11. jan 2018 Presseklip

Socialdemokratiet vil øge de grønne ambitioner

LÆS I DAG: Socialdemokratiet vil øge de grønne ambitioner. Gas står til comeback i EU. Kolding Kommune utilfreds med dansk-polsk gasrørledning. Hadsten vil bygge stort solvarmeanlæg. Næstved fotograferer ledningsnettet. Nye fliskedler til Grenaa.

Altinget:
Socialdemokratiet vil øge de grønne ambitioner
Regeringen kommer under pres fra Socialdemokratiet under de kommende forhandlinger om en ny energi politisk aftale. De grønne ambitioner skal nemlig sættes endnu højere end tidligere, lyder meldingen fra partiet.

Socialdemokratiet vil følge anbefalingerne fra Klimaråd et, der lægger op til, at andelen af vedvarende energi i 2030 skal udgøre 55 procent. Dermed hæver partiet barren fra det mål, som regeringen har meldt ud om en andel på 50 procent.

Ifølge Klimaråd et vil det kun have en begrænset merudgift i forhold til målet om en andel på 50 procent, men det vil til gengæld gør det videre arbejde med den grønne omstilling langt nemmere.

Klimarådet har leveret et velfunderet wake-up call til regeringen. Og vi er enige i budskabet. Regeringen skal skrue op for ambitionerne, siger Socialdemokratiets energiordfører, Jens Joel, til Altinget.

Jens Joel understreger dog, at Socialdemokratiet ikke vil stå stejlt på, at andelen skal være 55 procent. Det vigtige er ifølge ham, at andelen bliver hævet i forhold til regeringens udmelding på 50 procent.

_____

Energy Supply:
Gas står til comeback i EU
Efter at være holdt ude i kulden i mange år til fordel for el vil EU-Kommissionen give gas en stor rolle i grøn omstilling og fremtidens energi, skriver Energy Supply.

Ifølge Politico bekræfter Klaus-Dieter Borchardt fra Kommissionens energiafdeling, at Kommissionen planlægger en gasmarkedsreform, der skal styrke grøn gas fra 2020 på baggrund af analyser af gassystemet i år.

VE-gasser, især biogas, skal spille en vigtig rolle i EU-landenes bestræbelser på at reducere CO2-udledningen og begrænse fossile brændsler.

- Over tid bliver vi nødt til at erstatte naturgas med VE-gasser. Vi har et veludviklet, velfungerende transmissions- og distributionssystem, og vi har ikke råd til at lade det være tomt, siger Klaus-Dieter Borchardt ifølge Politico.

_____

JydskeVestkysten:
Kolding Kommune utilfreds med dansk-polsk gasrørledning
I Kolding Kommune er de godt trætte af planerne for den dansk-polske rørledning, der blandt andet skal lægges gennem Kolding Kommune, skriver JydskeVestkysten.

- En del af den foreslåede linjeføring passer os ad hekkenfeldt til som kommune. Især fordi man ikke må bebygge et bredt bælte på måske 150-200 meter på hver side af rørledningen med boliger, hvilket vi har planer om nogle steder langs strækningen. Så det er vi nødt til at drøfte med dem. Det er jo anden mands jord, man vil pløje ledningen ned igennem. Vi andre havde nok fået tæsk, hvis vi havde ageret på samme måde, siger borgmester i Kolding Kommune, Jørn Pedersen, til JydskeVestkysten.

Baltic Pipe-rørledningen er en investering i størrelsesordenen 12-15 milliarder kroner, som deles mellem de to landes selskaber, i Danmark Energinet. Blandt andet skal der lægges 200 kilometer ny rørledning i Danmark fra Blåbjerg ved Vestkysten til Nybro ved Varde. Herfra sendes gassen videre i eksisterende rør til Egtved.

I Kolding berøres 201 ejendomme af den nye gasledning. Heraf er omkring 100 landmænd.

Rørledningen skal være klar til brug fra 1. oktober 2022. Fristen for indsigelser er 22. januar.

_____

Midtjyllands Avis:
Hadsten vil bygge stort solvarmeanlæg
20 procent af varmeproduktionen fra Hadsten Varmeværk skal fremover stamme fra et 26.000 kvadratmeter stort solvarmeanlæg. I dag produceres varmen Hadsten stort set kun på halm, skriver Midtjyllands Avis.

Solvarmeanlægget, der kommer til at koste omkring 50 millioner kroner, er i denne uge på dagsordenen i det nye planudvalg i Favrskov Kommune, der skal sige god for projektet.

_____

Pressemeddelelse:
Næstved fotograferer ledningsnettet
Tidligere har Næstved Varmeværk sendt en bil rundt i byen for at termofotografere ledningsnettet i jagt på lækager.

I år vil Næstveds borgere kunne opleve en drone, der flyver rundt og tager billeder. Det oplyser Næstved Varmeværk i en pressemeddelelse.

- Med den nye teknik forventer vi en bedre billedkvalitet, så vi nemmere kan finde eventuelle lækager. En drone vil også kunne komme steder, som en bil ikke kan, som f.eks. i baggårde udtaler driftschef Gert Jensen.

Driftschefen fortæller også, at overflyvningen skal foregå om vinderen, hvor kulden gør, at ledningsnettet meget tydeligt kan ses på de termiske billeder.

Dronen vil flyve rundt i 100 meters højde i perioden 15. januar til 15. februar 2018 i tidsrummet kl. 2300 til 0600.

_____

Energy Supply:
Nye fliskedler til Grenaa
Til februar kan alle varmekunderne lune sig med et nyt flisværk hos Grenaa Varmeværk. Projektet med fliskedlerne har ellers været udfordret under opførelsen, da kedelleverandøren pludselig gik konkurs. Kedelarbejdet på det 165 millioner kroner dyre anlæg gik derfor i stå, indtil en ny leverandør blev fundet.

Men nu har den første kedel været tændt op, mens den anden altså ventes at blive prøvekørt til januar. Og i februar lukkes det eksisterende produktionsanlæg ned, hvorefter hele byen er forsynet med varme fra det nye anlæg.

- Hele projekttemaet har arbejdet intenst siden sommerferien for at nå denne milepæl. Det har været dejligt at se anlægget fungere i drift, forklarer Søren Høeg fra Adding Engineering til Energy Supply.

 

 

Nyheder

16. jan 2018

Video: Energiaftale skal indeholde løsning på grundbeløb

Minister lover fjernvarmebrugere en løsning på bortfaldet af grundbeløbet, når en ny energiaftale skal forhandles på plads – Dansk Fjernvarme efterlyser frigørelse af brændselsbinding som en del af løsningen. Se ministerens tale ved Dansk Fjernvarmes nytårsreception under artiklen.

16. jan 2018

Billedserie: 13 bidrag, champagne og nytårsstafet

Der var stuvende fuldt, da Dansk Fjernvarme for første gang afholdt nytårsstafet i sine lokaler i København. Ministeren fik samtidig overrakt og kvitterede for foreningens 13 bidrag til en ny sammenhængende energipolitik. Se billederne ved at bruge de grønne pile i billedfeltet.

16. jan 2018

13 bidrag til en sammenhængende energipolitik

Dansk Fjernvarme har overrakt 13 bidrag til en sammenhængende energipolitik til regeringen og Folketingets partier. Bidragene er ment som inspiration til en ny energiaftale. Se alle 13 bidrag her.

16. jan 2018

Fjernvarmens 13 bidrag sætter ny retning for energisektoren

Der skal skrues op for samarbejdet mellem el og varmesektoren, overskudsvarmen skal udnyttes og fjernvarmeselskaberne skal have mere frihed til selv at træffe kloge valg. Det er blandt de 13 bidrag til en ny energipolitik, som Dansk Fjernvarme netop har overrakt regeringen.

11. jan 2018

Forsyning Helsingør har sænket varmeprisen

I 2018 er det billigere at varme boligen op med fjernvarme i Helsingør. Forsyningen har sænket prisen med knap 600 kroner.

09. jan 2018

Jens Joel: Vi har ansvar for at sikre rammevilkår

Socialdemokraternes energiordfører mener, rækkefølgen er vigtig, når man diskuterer løsninger for at undgå prisstigninger efter grundbeløbets bortfald.

09. jan 2018

Varmepumpen kan ikke hjælpe med det hele

Karup Varmeværk er blandt de 11 fjernvarmeselskaber, der har fået tilskud til en stor eldrevet varmepumpe. Selskabet har også fusioneret med naboværket. Men både varmepumpe og fusion vil ikke hindre prisstigning i tusindkroners-klassen.

09. jan 2018

Kære politikere, I må løsne tøjlerne

Folketinget må træde i karakter og løsne grebet om fjernvarmeselskaberne, så ikke forbrugerne rammes af unødvendigt høje prisstigninger på varme, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

25. dec 2017

Prisstigninger i vente for varmekunder

Når rådhusklokkerne ringer for sidste gang nytårsaften næste år kan en række fjernvarmekunder vente store prisstigninger på grund udløbet af et kompensationstilskud. Dansk Fjernvarme kalder på handling.

21. dec 2017

Lovforslag om regnskabsføring og dataindberetning vedtaget

Onsdag den 20. december fik Energitilsynet formelt ansvaret for at sikre standardisering af regnskabsføring og dataindberetning for fjernvarmeselskaber, da Folketinget stemte for lovforslaget.

21. dec 2017

Energistyrelsen og Grøn Energi klar med drejebog om store varmepumper

Energistyrelsen og Grøn Energi har opdateret drejebogen og det tilhørende inspirationskatalog om store varmepumpeprojekter. 

17. jan 2018 Navnenyt

Ny mand til energibesparelser

Emil Bøilerehauge er ansat i Dansk Fjernvarmes energispareteam til indberetning af energibesparelser.

16. jan 2018 Navnenyt

Grøn Energi har civilingeniør i praktik

Christian Sjøstrann Jørgensen er i virksomhedspraktik indtil medio marts.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

09. jan 2018 Presseklip

Større byer bliver også ramt af prisstigninger på fjernvarmen

LÆS I DAG: Større byer bliver også ramt af prisstigninger på fjernvarmen. Dronninglund Sygehus skal have fjernvarme. Negative elpriser kostede vindmølleejere 8 millioner juleaften.

08. jan 2018 Presseklip

Minister vil se på at give friere tøjler til mindre kraftvarmeværker

LÆS I DAG: TV-indslag: Minister vil se på at give friere tøjler til mindre kraftvarmeværker. Baltic Pipe projekt i offentlig høring. TVIS bejler til Ejby og Gelsted. Droner søger efter brud i Nykøbing Falster. Horsens-borger kritiserer flis i brev til Lilleholt.

05. jan 2018 Presseklip

El-kapaciteten for store datacentre er ved at være brugt

LÆS I DAG: El-kapaciteten for store datacentre er ved at være brugt. Radikale ønsker affaldsfrit Danmark i 2050. Der er overkapacitet af affaldsforbrænding. Varmeprisen stiger i Jelling. Navneskifte på vej i Næstved.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

16. jan 2018 Navnenyt

Ny chef på Randers Kraftvarmeværk

Jens Ole Hougaard er ny chef for Randers Kraftvarmeværk per 1. januar. 

12. jan 2018 Navnenyt

Mindeord over Kaj Hansen

Administrerende direktør for Energi Ikast, Jørgen Mosegaard, skriver mindeord om tidligere direktør Kaj Hansen.  

08. jan 2018 Navnenyt

Erfaren kursuskoordinator til Dansk Fjernvarme

Tina Weber Peters er ny kursuskoordinator hos Dansk Fjernvarme. 

13. dec 2017 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Michael Fibiger er ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarmes Politisk Økonomisk sekretariat fra årsskiftet.

12. dec 2017 Navnenyt

Ny direktør for Biogasbranchen

Frank Rosager er fra den 1. januar ny direktør for foreningen Biogasbranchen.

11. dec 2017 Navnenyt

Ny afdelingsleder for GIS og data i Verdo

Anders Duerlund kommer til Verdo efter 10 år hos Nyfors iog tidligere COWI.