09. feb 2018 Presseklip

Mange værker bliver presset på økonomien

LÆS I DAG: Mange værker bliver presset på økonomien. Gelsted Fjernvarme står til at miste 4000 kr. pr. kunde. Solen skal opvarme Sønderholm. Verdo åbner afdeling i Polen. Jerslev udvider solvarmeanlæg. For få ønsker fjernvarme i Hastrup.

Ingeniøren: 
Mange værker bliver presset på økonomien 
Ingeniøren har fortsat fokus på grundbeløbet og de alvorlige problemer, det skaber, når det forsvinder i 2019. Det drejer sig – som Ingeniøren gør det op – om 172 fjernvarmeselskaber med decentrale, naturgasfyrede kraftvarmeværker, der vil i de kommende år vil få meget svært ved at få økonomien til at hænge sammen.

De fleste værker vil formentlig vælge at sætte prisen op, så forbrugerne skal have flere penge op af lommen i fremtiden. 71 procent af de førnævnte 172 fjernvarmeværker har således enten besluttet eller allerede gennemført tiltag, der skal forebygge de værste implikationer fra bortfaldet af grundbeløbet.

”Trods disse tiltag vurderede 64 pct. af værkerne dog i januar stadig, at varmeprisen for deres kunder vil stige med mellem 1.000 og 6.000 kroner om året, ” skriver Ingeniøren.

______

Ingeniøren:
Gelsted Fjernvarme står til at miste 4000 kr. pr. kunde 
Det er ikke rart se i kalenderen og notere sig, hvordan dagene frem til årsskiftet blot bliver færre og færre. For hos Gelsted Fjernvarme ved de, at overgangen til 2019 betyder et farvel til grundbeløbet, og dermed goddag til en markant prisstigning for forbrugerne.

Prisstigningen bliver formentlig omkring 4000 kroner pr. forbruger, lyder det fra Gelsted Fjernvarme. Ifølge Ingeniøren vil det resultere i en samlet årlig varmepris på omkring 19.000 kroner for et såkaldt standardhus.

Der er dog et håb om, at man måske kan afbøde prisstigningen en anelse med installation af en varmepumpe, lyder det fra formanden.

- Vi har dog netop fået bevilget anlægstilskud af staten til et varmepumpeanlæg, men har ikke endnu fået beregnet af vores rådgivere, hvordan det vil påvirke varmepriserne, siger bestyrelsesformand for Gelsted Fjernvarme, Erik Hein Nielsen. 

Fjernvarmeværket blev etableret tilbage i 1961. Dengang var det et oliefyret værk, som senere blev ombygget til naturgas og et kraftvarmeværk i 1994.

_____

Energy Supply:
Solen skal opvarme Sønderholm
Hvis alt går efter planen, skal solen fremover levere en fjerdedel af varmen til forbrugerne ved Sønderholm Varmeværk i Nordjylland. Foreløbig har Aalborg Kommunes by- og landskabsudvalg godkendt et forslag til en lokalplan for et 4.200 kvadratmeter stort solfangeranlæg. Det skriver Energy Supply.

Nu skal anlægget i offentlig høring før byrådets tager stilling til det.

Det forventes at solvarmeanlægget til 8,5 millioner kan skære 1.000 kroner af forbrugernes årlige varmeregning samtidig med, at det gavner miljøet.

______

Pressemeddelelse:
Verdo åbner afdeling i Polen 
12 ingeniører skal fra Verdos nyåbnede kontor i Polen sammen med danske kolleger designe og tegne biomasse- og affaldsanlæg til eksport.  

Med kontoret i det centrale Polen kan Verdo Energy projektere anlæg i linjer op til 20 MW med træflis, halm og affalds.

- Fokus er Skandinavien, udvalgte områder i Østeuropa og Baltikum. For at byde ind med den bedste rådgivning har vi vurderet, at vi skal opbygge en intern organisation, der håndtere den type projekter, vi gerne vil vinde i fremtiden. Derfor er vores nye afdeling i Polen en vigtig brik for vores målsætning, siger Henrik Bøgh Nielsen, divisionsdirektør for Verdo Energy. 

_____

Energy Supply:
Jerslev udvider sit solvarmeanlæg
Brønderslev Kommunes teknik- og miljøudvalg har godkendt en udvidelse af Jerslev Varmeværks solvarmeanlæg.

Anlægget udvides med knap 1.000 kvadratmeter og kan efter udvidelsen levere 27 procent af varmeforbruget i byen, oplyser Energy Supply.

Med udvidelsen spares miljøet for 1166 tons CO2 og 1 ton kvælstof over en 20-årig periode.

- Vi synes, det er en god idé at spare miljøet for denne forurening, siger Karsten Frederiksen, formand for teknik- og miljøudvalget til Energy Supply.

_____

Sn.dk:
For få ønsker fjernvarme i Hastrup
Landsbyen Hastrup ved Roskilde får ikke en fælles fjernvarmeløsning med varme fra værket i Gl. Havdrup, skriver Sjællandske Mediers nyhedsside sn.dk.

Skulle projektet være realiseret, skulle 38 husstande have meldt sig til, men kun 15 havde sagt ja ved fristudløb.

Roskilde Kommune ønsker at konvertere varmekilderne i de landsbyer i oplandet, der fået det lidet flatterende navn ”olielandsbyerne”.

En analyse fra Fors viser, at det vil koste en standardbolig i Hastrup 22.800 kroner at få fjernvarme fra Gl. Havdrup.

- Det er jo ikke mere dødt end, at hvis der skulle ske en væsentlig ændring i priserne på diverse varmekilder, så kan projektet jo genoplives. Det er ikke let at få konverteret områder med individuel varmeforsyning til den fælles forsyning. Interessen hos den enkelte afhænger jo meget af, hvor husstandens nuværende varmekilde er i sin livscyklus, siger formand for Roskilde Kommunes klima- og miljøudvalg Karim Arfaoui til sn.dk.

Nyheder

16. mar 2018

Fornuftig udmelding af Lilleholt

I regeringens kommende energipolitiske udspil, vil der komme forslag om både elvarmeafgift og bedre udnyttelse af overskudsvarme, siger ministeren i dagens Børsen. Dansk Fjernvarme roser ministerens udmelding.

15. mar 2018

Energitilsynet kigger på overdækning

Energitilsynet vil lave en mere målrettet kontrol med fjernvarmeselskabernes overdækning. Dansk Fjernvarme hilser beslutningen velkommen.

12. mar 2018

Pas på telefonsælgere med billig fjernvarme

En forbruger ved Smørum Kraftvarme er blevet kontaktet af en sælger med billig fjernvarme, der ringer fra et nummer, der hører hjemme i Singapore.

09. mar 2018

Kraftvarmekrav og brændselsbinding står i vejen

Krav om at fjernvarmeselskaber skal producere el og varme kan risikere at hindre udbredelse af varmepumper i fjernvarmen. Ligesom brændselsbinding til naturgas vanskeliggør, at varmekunder får den billigste grønne forsyning. Dansk Fjernvarme mener, kravene må væk.

06. mar 2018

Forsyning Helsingør: Husk nye investeringer

Timingen i en total ophævelse af kraftvarmekravet passer ikke Forsyning Helsingør. Her er man i gang med at forny Helsingør Kraftvarmeværk. Derfor mener direktøren, at man skal være opmærksom på de mange nyere investeringer i kraftvarme.

01. mar 2018

Giv fjernvarmen frihed

De danske decentrale kraftvarmeværker er historisk bundet til at kunne levere el. En binding, der i dag med en stigende vindmøllekraft og udlandskabler ikke længere giver mening.

01. mar 2018

Bramming: Ingen effekt uden frit brændselsvalg

I Bramming glæder driftschef Steen Thøgersen sig over udsigten til en ophævelse af kraftvarmekravet. Men et frit brændselsvalg skal følge med, lyder det. Ellers har det ingen effekt.

21. feb 2018

Regeringen: Kraftvarmekrav skal væk

I et svar til Dansk Fjernvarme, skriver regeringen, at det er på tide at tage et opgør med kraftvarmekravet. I første omgang for de ikke-kvoteomfattede sektorer, men måske også inden for kvotesektoren. Det vækker begejstring hos Dansk Fjernvarme.

13. feb 2018

Bilka og Aalborg Varme indgår aftale om overskudsvarme

Aalborg Varme indgår aftale med Bilka i Aalborg om at udnytte varehusets overskudsvarme som fjernvarme. Dansk Supermarked Group forærer varmen væk på grund af komplicerede regler og indberetningskrav ved salg af overskudsvarme. 

12. feb 2018

Konkurrenceanalyse: Svensk varme-sammenligning holder ikke

Det svenske fjernvarmemarked, som er liberaliseret og undtaget regulering, bliver i den nyligt offentliggjorte konkurrenceanalyse fremhævet som et forbillede. Men det giver ingen mening at sammenligne to så forskellige markeder, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

08. feb 2018 Energi på toppen

Den største gevinst kommer fra fjernvarmen

Professor fra Aalborg Universitet ser ingen grund til at nedsætte elafgiften for de individuelle forbrugere.

15. mar 2018 Navnenyt

Thomas Egebo ny administrerende direktør for Energinet

Departementschef Thomas Egebo bliver ny administrerende direktør i Energinet og forlader Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

14. mar 2018 Navnenyt

Linda fejrer jubilæum og går på pension

Projektassistent i DFP, Linda Lyhne, fejrer ti års jubilæum og går på pension med udegangen af april. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

09. mar 2018 Presseklip

S-borgmester bliver chef for forsyning

LÆS I DAG: S-borgmester bliver chef for forsyning. Aabybro får solvarme. Varme rør rydder vejen for sne. Bilist tog strøm og fjernvarme i hele Halsted. Vandet fosser fortsat ud i Løsning.

08. mar 2018 Presseklip

Handel med el er et krejlermarked

LÆS I DAG: Handel med el er et krejlermarked. Kunderne blev lovet 100% grøn strøm – fra atomkraft. Hæder til EnergyLab Nordhavn. Energi Viborg vil se beregninger fra Viborg Fjernvarme. Skiftedag i LOGSTORs bestyrelse. 17.000 liter vand er fosset ud i Løsning.

07. mar 2018 Presseklip

Alternativ til Apple-varme undersøges

LÆS I DAG: Alternativ til Apple-varme undersøges. Kunder venter stadig på penge. Ry Varmeværk vil lukke anlæg. Borgermøde om nærvarme. Kolde radiatorer i Herning. Skive sætter droner ind.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. mar 2018 Navnenyt

Viktor fylder 70 og går på pension

Viktor Jensen fra DFP fylder 70 år den 23. marts og bliver pensionist den 1. april.

13. mar 2018 Navnenyt

Nye serviceteknikere hos AEA

Energientreprenøren Aktive Energi Anlæg A/S har ansat to nye serviceteknikere til service og montage af olie- og gasbrændere.

09. mar 2018 Navnenyt

Rambøll-chef ny formand for ingeniører

Rambølls administrerende direktør Danmark, Ib Enevoldsen, er nu formand for FRI - Foreningen af Rådgivende Ingeniører.

 

28. feb 2018 Navnenyt

TREFOR-direktør fylder 60

På fredag den 2. marts fylder Charles Nielsen, direktør i TREFOR Infrastruktur, 60 år.

12. feb 2018 Navnenyt

Kommunikationsmedarbejdere i Dansk Fjernvarme fylder rundt

Simone Mørup Kristiansen fylder 30 år den 18. februar og Mikkel Lysgaard 40 år den 21. februar. 

08. feb 2018 Navnenyt

Ny kaptajn for Caverions projekter

1. februar blev Søren K. Overgaard ny projektdirektør for Caverions teknikentrepriser.