06. feb 2018 Presseklip

Grundbeløbsramte værker skal hjælpes

LÆS I DAG: Grundbeløbsramte værker skal hjælpes. Grundbeløb skyder fjernvarmepriser i vejret. Grundbeløbets bortfald vil ramme ”energi-sparere”. Ny struktur og chefudskiftning i Ewii. Borup runder 1.200 andelshavere.

Altinget:
Grundbeløbsramte værker skal hjælpes
Dansk Energi har lavet en analyse, der viser, at når grundbeløbet forsvinder 1.januar, er der behov for at hjælpe omtrent 20.000 fjernvarmekunder mod meget dyre varmeregninger.

Analysen er lavet på 2016-tal, men siger ikke noget om, hvor mange af værkerne, der har sat gang i investeringer for at afbøde prisstigningerne. Dansk Energi foreslår en pulje til at nedbringe gælden hos de værker, der ikke allerede har rustet sig mod prisstigninger.

Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme, ønsker en permanent lavere el-varmeafgift og to andre ting:

- Man skal ophæve kraftvarmebindingen, og man skal ophæve brændselsbindingen. Dels for at give fjernvarmeselskaberne mulighed for at vælge et alternativ, og fordi grundbeløbet ikke er et tilskud, men en kapacitetsbetaling for at stille elproduktion til rådighed for samfundet. Når betalingen falder bort, kan man ikke opretholde tvangsbindingen, siger han til Altinget.

_____

Fyens Stiftstidende:
Grundbeløb skyder fjernvarmepriser i vejret
Forbrugerne tilknyttet 15 fynske fjernvarmeværker kan se frem til højere varmeregninger fra det kommende årsskifte, når grundbeløbet falder bort, skriver Fyens Stiftstidende.

Bortfaldet rammer husstandene med mellem 2.000 og 10.000 kroner om året, oplyser Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen.

Omkring 200.000 danskere risikerer markante varmeprisstigninger på grund af grundbeløbet, som størstedelen af de 186 decentrale kraftvarmeværker modtager, viser analyse fra Grøn Energi og Dansk Fjernvarme.

- Det, der mangler, er nogle politiske initiativer. Det er et politisk skabt problem, at grundbeløbet falder bort, og derfor skal der også komme nogle politiske løsninger, så forbrugerne ikke kommer til at stå med hele regningen, siger Kim Mortensen.

_____

Fyens Stiftstidende:
Grundbeløbets bortfald vil ramme ”energi-sparere”
Det er nødvendigt at spare på varmen, men alt skal ske med måde – og under hensyntagen til, at vores huse eller lejligheder skal have en vis varme for at holde fx skimmesvamp og andet på afstand. Det slår forsker fra Aalborg Universitet fast overfor Fyens.dk.

Anledningen er, at Grøn Energi har lavet en analyse, der adresserer problemet med bortfald af grundbeløbet. Det sker fra 2019, og det vil betyde markante prisstigninger for forbrugerne. Og selv om vi har behov at spare på energiforbruget, så skal det ikke gå ud over husstandene, mener Anders Rhiger Hansen.

- Vi vil jo gerne have fokus på bæredygtighed, og set i forhold til den dagsorden, er det jo fint, at folk bruger lidt mindre energi. Dyrere priser kan begrænse overforbrug. Modsat kan man sige, at dem der i forvejen bruger for lidt energi og som under-opvarmer, de vil have større risiko for at få skimmelsvamp, fugt eller dårligt indeklima på anden vis, hvis de kommer til at varme endnu mindre op, lyder det fra Anders Rhiger Hansen.

_____

TV2/Fyn:

Ny struktur og chef-udskiftning i Ewii
Endnu en chef, forretningsdirektør Jette Post, ryger i den forandringsproces, Ewii har sat i gang, skriver TV2/Fyn.

Ewiis nye direktør Lars Bonderup Bjørn har for nylig afskediget otte medarbejdere og sagt farvel til direktøren for udviklingsselskaberne Ewii Mobility A/S og Ewii Telecare for selv at styre virksomhederne.Ewii Teknik A/S splittes op, så aktiviteterne passes ind under selskaberne Trefor Teknik A/S og Ewii Teknik A/S.

- Samlet set betyder strukturændringerne, at de lovmæssige krav om, at elnet-, vand- og varmeselskaberne skal have deres egen særskilte identitet, opfyldes. Udover at vi går foran med at følge de politiske intentioner, så ønsker vi samtidig at styrke alle koncernens forretningsområder, siger Lars Bonderup Bjørn.

_____

SN.dk:
Borup runder 1.200 andelshavere
Formanden for Borup Varmeværk, Sven Gissum, kunne forleden byde velkommen til andelshaver nr. 1.200. I Borup er der kun omkring 70 ejendomme, der ikke er tilsluttet fjernvarmen.

Den store tilslutning betyder, at næsten hele Borup nyder godt af den billige halmbaserede varmeforsyning.

Og det er godt for forbrugerne, de lokale landmænd og miljøet med Borups CO2-neutrale opvarmning, skriver SN.dk

Nyheder

21. feb 2018

Regeringen: Kraftvarmekrav skal væk

I et svar til Dansk Fjernvarme, skriver regeringen, at det er på tide at tage et opgør med kraftvarmekravet. I første omgang for de ikke-kvoteomfattede sektorer, men måske også inden for kvotesektoren. Det vækker begejstring hos Dansk Fjernvarme.

13. feb 2018

Bilka og Aalborg Varme indgår aftale om overskudsvarme

Aalborg Varme indgår aftale med Bilka i Aalborg om at udnytte varehusets overskudsvarme som fjernvarme. Dansk Supermarked Group forærer varmen væk på grund af komplicerede regler og indberetningskrav ved salg af overskudsvarme. 

12. feb 2018

Konkurrenceanalyse: Svensk varme-sammenligning holder ikke

Det svenske fjernvarmemarked, som er liberaliseret og undtaget regulering, bliver i den nyligt offentliggjorte konkurrenceanalyse fremhævet som et forbillede. Men det giver ingen mening at sammenligne to så forskellige markeder, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

08. feb 2018 Energi på toppen

Den største gevinst kommer fra fjernvarmen

Professor fra Aalborg Universitet ser ingen grund til at nedsætte elafgiften for de individuelle forbrugere.

08. feb 2018 Energi på toppen

Fri konkurrence kan føre til lukninger af værker

Hvis fjernvarmemarkedet bliver udsat for konkurrence, så vil det kunne føre til lukninger – det er en del af prisen for netop at få den fri konkurrence, lyder det fra hovedforfatter til konkurrenceanalyse.

07. feb 2018 Energi på toppen

Søren Egge: "Analysen starter et forkert sted"

Forud for Energi på Toppen har vi talt med Søren Egge Rasmussen, der er energiordfører i Enhedslisten. Han mener, at der burde være lavet en anden analyse end konkurrenceanalysen.

07. feb 2018 Energi på toppen

Forbrugerrådet Tænk: Miljøomkostninger bør med i prisen

Det er positivt, hvis miljøomkostninger kan kommer med i overvejelserne, når forbrugerne skal vælge opvarmning. Det mener Forbrugerrådet Tænk på baggrund af den konkurrenceanalyse, regeringen har offentliggjort

05. feb 2018

Varmens Dag fejret med åbent hus landet over

Tusindvis af nysgerrige fjernvarmeforbrugere blev søndag klogere på, hvor deres fjernvarme kommer fra, da Varmens Dag blev fejret med åbent hus på værker landet over.

02. feb 2018

Bendt Bendtsen: Nyt bygningsdirektiv nok min vigtigste sag i parlamentet

Med overvældende opbakning blev EUs ministerråd torsdag enige om et nyt bygningsdirektiv. En af hovedarkitekterne bag direktivet er danske Bendt Bendtsen, som Dansk Fjernvarme har talt med. 

02. feb 2018

Flot EU-aftale om energieffektivisering

Bygninger udgør i alt cirka 40 procent af det europæiske energiforbrug. EUs Ministerråd er netop blevet enige om at energieffektivisere både nyt og ældre byggeri.

24. jan 2018

Bæredygtig biomasse central for grøn omstilling i byerne

Den bæredygtige biomasse spiller fortsat en stor rolle i særligt de store byer for den grønne omstilling. Det er budskabet i et indlæg i Altinget i dag. HOFOR og Dansk Fjernvarme fortæller mere.

14. feb 2018 Presseklip

Overskudsvarme fra Bilka bliver fjernvarme

LÆS I DAG: Overskudsvarme fra Bilka bliver fjernvarme. Ny oprydder i Ewii: Pengene skal arbejde for Trekantområdet. Isoplus opgør skaderne af hacking. Nyt solvarmeanlæg foran tidsplanen. Er Nord Stream 2 på vej rundt om Danmark?

13. feb 2018 Presseklip

Samarbejde undersøges på Skive-kanten

LÆS I DAG Tre fjernvarmeselskaber ved Skive ønsker fælles varmeproduktion. Dansk Gas Distribution vil trække Vordingborg i Energiklagenævnet. Hellere varmepumper end elvarme. Nærvarme i stedet for brændeovne på Christiania. Kalundborg Forsyning skifter gamle ledninger ud. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

12. feb 2018 Presseklip

Billig overskudsvarme på vej i Viborg

LÆS I DAG Varme fra Føtex og hospital bliver til fjernvarme i Viborg - varmepumpe er ønsket. Fjernvarme er på vej til Ørslev. Bedre varmemålere i Hovedgård. 

09. feb 2018 Presseklip

Mange værker bliver presset på økonomien

LÆS I DAG: Mange værker bliver presset på økonomien. Gelsted Fjernvarme står til at miste 4000 kr. pr. kunde. Solen skal opvarme Sønderholm. Verdo åbner afdeling i Polen. Jerslev udvider solvarmeanlæg. For få ønsker fjernvarme i Hastrup.

08. feb 2018 Presseklip

Energiaftalen i 2012 blev et smukt barn

LÆS I DAG: Energiaftalen i 2012 blev et smukt barn. Debat-serie sætter fokus på fremtidens fjernvarme. Ombygning bliver langt billigere end forventet. Brand i Rødbyhavn.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

12. feb 2018 Navnenyt

Kommunikationsmedarbejdere i Dansk Fjernvarme fylder rundt

Simone Mørup Kristiansen fylder 30 år den 18. februar og Mikkel Lysgaard 40 år den 21. februar. 

08. feb 2018 Navnenyt

Ny kaptajn for Caverions projekter

1. februar blev Søren K. Overgaard ny projektdirektør for Caverions teknikentrepriser.

29. jan 2018 Navnenyt

Margit Ørsted takker af

Margit Ørsted stopper efter 24 år i Frederiksbergs kommunalbestyrelse samt perioder som formand for Frederiksberg Fjernvarme og næstformand i CTR.

25. jan 2018 Navnenyt

Ny salgsdirektør i Verdo

Bo Johansen er ny salgsdirektør for Verdo Energy Systems.

24. jan 2018 Navnenyt

Ny direktør for DFP

Mogens H. Nielsen er ansat som ny direktør i DFP – Dansk Fjernvarmes Projektselskab.

23. jan 2018 Navnenyt

Grøn Energis chefanalytiker fylder 50

Nina Kildegaard Detlefsen fylder 50 år på tirsdag den 30. januar.