02. feb 2018 Presseklip

Oppositionspartier ønsker ny CO2-afgift

LÆS I DAG: Oppositionspartier ønsker ny CO2-afgift. Gasledning kan spænde ben for Koldings udvikling. Biogas kan skaffe eksportmilliarder til Danmark.

Altinget:
Oppositionspartier ønsker ny CO2-afgift
Klimaambitiøse lande i Europa som Danmark, Sverige, Norge, Finland, Storbritannien, Tyskland, Frankrig og Benelux-landene bør indføre en fast CO2-afgift. Det mener flere oppositionspolitikere, der mener at man bør erkende at kvotesystemet ikke fungerer som tiltænkt.

Forslaget skal ifølge Altinget ses som ”desperation” over, at de europæiske tiltag for at få strammet CO2-kvotesystemet ikke har fået CO2-priserne til at stige. Og når det er tilfældet bør de Vesteuropæiske lande med klimaambitioner i stedet gå sammen om en fast skat på CO2-udledningerne.

Både Enhedslisten, De Radikale og SF mener, at en sådan løsning kan være en farbar vej at gå. Pia Olsen Dyhr (SF), fastholder, at Danmark stadig skal arbejde hårdt for at få fikset kvotesystemet. Men at det derudover er ”rigtig interessant” at se nærmere på den model som englænderne allerede har, hvor afgiften afhænger af, hvor høj CO2-kvoteprisen er. Altså en slags bundpris for at forurene.

Energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) frygter dog, at en sådan model vil gå ud over dansk konkurrenceevne.

- Jeg kan være bekymret for, at forslag, der indebærer, at kun nogle lande – og ikke alle EU-lande – indfører nye CO2-afgifter, i praksis vil betyde, at der opstår ulige konkurrencevilkår mellem de europæiske virksomheder, siger han til Altinget.

_____

TV SYD:
Gasledning kan spænde ben for Koldings udvikling
Kolding Kommune og borgmester Jørn Pedersen protesterer imod, at ny gasledning skal ligge lige op af Koldings nye udviklingsområde, beretter TV SYD.

Ledningen med gas fra Nordsøen skal strække sig tværs over Jylland, Fyn og Sjælland og levere gas til Danmark og Polen, men ledningens del fra Egtved til Lillebælt kan ødelægge planerne om nye boliger og veje syd for Kolding.

Energinet har skitseret to linjer syd for Kolding. En tæt ved Vonsild by igennem marker, hvor der skal være tusindvis af nye boliger på sigt. 

- Det har en kæmpe betydning for kommunen. Det er byudvikling og en ret massiv byudvikling, der står på spil ud over infrastruktur og en omfartsvej, siger Jørn Pedersen til TV SYD.

Selvom gasledningen er under jorden, må der af sikkerhedshensyn ikke bygges huse ovenpå og i en radius omkring den. 

Gasledningen vil også kaste grus i Kolding Kommunes planer om en ny omfartsvej syd for Kolding.

Kommunen sendte i januar høringssvar til Energinet.

_____

Energy-Supply.dk:
Biogas kan skaffe eksportmilliarder til Danmark
Fremtiden tegner tilsyneladende meget lys for dansk biogasteknologi. I bedste fald kan eksporten udvikle sig så eksplosivt, at eksporten kan give arbejde til 20.000 ansatte i 2035 mod de nuværende omkring 2.000, der i dag er beskæftiget i branchen.

Det fremgår af en analyse, der er udført af Damvad Analytics, hvor det bl.a. bliver fastslået, at Danmark i dag er førende på biogasområdet – ikke blot i Europa, men i hele verden. Ikke mindst når det gælder forskning indenfor biogas.

- Verdens største biogasanlæg er under opførsel i Danmark, og det viser noget af styrken. Dertil kommer, at dansk forskning på området har meget høj kvalitet sammenlignet med andre lande, og den viden, det kaster af sig, bør kunne føre til, at dansk teknologi fortsat kan have en høj markedsandel i verden, siger Kristian Mørk Puggaard, der er managing partner hos Damvad.

Ifølge Energy-Supply forventes mængden af biogas at stige markant i Europa i de kommende år. Andelen ventes således at gå fra de nuværende 11 TWh i dag til 17 TWh allerede i 2020 – og det vil stige yderligere i de kommende år – fx har Frankrig en ambition om at skulle have et gasforbrug, der i 2050 skal være 100 procent baseret på biogas.

 

Nyheder

21. feb 2018

Regeringen: Kraftvarmekrav skal væk

I et svar til Dansk Fjernvarme, skriver regeringen, at det er på tide at tage et opgør med kraftvarmekravet. I første omgang for de ikke-kvoteomfattede sektorer, men måske også inden for kvotesektoren. Det vækker begejstring hos Dansk Fjernvarme.

13. feb 2018

Bilka og Aalborg Varme indgår aftale om overskudsvarme

Aalborg Varme indgår aftale med Bilka i Aalborg om at udnytte varehusets overskudsvarme som fjernvarme. Dansk Supermarked Group forærer varmen væk på grund af komplicerede regler og indberetningskrav ved salg af overskudsvarme. 

12. feb 2018

Konkurrenceanalyse: Svensk varme-sammenligning holder ikke

Det svenske fjernvarmemarked, som er liberaliseret og undtaget regulering, bliver i den nyligt offentliggjorte konkurrenceanalyse fremhævet som et forbillede. Men det giver ingen mening at sammenligne to så forskellige markeder, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

08. feb 2018 Energi på toppen

Den største gevinst kommer fra fjernvarmen

Professor fra Aalborg Universitet ser ingen grund til at nedsætte elafgiften for de individuelle forbrugere.

08. feb 2018 Energi på toppen

Fri konkurrence kan føre til lukninger af værker

Hvis fjernvarmemarkedet bliver udsat for konkurrence, så vil det kunne føre til lukninger – det er en del af prisen for netop at få den fri konkurrence, lyder det fra hovedforfatter til konkurrenceanalyse.

07. feb 2018 Energi på toppen

Søren Egge: "Analysen starter et forkert sted"

Forud for Energi på Toppen har vi talt med Søren Egge Rasmussen, der er energiordfører i Enhedslisten. Han mener, at der burde være lavet en anden analyse end konkurrenceanalysen.

07. feb 2018 Energi på toppen

Forbrugerrådet Tænk: Miljøomkostninger bør med i prisen

Det er positivt, hvis miljøomkostninger kan kommer med i overvejelserne, når forbrugerne skal vælge opvarmning. Det mener Forbrugerrådet Tænk på baggrund af den konkurrenceanalyse, regeringen har offentliggjort

05. feb 2018

Varmens Dag fejret med åbent hus landet over

Tusindvis af nysgerrige fjernvarmeforbrugere blev søndag klogere på, hvor deres fjernvarme kommer fra, da Varmens Dag blev fejret med åbent hus på værker landet over.

02. feb 2018

Bendt Bendtsen: Nyt bygningsdirektiv nok min vigtigste sag i parlamentet

Med overvældende opbakning blev EUs ministerråd torsdag enige om et nyt bygningsdirektiv. En af hovedarkitekterne bag direktivet er danske Bendt Bendtsen, som Dansk Fjernvarme har talt med. 

02. feb 2018

Flot EU-aftale om energieffektivisering

Bygninger udgør i alt cirka 40 procent af det europæiske energiforbrug. EUs Ministerråd er netop blevet enige om at energieffektivisere både nyt og ældre byggeri.

24. jan 2018

Bæredygtig biomasse central for grøn omstilling i byerne

Den bæredygtige biomasse spiller fortsat en stor rolle i særligt de store byer for den grønne omstilling. Det er budskabet i et indlæg i Altinget i dag. HOFOR og Dansk Fjernvarme fortæller mere.

14. feb 2018 Presseklip

Overskudsvarme fra Bilka bliver fjernvarme

LÆS I DAG: Overskudsvarme fra Bilka bliver fjernvarme. Ny oprydder i Ewii: Pengene skal arbejde for Trekantområdet. Isoplus opgør skaderne af hacking. Nyt solvarmeanlæg foran tidsplanen. Er Nord Stream 2 på vej rundt om Danmark?

13. feb 2018 Presseklip

Samarbejde undersøges på Skive-kanten

LÆS I DAG Tre fjernvarmeselskaber ved Skive ønsker fælles varmeproduktion. Dansk Gas Distribution vil trække Vordingborg i Energiklagenævnet. Hellere varmepumper end elvarme. Nærvarme i stedet for brændeovne på Christiania. Kalundborg Forsyning skifter gamle ledninger ud. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

12. feb 2018 Presseklip

Billig overskudsvarme på vej i Viborg

LÆS I DAG Varme fra Føtex og hospital bliver til fjernvarme i Viborg - varmepumpe er ønsket. Fjernvarme er på vej til Ørslev. Bedre varmemålere i Hovedgård. 

09. feb 2018 Presseklip

Mange værker bliver presset på økonomien

LÆS I DAG: Mange værker bliver presset på økonomien. Gelsted Fjernvarme står til at miste 4000 kr. pr. kunde. Solen skal opvarme Sønderholm. Verdo åbner afdeling i Polen. Jerslev udvider solvarmeanlæg. For få ønsker fjernvarme i Hastrup.

08. feb 2018 Presseklip

Energiaftalen i 2012 blev et smukt barn

LÆS I DAG: Energiaftalen i 2012 blev et smukt barn. Debat-serie sætter fokus på fremtidens fjernvarme. Ombygning bliver langt billigere end forventet. Brand i Rødbyhavn.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

12. feb 2018 Navnenyt

Kommunikationsmedarbejdere i Dansk Fjernvarme fylder rundt

Simone Mørup Kristiansen fylder 30 år den 18. februar og Mikkel Lysgaard 40 år den 21. februar. 

08. feb 2018 Navnenyt

Ny kaptajn for Caverions projekter

1. februar blev Søren K. Overgaard ny projektdirektør for Caverions teknikentrepriser.

29. jan 2018 Navnenyt

Margit Ørsted takker af

Margit Ørsted stopper efter 24 år i Frederiksbergs kommunalbestyrelse samt perioder som formand for Frederiksberg Fjernvarme og næstformand i CTR.

25. jan 2018 Navnenyt

Ny salgsdirektør i Verdo

Bo Johansen er ny salgsdirektør for Verdo Energy Systems.

24. jan 2018 Navnenyt

Ny direktør for DFP

Mogens H. Nielsen er ansat som ny direktør i DFP – Dansk Fjernvarmes Projektselskab.

23. jan 2018 Navnenyt

Grøn Energis chefanalytiker fylder 50

Nina Kildegaard Detlefsen fylder 50 år på tirsdag den 30. januar.