25. jan 2018 Presseklip

Grønne ambitioner skal drive energipolitikken

LÆS I DAG Grønne ambitioner skal drive energipolitikken. Oprydningen i Ewii er i gang. Ja til kæmpe solcellepark på Sjælland. Afgørelse om geotermi trækker ud. Bornholmere fortsætter kamp mod SKAT. Verdo leder efter kandidater.

Altinget:
Grønne ambitioner skal drive energipolitikken
Den socialdemokratiske ordfører for energi og klima, Jens Joel, er klar med sine og partiets bud på, hvordan den kommende energipolitiske aftale skal formes. Ordføreren lægger i Altinget tre centrale områder frem, hvor Socialdemokratiet vil have sit forhandlingsmæssige fokus.

Han nævner som det første område, at man hos socialdemokraterne har en grundlæggende opfattelse af, at vækst og grøn omstilling kan gå hånd i hånd – de er ikke hinandens modsætninger. Samtidig mener partiet, at øget vækst i energisektoren vil give arbejdspladser, der geografisk er spredt ud, og at de også kræver forskellige uddannelser – både faglærte og ufaglærte.

For det andet gør Jens Joel gældende, at man i fremtidens energiproduktion skal have fokus på at være gode til at bruge strøm i fx fjernvarmen. I dag er fokus på at producere så meget strøm som muligt.

- Vi skal ikke kun være verdens bedste til at lave vedvarende energi, vi skal også være de bedste til at bruge den. Det handler om, hvordan vi får udnyttet mest muligt af vores vindmøllestrøm, så den ikke bare bliver sendt væk, når det blæser meget, siger Jens Joel til Altinget.

Og så handler det for tredje om, at det er lige nu og her, man skal gå i gang i Danmark. Der er ikke tid til at vente med den grønne omstilling. Både fordi det ellers vil være for sent og fordi andre lande ikke pænt venter, men i stedet overhaler os – med bl.a. tab på eksport af grøn omstilling til omverdenen.

_____

EnergiWatch:
Oprydningen i Ewii er i gang
Ewiis nye direktør Lars Bonderup Bjørn er i gang med en stor hovedrengøring i multiforsyningsselskabet ved at decentralisere organisationen og flytte en større gruppe medarbejdere fra stabsfunktioner ud i datterselskaber.

Lars Bonderup Bjørn overtager selv ansvaret for EWII Mobility A/S og EWII Telecare A/S, der indtil nu har været ledet af Bettina Eriksen, som stopper i energikoncernen.

- Når du ser på de investeringer, der er lavet i koncernen - telemedicin sammen med brændselsceller, vand og el - er der ikke en logisk fortælling. Noget ligger i Odense, noget er i London, og der er kommanditselskaber i København, siger han til EnergiWatch.

I alt otte medarbejdere siges op i omstruktureringen.

- Ændringerne har desværre konsekvenser for nogle af vores medarbejdere, og det er jeg ked af. Men det er en nødvendig beslutning, der er med til at skærpe vores fokus på kerneforretningen, siger Lars Bonderup Bjørn i en pressemeddelelse.

_____

Sn.dk:
Ja til kæmpe solcellepark på Sjælland
European Energy har af Næstved Kommune fået principgodkendelse til et kæmpe solcelleanlæg på op mod 80 hektar mellem Blangslev og Snesere, skriver sn.dk.

Nu skal kommunen udarbejde tillæg til kommuneplanen, og en lokalplan skal vedtages. Der skal holdes borgermøder, og planerne kan først vedtages i byrådet efter høring.

- I udvalget bakker vi op om planerne, men naturligvis skal der udarbejdes lokaplan. Og borgere og naboer skal høres. Vi skal tage hensyn til området, siger Daniel Lillerøi, formand for plan- og erhvervsudvalget, til Sjællandske.

Byrådet har i kommuneplan 2017-29 tilkendegivet at ville støtte vedvarende energi i form af vind- og solenergi.

Et tilsvarende solcelleanlæg blev i 2015 opført på Lerchenborg Gods ved Kalundborg og leverer strøm svarende til omkring 30.000 husstande. Blangslev-anlægget er nogenlunde samme størrelse.

_____

Viborg Stifts Folkeblad:
Afgørelse om geotermi trækker ud
Energitilsynet håber at kunne afgøre, hvilke udgifter til geotermiprojektet kan indregnes i varmeprisen, "i løbet af 2018", skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Viborgs byråd lukkede geotermiprojektet i Kvols med en gæld på 165 millioner kroner for seks år siden, men myndighederne har endnu ikke afgjort, hvor megen af regningen Energi Viborg Kraftvarme må sende videre til forbrugerne.

Kontorchef i Energitilsynet, Martin Wendelin, siger, at tilsynet kan komme nå en afgørelse i løbet af i år, men vil ikke garanti for det.

- Det er en meget indviklet sag både juridisk og på alle andre områder, og det tager tid, når vi skal indhente svar på spørgsmål til en række aktører og interessenter i projektet, siger han og påpeger, at begge parter kan klage over afgørelsen, når den en gang foreligger.

_____

Bornholms Tidende:
Bornholmere fortsætter kamp mod SKAT
Rønne Varme Værk – i daglig tale RVV – kæmper videre for at sikre deres forbrugere 14 millioner kroner. Pengene har SKAT taget fra det bornholmske varmeværk, da SKAT i 2010 vurderede, at der manglede afgifter i perioden fra 2007 til 2009.

RVV har været uenig i inddrivelse og har taget sagen op for at få pengene tilbage. Foreløbig dog uden held, eftersom Byretten har givet SKAT medhold. Det stopper dog ikke varmeværket i Rønne, der nu har anket dommen – det skriver Bornholms Tidende.

- Vi indbetalte pengene, og efterfølgende ville vi så gøre alt, hvad vi kunne, for at få pengene igen. Og det er så sidste skud i bøssen, vi bruger her, og hvis det kan lade sig gøre, så har vi gjort, hvad vi kunne, for at få varmekundernes penge tilbage igen, siger Erik Steen Andersen, der er direktør for RVV.

_____

Randers Amtsavis:
Verdo leder efter kandidater
Om kort tid er der valg til repræsentantskabet i Verdo, og derfor søger man netop nu efter personer, der har lyst og mod på at stille op til valget. Det betyder, at el-, vand- og varmekunder indenfor de kommende uger har mulighed for at melde sig som kandidater.

- Verdo er en forbrugerstyret virksomhed, og vi værdsætter de input, forbrugerne giver os, så vi kan blive en grønnere og mere effektiv virksomhed. Vi mærker stigende interesse for forretningen, og det er positivt, lyder det fra formanden for Verdo, Claus Omann-Jensen.

Ifølge Randers Amtsavis blev den nuværende formand selv valgt til repræsentantskabet tilbage i 2014 og har været formand for Verdo de seneste tre år. 

Nyheder

21. feb 2018

Regeringen: Kraftvarmekrav skal væk

I et svar til Dansk Fjernvarme, skriver regeringen, at det er på tide at tage et opgør med kraftvarmekravet. I første omgang for de ikke-kvoteomfattede sektorer, men måske også inden for kvotesektoren. Det vækker begejstring hos Dansk Fjernvarme.

13. feb 2018

Bilka og Aalborg Varme indgår aftale om overskudsvarme

Aalborg Varme indgår aftale med Bilka i Aalborg om at udnytte varehusets overskudsvarme som fjernvarme. Dansk Supermarked Group forærer varmen væk på grund af komplicerede regler og indberetningskrav ved salg af overskudsvarme. 

12. feb 2018

Konkurrenceanalyse: Svensk varme-sammenligning holder ikke

Det svenske fjernvarmemarked, som er liberaliseret og undtaget regulering, bliver i den nyligt offentliggjorte konkurrenceanalyse fremhævet som et forbillede. Men det giver ingen mening at sammenligne to så forskellige markeder, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

08. feb 2018 Energi på toppen

Den største gevinst kommer fra fjernvarmen

Professor fra Aalborg Universitet ser ingen grund til at nedsætte elafgiften for de individuelle forbrugere.

08. feb 2018 Energi på toppen

Fri konkurrence kan føre til lukninger af værker

Hvis fjernvarmemarkedet bliver udsat for konkurrence, så vil det kunne føre til lukninger – det er en del af prisen for netop at få den fri konkurrence, lyder det fra hovedforfatter til konkurrenceanalyse.

07. feb 2018 Energi på toppen

Søren Egge: "Analysen starter et forkert sted"

Forud for Energi på Toppen har vi talt med Søren Egge Rasmussen, der er energiordfører i Enhedslisten. Han mener, at der burde være lavet en anden analyse end konkurrenceanalysen.

07. feb 2018 Energi på toppen

Forbrugerrådet Tænk: Miljøomkostninger bør med i prisen

Det er positivt, hvis miljøomkostninger kan kommer med i overvejelserne, når forbrugerne skal vælge opvarmning. Det mener Forbrugerrådet Tænk på baggrund af den konkurrenceanalyse, regeringen har offentliggjort

05. feb 2018

Varmens Dag fejret med åbent hus landet over

Tusindvis af nysgerrige fjernvarmeforbrugere blev søndag klogere på, hvor deres fjernvarme kommer fra, da Varmens Dag blev fejret med åbent hus på værker landet over.

02. feb 2018

Bendt Bendtsen: Nyt bygningsdirektiv nok min vigtigste sag i parlamentet

Med overvældende opbakning blev EUs ministerråd torsdag enige om et nyt bygningsdirektiv. En af hovedarkitekterne bag direktivet er danske Bendt Bendtsen, som Dansk Fjernvarme har talt med. 

02. feb 2018

Flot EU-aftale om energieffektivisering

Bygninger udgør i alt cirka 40 procent af det europæiske energiforbrug. EUs Ministerråd er netop blevet enige om at energieffektivisere både nyt og ældre byggeri.

24. jan 2018

Bæredygtig biomasse central for grøn omstilling i byerne

Den bæredygtige biomasse spiller fortsat en stor rolle i særligt de store byer for den grønne omstilling. Det er budskabet i et indlæg i Altinget i dag. HOFOR og Dansk Fjernvarme fortæller mere.

14. feb 2018 Presseklip

Overskudsvarme fra Bilka bliver fjernvarme

LÆS I DAG: Overskudsvarme fra Bilka bliver fjernvarme. Ny oprydder i Ewii: Pengene skal arbejde for Trekantområdet. Isoplus opgør skaderne af hacking. Nyt solvarmeanlæg foran tidsplanen. Er Nord Stream 2 på vej rundt om Danmark?

13. feb 2018 Presseklip

Samarbejde undersøges på Skive-kanten

LÆS I DAG Tre fjernvarmeselskaber ved Skive ønsker fælles varmeproduktion. Dansk Gas Distribution vil trække Vordingborg i Energiklagenævnet. Hellere varmepumper end elvarme. Nærvarme i stedet for brændeovne på Christiania. Kalundborg Forsyning skifter gamle ledninger ud. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

12. feb 2018 Presseklip

Billig overskudsvarme på vej i Viborg

LÆS I DAG Varme fra Føtex og hospital bliver til fjernvarme i Viborg - varmepumpe er ønsket. Fjernvarme er på vej til Ørslev. Bedre varmemålere i Hovedgård. 

09. feb 2018 Presseklip

Mange værker bliver presset på økonomien

LÆS I DAG: Mange værker bliver presset på økonomien. Gelsted Fjernvarme står til at miste 4000 kr. pr. kunde. Solen skal opvarme Sønderholm. Verdo åbner afdeling i Polen. Jerslev udvider solvarmeanlæg. For få ønsker fjernvarme i Hastrup.

08. feb 2018 Presseklip

Energiaftalen i 2012 blev et smukt barn

LÆS I DAG: Energiaftalen i 2012 blev et smukt barn. Debat-serie sætter fokus på fremtidens fjernvarme. Ombygning bliver langt billigere end forventet. Brand i Rødbyhavn.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

12. feb 2018 Navnenyt

Kommunikationsmedarbejdere i Dansk Fjernvarme fylder rundt

Simone Mørup Kristiansen fylder 30 år den 18. februar og Mikkel Lysgaard 40 år den 21. februar. 

08. feb 2018 Navnenyt

Ny kaptajn for Caverions projekter

1. februar blev Søren K. Overgaard ny projektdirektør for Caverions teknikentrepriser.

29. jan 2018 Navnenyt

Margit Ørsted takker af

Margit Ørsted stopper efter 24 år i Frederiksbergs kommunalbestyrelse samt perioder som formand for Frederiksberg Fjernvarme og næstformand i CTR.

25. jan 2018 Navnenyt

Ny salgsdirektør i Verdo

Bo Johansen er ny salgsdirektør for Verdo Energy Systems.

24. jan 2018 Navnenyt

Ny direktør for DFP

Mogens H. Nielsen er ansat som ny direktør i DFP – Dansk Fjernvarmes Projektselskab.

23. jan 2018 Navnenyt

Grøn Energis chefanalytiker fylder 50

Nina Kildegaard Detlefsen fylder 50 år på tirsdag den 30. januar.