08. feb 2018 Presseklip

Energiaftalen i 2012 blev et smukt barn

LÆS I DAG: Energiaftalen i 2012 blev et smukt barn. Debat-serie sætter fokus på fremtidens fjernvarme. Ombygning bliver langt billigere end forventet. Brand i Rødbyhavn.

Altinget:
Det blev et smukt barn i 2012
Den seneste energiaftale blev indgået i marts 2012, og det blev – som den daværende energi- og klimaminister Martin Lidegaard udtrykte det – ”et meget smukt barn”. Men hele fødslen med veer og sammentrækninger var en rodet og uskøn affære.

Altinget har bedt Martin Lidegaard se tilbage på forløbet i anledning af, at Folketingets partier i de kommende måneder skal igennem endnu en fødsel af en energiaftale. Og han fortæller, at fødslen trak ud i 2012, fordi der var et værre tovtrækkeri med Venstre – der dengang var opposition til regeringen.

Han ser dog også positive ting ved den snart forhenværende aftale og nævner et højt ambitionsniveau, en stor bredde bag aftalen, og at den også – i hans optik – blev forankret godt uden for Christiansborgs mure.

- Ambitionsniveauet er vigtigt for klimaet, og det kan inspirere andre. Og det var et ambitiøst energiforlig, som satte barren højt, så vi kunne blive nummer et i Europa inden for grøn energi. Det at ville være ambitiøs kan lyde banalt, men det er det ikke. Det betyder, at vi politisk får en mulighed for at inspirere og dermed have en effekt på andre og større lande. Og det gør os også til en reklamesøjle for vores grønne erhvervsliv, hvis vi sigter efter at være et fyrtårn, lyder det fra den tidligere minister til Altinget.

_____

Altinget:
Debat-serie sætter fokus på fremtidens fjernvarme
Grundbeløbet forsvinder fra 2019, og det har fået rigtig mange fjernvarmeselskaber til at tage initiativer og planlægge investeringer for at undgå eller mindske følgerne for forbrugerne. Det har fået det politiske medie Altinget til at invitere til en debatrunde om fremtiden for fjernvarmen i Danmark.

For - som Altinget noterer sig – så ”forventer syv ud af ti fjernvarmeselskaber ifølge Dansk Fjernvarme, at forbrugernes fjernvarmepris vil stige efter den 1. januar 2019”. Noget som Dansk Fjernvarme ofte og gentagne gange har fremført for politikerne for at få til at handle på det.

Politisk har det ført til handling i form af en tilskudsordning til investeringer i eldrevne varmepumper og en rådgivningsordning til de værker, der er hårdest ramt.

Debat-serien vil bl.a. byde på indlæg fra leder af tænketanken Grøn Energi, Jesper Koch, samt en række politikere – anført af energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

_____

Energy-Supply:
Ombygning bliver langt billigere end forventet
Oprindelig havde Bornholms El-Produktion budgetteret med en udgift på 135,3 millioner kroner, men i stedet er det endt med et noget lavere beløb – 124,3 millioner kroner. De 11 millioner kroner skaber naturligvis glæde på Solskinsøen, hvor de mange millioner er brugt på ombygning af kedel- og flisanlægget på kraftvarmeværkets Blok 6.

Blot 6 er nu ombygget til at bruge biomasse. Det skyldes et ønske om en mere effektiv energiudnyttelse og samtidig et behov for at formindske udledningen af CO2. Ifølge Energy-Supply var ombygningen budt ud i tre entrepriser, hvoraf Aalborg Energie Technik havde ansvaret for at få ombygget kedlen fra at fyre med kul til biomasse.

_____

Lolland-Falsters Folketidende:
Brand i Rødbyhavn
Lolland-Falster Brandvæsen måtte tirsdag rykke ud til Rødbyhavn Fjernvarme, hvor det brændte kraftigt i et rum mellem produktion og askelager. Det skriver Lolland-Falsters Folketidende.

Det lykkedes at begrænse skaderne, så der hurtigt kunne produceres halmvarme igen. Mens slukningsarbejdet og nødreparationerne var i gang, fik forbrugerne varme fra værkets akkumuleringstank.

 

 

Nyheder

21. feb 2018

Regeringen: Kraftvarmekrav skal væk

I et svar til Dansk Fjernvarme, skriver regeringen, at det er på tide at tage et opgør med kraftvarmekravet. I første omgang for de ikke-kvoteomfattede sektorer, men måske også inden for kvotesektoren. Det vækker begejstring hos Dansk Fjernvarme.

13. feb 2018

Bilka og Aalborg Varme indgår aftale om overskudsvarme

Aalborg Varme indgår aftale med Bilka i Aalborg om at udnytte varehusets overskudsvarme som fjernvarme. Dansk Supermarked Group forærer varmen væk på grund af komplicerede regler og indberetningskrav ved salg af overskudsvarme. 

12. feb 2018

Konkurrenceanalyse: Svensk varme-sammenligning holder ikke

Det svenske fjernvarmemarked, som er liberaliseret og undtaget regulering, bliver i den nyligt offentliggjorte konkurrenceanalyse fremhævet som et forbillede. Men det giver ingen mening at sammenligne to så forskellige markeder, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

08. feb 2018 Energi på toppen

Den største gevinst kommer fra fjernvarmen

Professor fra Aalborg Universitet ser ingen grund til at nedsætte elafgiften for de individuelle forbrugere.

08. feb 2018 Energi på toppen

Fri konkurrence kan føre til lukninger af værker

Hvis fjernvarmemarkedet bliver udsat for konkurrence, så vil det kunne føre til lukninger – det er en del af prisen for netop at få den fri konkurrence, lyder det fra hovedforfatter til konkurrenceanalyse.

07. feb 2018 Energi på toppen

Søren Egge: "Analysen starter et forkert sted"

Forud for Energi på Toppen har vi talt med Søren Egge Rasmussen, der er energiordfører i Enhedslisten. Han mener, at der burde være lavet en anden analyse end konkurrenceanalysen.

07. feb 2018 Energi på toppen

Forbrugerrådet Tænk: Miljøomkostninger bør med i prisen

Det er positivt, hvis miljøomkostninger kan kommer med i overvejelserne, når forbrugerne skal vælge opvarmning. Det mener Forbrugerrådet Tænk på baggrund af den konkurrenceanalyse, regeringen har offentliggjort

05. feb 2018

Varmens Dag fejret med åbent hus landet over

Tusindvis af nysgerrige fjernvarmeforbrugere blev søndag klogere på, hvor deres fjernvarme kommer fra, da Varmens Dag blev fejret med åbent hus på værker landet over.

02. feb 2018

Bendt Bendtsen: Nyt bygningsdirektiv nok min vigtigste sag i parlamentet

Med overvældende opbakning blev EUs ministerråd torsdag enige om et nyt bygningsdirektiv. En af hovedarkitekterne bag direktivet er danske Bendt Bendtsen, som Dansk Fjernvarme har talt med. 

02. feb 2018

Flot EU-aftale om energieffektivisering

Bygninger udgør i alt cirka 40 procent af det europæiske energiforbrug. EUs Ministerråd er netop blevet enige om at energieffektivisere både nyt og ældre byggeri.

24. jan 2018

Bæredygtig biomasse central for grøn omstilling i byerne

Den bæredygtige biomasse spiller fortsat en stor rolle i særligt de store byer for den grønne omstilling. Det er budskabet i et indlæg i Altinget i dag. HOFOR og Dansk Fjernvarme fortæller mere.

14. feb 2018 Presseklip

Overskudsvarme fra Bilka bliver fjernvarme

LÆS I DAG: Overskudsvarme fra Bilka bliver fjernvarme. Ny oprydder i Ewii: Pengene skal arbejde for Trekantområdet. Isoplus opgør skaderne af hacking. Nyt solvarmeanlæg foran tidsplanen. Er Nord Stream 2 på vej rundt om Danmark?

13. feb 2018 Presseklip

Samarbejde undersøges på Skive-kanten

LÆS I DAG Tre fjernvarmeselskaber ved Skive ønsker fælles varmeproduktion. Dansk Gas Distribution vil trække Vordingborg i Energiklagenævnet. Hellere varmepumper end elvarme. Nærvarme i stedet for brændeovne på Christiania. Kalundborg Forsyning skifter gamle ledninger ud. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

12. feb 2018 Presseklip

Billig overskudsvarme på vej i Viborg

LÆS I DAG Varme fra Føtex og hospital bliver til fjernvarme i Viborg - varmepumpe er ønsket. Fjernvarme er på vej til Ørslev. Bedre varmemålere i Hovedgård. 

09. feb 2018 Presseklip

Mange værker bliver presset på økonomien

LÆS I DAG: Mange værker bliver presset på økonomien. Gelsted Fjernvarme står til at miste 4000 kr. pr. kunde. Solen skal opvarme Sønderholm. Verdo åbner afdeling i Polen. Jerslev udvider solvarmeanlæg. For få ønsker fjernvarme i Hastrup.

07. feb 2018 Presseklip

EU-parlamentarikere støtter kvotereform

LÆS I DAG: EU-parlamentarikere støtter kvotereform. Grenaa Varmeværk får sol efter flis. Ny fliskedel til Kjellerup Fjernvarme. TV-indslag: Droner leder efter lækager på nettet.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

12. feb 2018 Navnenyt

Kommunikationsmedarbejdere i Dansk Fjernvarme fylder rundt

Simone Mørup Kristiansen fylder 30 år den 18. februar og Mikkel Lysgaard 40 år den 21. februar. 

08. feb 2018 Navnenyt

Ny kaptajn for Caverions projekter

1. februar blev Søren K. Overgaard ny projektdirektør for Caverions teknikentrepriser.

29. jan 2018 Navnenyt

Margit Ørsted takker af

Margit Ørsted stopper efter 24 år i Frederiksbergs kommunalbestyrelse samt perioder som formand for Frederiksberg Fjernvarme og næstformand i CTR.

25. jan 2018 Navnenyt

Ny salgsdirektør i Verdo

Bo Johansen er ny salgsdirektør for Verdo Energy Systems.

24. jan 2018 Navnenyt

Ny direktør for DFP

Mogens H. Nielsen er ansat som ny direktør i DFP – Dansk Fjernvarmes Projektselskab.

23. jan 2018 Navnenyt

Grøn Energis chefanalytiker fylder 50

Nina Kildegaard Detlefsen fylder 50 år på tirsdag den 30. januar.