01. feb 2018 Presseklip

Regning for datacentre kan ende hos forbrugerne

LÆS I DAG: Regning for datacentre kan ende hos forbrugerne. DTU Kraftvarmeværk kobles på Vestforbrændings net. Tysk godkendelse vigtig for Nord Stream 2.

Ingeniøren:
Regning for datacentre kan ende hos forbrugerne
Danmark er attraktivt for datacentre, da vi har gode og stærke elnetforbindelser, høj forsyningssikkerhed og masser af grøn strøm. Men flere datacentre vil trække voldsomt på kapaciteten og øge Danmarks elforbrug med ca. 12 pct.

Forøgelsen af forbruget er problematisk på flere fronter: Først og fremmest udledes mere CO2. Men for det andet kræver det ekstra udbygning med sol og vind for at opretholde andelen af vedvarende energi (VE) i det danske energisystem. Og her er der to muligheder for hvem, der kan dække regningen, når PSO-betalingen over elregningen er blevet droppet: Skatteborgerne eller datacentrene selv.

For Apples vedkommende, har de meldt ud, at de vil køre på ren energi, og at de selv vil etablere vindmølleparker. Facebook svarer, at deres datacenter i Odense også skal drives af 100 pct. ren energi, men endnu ved de ikke hvordan.

Det Økologiske Råd opfordrer derfor til, at man holder øje med udviklingen:

- Kun hvis servercentrene selv finansierer ny VE-kapacitet svarende til deres forbrug uden at modtage ekstra betaling via PSO, vil datacentrene kunne fortælle, at de selv har sørget for deres forsyning af strøm fra nye vedvarende energikilder – mindst svarende til deres eget forbrug, forklarer civilingeniør Søren Dyck-Madsen til Ingeniøren.

_____

Energy Supply: 
DTU Kraftvarmeværk kobles på Vestforbrændings net
Vestforbrænding og DCG (Danske Commodities), der ejer DTU Kraftvarmeværk, har indgået en aftale, som gør det muligt for kraftværket at blive koblet på Vestforbrændings net, så selskaberne kan udveksle varme, skriver Energy Supply.

DCG driver kraftvarmeværket samt tre gasfyrede kedler, som er varmeforsyningen på DTU. 

Vestforbrænding udvider med fjernvarmeområder i Lyngby-Taarbæk, så Vestforbrænding har brug for at supplere sine spids- og reservelast-enheder med yderligere effekt lokalt.

- Det er en stor fordel for Vestforbrænding at kunne udnytte eksisterende kapacitet hos DCG på DTU frem for at skulle bygge nyt, da det er vanskeligt at finde egnede placeringer til et nyt varmeværk i Lyngby-Taarbæk, skriver selskabet i en mail til Energy Supply.

Første fase af projektet omfatter kobling af Vestforbrændings fjernvarmesystem og DCG´s kraftværk.  Vestforbrænding etablerer varmetransmissionsledning ind på kraftværket, hvor varmen udveksles gennem en veksler og et pumpesystem.

Etablering og idriftsættelse sker hen over sommeren og det tidlige efterår, så installationen er klar til varmesæsonen 2018-2019.

_____

Altinget: 
Tysk godkendelse vigtig for Nord Stream 2
Nord Stream 2-gasrørledningen fra Rusland til Tyskland, blandt andet gennem dansk farvand ved Bornholm, er tættere på at blive til virkelighed, skriver Altinget.

Selskabet bag – Nord Stream 2 AG – har fået en nødvendig tysk bygge- og driftstilladelse til 55 kilometer rørledning gennem tysk farvand og landområdet i Lubmin nær Greifswald i Nordøsttyskland.

- Denne tilladelse er en vigtig milepæl i den komplekse tilladelsesproces for projektet som helhed, siger Jens Lange, tilladelsesmanager for Nord Stream 2 AG i Tyskland.

Gazproms rørledning skal fragte naturgas 1.200 kilometer fra russiske gasreserver til Tyskland og det europæiske marked.

Nu er to ud af tre tyske tilladelser i hus, men Danmark Sverige, Finland og Rusland skal også godkende rørledningen.

Nord Stream 2 AG forventer at begynde konstruktion af rørledningen i år.

Nyheder

21. feb 2018

Regeringen: Kraftvarmekrav skal væk

I et svar til Dansk Fjernvarme, skriver regeringen, at det er på tide at tage et opgør med kraftvarmekravet. I første omgang for de ikke-kvoteomfattede sektorer, men måske også inden for kvotesektoren. Det vækker begejstring hos Dansk Fjernvarme.

13. feb 2018

Bilka og Aalborg Varme indgår aftale om overskudsvarme

Aalborg Varme indgår aftale med Bilka i Aalborg om at udnytte varehusets overskudsvarme som fjernvarme. Dansk Supermarked Group forærer varmen væk på grund af komplicerede regler og indberetningskrav ved salg af overskudsvarme. 

12. feb 2018

Konkurrenceanalyse: Svensk varme-sammenligning holder ikke

Det svenske fjernvarmemarked, som er liberaliseret og undtaget regulering, bliver i den nyligt offentliggjorte konkurrenceanalyse fremhævet som et forbillede. Men det giver ingen mening at sammenligne to så forskellige markeder, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

08. feb 2018 Energi på toppen

Den største gevinst kommer fra fjernvarmen

Professor fra Aalborg Universitet ser ingen grund til at nedsætte elafgiften for de individuelle forbrugere.

08. feb 2018 Energi på toppen

Fri konkurrence kan føre til lukninger af værker

Hvis fjernvarmemarkedet bliver udsat for konkurrence, så vil det kunne føre til lukninger – det er en del af prisen for netop at få den fri konkurrence, lyder det fra hovedforfatter til konkurrenceanalyse.

07. feb 2018 Energi på toppen

Søren Egge: "Analysen starter et forkert sted"

Forud for Energi på Toppen har vi talt med Søren Egge Rasmussen, der er energiordfører i Enhedslisten. Han mener, at der burde være lavet en anden analyse end konkurrenceanalysen.

07. feb 2018 Energi på toppen

Forbrugerrådet Tænk: Miljøomkostninger bør med i prisen

Det er positivt, hvis miljøomkostninger kan kommer med i overvejelserne, når forbrugerne skal vælge opvarmning. Det mener Forbrugerrådet Tænk på baggrund af den konkurrenceanalyse, regeringen har offentliggjort

05. feb 2018

Varmens Dag fejret med åbent hus landet over

Tusindvis af nysgerrige fjernvarmeforbrugere blev søndag klogere på, hvor deres fjernvarme kommer fra, da Varmens Dag blev fejret med åbent hus på værker landet over.

02. feb 2018

Bendt Bendtsen: Nyt bygningsdirektiv nok min vigtigste sag i parlamentet

Med overvældende opbakning blev EUs ministerråd torsdag enige om et nyt bygningsdirektiv. En af hovedarkitekterne bag direktivet er danske Bendt Bendtsen, som Dansk Fjernvarme har talt med. 

02. feb 2018

Flot EU-aftale om energieffektivisering

Bygninger udgør i alt cirka 40 procent af det europæiske energiforbrug. EUs Ministerråd er netop blevet enige om at energieffektivisere både nyt og ældre byggeri.

24. jan 2018

Bæredygtig biomasse central for grøn omstilling i byerne

Den bæredygtige biomasse spiller fortsat en stor rolle i særligt de store byer for den grønne omstilling. Det er budskabet i et indlæg i Altinget i dag. HOFOR og Dansk Fjernvarme fortæller mere.

14. feb 2018 Presseklip

Overskudsvarme fra Bilka bliver fjernvarme

LÆS I DAG: Overskudsvarme fra Bilka bliver fjernvarme. Ny oprydder i Ewii: Pengene skal arbejde for Trekantområdet. Isoplus opgør skaderne af hacking. Nyt solvarmeanlæg foran tidsplanen. Er Nord Stream 2 på vej rundt om Danmark?

13. feb 2018 Presseklip

Samarbejde undersøges på Skive-kanten

LÆS I DAG Tre fjernvarmeselskaber ved Skive ønsker fælles varmeproduktion. Dansk Gas Distribution vil trække Vordingborg i Energiklagenævnet. Hellere varmepumper end elvarme. Nærvarme i stedet for brændeovne på Christiania. Kalundborg Forsyning skifter gamle ledninger ud. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

12. feb 2018 Presseklip

Billig overskudsvarme på vej i Viborg

LÆS I DAG Varme fra Føtex og hospital bliver til fjernvarme i Viborg - varmepumpe er ønsket. Fjernvarme er på vej til Ørslev. Bedre varmemålere i Hovedgård. 

09. feb 2018 Presseklip

Mange værker bliver presset på økonomien

LÆS I DAG: Mange værker bliver presset på økonomien. Gelsted Fjernvarme står til at miste 4000 kr. pr. kunde. Solen skal opvarme Sønderholm. Verdo åbner afdeling i Polen. Jerslev udvider solvarmeanlæg. For få ønsker fjernvarme i Hastrup.

08. feb 2018 Presseklip

Energiaftalen i 2012 blev et smukt barn

LÆS I DAG: Energiaftalen i 2012 blev et smukt barn. Debat-serie sætter fokus på fremtidens fjernvarme. Ombygning bliver langt billigere end forventet. Brand i Rødbyhavn.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

12. feb 2018 Navnenyt

Kommunikationsmedarbejdere i Dansk Fjernvarme fylder rundt

Simone Mørup Kristiansen fylder 30 år den 18. februar og Mikkel Lysgaard 40 år den 21. februar. 

08. feb 2018 Navnenyt

Ny kaptajn for Caverions projekter

1. februar blev Søren K. Overgaard ny projektdirektør for Caverions teknikentrepriser.

29. jan 2018 Navnenyt

Margit Ørsted takker af

Margit Ørsted stopper efter 24 år i Frederiksbergs kommunalbestyrelse samt perioder som formand for Frederiksberg Fjernvarme og næstformand i CTR.

25. jan 2018 Navnenyt

Ny salgsdirektør i Verdo

Bo Johansen er ny salgsdirektør for Verdo Energy Systems.

24. jan 2018 Navnenyt

Ny direktør for DFP

Mogens H. Nielsen er ansat som ny direktør i DFP – Dansk Fjernvarmes Projektselskab.

23. jan 2018 Navnenyt

Grøn Energis chefanalytiker fylder 50

Nina Kildegaard Detlefsen fylder 50 år på tirsdag den 30. januar.