04. jan 2018 Presseklip

Justering af afgifter skal skubbe til den grønne omstilling

LÆS I DAG: Justering af afgifter skal skubbe til den grønne omstilling. Energilagring kan runde 23 mia. dollar om året. Dansk landsby vil være totalt off-grid.

Information
Justering af afgifter skal skubbe til den grønne omstilling
De politiske forhandlinger om en ny energipolitisk aftale er endnu ikke skudt i gang, men flere organisationer har allerede givet deres input til, hvad der skal med i aftalen. Således også miljøorganisationen Vedvarende Energi, der peger på en række justeringer af bl.a. energiafgifter.

Helt centralt i deres forslag står en stigning på afgifterne for brug af olie, gas og kul, der skal stige med mellem 75 og 100 procent i Vedvarende Energi. Det vil ifølge Information bringe forbrugerpriserne på de fossile brændsler tilbage på niveauet fra omkring 2011 og give et ekstra provenu til staten på omkring 6 milliarder kroner.

”Ekstraregningen til forbrugerne vil være et klart incitament til at skifte fra f. eks. olie-og gasfyr til f. eks. varmepumper eller solvarme og samtidig et incitament til at spare på varmen ved bl. a. at isolere boligen bedre, ” skriver Information.

Vedvarende Energi foreslår dog også en afgift på biobrændsel. Dem skal svare til den stigning, som der også er stillet i udsigt for naturgas, og det vil give et yderligere provenu på knap 4 milliarder kroner.

Sammen med en række andre forslag til afgifter på andre områder – primært transport – vil Vedvarende Energi opnå et øget provenu på omkring 25 milliarder kroner – hvoraf de omkring 10 milliarder kroner vil komme fra energiområdet.

_____

EnergiWatch:
Energilagring kan runde 23 mia. dollar om året
Markedet for energilagring vil sandsynligvis omsætte for mere end 23 mia. dollar om året i 2026, viser et studie, EnergiWatch og netmediet Recharge omtaler.

Navigant Research har foretaget studiet og mener, at markedet vil vokse på grund af faldende priser og omkostninger for energilagring og vedvarende energiprojekter. Samtidig vil udfordringerne ved vedvarende energi med fluktuerende strøm øges.

Rapporten Energy Storage and Renewables Integration vurderer markedet for energilagring med fokus på lagring i forsyningsskala, kommerciel og industriel.

- Mens prisen for vedvarende energi i stor skala oplever højere fald, er der drivkræfter i BTM-(behind-the-meter)markedet som peak-shaving og incitamentsprogrammer målrettet energilagring, der forventes at rykke på segmentet og stå for omkring to tredjedele af den globale kapacitet i energilagring i 2026, siger forskningsanalytiker i Navigant Research, Adam Wilson.

Energilagringssystemer har også haft stabilt prisfald de seneste fem år og er ved at etablere sig i markedet.

_____

EnergiWatch:
Dansk landsby vil være totalt off-grid
I øjeblikket arbejder en gruppe på næsten 300 danskere på at etablere en ny dansk landsby tæt på Ebeltoft, som efter eget udsagn skal være den første off grid-landsby i Danmark. De vil med andre ord producere egen el, etablere egen varmeforsyning samt opsamle eget drikkevand og selv rense det. Alt sammen helt uden indblanding fra etablerede forsyningskoncerner. Det skriver EnergiWatch.

Landsbyen skal hedde Grobund og den kan blive til virkelighed om bare et år. Den omfatter i øjeblikket 70 byggegrunde, og de skal efter planen fyldes med bæredygtige og energirigtige huse.

Som inspiration har gruppen udpeget en prototype på et sådant hus, der blev opført sidste år på Brenderup Højskole. Basalt set er der tale om et stort drivhus med et hus indvendigt. Solceller på taget skal producere el til forbrug, varmt vand kommer fra solfangere, mens man opsamler regnvand til filtrering og rensning og senere brug som drikkevand. Spildevandet skal ledes ud i en kloak, der i sidste ende skal forsyne drivhusets planter med vand og gødning.

Nyheder

16. jan 2018

Video: Energiaftale skal indeholde løsning på grundbeløb

Minister lover fjernvarmebrugere en løsning på bortfaldet af grundbeløbet, når en ny energiaftale skal forhandles på plads – Dansk Fjernvarme efterlyser frigørelse af brændselsbinding som en del af løsningen. Se ministerens tale ved Dansk Fjernvarmes nytårsreception under artiklen.

16. jan 2018

Billedserie: 13 bidrag, champagne og nytårsstafet

Der var stuvende fuldt, da Dansk Fjernvarme for første gang afholdt nytårsstafet i sine lokaler i København. Ministeren fik samtidig overrakt og kvitterede for foreningens 13 bidrag til en ny sammenhængende energipolitik. Se billederne ved at bruge de grønne pile i billedfeltet.

16. jan 2018

13 bidrag til en sammenhængende energipolitik

Dansk Fjernvarme har overrakt 13 bidrag til en sammenhængende energipolitik til regeringen og Folketingets partier. Bidragene er ment som inspiration til en ny energiaftale. Se alle 13 bidrag her.

16. jan 2018

Fjernvarmens 13 bidrag sætter ny retning for energisektoren

Der skal skrues op for samarbejdet mellem el og varmesektoren, overskudsvarmen skal udnyttes og fjernvarmeselskaberne skal have mere frihed til selv at træffe kloge valg. Det er blandt de 13 bidrag til en ny energipolitik, som Dansk Fjernvarme netop har overrakt regeringen.

11. jan 2018

Forsyning Helsingør har sænket varmeprisen

I 2018 er det billigere at varme boligen op med fjernvarme i Helsingør. Forsyningen har sænket prisen med knap 600 kroner.

09. jan 2018

Jens Joel: Vi har ansvar for at sikre rammevilkår

Socialdemokraternes energiordfører mener, rækkefølgen er vigtig, når man diskuterer løsninger for at undgå prisstigninger efter grundbeløbets bortfald.

09. jan 2018

Varmepumpen kan ikke hjælpe med det hele

Karup Varmeværk er blandt de 11 fjernvarmeselskaber, der har fået tilskud til en stor eldrevet varmepumpe. Selskabet har også fusioneret med naboværket. Men både varmepumpe og fusion vil ikke hindre prisstigning i tusindkroners-klassen.

09. jan 2018

Kære politikere, I må løsne tøjlerne

Folketinget må træde i karakter og løsne grebet om fjernvarmeselskaberne, så ikke forbrugerne rammes af unødvendigt høje prisstigninger på varme, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

25. dec 2017

Prisstigninger i vente for varmekunder

Når rådhusklokkerne ringer for sidste gang nytårsaften næste år kan en række fjernvarmekunder vente store prisstigninger på grund udløbet af et kompensationstilskud. Dansk Fjernvarme kalder på handling.

21. dec 2017

Lovforslag om regnskabsføring og dataindberetning vedtaget

Onsdag den 20. december fik Energitilsynet formelt ansvaret for at sikre standardisering af regnskabsføring og dataindberetning for fjernvarmeselskaber, da Folketinget stemte for lovforslaget.

21. dec 2017

Energistyrelsen og Grøn Energi klar med drejebog om store varmepumper

Energistyrelsen og Grøn Energi har opdateret drejebogen og det tilhørende inspirationskatalog om store varmepumpeprojekter. 

17. jan 2018 Navnenyt

Ny mand til energibesparelser

Emil Bøilerehauge er ansat i Dansk Fjernvarmes energispareteam til indberetning af energibesparelser.

16. jan 2018 Navnenyt

Grøn Energi har civilingeniør i praktik

Christian Sjøstrann Jørgensen er i virksomhedspraktik indtil medio marts.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

10. jan 2018 Presseklip

Russisk gas til danske kunder

LÆS I DAG: Russisk gas til danske kunder. Modstandere af fjernvarme er en yderfløj. Fjernvarmen bliver dyrere i Brædstrup. Biomasseanlæg leverer allerede nu varme. Droner i luften i Fredericia. To skoler måtte undvære varmen.

09. jan 2018 Presseklip

Større byer bliver også ramt af prisstigninger på fjernvarmen

LÆS I DAG: Større byer bliver også ramt af prisstigninger på fjernvarmen. Dronninglund Sygehus skal have fjernvarme. Negative elpriser kostede vindmølleejere 8 millioner juleaften.

08. jan 2018 Presseklip

Minister vil se på at give friere tøjler til mindre kraftvarmeværker

LÆS I DAG: TV-indslag: Minister vil se på at give friere tøjler til mindre kraftvarmeværker. Baltic Pipe projekt i offentlig høring. TVIS bejler til Ejby og Gelsted. Droner søger efter brud i Nykøbing Falster. Horsens-borger kritiserer flis i brev til Lilleholt.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

16. jan 2018 Navnenyt

Ny chef på Randers Kraftvarmeværk

Jens Ole Hougaard er ny chef for Randers Kraftvarmeværk per 1. januar. 

12. jan 2018 Navnenyt

Mindeord over Kaj Hansen

Administrerende direktør for Energi Ikast, Jørgen Mosegaard, skriver mindeord om tidligere direktør Kaj Hansen.  

08. jan 2018 Navnenyt

Erfaren kursuskoordinator til Dansk Fjernvarme

Tina Weber Peters er ny kursuskoordinator hos Dansk Fjernvarme. 

13. dec 2017 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Michael Fibiger er ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarmes Politisk Økonomisk sekretariat fra årsskiftet.

12. dec 2017 Navnenyt

Ny direktør for Biogasbranchen

Frank Rosager er fra den 1. januar ny direktør for foreningen Biogasbranchen.

11. dec 2017 Navnenyt

Ny afdelingsleder for GIS og data i Verdo

Anders Duerlund kommer til Verdo efter 10 år hos Nyfors iog tidligere COWI.