09. feb 2018 Presseklip

Mange værker bliver presset på økonomien

LÆS I DAG: Mange værker bliver presset på økonomien. Gelsted Fjernvarme står til at miste 4000 kr. pr. kunde. Solen skal opvarme Sønderholm. Verdo åbner afdeling i Polen. Jerslev udvider solvarmeanlæg. For få ønsker fjernvarme i Hastrup.

Ingeniøren: 
Mange værker bliver presset på økonomien 
Ingeniøren har fortsat fokus på grundbeløbet og de alvorlige problemer, det skaber, når det forsvinder i 2019. Det drejer sig – som Ingeniøren gør det op – om 172 fjernvarmeselskaber med decentrale, naturgasfyrede kraftvarmeværker, der vil i de kommende år vil få meget svært ved at få økonomien til at hænge sammen.

De fleste værker vil formentlig vælge at sætte prisen op, så forbrugerne skal have flere penge op af lommen i fremtiden. 71 procent af de førnævnte 172 fjernvarmeværker har således enten besluttet eller allerede gennemført tiltag, der skal forebygge de værste implikationer fra bortfaldet af grundbeløbet.

”Trods disse tiltag vurderede 64 pct. af værkerne dog i januar stadig, at varmeprisen for deres kunder vil stige med mellem 1.000 og 6.000 kroner om året, ” skriver Ingeniøren.

______

Ingeniøren:
Gelsted Fjernvarme står til at miste 4000 kr. pr. kunde 
Det er ikke rart se i kalenderen og notere sig, hvordan dagene frem til årsskiftet blot bliver færre og færre. For hos Gelsted Fjernvarme ved de, at overgangen til 2019 betyder et farvel til grundbeløbet, og dermed goddag til en markant prisstigning for forbrugerne.

Prisstigningen bliver formentlig omkring 4000 kroner pr. forbruger, lyder det fra Gelsted Fjernvarme. Ifølge Ingeniøren vil det resultere i en samlet årlig varmepris på omkring 19.000 kroner for et såkaldt standardhus.

Der er dog et håb om, at man måske kan afbøde prisstigningen en anelse med installation af en varmepumpe, lyder det fra formanden.

- Vi har dog netop fået bevilget anlægstilskud af staten til et varmepumpeanlæg, men har ikke endnu fået beregnet af vores rådgivere, hvordan det vil påvirke varmepriserne, siger bestyrelsesformand for Gelsted Fjernvarme, Erik Hein Nielsen. 

Fjernvarmeværket blev etableret tilbage i 1961. Dengang var det et oliefyret værk, som senere blev ombygget til naturgas og et kraftvarmeværk i 1994.

_____

Energy Supply:
Solen skal opvarme Sønderholm
Hvis alt går efter planen, skal solen fremover levere en fjerdedel af varmen til forbrugerne ved Sønderholm Varmeværk i Nordjylland. Foreløbig har Aalborg Kommunes by- og landskabsudvalg godkendt et forslag til en lokalplan for et 4.200 kvadratmeter stort solfangeranlæg. Det skriver Energy Supply.

Nu skal anlægget i offentlig høring før byrådets tager stilling til det.

Det forventes at solvarmeanlægget til 8,5 millioner kan skære 1.000 kroner af forbrugernes årlige varmeregning samtidig med, at det gavner miljøet.

______

Pressemeddelelse:
Verdo åbner afdeling i Polen 
12 ingeniører skal fra Verdos nyåbnede kontor i Polen sammen med danske kolleger designe og tegne biomasse- og affaldsanlæg til eksport.  

Med kontoret i det centrale Polen kan Verdo Energy projektere anlæg i linjer op til 20 MW med træflis, halm og affalds.

- Fokus er Skandinavien, udvalgte områder i Østeuropa og Baltikum. For at byde ind med den bedste rådgivning har vi vurderet, at vi skal opbygge en intern organisation, der håndtere den type projekter, vi gerne vil vinde i fremtiden. Derfor er vores nye afdeling i Polen en vigtig brik for vores målsætning, siger Henrik Bøgh Nielsen, divisionsdirektør for Verdo Energy. 

_____

Energy Supply:
Jerslev udvider sit solvarmeanlæg
Brønderslev Kommunes teknik- og miljøudvalg har godkendt en udvidelse af Jerslev Varmeværks solvarmeanlæg.

Anlægget udvides med knap 1.000 kvadratmeter og kan efter udvidelsen levere 27 procent af varmeforbruget i byen, oplyser Energy Supply.

Med udvidelsen spares miljøet for 1166 tons CO2 og 1 ton kvælstof over en 20-årig periode.

- Vi synes, det er en god idé at spare miljøet for denne forurening, siger Karsten Frederiksen, formand for teknik- og miljøudvalget til Energy Supply.

_____

Sn.dk:
For få ønsker fjernvarme i Hastrup
Landsbyen Hastrup ved Roskilde får ikke en fælles fjernvarmeløsning med varme fra værket i Gl. Havdrup, skriver Sjællandske Mediers nyhedsside sn.dk.

Skulle projektet være realiseret, skulle 38 husstande have meldt sig til, men kun 15 havde sagt ja ved fristudløb.

Roskilde Kommune ønsker at konvertere varmekilderne i de landsbyer i oplandet, der fået det lidet flatterende navn ”olielandsbyerne”.

En analyse fra Fors viser, at det vil koste en standardbolig i Hastrup 22.800 kroner at få fjernvarme fra Gl. Havdrup.

- Det er jo ikke mere dødt end, at hvis der skulle ske en væsentlig ændring i priserne på diverse varmekilder, så kan projektet jo genoplives. Det er ikke let at få konverteret områder med individuel varmeforsyning til den fælles forsyning. Interessen hos den enkelte afhænger jo meget af, hvor husstandens nuværende varmekilde er i sin livscyklus, siger formand for Roskilde Kommunes klima- og miljøudvalg Karim Arfaoui til sn.dk.

Nyheder

21. feb 2018

Regeringen: Kraftvarmekrav skal væk

I et svar til Dansk Fjernvarme, skriver regeringen, at det er på tide at tage et opgør med kraftvarmekravet. I første omgang for de ikke-kvoteomfattede sektorer, men måske også inden for kvotesektoren. Det vækker begejstring hos Dansk Fjernvarme.

13. feb 2018

Bilka og Aalborg Varme indgår aftale om overskudsvarme

Aalborg Varme indgår aftale med Bilka i Aalborg om at udnytte varehusets overskudsvarme som fjernvarme. Dansk Supermarked Group forærer varmen væk på grund af komplicerede regler og indberetningskrav ved salg af overskudsvarme. 

12. feb 2018

Konkurrenceanalyse: Svensk varme-sammenligning holder ikke

Det svenske fjernvarmemarked, som er liberaliseret og undtaget regulering, bliver i den nyligt offentliggjorte konkurrenceanalyse fremhævet som et forbillede. Men det giver ingen mening at sammenligne to så forskellige markeder, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

08. feb 2018 Energi på toppen

Den største gevinst kommer fra fjernvarmen

Professor fra Aalborg Universitet ser ingen grund til at nedsætte elafgiften for de individuelle forbrugere.

08. feb 2018 Energi på toppen

Fri konkurrence kan føre til lukninger af værker

Hvis fjernvarmemarkedet bliver udsat for konkurrence, så vil det kunne føre til lukninger – det er en del af prisen for netop at få den fri konkurrence, lyder det fra hovedforfatter til konkurrenceanalyse.

07. feb 2018 Energi på toppen

Søren Egge: "Analysen starter et forkert sted"

Forud for Energi på Toppen har vi talt med Søren Egge Rasmussen, der er energiordfører i Enhedslisten. Han mener, at der burde være lavet en anden analyse end konkurrenceanalysen.

07. feb 2018 Energi på toppen

Forbrugerrådet Tænk: Miljøomkostninger bør med i prisen

Det er positivt, hvis miljøomkostninger kan kommer med i overvejelserne, når forbrugerne skal vælge opvarmning. Det mener Forbrugerrådet Tænk på baggrund af den konkurrenceanalyse, regeringen har offentliggjort

05. feb 2018

Varmens Dag fejret med åbent hus landet over

Tusindvis af nysgerrige fjernvarmeforbrugere blev søndag klogere på, hvor deres fjernvarme kommer fra, da Varmens Dag blev fejret med åbent hus på værker landet over.

02. feb 2018

Bendt Bendtsen: Nyt bygningsdirektiv nok min vigtigste sag i parlamentet

Med overvældende opbakning blev EUs ministerråd torsdag enige om et nyt bygningsdirektiv. En af hovedarkitekterne bag direktivet er danske Bendt Bendtsen, som Dansk Fjernvarme har talt med. 

02. feb 2018

Flot EU-aftale om energieffektivisering

Bygninger udgør i alt cirka 40 procent af det europæiske energiforbrug. EUs Ministerråd er netop blevet enige om at energieffektivisere både nyt og ældre byggeri.

24. jan 2018

Bæredygtig biomasse central for grøn omstilling i byerne

Den bæredygtige biomasse spiller fortsat en stor rolle i særligt de store byer for den grønne omstilling. Det er budskabet i et indlæg i Altinget i dag. HOFOR og Dansk Fjernvarme fortæller mere.

14. feb 2018 Presseklip

Overskudsvarme fra Bilka bliver fjernvarme

LÆS I DAG: Overskudsvarme fra Bilka bliver fjernvarme. Ny oprydder i Ewii: Pengene skal arbejde for Trekantområdet. Isoplus opgør skaderne af hacking. Nyt solvarmeanlæg foran tidsplanen. Er Nord Stream 2 på vej rundt om Danmark?

13. feb 2018 Presseklip

Samarbejde undersøges på Skive-kanten

LÆS I DAG Tre fjernvarmeselskaber ved Skive ønsker fælles varmeproduktion. Dansk Gas Distribution vil trække Vordingborg i Energiklagenævnet. Hellere varmepumper end elvarme. Nærvarme i stedet for brændeovne på Christiania. Kalundborg Forsyning skifter gamle ledninger ud. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

12. feb 2018 Presseklip

Billig overskudsvarme på vej i Viborg

LÆS I DAG Varme fra Føtex og hospital bliver til fjernvarme i Viborg - varmepumpe er ønsket. Fjernvarme er på vej til Ørslev. Bedre varmemålere i Hovedgård. 

08. feb 2018 Presseklip

Energiaftalen i 2012 blev et smukt barn

LÆS I DAG: Energiaftalen i 2012 blev et smukt barn. Debat-serie sætter fokus på fremtidens fjernvarme. Ombygning bliver langt billigere end forventet. Brand i Rødbyhavn.

07. feb 2018 Presseklip

EU-parlamentarikere støtter kvotereform

LÆS I DAG: EU-parlamentarikere støtter kvotereform. Grenaa Varmeværk får sol efter flis. Ny fliskedel til Kjellerup Fjernvarme. TV-indslag: Droner leder efter lækager på nettet.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

12. feb 2018 Navnenyt

Kommunikationsmedarbejdere i Dansk Fjernvarme fylder rundt

Simone Mørup Kristiansen fylder 30 år den 18. februar og Mikkel Lysgaard 40 år den 21. februar. 

08. feb 2018 Navnenyt

Ny kaptajn for Caverions projekter

1. februar blev Søren K. Overgaard ny projektdirektør for Caverions teknikentrepriser.

29. jan 2018 Navnenyt

Margit Ørsted takker af

Margit Ørsted stopper efter 24 år i Frederiksbergs kommunalbestyrelse samt perioder som formand for Frederiksberg Fjernvarme og næstformand i CTR.

25. jan 2018 Navnenyt

Ny salgsdirektør i Verdo

Bo Johansen er ny salgsdirektør for Verdo Energy Systems.

24. jan 2018 Navnenyt

Ny direktør for DFP

Mogens H. Nielsen er ansat som ny direktør i DFP – Dansk Fjernvarmes Projektselskab.

23. jan 2018 Navnenyt

Grøn Energis chefanalytiker fylder 50

Nina Kildegaard Detlefsen fylder 50 år på tirsdag den 30. januar.