10. jan 2018 Presseklip

Russisk gas til danske kunder

LÆS I DAG: Russisk gas til danske kunder. Modstandere af fjernvarme er en yderfløj. Fjernvarmen bliver dyrere i Brædstrup. Biomasseanlæg leverer allerede nu varme. Droner i luften i Fredericia. To skoler måtte undvære varmen.

Berlingske: 
Russisk gas til danske kunder
Dit komfur kan benytte russisk gas, for Ørsted er blandt de energiselskaber, der køber gas fra det statskontrollerede russiske energiselskab Gazprom, skriver Berlingske.

Ørsteds russiske gas ryger til danske kunder samt eksporteres til Tyskland på grund af en kontrakt indgået med Gazprom i 2009.

EU har en sikkerhedspolitisk strategi om at gøre sig uafhængig af russisk gas. Den strategi støttes af den danske regering, der ejer hovedparten af Ørsted.

- Jeg skal ikke blande mig i, hvilke selskaber Ørsted samarbejder med, men jeg vil tillade mig at sætte spørgsmålstegn ved, om det er klogt at understøtte en virksomhed med så tætte og direkte bånd til Kreml. Tilmed en virksomhed, der er blevet brugt som udenrigspolitisk instrument i bl.a. Ukraine. Den slags bør vi ikke præmiere med kontrakter, siger det socialdemokratiske medlem af Europa-Parlamentets Udvalg for Industri, Forskning og Energi (ITRE), Jeppe Kofod.

Ifølge Gazprom har Danmark aftaget knap to procent mere russisk gas til 1,75 milliarder kubikmeter. Ifølge kontrakten med Gazprom kan Ørsted aftage op til to milliarder kubikmeter årligt.

_____

Horsens Folkeblad:
Modstandere af fjernvarme er en yderfløj
Der er stadig stor modstand mod den tvungne tilslutning til Fjernvarme Horsens, men ifølge direktøren for Fjernvarme Horsens baserer meget af modstanden sig på nogle få personer, der tilhører en ”yderfløj”. Og det er ikke godt for debatten, mener direktøren.

- Det er værd at bemærke, at modstanderne har allieret sig med aktører, der tjener penge på, at man ikke udfaser naturgassen. De repræsenterer en lille yderfløj i debatten, som råber højt og derfor får en stor stemme, men vi oplever, at det store tavse flertal er rigtig glade for at få fjernvarme, siger Christian Niederbockstuck til Horsens Folkeblad.

Modstanderne har ifølge dem selv samlet sig i en gruppe på Facebook. De erkender selv, at de måske er 50 relativt aktive borgere, mens mange af de øvrige medlemmer af gruppen – og dermed modstanden mod den tvungne tilslutning – ikke er så aktiv.

Christian Niederbockstruck er dog langt fra så imponeret af, hvad der sker i modstandergruppen på Facebook.

- Argumenterne fra Facebook-gruppen er baseret på holdninger og ikke fakta. Vi fremlagde vores beregninger for to år siden, og de er ikke blevet modsagt af valide tal siden, selvom vi har bedt kritikerne om det, siger Christian Niederbockstruck

_____

Brædstrup Avis:
Fjernvarmen bliver dyrere i Brædstrup
To ting bevirker, at Brædstrup Fjernvarmeværk fra nytår måtte hæve prisen for varme: Højere priser på gas og et faldende grundbeløb fra staten. Dermed er prisen på en megawatt-time steget fra 125 kr. pr. MWh til 150 kr. pr. MWh (eksklusive moms), og varmeregningen øges således med 556 kroner om året for et standardhus. 

- Den her stigning svarer til cirka 1,50 kroner om dagen, så det er heldigvis en beskeden stigning. Vi vil derfor stadig ligge mellem landets billigste kraftvarmeværker. Vi har været nødt til at hæve prisen, fordi gasprisen er steget, og så får vi ikke så meget i grundbeløb fra staten som tidligere. Det bliver mere og mere udfaset, fordi det stopper helt med udgangen af 2018, siger Jørgen Korshøj, som er formand for Brædstrup Fjernvarme til Brædstrup Avis.

_____

Horsens Posten:
Biomasseanlæg leverer allerede nu varme
Røgen stiger allerede fra det nye biomasseanlæg på Endelavevej i Horsens, og selv om anlægget formelt og officielt endnu ikke er taget i brug, så sørger det allerede for en pæn andel af varmeforsyningen i Horsens.

Biomasseanlægget bliver opført klods op ad det eksisterende kraftvarmeanlæg, som tidligere alene stod for varmeforsyningen til omkring 12.000 husstande i Horsens. Siden midten af november har begge værker leveret varme – biomasseanlægget klarer forsyningen til knap halvdelen af husstandene, fortæller Fjernvarme Horsens til Horsens Posten.

- Her i midten af november havde vi "first fire" - altså vi begyndte at brænde flisen, og det har været i gang lige siden, hvor vi har foretaget forskellige justeringer. Men det har kørt fint, og der har ikke været problemer, fortæller Bjarne Skyum, projektleder ved Fjernvarme Horsens, til Horsens Posten.

Det er fortsat planen, at biomasseanlægget formelt og officielt bliver overleveret til Fjernvarme Horsens fra den 1. marts i år. Værket vil dog først være helt færdigt i 2021.

_____

Fredericia Dagblad:
Droner i luften i Fredericia
Fredericianerne har fået sms'er fra Fredericia Fjernvarme om, at deres hus i denne uge får besøg af droner.

Dronerne skal optage video med termiske kameraer og på den vis give et overbliksbillede af fjernvarmeledningernes tilstand, skriver Fredericia Dagblad.

Fjernvarmeledningerne ligger på nogle private grunde, og derfor vil dronerne sine flyve over huse. Husejerne vil opleve en kort summen, når dronen flyver over huset i 70 meters højde.

_____

Midtjyllands Avis:
To skoler måtte undvære varmen
Nørgaards Højskole og Egeskovskolen i Bjerringbro måtte fra tirsdag morgen undvære varmen i lokalerne. Mandag aften fandt Bjerringbro Fjernvarme nemlig et brud på den ledning, der forsyner de to skoler.

Tirsdag blev der gravet ned på nordsiden af ringvejen for at reparere bruddet. Der blev lukket for varmen ved ni-tiden.

- Vi tager jakker på og lukker dørene til klasselokalerne, og så tager vi det med et smil. Der er ikke andet at gøre. Og hvis det bliver for koldt, så går vi en tur og får varmen på den måde, siger skoleleder Frank Dissing fra Egeskovskolen.

Nyheder

16. jan 2018

Video: Energiaftale skal indeholde løsning på grundbeløb

Minister lover fjernvarmebrugere en løsning på bortfaldet af grundbeløbet, når en ny energiaftale skal forhandles på plads – Dansk Fjernvarme efterlyser frigørelse af brændselsbinding som en del af løsningen. Se ministerens tale ved Dansk Fjernvarmes nytårsreception under artiklen.

16. jan 2018

Billedserie: 13 bidrag, champagne og nytårsstafet

Der var stuvende fuldt, da Dansk Fjernvarme for første gang afholdt nytårsstafet i sine lokaler i København. Ministeren fik samtidig overrakt og kvitterede for foreningens 13 bidrag til en ny sammenhængende energipolitik. Se billederne ved at bruge de grønne pile i billedfeltet.

16. jan 2018

13 bidrag til en sammenhængende energipolitik

Dansk Fjernvarme har overrakt 13 bidrag til en sammenhængende energipolitik til regeringen og Folketingets partier. Bidragene er ment som inspiration til en ny energiaftale. Se alle 13 bidrag her.

16. jan 2018

Fjernvarmens 13 bidrag sætter ny retning for energisektoren

Der skal skrues op for samarbejdet mellem el og varmesektoren, overskudsvarmen skal udnyttes og fjernvarmeselskaberne skal have mere frihed til selv at træffe kloge valg. Det er blandt de 13 bidrag til en ny energipolitik, som Dansk Fjernvarme netop har overrakt regeringen.

11. jan 2018

Forsyning Helsingør har sænket varmeprisen

I 2018 er det billigere at varme boligen op med fjernvarme i Helsingør. Forsyningen har sænket prisen med knap 600 kroner.

09. jan 2018

Jens Joel: Vi har ansvar for at sikre rammevilkår

Socialdemokraternes energiordfører mener, rækkefølgen er vigtig, når man diskuterer løsninger for at undgå prisstigninger efter grundbeløbets bortfald.

09. jan 2018

Varmepumpen kan ikke hjælpe med det hele

Karup Varmeværk er blandt de 11 fjernvarmeselskaber, der har fået tilskud til en stor eldrevet varmepumpe. Selskabet har også fusioneret med naboværket. Men både varmepumpe og fusion vil ikke hindre prisstigning i tusindkroners-klassen.

09. jan 2018

Kære politikere, I må løsne tøjlerne

Folketinget må træde i karakter og løsne grebet om fjernvarmeselskaberne, så ikke forbrugerne rammes af unødvendigt høje prisstigninger på varme, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

25. dec 2017

Prisstigninger i vente for varmekunder

Når rådhusklokkerne ringer for sidste gang nytårsaften næste år kan en række fjernvarmekunder vente store prisstigninger på grund udløbet af et kompensationstilskud. Dansk Fjernvarme kalder på handling.

21. dec 2017

Lovforslag om regnskabsføring og dataindberetning vedtaget

Onsdag den 20. december fik Energitilsynet formelt ansvaret for at sikre standardisering af regnskabsføring og dataindberetning for fjernvarmeselskaber, da Folketinget stemte for lovforslaget.

21. dec 2017

Energistyrelsen og Grøn Energi klar med drejebog om store varmepumper

Energistyrelsen og Grøn Energi har opdateret drejebogen og det tilhørende inspirationskatalog om store varmepumpeprojekter. 

17. jan 2018 Navnenyt

Ny mand til energibesparelser

Emil Bøilerehauge er ansat i Dansk Fjernvarmes energispareteam til indberetning af energibesparelser.

16. jan 2018 Navnenyt

Grøn Energi har civilingeniør i praktik

Christian Sjøstrann Jørgensen er i virksomhedspraktik indtil medio marts.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

09. jan 2018 Presseklip

Større byer bliver også ramt af prisstigninger på fjernvarmen

LÆS I DAG: Større byer bliver også ramt af prisstigninger på fjernvarmen. Dronninglund Sygehus skal have fjernvarme. Negative elpriser kostede vindmølleejere 8 millioner juleaften.

08. jan 2018 Presseklip

Minister vil se på at give friere tøjler til mindre kraftvarmeværker

LÆS I DAG: TV-indslag: Minister vil se på at give friere tøjler til mindre kraftvarmeværker. Baltic Pipe projekt i offentlig høring. TVIS bejler til Ejby og Gelsted. Droner søger efter brud i Nykøbing Falster. Horsens-borger kritiserer flis i brev til Lilleholt.

05. jan 2018 Presseklip

El-kapaciteten for store datacentre er ved at være brugt

LÆS I DAG: El-kapaciteten for store datacentre er ved at være brugt. Radikale ønsker affaldsfrit Danmark i 2050. Der er overkapacitet af affaldsforbrænding. Varmeprisen stiger i Jelling. Navneskifte på vej i Næstved.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

16. jan 2018 Navnenyt

Ny chef på Randers Kraftvarmeværk

Jens Ole Hougaard er ny chef for Randers Kraftvarmeværk per 1. januar. 

12. jan 2018 Navnenyt

Mindeord over Kaj Hansen

Administrerende direktør for Energi Ikast, Jørgen Mosegaard, skriver mindeord om tidligere direktør Kaj Hansen.  

08. jan 2018 Navnenyt

Erfaren kursuskoordinator til Dansk Fjernvarme

Tina Weber Peters er ny kursuskoordinator hos Dansk Fjernvarme. 

13. dec 2017 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Michael Fibiger er ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarmes Politisk Økonomisk sekretariat fra årsskiftet.

12. dec 2017 Navnenyt

Ny direktør for Biogasbranchen

Frank Rosager er fra den 1. januar ny direktør for foreningen Biogasbranchen.

11. dec 2017 Navnenyt

Ny afdelingsleder for GIS og data i Verdo

Anders Duerlund kommer til Verdo efter 10 år hos Nyfors iog tidligere COWI.