11. jan 2018 Presseklip

Socialdemokratiet vil øge de grønne ambitioner

LÆS I DAG: Socialdemokratiet vil øge de grønne ambitioner. Gas står til comeback i EU. Kolding Kommune utilfreds med dansk-polsk gasrørledning. Hadsten vil bygge stort solvarmeanlæg. Næstved fotograferer ledningsnettet. Nye fliskedler til Grenaa.

Altinget:
Socialdemokratiet vil øge de grønne ambitioner
Regeringen kommer under pres fra Socialdemokratiet under de kommende forhandlinger om en ny energi politisk aftale. De grønne ambitioner skal nemlig sættes endnu højere end tidligere, lyder meldingen fra partiet.

Socialdemokratiet vil følge anbefalingerne fra Klimaråd et, der lægger op til, at andelen af vedvarende energi i 2030 skal udgøre 55 procent. Dermed hæver partiet barren fra det mål, som regeringen har meldt ud om en andel på 50 procent.

Ifølge Klimaråd et vil det kun have en begrænset merudgift i forhold til målet om en andel på 50 procent, men det vil til gengæld gør det videre arbejde med den grønne omstilling langt nemmere.

Klimarådet har leveret et velfunderet wake-up call til regeringen. Og vi er enige i budskabet. Regeringen skal skrue op for ambitionerne, siger Socialdemokratiets energiordfører, Jens Joel, til Altinget.

Jens Joel understreger dog, at Socialdemokratiet ikke vil stå stejlt på, at andelen skal være 55 procent. Det vigtige er ifølge ham, at andelen bliver hævet i forhold til regeringens udmelding på 50 procent.

_____

Energy Supply:
Gas står til comeback i EU
Efter at være holdt ude i kulden i mange år til fordel for el vil EU-Kommissionen give gas en stor rolle i grøn omstilling og fremtidens energi, skriver Energy Supply.

Ifølge Politico bekræfter Klaus-Dieter Borchardt fra Kommissionens energiafdeling, at Kommissionen planlægger en gasmarkedsreform, der skal styrke grøn gas fra 2020 på baggrund af analyser af gassystemet i år.

VE-gasser, især biogas, skal spille en vigtig rolle i EU-landenes bestræbelser på at reducere CO2-udledningen og begrænse fossile brændsler.

- Over tid bliver vi nødt til at erstatte naturgas med VE-gasser. Vi har et veludviklet, velfungerende transmissions- og distributionssystem, og vi har ikke råd til at lade det være tomt, siger Klaus-Dieter Borchardt ifølge Politico.

_____

JydskeVestkysten:
Kolding Kommune utilfreds med dansk-polsk gasrørledning
I Kolding Kommune er de godt trætte af planerne for den dansk-polske rørledning, der blandt andet skal lægges gennem Kolding Kommune, skriver JydskeVestkysten.

- En del af den foreslåede linjeføring passer os ad hekkenfeldt til som kommune. Især fordi man ikke må bebygge et bredt bælte på måske 150-200 meter på hver side af rørledningen med boliger, hvilket vi har planer om nogle steder langs strækningen. Så det er vi nødt til at drøfte med dem. Det er jo anden mands jord, man vil pløje ledningen ned igennem. Vi andre havde nok fået tæsk, hvis vi havde ageret på samme måde, siger borgmester i Kolding Kommune, Jørn Pedersen, til JydskeVestkysten.

Baltic Pipe-rørledningen er en investering i størrelsesordenen 12-15 milliarder kroner, som deles mellem de to landes selskaber, i Danmark Energinet. Blandt andet skal der lægges 200 kilometer ny rørledning i Danmark fra Blåbjerg ved Vestkysten til Nybro ved Varde. Herfra sendes gassen videre i eksisterende rør til Egtved.

I Kolding berøres 201 ejendomme af den nye gasledning. Heraf er omkring 100 landmænd.

Rørledningen skal være klar til brug fra 1. oktober 2022. Fristen for indsigelser er 22. januar.

_____

Midtjyllands Avis:
Hadsten vil bygge stort solvarmeanlæg
20 procent af varmeproduktionen fra Hadsten Varmeværk skal fremover stamme fra et 26.000 kvadratmeter stort solvarmeanlæg. I dag produceres varmen Hadsten stort set kun på halm, skriver Midtjyllands Avis.

Solvarmeanlægget, der kommer til at koste omkring 50 millioner kroner, er i denne uge på dagsordenen i det nye planudvalg i Favrskov Kommune, der skal sige god for projektet.

_____

Pressemeddelelse:
Næstved fotograferer ledningsnettet
Tidligere har Næstved Varmeværk sendt en bil rundt i byen for at termofotografere ledningsnettet i jagt på lækager.

I år vil Næstveds borgere kunne opleve en drone, der flyver rundt og tager billeder. Det oplyser Næstved Varmeværk i en pressemeddelelse.

- Med den nye teknik forventer vi en bedre billedkvalitet, så vi nemmere kan finde eventuelle lækager. En drone vil også kunne komme steder, som en bil ikke kan, som f.eks. i baggårde udtaler driftschef Gert Jensen.

Driftschefen fortæller også, at overflyvningen skal foregå om vinderen, hvor kulden gør, at ledningsnettet meget tydeligt kan ses på de termiske billeder.

Dronen vil flyve rundt i 100 meters højde i perioden 15. januar til 15. februar 2018 i tidsrummet kl. 2300 til 0600.

_____

Energy Supply:
Nye fliskedler til Grenaa
Til februar kan alle varmekunderne lune sig med et nyt flisværk hos Grenaa Varmeværk. Projektet med fliskedlerne har ellers været udfordret under opførelsen, da kedelleverandøren pludselig gik konkurs. Kedelarbejdet på det 165 millioner kroner dyre anlæg gik derfor i stå, indtil en ny leverandør blev fundet.

Men nu har den første kedel været tændt op, mens den anden altså ventes at blive prøvekørt til januar. Og i februar lukkes det eksisterende produktionsanlæg ned, hvorefter hele byen er forsynet med varme fra det nye anlæg.

- Hele projekttemaet har arbejdet intenst siden sommerferien for at nå denne milepæl. Det har været dejligt at se anlægget fungere i drift, forklarer Søren Høeg fra Adding Engineering til Energy Supply.

 

 

Nyheder

21. feb 2018

Regeringen: Kraftvarmekrav skal væk

I et svar til Dansk Fjernvarme, skriver regeringen, at det er på tide at tage et opgør med kraftvarmekravet. I første omgang for de ikke-kvoteomfattede sektorer, men måske også inden for kvotesektoren. Det vækker begejstring hos Dansk Fjernvarme.

13. feb 2018

Bilka og Aalborg Varme indgår aftale om overskudsvarme

Aalborg Varme indgår aftale med Bilka i Aalborg om at udnytte varehusets overskudsvarme som fjernvarme. Dansk Supermarked Group forærer varmen væk på grund af komplicerede regler og indberetningskrav ved salg af overskudsvarme. 

12. feb 2018

Konkurrenceanalyse: Svensk varme-sammenligning holder ikke

Det svenske fjernvarmemarked, som er liberaliseret og undtaget regulering, bliver i den nyligt offentliggjorte konkurrenceanalyse fremhævet som et forbillede. Men det giver ingen mening at sammenligne to så forskellige markeder, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

08. feb 2018 Energi på toppen

Den største gevinst kommer fra fjernvarmen

Professor fra Aalborg Universitet ser ingen grund til at nedsætte elafgiften for de individuelle forbrugere.

08. feb 2018 Energi på toppen

Fri konkurrence kan føre til lukninger af værker

Hvis fjernvarmemarkedet bliver udsat for konkurrence, så vil det kunne føre til lukninger – det er en del af prisen for netop at få den fri konkurrence, lyder det fra hovedforfatter til konkurrenceanalyse.

07. feb 2018 Energi på toppen

Søren Egge: "Analysen starter et forkert sted"

Forud for Energi på Toppen har vi talt med Søren Egge Rasmussen, der er energiordfører i Enhedslisten. Han mener, at der burde være lavet en anden analyse end konkurrenceanalysen.

07. feb 2018 Energi på toppen

Forbrugerrådet Tænk: Miljøomkostninger bør med i prisen

Det er positivt, hvis miljøomkostninger kan kommer med i overvejelserne, når forbrugerne skal vælge opvarmning. Det mener Forbrugerrådet Tænk på baggrund af den konkurrenceanalyse, regeringen har offentliggjort

05. feb 2018

Varmens Dag fejret med åbent hus landet over

Tusindvis af nysgerrige fjernvarmeforbrugere blev søndag klogere på, hvor deres fjernvarme kommer fra, da Varmens Dag blev fejret med åbent hus på værker landet over.

02. feb 2018

Bendt Bendtsen: Nyt bygningsdirektiv nok min vigtigste sag i parlamentet

Med overvældende opbakning blev EUs ministerråd torsdag enige om et nyt bygningsdirektiv. En af hovedarkitekterne bag direktivet er danske Bendt Bendtsen, som Dansk Fjernvarme har talt med. 

02. feb 2018

Flot EU-aftale om energieffektivisering

Bygninger udgør i alt cirka 40 procent af det europæiske energiforbrug. EUs Ministerråd er netop blevet enige om at energieffektivisere både nyt og ældre byggeri.

24. jan 2018

Bæredygtig biomasse central for grøn omstilling i byerne

Den bæredygtige biomasse spiller fortsat en stor rolle i særligt de store byer for den grønne omstilling. Det er budskabet i et indlæg i Altinget i dag. HOFOR og Dansk Fjernvarme fortæller mere.

15. feb 2018 Presseklip

Scandlines bruger overskudsvarme til køling

LÆS I DAG: Scandlines bruger overskudsvarme til køling. Flere lokale vejrudsigter. Olieprisen stiger.

14. feb 2018 Presseklip

Overskudsvarme fra Bilka bliver fjernvarme

LÆS I DAG: Overskudsvarme fra Bilka bliver fjernvarme. Ny oprydder i Ewii: Pengene skal arbejde for Trekantområdet. Isoplus opgør skaderne af hacking. Nyt solvarmeanlæg foran tidsplanen. Er Nord Stream 2 på vej rundt om Danmark?

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

13. feb 2018 Presseklip

Samarbejde undersøges på Skive-kanten

LÆS I DAG Tre fjernvarmeselskaber ved Skive ønsker fælles varmeproduktion. Dansk Gas Distribution vil trække Vordingborg i Energiklagenævnet. Hellere varmepumper end elvarme. Nærvarme i stedet for brændeovne på Christiania. Kalundborg Forsyning skifter gamle ledninger ud. 

12. feb 2018 Presseklip

Billig overskudsvarme på vej i Viborg

LÆS I DAG Varme fra Føtex og hospital bliver til fjernvarme i Viborg - varmepumpe er ønsket. Fjernvarme er på vej til Ørslev. Bedre varmemålere i Hovedgård. 

09. feb 2018 Presseklip

Mange værker bliver presset på økonomien

LÆS I DAG: Mange værker bliver presset på økonomien. Gelsted Fjernvarme står til at miste 4000 kr. pr. kunde. Solen skal opvarme Sønderholm. Verdo åbner afdeling i Polen. Jerslev udvider solvarmeanlæg. For få ønsker fjernvarme i Hastrup.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

12. feb 2018 Navnenyt

Kommunikationsmedarbejdere i Dansk Fjernvarme fylder rundt

Simone Mørup Kristiansen fylder 30 år den 18. februar og Mikkel Lysgaard 40 år den 21. februar. 

08. feb 2018 Navnenyt

Ny kaptajn for Caverions projekter

1. februar blev Søren K. Overgaard ny projektdirektør for Caverions teknikentrepriser.

29. jan 2018 Navnenyt

Margit Ørsted takker af

Margit Ørsted stopper efter 24 år i Frederiksbergs kommunalbestyrelse samt perioder som formand for Frederiksberg Fjernvarme og næstformand i CTR.

25. jan 2018 Navnenyt

Ny salgsdirektør i Verdo

Bo Johansen er ny salgsdirektør for Verdo Energy Systems.

24. jan 2018 Navnenyt

Ny direktør for DFP

Mogens H. Nielsen er ansat som ny direktør i DFP – Dansk Fjernvarmes Projektselskab.

23. jan 2018 Navnenyt

Grøn Energis chefanalytiker fylder 50

Nina Kildegaard Detlefsen fylder 50 år på tirsdag den 30. januar.