24. jan 2018

Borgmestre vil hjælpe varmekunder

LÆS I DAG Borgmestre vil hjælpe varmekunder. Feriepark vil kræve nyt varmeværk. Lilleholt: Der er fuld fart på omstillingen. Mørke Fjernvarme får halmvarmeværk.

Fyens Stiftstidende:
Borgmestre vil hjælpe varmekunder
Varmeforbrugerne i Gelsted og Ejby på Fyn kan se frem til en prisstigning på flere tusinde kroner, når grundbeløbet forsvinder næste år. Men sådan behøver det ikke være. TVIS har nemlig tilbudt fjernvarmeværkerne i Ejby og Gelsted at levere varme til samme pris som nu, når statens kompensation for at stå til rådighed for elmarkedet forsvinder, fortæller Fyens Stiftstidende.

Problemet ved den løsning er bare, at det kræver en vedtægtsændring, der skal godkendes i alle de fire kommuner, der ejer TVIS, nemlig Middelfart, Fredericia, Kolding og Vejle. Det har vist sig at være temmelig besværligt at få vedtægtsændringen på plads, men nu har borgmestrene i Middelfart, Kolding og Vejle lovet, at der kommer tempo på sagen.

Formanden for Gelsted Fjernvarme understreger, at det haster, hvis prisen på fjernvarme til et standardhus ikke skal stige fra 16.000 kroner til cirka 20.000 kroner næste år.

- Jeg tror stadig på det, men der skal jo til at ske noget snart, hvis det skal kunne nås, inden prisen stiger. Der er jo også noget anlægsarbejde, der skal laves, siger bestyrelsesformand Erik Hein Nielsen til Fyens Stiftstidende.

I Kolding og Vejle vil TVIS gerne vil tilbyde varme til i alt fem fjernvarmeværker.

_____

Dagbladet Ringkøbing Skjern:
Feriepark vil kræve nyt varmeværk
Hvis planerne om at opføre en stor feriepark i Søndervig bliver til noget, vil det kræve et helt nyt varmeværk, skriver Dagbladet Ringkøbing Skjern.

Søndervig Feriepark skal efter planen have Nordeuropas største badeland og omkring 500 husenheder. Så for at følge med efterspørgslen efter fjernvarme, planlægger Ringkøbing Fjernvarme at etablere et nyt varmeværk mellem Kloster og Søndervig.

Det nye værk bliver baseret på vedvarende og alternative varmekilder.

- Vi taler formentlig om et stort solvarmeanlæg kombineret med noget andet - det kan være et varmepumpeanlæg eller biomasse, siger Ringkøbing Fjernvarmeværks direktør Jesper Skovhus Andersen til avisen.

_____

Information:
Lilleholt: Der er fuld fart på omstillingen
Kritikerne står nærmest i kø for at skælde regeringen og Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt ud for ikke at gøre tilstrækkeligt i forhold til den grønne omstilling. Men kritikken preller af på ministeren, der mener, at han og regeringen netop har sat skub i omstillingen for at kunne opfylde ambitionerne om at blive uafhængig af fossile brændstoffer i 2050.

I Information nævner ministeren bl.a. hans egen tidligere udmelding om, at vi i Danmark skal have udfaset brugen af kul til energiforsyning i 2030 – han omtaler det som et meget konkret tiltag, som ”jeg er rigtig stolt og glad for”.

Han mener dog, at det vigtigste danske arbejde for at stoppe eller ændre på klimaforandringerne sker på den internationale scene. Og at det også er her, der vil være den største effekt af indsatsen. Som eksempel på det peger han på hans og statsministerens deltagelse på sidste års klimatopmøde med løftet om at fordoble støtten til FN's klimapanel til 10 mio. kroner.

Han mener i det hele taget, at listen over positive tiltag er lang.

- Så har regeringen taget initiativ til at gennemføre et udbud af vindenergi og solenergi i konkurrence med hinanden i 2018 og 2019. Vi har gennemført en halvering af elvarmeafgiften. Det betyder, at der bliver flere varmepumper. Så er der iblanding af biobrændstoffer i benzin og diesel. Og så har der været en aftale om 5.000 flere elbiler, siger Lars Chr. Lilleholt. 

_____

EnergySupply:
Mørke Fjernvarme får halmvarmeværk
Siden 2001 har Mørke Fjernvarme haft en årlig varmeproduktion på omkring 15.000 MWh fra et træpilleanlæg, men fjernvarmeværket ser nu frem til at få bygget et halmvarmværk – det skriver EnergySupply.

Det nuværende anlæg er både overbelastet og slidt, og installationen af et nyt halmvarmeværk vil både kunne tilfredsstille behovet for kapacitet samt give en markant besparelse på såvel brændsels- som driftsomkostninger.

Halmvarmeværket er på 4,5 MW, og byggeriet går i gang allerede i begyndelsen af februar, og hele værket skal være klar til produktion af varme til værkets over 600 brugere fra omkring oktober i år. Byggeriet sker i øvrigt uden for bymidten – i et industriområde – og udover byggeriet af halmværket, bliver der også opført en akkumuleringstank på 1.400 kubikmeter, der kan lagre cirka 80 MWh varme. 

Nyheder

21. feb 2018

Regeringen: Kraftvarmekrav skal væk

I et svar til Dansk Fjernvarme, skriver regeringen, at det er på tide at tage et opgør med kraftvarmekravet. I første omgang for de ikke-kvoteomfattede sektorer, men måske også inden for kvotesektoren. Det vækker begejstring hos Dansk Fjernvarme.

13. feb 2018

Bilka og Aalborg Varme indgår aftale om overskudsvarme

Aalborg Varme indgår aftale med Bilka i Aalborg om at udnytte varehusets overskudsvarme som fjernvarme. Dansk Supermarked Group forærer varmen væk på grund af komplicerede regler og indberetningskrav ved salg af overskudsvarme. 

12. feb 2018

Konkurrenceanalyse: Svensk varme-sammenligning holder ikke

Det svenske fjernvarmemarked, som er liberaliseret og undtaget regulering, bliver i den nyligt offentliggjorte konkurrenceanalyse fremhævet som et forbillede. Men det giver ingen mening at sammenligne to så forskellige markeder, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

08. feb 2018 Energi på toppen

Den største gevinst kommer fra fjernvarmen

Professor fra Aalborg Universitet ser ingen grund til at nedsætte elafgiften for de individuelle forbrugere.

08. feb 2018 Energi på toppen

Fri konkurrence kan føre til lukninger af værker

Hvis fjernvarmemarkedet bliver udsat for konkurrence, så vil det kunne føre til lukninger – det er en del af prisen for netop at få den fri konkurrence, lyder det fra hovedforfatter til konkurrenceanalyse.

07. feb 2018 Energi på toppen

Søren Egge: "Analysen starter et forkert sted"

Forud for Energi på Toppen har vi talt med Søren Egge Rasmussen, der er energiordfører i Enhedslisten. Han mener, at der burde være lavet en anden analyse end konkurrenceanalysen.

07. feb 2018 Energi på toppen

Forbrugerrådet Tænk: Miljøomkostninger bør med i prisen

Det er positivt, hvis miljøomkostninger kan kommer med i overvejelserne, når forbrugerne skal vælge opvarmning. Det mener Forbrugerrådet Tænk på baggrund af den konkurrenceanalyse, regeringen har offentliggjort

05. feb 2018

Varmens Dag fejret med åbent hus landet over

Tusindvis af nysgerrige fjernvarmeforbrugere blev søndag klogere på, hvor deres fjernvarme kommer fra, da Varmens Dag blev fejret med åbent hus på værker landet over.

02. feb 2018

Bendt Bendtsen: Nyt bygningsdirektiv nok min vigtigste sag i parlamentet

Med overvældende opbakning blev EUs ministerråd torsdag enige om et nyt bygningsdirektiv. En af hovedarkitekterne bag direktivet er danske Bendt Bendtsen, som Dansk Fjernvarme har talt med. 

02. feb 2018

Flot EU-aftale om energieffektivisering

Bygninger udgør i alt cirka 40 procent af det europæiske energiforbrug. EUs Ministerråd er netop blevet enige om at energieffektivisere både nyt og ældre byggeri.

24. jan 2018

Bæredygtig biomasse central for grøn omstilling i byerne

Den bæredygtige biomasse spiller fortsat en stor rolle i særligt de store byer for den grønne omstilling. Det er budskabet i et indlæg i Altinget i dag. HOFOR og Dansk Fjernvarme fortæller mere.

14. feb 2018 Presseklip

Overskudsvarme fra Bilka bliver fjernvarme

LÆS I DAG: Overskudsvarme fra Bilka bliver fjernvarme. Ny oprydder i Ewii: Pengene skal arbejde for Trekantområdet. Isoplus opgør skaderne af hacking. Nyt solvarmeanlæg foran tidsplanen. Er Nord Stream 2 på vej rundt om Danmark?

13. feb 2018 Presseklip

Samarbejde undersøges på Skive-kanten

LÆS I DAG Tre fjernvarmeselskaber ved Skive ønsker fælles varmeproduktion. Dansk Gas Distribution vil trække Vordingborg i Energiklagenævnet. Hellere varmepumper end elvarme. Nærvarme i stedet for brændeovne på Christiania. Kalundborg Forsyning skifter gamle ledninger ud. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

12. feb 2018 Presseklip

Billig overskudsvarme på vej i Viborg

LÆS I DAG Varme fra Føtex og hospital bliver til fjernvarme i Viborg - varmepumpe er ønsket. Fjernvarme er på vej til Ørslev. Bedre varmemålere i Hovedgård. 

09. feb 2018 Presseklip

Mange værker bliver presset på økonomien

LÆS I DAG: Mange værker bliver presset på økonomien. Gelsted Fjernvarme står til at miste 4000 kr. pr. kunde. Solen skal opvarme Sønderholm. Verdo åbner afdeling i Polen. Jerslev udvider solvarmeanlæg. For få ønsker fjernvarme i Hastrup.

08. feb 2018 Presseklip

Energiaftalen i 2012 blev et smukt barn

LÆS I DAG: Energiaftalen i 2012 blev et smukt barn. Debat-serie sætter fokus på fremtidens fjernvarme. Ombygning bliver langt billigere end forventet. Brand i Rødbyhavn.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

12. feb 2018 Navnenyt

Kommunikationsmedarbejdere i Dansk Fjernvarme fylder rundt

Simone Mørup Kristiansen fylder 30 år den 18. februar og Mikkel Lysgaard 40 år den 21. februar. 

08. feb 2018 Navnenyt

Ny kaptajn for Caverions projekter

1. februar blev Søren K. Overgaard ny projektdirektør for Caverions teknikentrepriser.

29. jan 2018 Navnenyt

Margit Ørsted takker af

Margit Ørsted stopper efter 24 år i Frederiksbergs kommunalbestyrelse samt perioder som formand for Frederiksberg Fjernvarme og næstformand i CTR.

25. jan 2018 Navnenyt

Ny salgsdirektør i Verdo

Bo Johansen er ny salgsdirektør for Verdo Energy Systems.

24. jan 2018 Navnenyt

Ny direktør for DFP

Mogens H. Nielsen er ansat som ny direktør i DFP – Dansk Fjernvarmes Projektselskab.

23. jan 2018 Navnenyt

Grøn Energis chefanalytiker fylder 50

Nina Kildegaard Detlefsen fylder 50 år på tirsdag den 30. januar.