15. jan 2018 Presseklip

Ingeniøren giver anvisning på nyt energiforlig

LÆS I DAG: Ingeniøren giver anvisning på nyt energiforlig. Danmark er afhængig af biomasse til varme og el. Usikkert hvor meget prisen stiger i Bredsten-Balle.  Strid om klosters fjernvarme. đź“ş Middelfarts borgmester bekymret for udvikling i små samfund.

Ingeniøren:
Ingeniøren giver anvisning på nyt energiforlig
Endnu har regeringen ikke lagt sit energipolitiske udspil frem, og derfor er det endnu blot gisninger, der præger debatten om de forestående forhandlinger, der i løbet af foråret 2018 skal resultere i en ny energipolitisk aftale.

Men der har været stykvise udmeldinger fra både regeringshold og fra oppositionen, og det benytter Ingeniøren til at beskrive mulige scenarier for, hvordan politikerne på Christiansborg kan nå i hus med en aftale.

Ingeniøren fastslår bl.a., at det bliver nødvendigt for politikerne at se nærmere på de nuværende afgifter. Her bliver der henvist til de ”skæve energiafgifter”, der - som Ingeniøren skriver – ”fremmer biomasse på bekostning af en vigtig elektrificering af varme- og transportsektoren”.

Samtidig bliver det også påpeget, at emnet energibesparelser skal på forhandlingsbordet – ganske enkelt fordi den nuværende aftale med energiselskaberne udløber i 2020.  Dog mener man i Ingeniøren, at der også skal ses på andre typer af energibesparelser – ikke mindst fordi der er en række større datacentre på vej.

_____

Ingeniøren: 
Danmark er afhængig af biomasse til varme og el
Når energipolitikerne forhandler nyt energiforlig, bør de have afgiftsfri træpiller, brænde, træflis og anden biomasse med i tankerne og overvejelserne, mener eksperter og aktører, Ingeniøren har talt med.

Biomasse stod i 2016 for 55 procent af vedvarende energi, som forsyner danske forbrugere. Biomassen har altså erstattet masser af kul og olie og reduceret den danske CO2-udledning.

På negativsiden har billig biomasse bremset for varmepumper i fjernvarmen og hos private.

- For ti år siden var omlægning fra kul til biomasse en klog beslutning, fordi det var et billigt klimavirkemiddel. I dag er elpriserne faldet, og vind og sol er blevet så meget billigere, at biomassekraftvarme får alvorlig konkurrence fra varmepumper,« siger energianalytiker og partner i Ea Energianalyse, Hans Henrik Lindboe til Ingeniøren.

Han mener, at politikerne bør tilpasse rammerne for el- og varmesektoren, så biomassekraftvarmen byttes ud med vind, sol og varmepumper.

_____

Vejle Amts Folkeblad:
Usikkert hvor meget prisen stiger i Bredsten-Balle
Det er endnu uklart, hvor meget varmeprisen vil stige i Bredsten og Balle, når grundbeløbet forsvinder næste år. Men Bredsten-Balle Kraftvarmeværks kunder må indstille sig på, at prisen stiger i 2019. Det skriver Vejle Amts Folkeblad.

I gennemsnit forventes der på landsplan en årlig prisstigning på 4.000 kroner, når statens kompensation for at stå til rådighed for elmarkedet forsvinder. Men kraftværket vil endnu sætte et konkret beløb på, hvor stor prisstigningen bliver for kunderne i Bredsten og Balle.

- Der er stadig for mange usikkerheder omkring det til, vi vil sætte et tal på det, for vi ved, vi bliver hængt op på det senere hen, siger Tage Majgaard, formand for Bredsten-Balle Kraftvarmeværk til Vejle Amts Folkeblad.

Et solvarmeanlæg fra 2016 kan forhåbentlig være med til at holde priserne nede, men Tage Majgaard ser helst, at de mindre værker bliver fri for bindingen til naturgassen og i stedet får lov til at fyre med flis.

_____

Sn.dk:
Strid om klosters fjernvarme
I sommeren 2013 byggede Vemmetofte Kloster eget fjernvarmeværk for at udskifte dyr olie med billigere træpiller.

I første omgang skulle projektet omfatte beboerne i de 20 lejligheder i klostrets hovedbygning, samt værksteder og tjenesteboliger, men det blev udvidet til også at forsynet klostrets fritliggende udlejningsejendomme i Vemmetofte by, således at der var 24 tilslutninger i alt.

Nu har ”Foreningen af lejere ved Vemmetofte Kloster” imidlertid rejst flere sager imod klostret om både huslejens størrelse, boligernes tilstand og prisen på fjernvarmen.

Lejerne kræver, at lejelovens bestemmelser om afregning gøres gældende, da de mener, at fjernvarmeanlægget skulle have været etableret som en forbedring, der kan søges statstilskud til, mens Vemmetofte Kloster har valgt at afregne varmen, som man gør det efter loven om kollektive varmeforsyningsanlæg. Der falder dom i Østre Landsret 6. februar.

_____

Nordjyske Stiftstidende:
Strid om investering i Oue
Et forhenværende bestyrelsesmedlem og tidligere ansat ved Oue Kraftvarmeværk har indkaldt til et borgermøde, fordi han vil stoppe en investering i at gøre varmeværket flisfyret. Han mener ikke, bestyrelsen har fremlagt rigtige beregninger vedrørende investeringen.

Varmeværkets bestyrelse har endnu ikke besluttet, om de vil bruge af 1,6 mio. kr. på en fliskedel – og de mener derfor, det forhenværende bestyrelsesmedlem er for tidligt ude.   

- Vi er stadig ved at undersøge, om det er rentabelt at investere i en ny kedel. Når vi har gjort det, indkalder vi til en ekstraordinær generalforsamling, hvor det hele vil blive fremlagt. Derefter kan vi træffe en beslutning, siger Torben Juhl, bestyrelsesformand i Oue Kraftvarmeværk til Nordjyske.

Varmeværket har købt jord til anlægget, men intet er sikkert, før en generalforsamling.

_____

TV2/Fyn:
Middelfarts borgmester bekymret for udvikling i små samfund
(Første indslag i de regionale nyheder)

Nyheder

21. feb 2018

Regeringen: Kraftvarmekrav skal væk

I et svar til Dansk Fjernvarme, skriver regeringen, at det er på tide at tage et opgør med kraftvarmekravet. I første omgang for de ikke-kvoteomfattede sektorer, men måske også inden for kvotesektoren. Det vækker begejstring hos Dansk Fjernvarme.

13. feb 2018

Bilka og Aalborg Varme indgår aftale om overskudsvarme

Aalborg Varme indgår aftale med Bilka i Aalborg om at udnytte varehusets overskudsvarme som fjernvarme. Dansk Supermarked Group forærer varmen væk på grund af komplicerede regler og indberetningskrav ved salg af overskudsvarme. 

12. feb 2018

Konkurrenceanalyse: Svensk varme-sammenligning holder ikke

Det svenske fjernvarmemarked, som er liberaliseret og undtaget regulering, bliver i den nyligt offentliggjorte konkurrenceanalyse fremhævet som et forbillede. Men det giver ingen mening at sammenligne to så forskellige markeder, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

08. feb 2018 Energi pĂĄ toppen

Den største gevinst kommer fra fjernvarmen

Professor fra Aalborg Universitet ser ingen grund til at nedsætte elafgiften for de individuelle forbrugere.

08. feb 2018 Energi pĂĄ toppen

Fri konkurrence kan føre til lukninger af værker

Hvis fjernvarmemarkedet bliver udsat for konkurrence, så vil det kunne føre til lukninger – det er en del af prisen for netop at få den fri konkurrence, lyder det fra hovedforfatter til konkurrenceanalyse.

07. feb 2018 Energi pĂĄ toppen

Søren Egge: "Analysen starter et forkert sted"

Forud for Energi på Toppen har vi talt med Søren Egge Rasmussen, der er energiordfører i Enhedslisten. Han mener, at der burde være lavet en anden analyse end konkurrenceanalysen.

07. feb 2018 Energi pĂĄ toppen

Forbrugerrådet Tænk: Miljøomkostninger bør med i prisen

Det er positivt, hvis miljøomkostninger kan kommer med i overvejelserne, når forbrugerne skal vælge opvarmning. Det mener Forbrugerrådet Tænk på baggrund af den konkurrenceanalyse, regeringen har offentliggjort

05. feb 2018

Varmens Dag fejret med åbent hus landet over

Tusindvis af nysgerrige fjernvarmeforbrugere blev søndag klogere på, hvor deres fjernvarme kommer fra, da Varmens Dag blev fejret med åbent hus på værker landet over.

02. feb 2018

Bendt Bendtsen: Nyt bygningsdirektiv nok min vigtigste sag i parlamentet

Med overvældende opbakning blev EUs ministerråd torsdag enige om et nyt bygningsdirektiv. En af hovedarkitekterne bag direktivet er danske Bendt Bendtsen, som Dansk Fjernvarme har talt med. 

02. feb 2018

Flot EU-aftale om energieffektivisering

Bygninger udgør i alt cirka 40 procent af det europæiske energiforbrug. EUs Ministerråd er netop blevet enige om at energieffektivisere både nyt og ældre byggeri.

24. jan 2018

Bæredygtig biomasse central for grøn omstilling i byerne

Den bæredygtige biomasse spiller fortsat en stor rolle i særligt de store byer for den grønne omstilling. Det er budskabet i et indlæg i Altinget i dag. HOFOR og Dansk Fjernvarme fortæller mere.

15. feb 2018 Presseklip

Scandlines bruger overskudsvarme til køling

LÆS I DAG: Scandlines bruger overskudsvarme til køling. Flere lokale vejrudsigter. Olieprisen stiger.

14. feb 2018 Presseklip

Overskudsvarme fra Bilka bliver fjernvarme

LÆS I DAG: Overskudsvarme fra Bilka bliver fjernvarme. Ny oprydder i Ewii: Pengene skal arbejde for Trekantområdet. Isoplus opgør skaderne af hacking. Nyt solvarmeanlæg foran tidsplanen. Er Nord Stream 2 på vej rundt om Danmark?

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

13. feb 2018 Presseklip

Samarbejde undersøges på Skive-kanten

LÆS I DAG Tre fjernvarmeselskaber ved Skive ønsker fælles varmeproduktion. Dansk Gas Distribution vil trække Vordingborg i Energiklagenævnet. Hellere varmepumper end elvarme. Nærvarme i stedet for brændeovne på Christiania. Kalundborg Forsyning skifter gamle ledninger ud. 

12. feb 2018 Presseklip

Billig overskudsvarme på vej i Viborg

LÆS I DAG Varme fra Føtex og hospital bliver til fjernvarme i Viborg - varmepumpe er ønsket. Fjernvarme er på vej til Ørslev. Bedre varmemålere i Hovedgård. 

09. feb 2018 Presseklip

Mange værker bliver presset på økonomien

LÆS I DAG: Mange værker bliver presset på økonomien. Gelsted Fjernvarme står til at miste 4000 kr. pr. kunde. Solen skal opvarme Sønderholm. Verdo åbner afdeling i Polen. Jerslev udvider solvarmeanlæg. For få ønsker fjernvarme i Hastrup.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

12. feb 2018 Navnenyt

Kommunikationsmedarbejdere i Dansk Fjernvarme fylder rundt

Simone Mørup Kristiansen fylder 30 år den 18. februar og Mikkel Lysgaard 40 år den 21. februar. 

08. feb 2018 Navnenyt

Ny kaptajn for Caverions projekter

1. februar blev Søren K. Overgaard ny projektdirektør for Caverions teknikentrepriser.

29. jan 2018 Navnenyt

Margit Ørsted takker af

Margit Ørsted stopper efter 24 år i Frederiksbergs kommunalbestyrelse samt perioder som formand for Frederiksberg Fjernvarme og næstformand i CTR.

25. jan 2018 Navnenyt

Ny salgsdirektør i Verdo

Bo Johansen er ny salgsdirektør for Verdo Energy Systems.

24. jan 2018 Navnenyt

Ny direktør for DFP

Mogens H. Nielsen er ansat som ny direktør i DFP – Dansk Fjernvarmes Projektselskab.

23. jan 2018 Navnenyt

Grøn Energis chefanalytiker fylder 50

Nina Kildegaard Detlefsen fylder 50 år på tirsdag den 30. januar.