29. jan 2018 Presseklip

Fjernaflæsning kan ske uden forbrugersamtykke

LÆS I DAG: Fjernaflæsning kan ske uden forbrugersamtykke. Husk ansøgningen til EUDP-midlerne. Miljøbevidste kunder bliver belønnet i Høje Taastrup. Regnskabsændring kræver ekstraordinær generalforsamling.

Energistyrelsen:
Fjernaflæsning kan ske uden forbrugersamtykke
Forsyningsvirksomheder behøver under visse betingelser ikke samtykke fra forbrugere, hvis de vil aflæse målere oftere, end de gør ved fakturering, meddeler Energistyrelsen.

Styrelsen har på vegne af Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet undersøgt, om databeskyttelsesforordningen giver mulighed for at foretage hyppigere fjernaflæsning til miljø- og ressourceformål på vand- og varmeområdet uden samtykke.

Den 25. maj gælder nye regler om databeskyttelse i Danmark og resten af EU efter databeskyttelsesforordningen. Energistyrelsen har i den forbindelse haft dialog med Justitsministeriet for at afklare hjemmel for hyppigere fjernaflæsning til bl.a. miljø- og ressourceformål.

_____

Energiwatch:
Husk ansøgningen til EUDP-midlerne
I dag starter ansøgningsrunden til midlerne i det populære støtteprogram til udvikling og demonstration af nye energiteknologier, EUDP. I 2018 skal der således i alt uddeles 400 mio. kr., heraf 230 mio. kroner i denne første runde.

- Danmark satser på udvikling af energiteknologier som led i den grønne omstilling af vores energipolitik. Danske virksomheder er enormt opfindsomme og dygtige til at se mulighederne. Men vi ved, at mange idéer og teknologier har brug for hjælp i opstarten. Derfor er midlerne fra EUDP-puljen en vigtig investering både i klimaet og i danske arbejdspladser, mener energi- forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) i EnergiWatch.

Ifølge Energi- forsynings- og klimaministeriet skaber EUDP-modtagere i gennemsnit 2,7 kroner for hver krone, de har modtaget fra puljen.

_____

Dagbladet Roskilde:
Miljøbevidste kunder bliver belønnet
Høje Tåstrup Fjernvarme vil favorisere de brugere af fjernvarme, der tænker på miljøet. Derfor vil de fjernvarmeaftagere, der har et system i husstanden, så returvandet bliver sendt tilbage med en temperatur under 46 grader, få rabat på deres varmeregning.

Omvendt vil brugere, der sender vandet retur til systemet med en temperatur på mere end 46 grader, blive pålagt en tillæg. Det fortæller Dagbladet Roskilde.

Det hele handler om at få fjernvarmekunderne til at udnytte fjernvarmen bedre, og der er faktisk hjemmel i loven til, at Høje Tåstrup Fjernvarme kan give kunderne såvel rabat som pålæg om merbetaling. Det har værkerne kunne gøre siden begyndelsen af 2017, men i Høje Tåstrup slår det først igennem på de varmeregninger, der er på vej ud til kunderne netop nu.

Derfor har man i den lokale fjernvarme også indkaldt til to arrangementer, hvor man fortæller om ændringerne og opfordrer kunderne til at få deres husstande gået efter, hvis returløbstemperaturen er for høj.

_____

Horsens Folkeblad:
Regnskabsændring kræver ekstraordinær generalforsamling
Energitilsynets krav om ændring af regnskabsår fører nu til, at Løsning Fjernvarme indkalder til ekstraordinær generalforsamling. Når regnskabsåret fremadrettet skal følge kalenderåret, kræver det nemlig, at vedtægterne skal ændres.

Der er nu dato på den ekstraordinære generalforsamling, skriver Horsens Folkeblad. Det bliver den 12. februar kl. 19. Og det ærgrer Løsning Fjernvarme, at det er endt med vedtægtsændringer, fordi der var en nemmere løsning.

- Vi havde gerne set et direkte lovindgreb, fordi så havde vi kunnet klare ændringerne på bestyrelsesniveau, siger formand Anders Møller til Horsens Folkeblad.

 

Nyheder

21. feb 2018

Regeringen: Kraftvarmekrav skal væk

I et svar til Dansk Fjernvarme, skriver regeringen, at det er på tide at tage et opgør med kraftvarmekravet. I første omgang for de ikke-kvoteomfattede sektorer, men måske også inden for kvotesektoren. Det vækker begejstring hos Dansk Fjernvarme.

13. feb 2018

Bilka og Aalborg Varme indgår aftale om overskudsvarme

Aalborg Varme indgår aftale med Bilka i Aalborg om at udnytte varehusets overskudsvarme som fjernvarme. Dansk Supermarked Group forærer varmen væk på grund af komplicerede regler og indberetningskrav ved salg af overskudsvarme. 

12. feb 2018

Konkurrenceanalyse: Svensk varme-sammenligning holder ikke

Det svenske fjernvarmemarked, som er liberaliseret og undtaget regulering, bliver i den nyligt offentliggjorte konkurrenceanalyse fremhævet som et forbillede. Men det giver ingen mening at sammenligne to så forskellige markeder, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

08. feb 2018 Energi på toppen

Den største gevinst kommer fra fjernvarmen

Professor fra Aalborg Universitet ser ingen grund til at nedsætte elafgiften for de individuelle forbrugere.

08. feb 2018 Energi på toppen

Fri konkurrence kan føre til lukninger af værker

Hvis fjernvarmemarkedet bliver udsat for konkurrence, så vil det kunne føre til lukninger – det er en del af prisen for netop at få den fri konkurrence, lyder det fra hovedforfatter til konkurrenceanalyse.

07. feb 2018 Energi på toppen

Søren Egge: "Analysen starter et forkert sted"

Forud for Energi på Toppen har vi talt med Søren Egge Rasmussen, der er energiordfører i Enhedslisten. Han mener, at der burde være lavet en anden analyse end konkurrenceanalysen.

07. feb 2018 Energi på toppen

Forbrugerrådet Tænk: Miljøomkostninger bør med i prisen

Det er positivt, hvis miljøomkostninger kan kommer med i overvejelserne, når forbrugerne skal vælge opvarmning. Det mener Forbrugerrådet Tænk på baggrund af den konkurrenceanalyse, regeringen har offentliggjort

05. feb 2018

Varmens Dag fejret med åbent hus landet over

Tusindvis af nysgerrige fjernvarmeforbrugere blev søndag klogere på, hvor deres fjernvarme kommer fra, da Varmens Dag blev fejret med åbent hus på værker landet over.

02. feb 2018

Bendt Bendtsen: Nyt bygningsdirektiv nok min vigtigste sag i parlamentet

Med overvældende opbakning blev EUs ministerråd torsdag enige om et nyt bygningsdirektiv. En af hovedarkitekterne bag direktivet er danske Bendt Bendtsen, som Dansk Fjernvarme har talt med. 

02. feb 2018

Flot EU-aftale om energieffektivisering

Bygninger udgør i alt cirka 40 procent af det europæiske energiforbrug. EUs Ministerråd er netop blevet enige om at energieffektivisere både nyt og ældre byggeri.

24. jan 2018

Bæredygtig biomasse central for grøn omstilling i byerne

Den bæredygtige biomasse spiller fortsat en stor rolle i særligt de store byer for den grønne omstilling. Det er budskabet i et indlæg i Altinget i dag. HOFOR og Dansk Fjernvarme fortæller mere.

14. feb 2018 Presseklip

Overskudsvarme fra Bilka bliver fjernvarme

LÆS I DAG: Overskudsvarme fra Bilka bliver fjernvarme. Ny oprydder i Ewii: Pengene skal arbejde for Trekantområdet. Isoplus opgør skaderne af hacking. Nyt solvarmeanlæg foran tidsplanen. Er Nord Stream 2 på vej rundt om Danmark?

13. feb 2018 Presseklip

Samarbejde undersøges på Skive-kanten

LÆS I DAG Tre fjernvarmeselskaber ved Skive ønsker fælles varmeproduktion. Dansk Gas Distribution vil trække Vordingborg i Energiklagenævnet. Hellere varmepumper end elvarme. Nærvarme i stedet for brændeovne på Christiania. Kalundborg Forsyning skifter gamle ledninger ud. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

12. feb 2018 Presseklip

Billig overskudsvarme på vej i Viborg

LÆS I DAG Varme fra Føtex og hospital bliver til fjernvarme i Viborg - varmepumpe er ønsket. Fjernvarme er på vej til Ørslev. Bedre varmemålere i Hovedgård. 

09. feb 2018 Presseklip

Mange værker bliver presset på økonomien

LÆS I DAG: Mange værker bliver presset på økonomien. Gelsted Fjernvarme står til at miste 4000 kr. pr. kunde. Solen skal opvarme Sønderholm. Verdo åbner afdeling i Polen. Jerslev udvider solvarmeanlæg. For få ønsker fjernvarme i Hastrup.

08. feb 2018 Presseklip

Energiaftalen i 2012 blev et smukt barn

LÆS I DAG: Energiaftalen i 2012 blev et smukt barn. Debat-serie sætter fokus på fremtidens fjernvarme. Ombygning bliver langt billigere end forventet. Brand i Rødbyhavn.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

12. feb 2018 Navnenyt

Kommunikationsmedarbejdere i Dansk Fjernvarme fylder rundt

Simone Mørup Kristiansen fylder 30 år den 18. februar og Mikkel Lysgaard 40 år den 21. februar. 

08. feb 2018 Navnenyt

Ny kaptajn for Caverions projekter

1. februar blev Søren K. Overgaard ny projektdirektør for Caverions teknikentrepriser.

29. jan 2018 Navnenyt

Margit Ørsted takker af

Margit Ørsted stopper efter 24 år i Frederiksbergs kommunalbestyrelse samt perioder som formand for Frederiksberg Fjernvarme og næstformand i CTR.

25. jan 2018 Navnenyt

Ny salgsdirektør i Verdo

Bo Johansen er ny salgsdirektør for Verdo Energy Systems.

24. jan 2018 Navnenyt

Ny direktør for DFP

Mogens H. Nielsen er ansat som ny direktør i DFP – Dansk Fjernvarmes Projektselskab.

23. jan 2018 Navnenyt

Grøn Energis chefanalytiker fylder 50

Nina Kildegaard Detlefsen fylder 50 år på tirsdag den 30. januar.