05. feb 2018 Presseklip

Professor: "Let afgiften på store varmepumper"

LÆS I DAG: Professor: ”Let afgiften på store varmepumper”. Solfangeranlæg bliver truet af gasrørledning. Flisfyr skal sænke prisen i Løsning. Stor forskel på fjernvarmepriser. Indslag: Drone undersøger lækager i fjernvarmen.  

Ingeniøren:
Professor: ”Let afgiften på store varmepumper”
Professor Henrik Lund, Aalborg Universitet, kalder i Ingeniøren lempelsen af elvarmeafgiften for både godt og skidt.

Godt, da den forbedrer økonomien for store varmepumper, og skidt, da afgiften lettes for individuel elvarme.

Henrik Lund vil fremme varmepumper i energisystemet og samtidig kæmpe imod elvarme.

- Man kunne have fået mere ud af pengene, hvis man målrettet lempede afgiften på de store varmepumper og i stedet gav anlægstilskud til små, individuelle varmepumper uden for de kollektive forsyninger. For private er det ikke elprisen, men den relativt store investering, der bremser varmepumperne, siger han til Ingeniøren.

Henrik Lund peger barrierer for store varmepumper i centrale kraftvarmeområder, hvor de vil kunne gøre stor gavn. Han opfordrer derfor til målrettet lettelse af afgiften på el til store varmepumper.

Skatteministeriet har for TV 2 beregnet, at elvarmeafgiftens nedsættelse betyder, at omkring 110.000 parcelhuse med elradiatorer kan spare op til 2.000 kroner om året. Elvarme er dog den dyreste boligopvarmning. Et hus på 120 kvadratmeter koster i gennemsnit 32.000 kroner om året at opvarme med elvarme.

_____

Fyens Stiftstidende:
Solfangeranlæg bliver truet af gasrørledning
Formanden for Tommerup Bys Fjernvarmeforsyning frygter for, at det solfangeranlæg, som fjernvarmeforsyningen har anlagt, ikke kan blive udvidet, hvis planerne for en gasrørledning bliver til virkelighed. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Energinet har foreslået en føringen af en gasrørledning over Fyn, der vil skære igennem det område, som forsyningen har udset sig til at udvide det eksisterende solfangeranlæg. Det vil, mener Knud Erik Lynnerup, samtidig også fjerne muligheden for, at man kan flytte anlægget uden for bebygget område på længere sigt – noget der er planlagt til at ske i 2022.

- Solfangerne er sikret med spuns, der er banket cirka to meter ned i jorden. Det vil selvsagt være umuligt at gøre hen over en nedgravet gasledning. Gasledningen vil sandsynligvis ødelægge vores miljørigtige varmeforsyningsform, medmindre den flyttes helt ud af vores matrikel, siger Knud Erik Lynnerup. 

Tommerup Fjernvarme har indgivet et høringssvar, hvor man gør opmærksom på udfordringerne. Assens Kommune har også indgivet et høringssvar, hvor opponerer mod den foreslåede placering af gasrørledningen; den såkaldte Baltic Pipeline.

_____

Vejle Amts Folkeblad:
Stor forskel på fjernvarmepriser
Vejle Amts Folkeblad har set på fjernvarmepriserne i lokalområdet og fundet frem til, at der er store prisforskelle. Ifølge avisen er Tørring Kraftvarmeværk billigst med en årlig pris for et standardhus på 130 kvm på 8.687,50 kroner, mens Løsning Fjernvarme er dyrest med 16.146 kroner.

Løsning er det eneste af de lokale værker, hvor prisen er steget siden 2014, og det skyldes i følge bestyrelsesformand for Løsning Fjernvarmeværk, Anders Møller, gaspriserne og afgiftssystemet.

- Derfor har vi også investeret i et flisfyr, som vi forventer kan betyde et prisfald, siger Anders Møller til Vejle Amts Folkeblad.

Løsning Fjernvarmeværk bliver ikke ramt, når staten fjerner kraftvarmeværkernes tilskud for at stå til rådighed for elforsyningen. Men Tørring Kraftvarmeværk mister 5.700 kroner om året per husstand, og i Hedensted er tabet omkring 3.600 kroner per husstand.

Fjernvarmeværkerne er derfor konstant på udkig efter nye og billigere måder at få varme på. Og med en reduceret elafgift bliver store varmepumper måske også en mulighed.

 

Vejle Amts Folkeblad: 
Flisfyr skal sænke prisen i Løsning
Lige nu betaler fjernvarmebrugerne i Løsning mere, end det er tilfældet hos en række andre lokale fjernvarmeværker. Men de forbrugere, der er tilsluttet Løsning Fjernvarme, kan de se frem til, at prisen falder i de kommende år.

Ifølge formand Anders Møller, så skyldes den nuværende høje pris på fjernvarmen fra Løsning Fjernvarme en kombination af høje afgifter og afhængigheden af gas. Men netop brændselsafhængigheden er der nu blevet ændret på, fordi man har fået et flisfyr, som man forventer vil føre til prisfald.

Det er ikke sket endnu, men det skyldes, at det første år med flisfyret har været et indkøringsår, forklarer formanden til Vejle Amts Folkeblad.

- Der er også løbet lidt ekstra udgifter på i forbindelse med renovering af Vestergade. Vi har en forventing lavere priser, men vi kører med en vis forsigtighed, siger Anders Møller til avisen.

I dag koster det 16.146 kroner for et standardhus på 130 kvadratmeter at få fjernvarme fra Løsning Fjernvarme. Billigst i lokalområdet er det at være tilsluttet Tørring Kraftvarmeværk, hvor prisen årligt lander på 8.687 kroner.

_____

 

TV2 Nord:
Drone undersøger lækager i fjernvarmen
Se indslaget herunder om dronen med termisk sensor, der skal undersøge Aalborgs fjernvarmenet for lækager.

Nyheder

21. feb 2018

Regeringen: Kraftvarmekrav skal væk

I et svar til Dansk Fjernvarme, skriver regeringen, at det er på tide at tage et opgør med kraftvarmekravet. I første omgang for de ikke-kvoteomfattede sektorer, men måske også inden for kvotesektoren. Det vækker begejstring hos Dansk Fjernvarme.

13. feb 2018

Bilka og Aalborg Varme indgår aftale om overskudsvarme

Aalborg Varme indgår aftale med Bilka i Aalborg om at udnytte varehusets overskudsvarme som fjernvarme. Dansk Supermarked Group forærer varmen væk på grund af komplicerede regler og indberetningskrav ved salg af overskudsvarme. 

12. feb 2018

Konkurrenceanalyse: Svensk varme-sammenligning holder ikke

Det svenske fjernvarmemarked, som er liberaliseret og undtaget regulering, bliver i den nyligt offentliggjorte konkurrenceanalyse fremhævet som et forbillede. Men det giver ingen mening at sammenligne to så forskellige markeder, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

08. feb 2018 Energi på toppen

Den største gevinst kommer fra fjernvarmen

Professor fra Aalborg Universitet ser ingen grund til at nedsætte elafgiften for de individuelle forbrugere.

08. feb 2018 Energi på toppen

Fri konkurrence kan føre til lukninger af værker

Hvis fjernvarmemarkedet bliver udsat for konkurrence, så vil det kunne føre til lukninger – det er en del af prisen for netop at få den fri konkurrence, lyder det fra hovedforfatter til konkurrenceanalyse.

07. feb 2018 Energi på toppen

Søren Egge: "Analysen starter et forkert sted"

Forud for Energi på Toppen har vi talt med Søren Egge Rasmussen, der er energiordfører i Enhedslisten. Han mener, at der burde være lavet en anden analyse end konkurrenceanalysen.

07. feb 2018 Energi på toppen

Forbrugerrådet Tænk: Miljøomkostninger bør med i prisen

Det er positivt, hvis miljøomkostninger kan kommer med i overvejelserne, når forbrugerne skal vælge opvarmning. Det mener Forbrugerrådet Tænk på baggrund af den konkurrenceanalyse, regeringen har offentliggjort

05. feb 2018

Varmens Dag fejret med åbent hus landet over

Tusindvis af nysgerrige fjernvarmeforbrugere blev søndag klogere på, hvor deres fjernvarme kommer fra, da Varmens Dag blev fejret med åbent hus på værker landet over.

02. feb 2018

Bendt Bendtsen: Nyt bygningsdirektiv nok min vigtigste sag i parlamentet

Med overvældende opbakning blev EUs ministerråd torsdag enige om et nyt bygningsdirektiv. En af hovedarkitekterne bag direktivet er danske Bendt Bendtsen, som Dansk Fjernvarme har talt med. 

02. feb 2018

Flot EU-aftale om energieffektivisering

Bygninger udgør i alt cirka 40 procent af det europæiske energiforbrug. EUs Ministerråd er netop blevet enige om at energieffektivisere både nyt og ældre byggeri.

24. jan 2018

Bæredygtig biomasse central for grøn omstilling i byerne

Den bæredygtige biomasse spiller fortsat en stor rolle i særligt de store byer for den grønne omstilling. Det er budskabet i et indlæg i Altinget i dag. HOFOR og Dansk Fjernvarme fortæller mere.

14. feb 2018 Presseklip

Overskudsvarme fra Bilka bliver fjernvarme

LÆS I DAG: Overskudsvarme fra Bilka bliver fjernvarme. Ny oprydder i Ewii: Pengene skal arbejde for Trekantområdet. Isoplus opgør skaderne af hacking. Nyt solvarmeanlæg foran tidsplanen. Er Nord Stream 2 på vej rundt om Danmark?

13. feb 2018 Presseklip

Samarbejde undersøges på Skive-kanten

LÆS I DAG Tre fjernvarmeselskaber ved Skive ønsker fælles varmeproduktion. Dansk Gas Distribution vil trække Vordingborg i Energiklagenævnet. Hellere varmepumper end elvarme. Nærvarme i stedet for brændeovne på Christiania. Kalundborg Forsyning skifter gamle ledninger ud. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

12. feb 2018 Presseklip

Billig overskudsvarme på vej i Viborg

LÆS I DAG Varme fra Føtex og hospital bliver til fjernvarme i Viborg - varmepumpe er ønsket. Fjernvarme er på vej til Ørslev. Bedre varmemålere i Hovedgård. 

09. feb 2018 Presseklip

Mange værker bliver presset på økonomien

LÆS I DAG: Mange værker bliver presset på økonomien. Gelsted Fjernvarme står til at miste 4000 kr. pr. kunde. Solen skal opvarme Sønderholm. Verdo åbner afdeling i Polen. Jerslev udvider solvarmeanlæg. For få ønsker fjernvarme i Hastrup.

08. feb 2018 Presseklip

Energiaftalen i 2012 blev et smukt barn

LÆS I DAG: Energiaftalen i 2012 blev et smukt barn. Debat-serie sætter fokus på fremtidens fjernvarme. Ombygning bliver langt billigere end forventet. Brand i Rødbyhavn.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

12. feb 2018 Navnenyt

Kommunikationsmedarbejdere i Dansk Fjernvarme fylder rundt

Simone Mørup Kristiansen fylder 30 år den 18. februar og Mikkel Lysgaard 40 år den 21. februar. 

08. feb 2018 Navnenyt

Ny kaptajn for Caverions projekter

1. februar blev Søren K. Overgaard ny projektdirektør for Caverions teknikentrepriser.

29. jan 2018 Navnenyt

Margit Ørsted takker af

Margit Ørsted stopper efter 24 år i Frederiksbergs kommunalbestyrelse samt perioder som formand for Frederiksberg Fjernvarme og næstformand i CTR.

25. jan 2018 Navnenyt

Ny salgsdirektør i Verdo

Bo Johansen er ny salgsdirektør for Verdo Energy Systems.

24. jan 2018 Navnenyt

Ny direktør for DFP

Mogens H. Nielsen er ansat som ny direktør i DFP – Dansk Fjernvarmes Projektselskab.

23. jan 2018 Navnenyt

Grøn Energis chefanalytiker fylder 50

Nina Kildegaard Detlefsen fylder 50 år på tirsdag den 30. januar.