presseklip

EU-parlamentarikere støtter kvotereform

LÆS I DAG: EU-parlamentarikere støtter kvotereform. Grenaa Varmeværk får sol efter flis. Ny fliskedel til Kjellerup Fjernvarme. TV-indslag: Droner leder efter lækager på nettet.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

12. feb 2018 Navnenyt

Kommunikationsmedarbejdere i Dansk Fjernvarme fylder rundt

Simone Mørup Kristiansen fylder 30 år den 18. februar og Mikkel Lysgaard 40 år den 21. februar. 

08. feb 2018 Navnenyt

Ny kaptajn for Caverions projekter

1. februar blev Søren K. Overgaard ny projektdirektør for Caverions teknikentrepriser.

29. jan 2018 Navnenyt

Margit Ørsted takker af

Margit Ørsted stopper efter 24 år i Frederiksbergs kommunalbestyrelse samt perioder som formand for Frederiksberg Fjernvarme og næstformand i CTR.

25. jan 2018 Navnenyt

Ny salgsdirektør i Verdo

Bo Johansen er ny salgsdirektør for Verdo Energy Systems.

24. jan 2018 Navnenyt

Ny direktør for DFP

Mogens H. Nielsen er ansat som ny direktør i DFP – Dansk Fjernvarmes Projektselskab.

23. jan 2018 Navnenyt

Grøn Energis chefanalytiker fylder 50

Nina Kildegaard Detlefsen fylder 50 år på tirsdag den 30. januar.