30. jan 2018 Presseklip

CO2-afgift skal med i energiforhandlinger

LÆS I DAG: CO2-afgift skal med i energiforhandlinger. Hedensted har gjort fjernvarmen dobbelt så grøn. Farvel til elproduktion i Grenaa. Droner i luften over Aalborg. Varmens Dag på Skærbækværket.

Altinget:
CO2-afgift skal med i energiforhandlinger
De forestående forhandlinger om en ny energiaftale får formentlig endnu et element. Oppositionen er i hvert fald ude med et ønske om, at en CO2-afgift bliver en del af forhandlingerne og dermed også gerne en del af aftalen – det skriver Altinget.

Det drejer sig om et forslag om at indføre en fast afgift på CO2-udledning – noget som også er på bordet i EU. Ifølge oppositionspartierne skal forslaget sikre en minimumspris for at forurene i et forsøg på at tvinge brugerne til at forurene mindre og dermed bidrage positivt til den grønne omstilling.

Fra oppositionen på Christiansborg er der en forventning om, at der relativt nemt kan opnås enighed om, at en CO2-afgift vil være vejen frem.

- I forhandlingerne bliver vi nok hurtigt enige om, at det store mål på sigt er at udbygge til 100 procent vedvarende energi – men den ømme tå bliver, hvilke virkemidler, vi skal bruge, og hvor meget økonomi, vil vi bruge. En fast og bred CO2-afgift kunne være med til at enderne kan mødes, siger Enhedslistens energiordfører Søren Egge Rasmussen til Altinget.

Det er dog ikke givet, at regeringen på sin side vil være begejstret for at lukke CO2-afgiften ind i forhandlingerne. Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt har tidligere givet udtryk for, at han frygter en ensidig CO2- afgifte i Danmark vil skal skabe ulige konkurrencevilkår.

_____

Vejle Amts Folkeblad:
Hedensted har gjort fjernvarmen dobbelt så grøn
Hedensted Fjernvarme har halveret sin CO2-udledning på fem år, og samtidig er varmeprisen sænket markant.

En af de CO2-neutrale ressource-kilder, Hedensted Fjernvarme benytter sig af, er overskudsvarme fra tre lokale virksomheder, nemlig SuperBrugsen, småkageproducenten Jacobsen Bakery og R2Agro. De står for cirka 10 procent af Hedensted Fjernvarmes årlig produktion.

En anden ting, der har betydet noget for Hedensted Fjernvarmes CO2-regnskab, er indvielsen af et helt nyt solvarmeanlæg sidste år, som i dag står for 13-14 procent af virksomhedens årsproduktion. Derudover har virksomheden sidste år også ombygget en gammel central til et træpillefyr. Her produceres en tredjedel af Hedensteds fjernvarme.

Hedensted Fjernvarme er i øvrigt blandt de varmeforsyninger, der har valgt at åbne dørene for deres forbrugere til Varmens Dag, der afholdes søndag den 4. februar fra kl. 11 til 14. Løsning Fjernvarme holder i øvrigt også åbent hus i dette tidsrum.

_____

Grenaa Bladet:
Farvel til elproduktion i Grenaa
I Grenaa får de et nyt varmeværk, og det betyder, at det nuværende kraftvarmeværk tages ud af drift 31. januar. Det er samtidig også et farvel til produktion af el og varme efter 25 år.

- Vi ønsker Grenaa tillykke med det nye varmeværk. Vi har været glade for samarbejdet med de lokale landmænd, som har leveret halm som brændsel til den grønne fjernvarme, vi har produceret på værket. Vi havde gerne set, ar værket var blevet drevet videre, siger divisionsdirektør for Verdo Energy Henrik Bøgh Nielsen til Grenaa Bladet.

_____

Nordjyske Stiftstidende: 
Droner i luften over Aalborg
Aalborg Kommune har sat et luftangreb ind på utætte fjernvarmerør, skriver Nordjyske Stiftstidende.

En drone skal i næste uge om natten registrere udslip af fjernvarmevand fra utætte rør, selvom tabet er mindre end sidste år, fortæller Jesper Møller, forsyningschef i Aalborg Energi. 

- Der er stadig rigtig meget at spare, fordi vi mister tusindvis af liter vand, og derfor er vi nødt til at sætte ekstraordinært ind. Og vi kan se fra de andre store byer, der også har investeret i den her teknologi, at det virker rigtig godt, siger han til DR Nordjylland, som Nordjyske citerer. 
_____

Fyens Stiftstidende:
Åbent hus på Skærbækværket
På Varmens Dag søndag den 4. februar holder Middelfart Fjernvarme åbent hus på Skærbækværket.

- To tredjedele af fjernvarmen til Middelfart kommer fra Skærbækværket. Sammenlagt med de resterende varmekilder, som især er overskudsvarme fra raffinaderiet i Fredericia, er 95 procent af fjernvarme-kilderne CO2-neutrale. Vi har sænket vores priser ad seks omgange med 33 procent over de seneste tre år. Det svarer til knap 4000 kroner i gennemsnit for et standardhus, som man sparer sammenlagt på grund af effektiviseringer, afgiftsændringer og biomassen, siger Jesper Skov, driftschef i Middelfart Fjernvarme til Fyens Stiftstidende.

Skærbækværket producerer på årsbasis fjernvarme svarende til forbruget i omkring 60.000 hjem og strøm til cirka 70.000 hjem.

 

Nyheder

21. feb 2018

Regeringen: Kraftvarmekrav skal væk

I et svar til Dansk Fjernvarme, skriver regeringen, at det er på tide at tage et opgør med kraftvarmekravet. I første omgang for de ikke-kvoteomfattede sektorer, men måske også inden for kvotesektoren. Det vækker begejstring hos Dansk Fjernvarme.

13. feb 2018

Bilka og Aalborg Varme indgår aftale om overskudsvarme

Aalborg Varme indgår aftale med Bilka i Aalborg om at udnytte varehusets overskudsvarme som fjernvarme. Dansk Supermarked Group forærer varmen væk på grund af komplicerede regler og indberetningskrav ved salg af overskudsvarme. 

12. feb 2018

Konkurrenceanalyse: Svensk varme-sammenligning holder ikke

Det svenske fjernvarmemarked, som er liberaliseret og undtaget regulering, bliver i den nyligt offentliggjorte konkurrenceanalyse fremhævet som et forbillede. Men det giver ingen mening at sammenligne to så forskellige markeder, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

08. feb 2018 Energi på toppen

Den største gevinst kommer fra fjernvarmen

Professor fra Aalborg Universitet ser ingen grund til at nedsætte elafgiften for de individuelle forbrugere.

08. feb 2018 Energi på toppen

Fri konkurrence kan føre til lukninger af værker

Hvis fjernvarmemarkedet bliver udsat for konkurrence, så vil det kunne føre til lukninger – det er en del af prisen for netop at få den fri konkurrence, lyder det fra hovedforfatter til konkurrenceanalyse.

07. feb 2018 Energi på toppen

Søren Egge: "Analysen starter et forkert sted"

Forud for Energi på Toppen har vi talt med Søren Egge Rasmussen, der er energiordfører i Enhedslisten. Han mener, at der burde være lavet en anden analyse end konkurrenceanalysen.

07. feb 2018 Energi på toppen

Forbrugerrådet Tænk: Miljøomkostninger bør med i prisen

Det er positivt, hvis miljøomkostninger kan kommer med i overvejelserne, når forbrugerne skal vælge opvarmning. Det mener Forbrugerrådet Tænk på baggrund af den konkurrenceanalyse, regeringen har offentliggjort

05. feb 2018

Varmens Dag fejret med åbent hus landet over

Tusindvis af nysgerrige fjernvarmeforbrugere blev søndag klogere på, hvor deres fjernvarme kommer fra, da Varmens Dag blev fejret med åbent hus på værker landet over.

02. feb 2018

Bendt Bendtsen: Nyt bygningsdirektiv nok min vigtigste sag i parlamentet

Med overvældende opbakning blev EUs ministerråd torsdag enige om et nyt bygningsdirektiv. En af hovedarkitekterne bag direktivet er danske Bendt Bendtsen, som Dansk Fjernvarme har talt med. 

02. feb 2018

Flot EU-aftale om energieffektivisering

Bygninger udgør i alt cirka 40 procent af det europæiske energiforbrug. EUs Ministerråd er netop blevet enige om at energieffektivisere både nyt og ældre byggeri.

24. jan 2018

Bæredygtig biomasse central for grøn omstilling i byerne

Den bæredygtige biomasse spiller fortsat en stor rolle i særligt de store byer for den grønne omstilling. Det er budskabet i et indlæg i Altinget i dag. HOFOR og Dansk Fjernvarme fortæller mere.

14. feb 2018 Presseklip

Overskudsvarme fra Bilka bliver fjernvarme

LÆS I DAG: Overskudsvarme fra Bilka bliver fjernvarme. Ny oprydder i Ewii: Pengene skal arbejde for Trekantområdet. Isoplus opgør skaderne af hacking. Nyt solvarmeanlæg foran tidsplanen. Er Nord Stream 2 på vej rundt om Danmark?

13. feb 2018 Presseklip

Samarbejde undersøges på Skive-kanten

LÆS I DAG Tre fjernvarmeselskaber ved Skive ønsker fælles varmeproduktion. Dansk Gas Distribution vil trække Vordingborg i Energiklagenævnet. Hellere varmepumper end elvarme. Nærvarme i stedet for brændeovne på Christiania. Kalundborg Forsyning skifter gamle ledninger ud. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

12. feb 2018 Presseklip

Billig overskudsvarme på vej i Viborg

LÆS I DAG Varme fra Føtex og hospital bliver til fjernvarme i Viborg - varmepumpe er ønsket. Fjernvarme er på vej til Ørslev. Bedre varmemålere i Hovedgård. 

09. feb 2018 Presseklip

Mange værker bliver presset på økonomien

LÆS I DAG: Mange værker bliver presset på økonomien. Gelsted Fjernvarme står til at miste 4000 kr. pr. kunde. Solen skal opvarme Sønderholm. Verdo åbner afdeling i Polen. Jerslev udvider solvarmeanlæg. For få ønsker fjernvarme i Hastrup.

08. feb 2018 Presseklip

Energiaftalen i 2012 blev et smukt barn

LÆS I DAG: Energiaftalen i 2012 blev et smukt barn. Debat-serie sætter fokus på fremtidens fjernvarme. Ombygning bliver langt billigere end forventet. Brand i Rødbyhavn.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

12. feb 2018 Navnenyt

Kommunikationsmedarbejdere i Dansk Fjernvarme fylder rundt

Simone Mørup Kristiansen fylder 30 år den 18. februar og Mikkel Lysgaard 40 år den 21. februar. 

08. feb 2018 Navnenyt

Ny kaptajn for Caverions projekter

1. februar blev Søren K. Overgaard ny projektdirektør for Caverions teknikentrepriser.

29. jan 2018 Navnenyt

Margit Ørsted takker af

Margit Ørsted stopper efter 24 år i Frederiksbergs kommunalbestyrelse samt perioder som formand for Frederiksberg Fjernvarme og næstformand i CTR.

25. jan 2018 Navnenyt

Ny salgsdirektør i Verdo

Bo Johansen er ny salgsdirektør for Verdo Energy Systems.

24. jan 2018 Navnenyt

Ny direktør for DFP

Mogens H. Nielsen er ansat som ny direktør i DFP – Dansk Fjernvarmes Projektselskab.

23. jan 2018 Navnenyt

Grøn Energis chefanalytiker fylder 50

Nina Kildegaard Detlefsen fylder 50 år på tirsdag den 30. januar.