12. jan 2018 Presseklip

Dansk Fjernvarme presser på for frit brændselsvalg

LÆS I DAG: Dansk Fjernvarme presser på for frit brændselsvalg. Minister bliver træt af ”procentdiskussion”. Vind og sol står dækker halvdelen af elproduktionen. 4.000 kr. ekstra i varme i Egtved. Lun vinter sparer varme.

Vejle Amts Folkeblad:
Dansk Fjernvarme presser på for frit brændselsvalg
Direktøren i Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen, frygter, at ikke mindst de mindre kraftvarmeværker kan ende som politiske gidsler, når forhandlingerne om en ny energiaftale går i gang inden for de kommende måneder.

Som det er nu, er de små kraftvarmeværker bundet til et bestemt brændselsvalg – naturgas – men det vil svække værkerne, når det såkaldte grundbeløb falder bort ved det kommende årsskifte. Det skal der tages højde for i de kommende forhandlinger om en ny energiaftale.

- Ifølge vores undersøgelser vil det komme til at koste forbrugerne mellem 2000 og 10.000 kroner mere om året, alt afhængig af forholdene på det lokale værk, og det gør det til et meget alvorligt problem. Det er en skjult skat på husstandene, siger Kim Mortensen til Vejle Amts Folkeblad.

Kompensationen fra staten – grundbeløbet – skulle sikre, at værkerne holdt sig til naturgas, men i dag vil det være en fordel for værkerne, hvis de selv kan vælge deres brændsel – ikke mindst økonomisk. Undersøgelser peger således på, at kraftvarmeværker kan halvere deres varmepris ved skifte fra naturgas til et andet brændsel.

_____

Altinget:

Minister bliver træt af ”procentdiskussion”

Energi-forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt fastslår, at regeringen ikke ændrer i sit kommende energiudspil og hæver målet for andelen af vedvarende energiforsyning i 2030. Oppositionen og en række aktører – bl.a. Klimarådet – opfordrer ellers til, at andelen skal skrues yderligere i vejret.

Ministerens udsagn kom på en konference torsdag arrangeret i fællesskab af netop Klimarådet og Altinget, og ministerens respons var bl.a. en reaktion på et krav fra Socialdemokraterne om at øge målet for andelen af vedvarende energi fra regeringens 50 procent il 55 procent – eller endnu højere.

Den lokkemad bider imidlertid ikke på Lars Chr. Lilleholt, fremgår det af en artikel på Altinget.

- Der er meget procentdiskussion. Og det kan godt trætte mig engang imellem. Hvis jeg siger 50 procent, så siger oppositionen 60 procent, og Klimarådet siger 55 procent. Skal vi ikke komme lidt ud over diskussionen om, hvilken procent vi lige lander på? Der er sat en retning, lød det bl.a. fra Lars Chr. Lilleholt.

_____

Dagbladet Holstebro-Struer:
Vind og sol står dækker halvdelen af elproduktionen
Vores elforbrug bliver mere og mere grønt, viser en opgørelse fra Energinet. Hele 45,8 procent af den danske elproduktion i 2017 stammede fra vindmøller eller solceller, og det er rekord.

Derfor er det fremadrettet en central udfordring at håndtere de store mængder strøm, der vil blive produceret, når det blæser kraftigt.

Energinet har i den sammenhæng blandt andet fokus på at få flere varmepumper ind i fjernvarmeproduktionen og lade elbiler op om natten.

- Vi kan ikke håndtere det med de værktøjer, vi har i dag, og derfor skal vi blive ved med at udvikle vores system, så vi kan blive ved med at sætte verdensrekord i integrationen af vedvarende energi, siger Søren Dupont Kristensen, der er direktør i Energinets Elsystemansvar.

_____

Vejle Amts Folkeblad:
4.000 kr. ekstra i varme i Egtved 
De 900 tilsluttede forbrugere hos Egtved Varmeværk kan i 2019 forvente en 3.000-4.000 kroner større årlig varmeregning end i dag.

Grundbeløbets afskaffelse med årets udgang er årsagen.

- Når grundbeløbet forsvinder, mister vi 3,5 millioner kroner, som i stedet skal findes blandt vores 900 forbrugere. Det bliver cirka 4.000 kroner om året, men måske kan vi få beløbet ned på 3.000 kroner, fordi vi har investeret i solvarme for et par år siden, siger formanden Anders Rønshof til Vejle Amts Folkeblad.

Han mener, at prisstigningen kunne undgås, hvis Egtved Varmeværk fik lov frit at vælge andet brændsel end naturgas, men den mulighed giver lovgivningen ikke i dag, hvor decentrale kraftvarmeværker skal benytte naturgas, som er pålagt afgifter til staten.

Var der frit brændselsvalg, ville Egtved Varmeværk vælge flis, der er miljøvenligt og billigt.

_____

Hjørring Avis:
Sindal investerer 65 millioner i nyt værk
Sindal Varmeforsyning opfører et nyt varmeværk til 65 millioner kroner, og det er den største investering i byens historie, skriver Hjørring Avis.

Det nuværende anlæg kører på naturgas, og det nye værk bliver bygget for at tage toppen af de prisstigninger, der kommer når grundbeløbet bortfalder i 2019.

Det nye værk fyrer med biomasse i en ny type ovn leveret af Dall Energy i Hørsholm og kan – udover lokalt produceret biomasse – også anvende flis og haveaffald.

Anlægget forventes at være klar til brug til efteråret.

_____

TV 2/Bornholm:
Lun vinter sparer varme
Det har været en mild vinter, og det er kommet fjernvarmekunderne på Bornholm til gavn. Det milde vintervejr har givet et fald i varmeforbruget, selvom budgettet endda er sat lavt efter sidste års milde vinters forbrug.

- Vi kan se, at varmeforbruget er 3% mindre, end det, vi havde regnet med. Hvis man omsætter det til hele året, så betyder det en besparelse på 4-500 kroner per forbruger, siger direktør Erik Steen Andersen til TV 2/Bornholm.

 

 

Nyheder

16. jan 2018

Video: Energiaftale skal indeholde løsning på grundbeløb

Minister lover fjernvarmebrugere en løsning på bortfaldet af grundbeløbet, når en ny energiaftale skal forhandles på plads – Dansk Fjernvarme efterlyser frigørelse af brændselsbinding som en del af løsningen. Se ministerens tale ved Dansk Fjernvarmes nytårsreception under artiklen.

16. jan 2018

Billedserie: 13 bidrag, champagne og nytårsstafet

Der var stuvende fuldt, da Dansk Fjernvarme for første gang afholdt nytårsstafet i sine lokaler i København. Ministeren fik samtidig overrakt og kvitterede for foreningens 13 bidrag til en ny sammenhængende energipolitik. Se billederne ved at bruge de grønne pile i billedfeltet.

16. jan 2018

13 bidrag til en sammenhængende energipolitik

Dansk Fjernvarme har overrakt 13 bidrag til en sammenhængende energipolitik til regeringen og Folketingets partier. Bidragene er ment som inspiration til en ny energiaftale. Se alle 13 bidrag her.

16. jan 2018

Fjernvarmens 13 bidrag sætter ny retning for energisektoren

Der skal skrues op for samarbejdet mellem el og varmesektoren, overskudsvarmen skal udnyttes og fjernvarmeselskaberne skal have mere frihed til selv at træffe kloge valg. Det er blandt de 13 bidrag til en ny energipolitik, som Dansk Fjernvarme netop har overrakt regeringen.

11. jan 2018

Forsyning Helsingør har sænket varmeprisen

I 2018 er det billigere at varme boligen op med fjernvarme i Helsingør. Forsyningen har sænket prisen med knap 600 kroner.

09. jan 2018

Jens Joel: Vi har ansvar for at sikre rammevilkår

Socialdemokraternes energiordfører mener, rækkefølgen er vigtig, når man diskuterer løsninger for at undgå prisstigninger efter grundbeløbets bortfald.

09. jan 2018

Varmepumpen kan ikke hjælpe med det hele

Karup Varmeværk er blandt de 11 fjernvarmeselskaber, der har fået tilskud til en stor eldrevet varmepumpe. Selskabet har også fusioneret med naboværket. Men både varmepumpe og fusion vil ikke hindre prisstigning i tusindkroners-klassen.

09. jan 2018

Kære politikere, I må løsne tøjlerne

Folketinget må træde i karakter og løsne grebet om fjernvarmeselskaberne, så ikke forbrugerne rammes af unødvendigt høje prisstigninger på varme, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

25. dec 2017

Prisstigninger i vente for varmekunder

Når rådhusklokkerne ringer for sidste gang nytårsaften næste år kan en række fjernvarmekunder vente store prisstigninger på grund udløbet af et kompensationstilskud. Dansk Fjernvarme kalder på handling.

21. dec 2017

Lovforslag om regnskabsføring og dataindberetning vedtaget

Onsdag den 20. december fik Energitilsynet formelt ansvaret for at sikre standardisering af regnskabsføring og dataindberetning for fjernvarmeselskaber, da Folketinget stemte for lovforslaget.

21. dec 2017

Energistyrelsen og Grøn Energi klar med drejebog om store varmepumper

Energistyrelsen og Grøn Energi har opdateret drejebogen og det tilhørende inspirationskatalog om store varmepumpeprojekter. 

17. jan 2018 Navnenyt

Ny mand til energibesparelser

Emil Bøilerehauge er ansat i Dansk Fjernvarmes energispareteam til indberetning af energibesparelser.

16. jan 2018 Navnenyt

Grøn Energi har civilingeniør i praktik

Christian Sjøstrann Jørgensen er i virksomhedspraktik indtil medio marts.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

09. jan 2018 Presseklip

Større byer bliver også ramt af prisstigninger på fjernvarmen

LÆS I DAG: Større byer bliver også ramt af prisstigninger på fjernvarmen. Dronninglund Sygehus skal have fjernvarme. Negative elpriser kostede vindmølleejere 8 millioner juleaften.

08. jan 2018 Presseklip

Minister vil se på at give friere tøjler til mindre kraftvarmeværker

LÆS I DAG: TV-indslag: Minister vil se på at give friere tøjler til mindre kraftvarmeværker. Baltic Pipe projekt i offentlig høring. TVIS bejler til Ejby og Gelsted. Droner søger efter brud i Nykøbing Falster. Horsens-borger kritiserer flis i brev til Lilleholt.

05. jan 2018 Presseklip

El-kapaciteten for store datacentre er ved at være brugt

LÆS I DAG: El-kapaciteten for store datacentre er ved at være brugt. Radikale ønsker affaldsfrit Danmark i 2050. Der er overkapacitet af affaldsforbrænding. Varmeprisen stiger i Jelling. Navneskifte på vej i Næstved.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

16. jan 2018 Navnenyt

Ny chef på Randers Kraftvarmeværk

Jens Ole Hougaard er ny chef for Randers Kraftvarmeværk per 1. januar. 

12. jan 2018 Navnenyt

Mindeord over Kaj Hansen

Administrerende direktør for Energi Ikast, Jørgen Mosegaard, skriver mindeord om tidligere direktør Kaj Hansen.  

08. jan 2018 Navnenyt

Erfaren kursuskoordinator til Dansk Fjernvarme

Tina Weber Peters er ny kursuskoordinator hos Dansk Fjernvarme. 

13. dec 2017 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Michael Fibiger er ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarmes Politisk Økonomisk sekretariat fra årsskiftet.

12. dec 2017 Navnenyt

Ny direktør for Biogasbranchen

Frank Rosager er fra den 1. januar ny direktør for foreningen Biogasbranchen.

11. dec 2017 Navnenyt

Ny afdelingsleder for GIS og data i Verdo

Anders Duerlund kommer til Verdo efter 10 år hos Nyfors iog tidligere COWI.