08. feb 2018 Presseklip

Energiaftalen i 2012 blev et smukt barn

LÆS I DAG: Energiaftalen i 2012 blev et smukt barn. Debat-serie sætter fokus på fremtidens fjernvarme. Ombygning bliver langt billigere end forventet. Brand i Rødbyhavn.

Altinget:
Det blev et smukt barn i 2012
Den seneste energiaftale blev indgået i marts 2012, og det blev – som den daværende energi- og klimaminister Martin Lidegaard udtrykte det – ”et meget smukt barn”. Men hele fødslen med veer og sammentrækninger var en rodet og uskøn affære.

Altinget har bedt Martin Lidegaard se tilbage på forløbet i anledning af, at Folketingets partier i de kommende måneder skal igennem endnu en fødsel af en energiaftale. Og han fortæller, at fødslen trak ud i 2012, fordi der var et værre tovtrækkeri med Venstre – der dengang var opposition til regeringen.

Han ser dog også positive ting ved den snart forhenværende aftale og nævner et højt ambitionsniveau, en stor bredde bag aftalen, og at den også – i hans optik – blev forankret godt uden for Christiansborgs mure.

- Ambitionsniveauet er vigtigt for klimaet, og det kan inspirere andre. Og det var et ambitiøst energiforlig, som satte barren højt, så vi kunne blive nummer et i Europa inden for grøn energi. Det at ville være ambitiøs kan lyde banalt, men det er det ikke. Det betyder, at vi politisk får en mulighed for at inspirere og dermed have en effekt på andre og større lande. Og det gør os også til en reklamesøjle for vores grønne erhvervsliv, hvis vi sigter efter at være et fyrtårn, lyder det fra den tidligere minister til Altinget.

_____

Altinget:
Debat-serie sætter fokus på fremtidens fjernvarme
Grundbeløbet forsvinder fra 2019, og det har fået rigtig mange fjernvarmeselskaber til at tage initiativer og planlægge investeringer for at undgå eller mindske følgerne for forbrugerne. Det har fået det politiske medie Altinget til at invitere til en debatrunde om fremtiden for fjernvarmen i Danmark.

For - som Altinget noterer sig – så ”forventer syv ud af ti fjernvarmeselskaber ifølge Dansk Fjernvarme, at forbrugernes fjernvarmepris vil stige efter den 1. januar 2019”. Noget som Dansk Fjernvarme ofte og gentagne gange har fremført for politikerne for at få til at handle på det.

Politisk har det ført til handling i form af en tilskudsordning til investeringer i eldrevne varmepumper og en rådgivningsordning til de værker, der er hårdest ramt.

Debat-serien vil bl.a. byde på indlæg fra leder af tænketanken Grøn Energi, Jesper Koch, samt en række politikere – anført af energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

_____

Energy-Supply:
Ombygning bliver langt billigere end forventet
Oprindelig havde Bornholms El-Produktion budgetteret med en udgift på 135,3 millioner kroner, men i stedet er det endt med et noget lavere beløb – 124,3 millioner kroner. De 11 millioner kroner skaber naturligvis glæde på Solskinsøen, hvor de mange millioner er brugt på ombygning af kedel- og flisanlægget på kraftvarmeværkets Blok 6.

Blot 6 er nu ombygget til at bruge biomasse. Det skyldes et ønske om en mere effektiv energiudnyttelse og samtidig et behov for at formindske udledningen af CO2. Ifølge Energy-Supply var ombygningen budt ud i tre entrepriser, hvoraf Aalborg Energie Technik havde ansvaret for at få ombygget kedlen fra at fyre med kul til biomasse.

_____

Lolland-Falsters Folketidende:
Brand i Rødbyhavn
Lolland-Falster Brandvæsen måtte tirsdag rykke ud til Rødbyhavn Fjernvarme, hvor det brændte kraftigt i et rum mellem produktion og askelager. Det skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Det lykkedes at begrænse skaderne, så der hurtigt kunne produceres halmvarme igen. Mens slukningsarbejdet og nødreparationerne var i gang, fik forbrugerne varme fra værkets akkumuleringstank.

 

 

Nyheder

16. mar 2018

Fornuftig udmelding af Lilleholt

I regeringens kommende energipolitiske udspil, vil der komme forslag om både elvarmeafgift og bedre udnyttelse af overskudsvarme, siger ministeren i dagens Børsen. Dansk Fjernvarme roser ministerens udmelding.

15. mar 2018

Energitilsynet kigger på overdækning

Energitilsynet vil lave en mere målrettet kontrol med fjernvarmeselskabernes overdækning. Dansk Fjernvarme hilser beslutningen velkommen.

12. mar 2018

Pas på telefonsælgere med billig fjernvarme

En forbruger ved Smørum Kraftvarme er blevet kontaktet af en sælger med billig fjernvarme, der ringer fra et nummer, der hører hjemme i Singapore.

09. mar 2018

Kraftvarmekrav og brændselsbinding står i vejen

Krav om at fjernvarmeselskaber skal producere el og varme kan risikere at hindre udbredelse af varmepumper i fjernvarmen. Ligesom brændselsbinding til naturgas vanskeliggør, at varmekunder får den billigste grønne forsyning. Dansk Fjernvarme mener, kravene må væk.

06. mar 2018

Forsyning Helsingør: Husk nye investeringer

Timingen i en total ophævelse af kraftvarmekravet passer ikke Forsyning Helsingør. Her er man i gang med at forny Helsingør Kraftvarmeværk. Derfor mener direktøren, at man skal være opmærksom på de mange nyere investeringer i kraftvarme.

01. mar 2018

Giv fjernvarmen frihed

De danske decentrale kraftvarmeværker er historisk bundet til at kunne levere el. En binding, der i dag med en stigende vindmøllekraft og udlandskabler ikke længere giver mening.

01. mar 2018

Bramming: Ingen effekt uden frit brændselsvalg

I Bramming glæder driftschef Steen Thøgersen sig over udsigten til en ophævelse af kraftvarmekravet. Men et frit brændselsvalg skal følge med, lyder det. Ellers har det ingen effekt.

21. feb 2018

Regeringen: Kraftvarmekrav skal væk

I et svar til Dansk Fjernvarme, skriver regeringen, at det er på tide at tage et opgør med kraftvarmekravet. I første omgang for de ikke-kvoteomfattede sektorer, men måske også inden for kvotesektoren. Det vækker begejstring hos Dansk Fjernvarme.

13. feb 2018

Bilka og Aalborg Varme indgår aftale om overskudsvarme

Aalborg Varme indgår aftale med Bilka i Aalborg om at udnytte varehusets overskudsvarme som fjernvarme. Dansk Supermarked Group forærer varmen væk på grund af komplicerede regler og indberetningskrav ved salg af overskudsvarme. 

12. feb 2018

Konkurrenceanalyse: Svensk varme-sammenligning holder ikke

Det svenske fjernvarmemarked, som er liberaliseret og undtaget regulering, bliver i den nyligt offentliggjorte konkurrenceanalyse fremhævet som et forbillede. Men det giver ingen mening at sammenligne to så forskellige markeder, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

08. feb 2018 Energi på toppen

Den største gevinst kommer fra fjernvarmen

Professor fra Aalborg Universitet ser ingen grund til at nedsætte elafgiften for de individuelle forbrugere.

15. mar 2018 Navnenyt

Thomas Egebo ny administrerende direktør for Energinet

Departementschef Thomas Egebo bliver ny administrerende direktør i Energinet og forlader Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet.

14. mar 2018 Navnenyt

Linda fejrer jubilæum og går på pension

Projektassistent i DFP, Linda Lyhne, fejrer ti års jubilæum og går på pension med udegangen af april. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

09. mar 2018 Presseklip

S-borgmester bliver chef for forsyning

LÆS I DAG: S-borgmester bliver chef for forsyning. Aabybro får solvarme. Varme rør rydder vejen for sne. Bilist tog strøm og fjernvarme i hele Halsted. Vandet fosser fortsat ud i Løsning.

08. mar 2018 Presseklip

Handel med el er et krejlermarked

LÆS I DAG: Handel med el er et krejlermarked. Kunderne blev lovet 100% grøn strøm – fra atomkraft. Hæder til EnergyLab Nordhavn. Energi Viborg vil se beregninger fra Viborg Fjernvarme. Skiftedag i LOGSTORs bestyrelse. 17.000 liter vand er fosset ud i Løsning.

07. mar 2018 Presseklip

Alternativ til Apple-varme undersøges

LÆS I DAG: Alternativ til Apple-varme undersøges. Kunder venter stadig på penge. Ry Varmeværk vil lukke anlæg. Borgermøde om nærvarme. Kolde radiatorer i Herning. Skive sætter droner ind.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

13. mar 2018 Navnenyt

Viktor fylder 70 og går på pension

Viktor Jensen fra DFP fylder 70 år den 23. marts og bliver pensionist den 1. april.

13. mar 2018 Navnenyt

Nye serviceteknikere hos AEA

Energientreprenøren Aktive Energi Anlæg A/S har ansat to nye serviceteknikere til service og montage af olie- og gasbrændere.

09. mar 2018 Navnenyt

Rambøll-chef ny formand for ingeniører

Rambølls administrerende direktør Danmark, Ib Enevoldsen, er nu formand for FRI - Foreningen af Rådgivende Ingeniører.

 

28. feb 2018 Navnenyt

TREFOR-direktør fylder 60

På fredag den 2. marts fylder Charles Nielsen, direktør i TREFOR Infrastruktur, 60 år.

12. feb 2018 Navnenyt

Kommunikationsmedarbejdere i Dansk Fjernvarme fylder rundt

Simone Mørup Kristiansen fylder 30 år den 18. februar og Mikkel Lysgaard 40 år den 21. februar. 

08. feb 2018 Navnenyt

Ny kaptajn for Caverions projekter

1. februar blev Søren K. Overgaard ny projektdirektør for Caverions teknikentrepriser.