17. jan 2018 Presseklip

Fjernvarmen frygter for ekstra skatteregning

LÆS I DAG: Fjernvarmen frygter for ekstra skatteregning. Nyt varmepumpeanlæg ser dagens lys. Fjernkøling har vokseværk i Høje-Taastrup. Minister efter Shell-tvivl: Vi skal fortsat udnytte overskudsvarme. Biomassefyr redder økonomien i Svendborg.

Altinget:
Fjernvarmen frygter for ekstra skatteregning
I kølvandet på den tabte skattesag for de danske vandværker, frygter Dansk Fjernvarme nu for, at varmekunderne over hele landet kan ende med en lignende skatteregning. Vandværkerne tabte en prøvesag i Østre Landsret, og det kan nu ende med en samlet skatteregning på op mod 36 milliarder kroner til vandværkerne, fortæller Altinget.

Vandværkernes skatteregning er kommet i stand som følge af deres udskilning fra kommunerne i 2009, og direktør Kim Mortensen fra Dansk Fjernvarme frygter, at fjernvarmeværkerne kan blive udsat for ændringer af rammerne for deres virke, der kan have den samme effekt.

Derfor vil Kim Mortensen have den ansvarlige minister på området; Energi-, forsyning- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt, til at sikre, at varmeværkerne ikke ender i samme situation som vandværkerne.

- Det er en jo en skjult skattestigning, som vandværkerne og kunderne bliver ramt af med den seneste dom fra Østre Landsret, og det er kun politikerne, der kan sikre, at det ikke sker igen. Derfor er det en helt naturlig opgave for dem at løse, for vi skal ikke ende med at betale skjulte skatter via vores varmeregning, siger Kim Mortensen.

_____

Energy-Supply:
Fjernkøling har vokseværk i Høje-Taastrup
Det er kun et par år siden, at man i Høje-Taastrup gik ind på fjernkøling, men allerede nu melder man om nye planer for at udbygge. Det er i den sydlige del af byen, der er behov for fjernkøling, og nu etablerer man en energicentral, der skal servicere tre nye kunder: Orbicon, Alka og Quality Hotel.

Ifølge Energy-Supply udvider Høje Taastrup Fjernvarme antallet af fjernkølingkunder fra én til fire med udvidelsen, der også byder på varme. Den nye central bliver nemlig leveringsdygtig i både køling og varme til kunderne – og der er plads til flere kunder.

- Kapaciteten på centralen er stor nok til, at der kan kobles flere kunder på. Ligenu står der én varmepumpe i energicentralen, men der er plads til tre mere, og der er lavet to ATES-boringer, men også her er der plads til flere, siger Uffe Schleiss, der er projektchef ved Høje Taastrup Fjernvarme.

_____

Valby Bladet:
Nyt varmepumpeanlæg ser dagens lys
De tre københavnske fjernvarmeselskaber VEKS, CTR og HOFOR er gået sammen om byggeriet af et varmepumpeanlæg. Byggeriet er gået i gang, og anlægget bliver bygget på HOFORs grund i den vestlige del af Amager.

Anlægget skal integreres i det eksisterende system, og derfor er man også i gang med at anlægge en fjernvarmeledning fra Islands Brygge mod syd til HOFORs grund på Ved Slusen. Det giver gener for bl.a. cyklister, der kan se frem til, at arbejdet først forventes færdig i forsommeren 2018, fremgår det af Valby Bladet.

_____

Fredericia Dagblad:
Minister efter Shell-tvivl: Vi skal fortsat udnytte overskudsvarme
700 kroner ekstra på varmeregningen hvert år kan blive konsekvensen for varmeforbrugerne i Fredericia, hvis nye afgifter på overskudsvarme vedtages.

Nye afgifter vil fordyre den overskudsvarme, Shell-raffinaderiet i dag sender ud til forbrugerne via transmissionsselskabet TVIS. 
Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt fastholder dog, at han fortsat ønsker at udnytte overskudsvarmen. 
- Jeg vil gøre, hvad jeg kan for, at det fortsat skal være attraktivt at udnytte overskudsvarmen - også i Fredericia, sagde han til Fredericia Dagblad, da Venstre Fredericia mandag holdt nytårskur i Bæredygtigt Landbrug.

_____

Fyns Amtsavis:
Biomassefyr redder økonomien i Svendborg
Selv om Svendborg Fjernvarme og Svendborg Kraftvarme står til at miste omkring 20 millioner kroner ved bortfaldet af den såkaldte grundbeløb, så regner man faktisk med, at kunderne vil opleve et fald i priserne for fjernvarmen på længere sigt.

Det afhænger dog af, hvorvidt man får tilladelse til at opføre et nyt biomassefyr med tilknyttet varmepumpe. Ifølge det lokale fjernvarmeselskab vil det på længere sigt give endnu lavere priser end i dag, fremgår det af Fyns Amtsavis.

- Hvis vi får opført anlægget, vil en gennemsnitsforbruger kunne spare 1300 kroner, og vi vil på den måde mere end kunne kompensere for grundbeløbets bortfald. Reelt vil det betyde en besparelse på 500 kroner om året, siger Carl Madsen, der er direktør i Svendborg Fjernvarme.

Han advarer dog om, at kunderne i første omgang formentlig vil opleve en prisstigning i forhold til det nuværende niveau. Det skyldes, at man – såfremt tilladelsen bliver givet – først kan tage det nye biomasseanlæg i brug fra midten af 2019, samt at man jo skal finde midler, der kan kompensere for det stor tab af indtægter, når grundbeløbet bortfalder ved årsskiftet.

 

Nyheder

21. feb 2018

Regeringen: Kraftvarmekrav skal væk

I et svar til Dansk Fjernvarme, skriver regeringen, at det er på tide at tage et opgør med kraftvarmekravet. I første omgang for de ikke-kvoteomfattede sektorer, men måske også inden for kvotesektoren. Det vækker begejstring hos Dansk Fjernvarme.

13. feb 2018

Bilka og Aalborg Varme indgår aftale om overskudsvarme

Aalborg Varme indgår aftale med Bilka i Aalborg om at udnytte varehusets overskudsvarme som fjernvarme. Dansk Supermarked Group forærer varmen væk på grund af komplicerede regler og indberetningskrav ved salg af overskudsvarme. 

12. feb 2018

Konkurrenceanalyse: Svensk varme-sammenligning holder ikke

Det svenske fjernvarmemarked, som er liberaliseret og undtaget regulering, bliver i den nyligt offentliggjorte konkurrenceanalyse fremhævet som et forbillede. Men det giver ingen mening at sammenligne to så forskellige markeder, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

08. feb 2018 Energi på toppen

Den største gevinst kommer fra fjernvarmen

Professor fra Aalborg Universitet ser ingen grund til at nedsætte elafgiften for de individuelle forbrugere.

08. feb 2018 Energi på toppen

Fri konkurrence kan føre til lukninger af værker

Hvis fjernvarmemarkedet bliver udsat for konkurrence, så vil det kunne føre til lukninger – det er en del af prisen for netop at få den fri konkurrence, lyder det fra hovedforfatter til konkurrenceanalyse.

07. feb 2018 Energi på toppen

Søren Egge: "Analysen starter et forkert sted"

Forud for Energi på Toppen har vi talt med Søren Egge Rasmussen, der er energiordfører i Enhedslisten. Han mener, at der burde være lavet en anden analyse end konkurrenceanalysen.

07. feb 2018 Energi på toppen

Forbrugerrådet Tænk: Miljøomkostninger bør med i prisen

Det er positivt, hvis miljøomkostninger kan kommer med i overvejelserne, når forbrugerne skal vælge opvarmning. Det mener Forbrugerrådet Tænk på baggrund af den konkurrenceanalyse, regeringen har offentliggjort

05. feb 2018

Varmens Dag fejret med åbent hus landet over

Tusindvis af nysgerrige fjernvarmeforbrugere blev søndag klogere på, hvor deres fjernvarme kommer fra, da Varmens Dag blev fejret med åbent hus på værker landet over.

02. feb 2018

Bendt Bendtsen: Nyt bygningsdirektiv nok min vigtigste sag i parlamentet

Med overvældende opbakning blev EUs ministerråd torsdag enige om et nyt bygningsdirektiv. En af hovedarkitekterne bag direktivet er danske Bendt Bendtsen, som Dansk Fjernvarme har talt med. 

02. feb 2018

Flot EU-aftale om energieffektivisering

Bygninger udgør i alt cirka 40 procent af det europæiske energiforbrug. EUs Ministerråd er netop blevet enige om at energieffektivisere både nyt og ældre byggeri.

24. jan 2018

Bæredygtig biomasse central for grøn omstilling i byerne

Den bæredygtige biomasse spiller fortsat en stor rolle i særligt de store byer for den grønne omstilling. Det er budskabet i et indlæg i Altinget i dag. HOFOR og Dansk Fjernvarme fortæller mere.

15. feb 2018 Presseklip

Scandlines bruger overskudsvarme til køling

LÆS I DAG: Scandlines bruger overskudsvarme til køling. Flere lokale vejrudsigter. Olieprisen stiger.

14. feb 2018 Presseklip

Overskudsvarme fra Bilka bliver fjernvarme

LÆS I DAG: Overskudsvarme fra Bilka bliver fjernvarme. Ny oprydder i Ewii: Pengene skal arbejde for Trekantområdet. Isoplus opgør skaderne af hacking. Nyt solvarmeanlæg foran tidsplanen. Er Nord Stream 2 på vej rundt om Danmark?

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

13. feb 2018 Presseklip

Samarbejde undersøges på Skive-kanten

LÆS I DAG Tre fjernvarmeselskaber ved Skive ønsker fælles varmeproduktion. Dansk Gas Distribution vil trække Vordingborg i Energiklagenævnet. Hellere varmepumper end elvarme. Nærvarme i stedet for brændeovne på Christiania. Kalundborg Forsyning skifter gamle ledninger ud. 

12. feb 2018 Presseklip

Billig overskudsvarme på vej i Viborg

LÆS I DAG Varme fra Føtex og hospital bliver til fjernvarme i Viborg - varmepumpe er ønsket. Fjernvarme er på vej til Ørslev. Bedre varmemålere i Hovedgård. 

09. feb 2018 Presseklip

Mange værker bliver presset på økonomien

LÆS I DAG: Mange værker bliver presset på økonomien. Gelsted Fjernvarme står til at miste 4000 kr. pr. kunde. Solen skal opvarme Sønderholm. Verdo åbner afdeling i Polen. Jerslev udvider solvarmeanlæg. For få ønsker fjernvarme i Hastrup.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

12. feb 2018 Navnenyt

Kommunikationsmedarbejdere i Dansk Fjernvarme fylder rundt

Simone Mørup Kristiansen fylder 30 år den 18. februar og Mikkel Lysgaard 40 år den 21. februar. 

08. feb 2018 Navnenyt

Ny kaptajn for Caverions projekter

1. februar blev Søren K. Overgaard ny projektdirektør for Caverions teknikentrepriser.

29. jan 2018 Navnenyt

Margit Ørsted takker af

Margit Ørsted stopper efter 24 år i Frederiksbergs kommunalbestyrelse samt perioder som formand for Frederiksberg Fjernvarme og næstformand i CTR.

25. jan 2018 Navnenyt

Ny salgsdirektør i Verdo

Bo Johansen er ny salgsdirektør for Verdo Energy Systems.

24. jan 2018 Navnenyt

Ny direktør for DFP

Mogens H. Nielsen er ansat som ny direktør i DFP – Dansk Fjernvarmes Projektselskab.

23. jan 2018 Navnenyt

Grøn Energis chefanalytiker fylder 50

Nina Kildegaard Detlefsen fylder 50 år på tirsdag den 30. januar.