09. jan 2018 Presseklip

Større byer bliver også ramt af prisstigninger på fjernvarmen

LÆS I DAG: Større byer bliver også ramt af prisstigninger på fjernvarmen. Dronninglund Sygehus skal have fjernvarme. Negative elpriser kostede vindmølleejere 8 millioner juleaften.

TV 2 Fyn:
Større byer bliver også ramt af prisstigninger på fjernvarmen
Det er ikke kun forbrugerne hos de mindre kraftvarmeværker, der bliver ramt, når grundbeløbet forsvinder ved årsskiftet. TV 2 Fyn fortæller, at det også kommer til at ramme kunderne i de større byer, hvor fjernvarmeselskaberne har et større kundegrundlag.

Det kommer således til at gælde for kunderne hos Assens Fjernvarme, der både producerer fjernvarme og strøm til 3000 husstande. Det er de i stand til, fordi de modtager kompensation via grundbeløbet – men det stopper delvis, fordi de står til at miste seks millioner kroner om året, som følge af, at grundbeløbet bliver udfaset fra 2019.

Strømmen til elnettet vil nemlig så blive stoppet, og det vil samtidig få konsekvenserne for deres varmekunder, fortæller den administrerende direktør i Assens Fjernvarme, Mar Roar Hintze.

- I værste fald vil det her komme til at koste omkring 2000 kroner mere om året for en standard husstand i Assens, siger Marc Roar Hintze til TV 2 Fyn.

En gennemsnitlig husstand i Assens betaler i dag 9.600 kroner i varme om året. 

_____

Energy Supply:
Dronninglund Sygehus skal have fjernvarme
I dag har det tidligere Dronninglund Sygehus sin egen varmecentral baseret på naturgas, men det skal være slut. Sygehuset skal have fjernvarme – det har Brønderslev Kommunes teknik- og miljøudvalg pålagt Region Nordjylland

Ifølge varmeforsyningsloven kan ejeren af en bygning påberåbe sig en frist på ni år, hvis kommunen pålægger tilslutningspligt, og det er faktisk allerede sket tre gange.

- Regionen er tilsyneladende ikke særligt "grønt" orienteret - i det mindste ikke i denne sag. Der er nemlig tale om, at der her er mulighed for at gå fra fossile kilder til en kilde, som i særdeles høj grad er baseret på vedvarende energi, siger formanden for Dronninglund Fjernvarme, Carsten Møller Nielsen til Energy Supply.

_____

Ingeniøren:
Negative elpriser kostede vindmølleejere 8 mio. juleaften
Havde det danske elmarked fungeret uden begrænsninger til udlandet, kunne danske vindmølleejere have tjent omkring 8 millioner kroner juleaften. Det skriver Ingeniøren.

Når det blæser kraftigt i Danmark, risikerer elpriserne at havne i minus. For når vinden rusker i træerne, er der også brug for varme. Derfor kører de fleste kraftvarmeværker, som også leverer strøm.

Samtidig blæser det også i vores nabolande, og da der ofte er begrænsninger på forbindelserne i blæsevejr, må danske møller ofte lukke for at holde balancen i elsystemet.

Det skete i juledagene, hvor særligt blæsten juleaftensdag trak priserne ned under nul. Her var elforbindelserne mellem Jylland og Sverige reduceret til 60 MW mod de normale 740 MW. Værre var det på Sjælland, hvor forbindelsen til Sverige på normalt 1.700 MW var reduceret til 137 MW.

Det var altså ikke muligt at sende vindkraft videre til svenskerne, og da der også var masser af vindkraft i Tyskland, måtte nogle danske møller stoppe.

Beregninger fra Danmarks Vindmølleforening viser, at i de otte timer med negative elpriser den 24. december og stoppet dansk vindmølle-elproduktion gik mølleejerne glip af en indtægt på cirka 8 mio. kroner.

Over hele året gik 47 GWh, svarende til 11.000 boligers forbrug tabt på grund af negative priser i 84 timer i Vestdanmark og 58 timer i Østdanmark.

- Det er næppe samfundsøkonomisk optimalt at sikre en fleksibilitet i elsystemet, der sikrer, at der aldrig forekommer negative elpriser eller lukkes vindkraft, siger direktør i Energinet, Søren Dupont Kristensen.

Nyheder

16. jan 2018

Video: Energiaftale skal indeholde løsning på grundbeløb

Minister lover fjernvarmebrugere en løsning på bortfaldet af grundbeløbet, når en ny energiaftale skal forhandles på plads – Dansk Fjernvarme efterlyser frigørelse af brændselsbinding som en del af løsningen. Se ministerens tale ved Dansk Fjernvarmes nytårsreception under artiklen.

16. jan 2018

Billedserie: 13 bidrag, champagne og nytårsstafet

Der var stuvende fuldt, da Dansk Fjernvarme for første gang afholdt nytårsstafet i sine lokaler i København. Ministeren fik samtidig overrakt og kvitterede for foreningens 13 bidrag til en ny sammenhængende energipolitik. Se billederne ved at bruge de grønne pile i billedfeltet.

16. jan 2018

13 bidrag til en sammenhængende energipolitik

Dansk Fjernvarme har overrakt 13 bidrag til en sammenhængende energipolitik til regeringen og Folketingets partier. Bidragene er ment som inspiration til en ny energiaftale. Se alle 13 bidrag her.

16. jan 2018

Fjernvarmens 13 bidrag sætter ny retning for energisektoren

Der skal skrues op for samarbejdet mellem el og varmesektoren, overskudsvarmen skal udnyttes og fjernvarmeselskaberne skal have mere frihed til selv at træffe kloge valg. Det er blandt de 13 bidrag til en ny energipolitik, som Dansk Fjernvarme netop har overrakt regeringen.

11. jan 2018

Forsyning Helsingør har sænket varmeprisen

I 2018 er det billigere at varme boligen op med fjernvarme i Helsingør. Forsyningen har sænket prisen med knap 600 kroner.

09. jan 2018

Jens Joel: Vi har ansvar for at sikre rammevilkår

Socialdemokraternes energiordfører mener, rækkefølgen er vigtig, når man diskuterer løsninger for at undgå prisstigninger efter grundbeløbets bortfald.

09. jan 2018

Varmepumpen kan ikke hjælpe med det hele

Karup Varmeværk er blandt de 11 fjernvarmeselskaber, der har fået tilskud til en stor eldrevet varmepumpe. Selskabet har også fusioneret med naboværket. Men både varmepumpe og fusion vil ikke hindre prisstigning i tusindkroners-klassen.

09. jan 2018

Kære politikere, I må løsne tøjlerne

Folketinget må træde i karakter og løsne grebet om fjernvarmeselskaberne, så ikke forbrugerne rammes af unødvendigt høje prisstigninger på varme, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

25. dec 2017

Prisstigninger i vente for varmekunder

Når rådhusklokkerne ringer for sidste gang nytårsaften næste år kan en række fjernvarmekunder vente store prisstigninger på grund udløbet af et kompensationstilskud. Dansk Fjernvarme kalder på handling.

21. dec 2017

Lovforslag om regnskabsføring og dataindberetning vedtaget

Onsdag den 20. december fik Energitilsynet formelt ansvaret for at sikre standardisering af regnskabsføring og dataindberetning for fjernvarmeselskaber, da Folketinget stemte for lovforslaget.

21. dec 2017

Energistyrelsen og Grøn Energi klar med drejebog om store varmepumper

Energistyrelsen og Grøn Energi har opdateret drejebogen og det tilhørende inspirationskatalog om store varmepumpeprojekter. 

17. jan 2018 Navnenyt

Ny mand til energibesparelser

Emil Bøilerehauge er ansat i Dansk Fjernvarmes energispareteam til indberetning af energibesparelser.

16. jan 2018 Navnenyt

Grøn Energi har civilingeniør i praktik

Christian Sjøstrann Jørgensen er i virksomhedspraktik indtil medio marts.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

10. jan 2018 Presseklip

Russisk gas til danske kunder

LÆS I DAG: Russisk gas til danske kunder. Modstandere af fjernvarme er en yderfløj. Fjernvarmen bliver dyrere i Brædstrup. Biomasseanlæg leverer allerede nu varme. Droner i luften i Fredericia. To skoler måtte undvære varmen.

08. jan 2018 Presseklip

Minister vil se på at give friere tøjler til mindre kraftvarmeværker

LÆS I DAG: TV-indslag: Minister vil se på at give friere tøjler til mindre kraftvarmeværker. Baltic Pipe projekt i offentlig høring. TVIS bejler til Ejby og Gelsted. Droner søger efter brud i Nykøbing Falster. Horsens-borger kritiserer flis i brev til Lilleholt.

05. jan 2018 Presseklip

El-kapaciteten for store datacentre er ved at være brugt

LÆS I DAG: El-kapaciteten for store datacentre er ved at være brugt. Radikale ønsker affaldsfrit Danmark i 2050. Der er overkapacitet af affaldsforbrænding. Varmeprisen stiger i Jelling. Navneskifte på vej i Næstved.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

16. jan 2018 Navnenyt

Ny chef på Randers Kraftvarmeværk

Jens Ole Hougaard er ny chef for Randers Kraftvarmeværk per 1. januar. 

12. jan 2018 Navnenyt

Mindeord over Kaj Hansen

Administrerende direktør for Energi Ikast, Jørgen Mosegaard, skriver mindeord om tidligere direktør Kaj Hansen.  

08. jan 2018 Navnenyt

Erfaren kursuskoordinator til Dansk Fjernvarme

Tina Weber Peters er ny kursuskoordinator hos Dansk Fjernvarme. 

13. dec 2017 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Michael Fibiger er ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarmes Politisk Økonomisk sekretariat fra årsskiftet.

12. dec 2017 Navnenyt

Ny direktør for Biogasbranchen

Frank Rosager er fra den 1. januar ny direktør for foreningen Biogasbranchen.

11. dec 2017 Navnenyt

Ny afdelingsleder for GIS og data i Verdo

Anders Duerlund kommer til Verdo efter 10 år hos Nyfors iog tidligere COWI.