03. jan 2018 Presseklip

Billigere fjernvarme i Helsingør for fjerde år i træk

LÆS I DAG: Billigere fjernvarme i Helsingør for fjerde år i træk. Middelfart Fjernvarme sænker varmeprisen næsten 1000 kroner. Fensmark får 1,3 millioner til varmepumper. Test af nyt biomasseanlæg går fint.

Frederiksborg Amts Avis: 
Billigere fjernvarme i Helsingør for fjerde år i træk
Forsyning Helsingørs forbrugere kan atter se frem til at varme deres boliger billigere op i 2018, da prisen for et standardhus falder 650 kroner om året.

Fjernvarmeprisen i Helsingør falder for fjerde år i træk som konsekvens af de nye takster, bestyrelsen i Forsyning Helsingør har vedtaget, skriver Frederiksborg Amts Avis.

- I Forsyning Helsingør er vi optaget af at kunne levere konkurrencedygtige priser, stærk forsyningssikkerhed og sund og robust økonomi i selskabet … De samlede priser har nu ligget på et relativt stabilt leje de sidste seks år - med pil nedad. Samtidig er det glædeligt, at vi endnu engang kan sænke prisen for fjernvarmen, siger formanden for Forsyning Helsingør, Per Tærsbøl.

_____

Melfar Posten:
Middelfart Fjernvarme sænker varmeprisen næsten 1000 kroner
6.350 boliger og virksomheder i Middelfart og Nørre Aaby bliver billigere at varme op i 2018.

Middelfart Fjernvarme sænker varmeprisen for fjerde år i træk - denne gang cirka 900 kroner for et standardhus, som nu koster 10.600 kroner årligt varme op, 3.900 kroner mindre end for fire år siden.

En husstand i Nørre Aaby tilknyttet det lokale biomassefyrede kraftvarmeværk er besparelsen 3.100 kroner de seneste fire år. 10.600 kroner er den laveste fjernvarmepris i Nørre Aaby de seneste 18 år.

Middelfart Fjernvarme er blandt de billigste i TVIS-samarbejdet med seks værker i Trekantområdet. På landsplan lå Middelfart Fjernvarme i 2017 på en 84. plads, men forventer at rykke 10-15 pladser op, når landets 405 værker - af Energitilsynet - rangeres efter laveste pris.

- Jo flere vi leverer varme til, desto flere er vi til at deles om de faste udgifter. Og den faktor er blevet vigtigere, efter at TVIS har sænket de variable varmeomkostninger og i stedet hævet de faste omkostninger pr. forbruger, siger formand Anders Nørregård.

_____

Sjællandske:
Fensmark får 1,3 millioner til varmepumper
Fensmark Fjernvarme er et af de selskaber, der får del i den pulje til store eldrevne varmepumper, som energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt (V) har lanceret for at erstatte fossil fjernvarmeproduktion på flere af landets naturgasfyrede kraftvarmeværker. 

Fjernvarmeværket får mere end 1,3 million kroner til at investere i store eldrevne varmepumper. Støtten til eldrevne varmepumper er målrettet de decentrale naturgasfyrede kraftvarmeværker, der producerer fjernvarme. 

- I vores fremtidige energisystem er det helt afgørende, at vi kan få al den grønne strøm, vi får fra vores stigende udbygning med sol og vind, ud til danskerne. Ikke kun i stikkontakten, men også i varmesystemet. Her spiller eldrevne varmepumper en helt central rolle, fordi de kan bidrage til både elektrificering og effektivisering af vores fjernvarmesektor. Derfor står det meget højt på regeringens dagsorden at fremme brugen af varmepumper, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt til Sjællandske.

Der er givet tilsagn om 11 varmepumpeprojekter for i alt 23,4 mio. kroner.

_____

Horsens Folkeblad:
Test af nyt biomasseanlæg går fint
Der er glæde hos Fjernvarme Horsens, der siden november sidste år har testet det nye biomasseanlæg. De foreløbig test er nemlig forløbet helt efterplanen, og alt tyder derfor på, at værket helt som planlagt kan blive formelt taget i brug fra den 1. marts i år.

Fra begyndelsen af november blev der lavet koldtest, og i midten af november blev anlægget så startet op og har været kørende siden. Derfor har anlægget sådan set leveret varme til omkring 5.000 af kunderne hos Fjernvarme Horsens, fortæller Horsens Folkeblad.

- Her i midten af november havde vi "first fire" - altså vi begyndte at brænde flisen, og det har været i gang lige siden, hvor vi har foretaget forskellige justeringer. Men det har kørt fint, og der har ikke været problemer, fortæller Bjarne Skyum, projektleder ved Fjernvarme Horsens.

Det nye biomasseværk bygges i to etaper. Når det er helt færdigt i 2021, vil bygningen få et samlet areal på 5000 kvm. Værket vil kun være i drift fra oktober til april, når behovet for varme er størst.

 

Nyheder

16. jan 2018

Video: Energiaftale skal indeholde løsning på grundbeløb

Minister lover fjernvarmebrugere en løsning på bortfaldet af grundbeløbet, når en ny energiaftale skal forhandles på plads – Dansk Fjernvarme efterlyser frigørelse af brændselsbinding som en del af løsningen. Se ministerens tale ved Dansk Fjernvarmes nytårsreception under artiklen.

16. jan 2018

Billedserie: 13 bidrag, champagne og nytårsstafet

Der var stuvende fuldt, da Dansk Fjernvarme for første gang afholdt nytårsstafet i sine lokaler i København. Ministeren fik samtidig overrakt og kvitterede for foreningens 13 bidrag til en ny sammenhængende energipolitik. Se billederne ved at bruge de grønne pile i billedfeltet.

16. jan 2018

13 bidrag til en sammenhængende energipolitik

Dansk Fjernvarme har overrakt 13 bidrag til en sammenhængende energipolitik til regeringen og Folketingets partier. Bidragene er ment som inspiration til en ny energiaftale. Se alle 13 bidrag her.

16. jan 2018

Fjernvarmens 13 bidrag sætter ny retning for energisektoren

Der skal skrues op for samarbejdet mellem el og varmesektoren, overskudsvarmen skal udnyttes og fjernvarmeselskaberne skal have mere frihed til selv at træffe kloge valg. Det er blandt de 13 bidrag til en ny energipolitik, som Dansk Fjernvarme netop har overrakt regeringen.

11. jan 2018

Forsyning Helsingør har sænket varmeprisen

I 2018 er det billigere at varme boligen op med fjernvarme i Helsingør. Forsyningen har sænket prisen med knap 600 kroner.

09. jan 2018

Jens Joel: Vi har ansvar for at sikre rammevilkår

Socialdemokraternes energiordfører mener, rækkefølgen er vigtig, når man diskuterer løsninger for at undgå prisstigninger efter grundbeløbets bortfald.

09. jan 2018

Varmepumpen kan ikke hjælpe med det hele

Karup Varmeværk er blandt de 11 fjernvarmeselskaber, der har fået tilskud til en stor eldrevet varmepumpe. Selskabet har også fusioneret med naboværket. Men både varmepumpe og fusion vil ikke hindre prisstigning i tusindkroners-klassen.

09. jan 2018

Kære politikere, I må løsne tøjlerne

Folketinget må træde i karakter og løsne grebet om fjernvarmeselskaberne, så ikke forbrugerne rammes af unødvendigt høje prisstigninger på varme, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

25. dec 2017

Prisstigninger i vente for varmekunder

Når rådhusklokkerne ringer for sidste gang nytårsaften næste år kan en række fjernvarmekunder vente store prisstigninger på grund udløbet af et kompensationstilskud. Dansk Fjernvarme kalder på handling.

21. dec 2017

Lovforslag om regnskabsføring og dataindberetning vedtaget

Onsdag den 20. december fik Energitilsynet formelt ansvaret for at sikre standardisering af regnskabsføring og dataindberetning for fjernvarmeselskaber, da Folketinget stemte for lovforslaget.

21. dec 2017

Energistyrelsen og Grøn Energi klar med drejebog om store varmepumper

Energistyrelsen og Grøn Energi har opdateret drejebogen og det tilhørende inspirationskatalog om store varmepumpeprojekter. 

17. jan 2018 Navnenyt

Ny mand til energibesparelser

Emil Bøilerehauge er ansat i Dansk Fjernvarmes energispareteam til indberetning af energibesparelser.

16. jan 2018 Navnenyt

Grøn Energi har civilingeniør i praktik

Christian Sjøstrann Jørgensen er i virksomhedspraktik indtil medio marts.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

10. jan 2018 Presseklip

Russisk gas til danske kunder

LÆS I DAG: Russisk gas til danske kunder. Modstandere af fjernvarme er en yderfløj. Fjernvarmen bliver dyrere i Brædstrup. Biomasseanlæg leverer allerede nu varme. Droner i luften i Fredericia. To skoler måtte undvære varmen.

09. jan 2018 Presseklip

Større byer bliver også ramt af prisstigninger på fjernvarmen

LÆS I DAG: Større byer bliver også ramt af prisstigninger på fjernvarmen. Dronninglund Sygehus skal have fjernvarme. Negative elpriser kostede vindmølleejere 8 millioner juleaften.

08. jan 2018 Presseklip

Minister vil se på at give friere tøjler til mindre kraftvarmeværker

LÆS I DAG: TV-indslag: Minister vil se på at give friere tøjler til mindre kraftvarmeværker. Baltic Pipe projekt i offentlig høring. TVIS bejler til Ejby og Gelsted. Droner søger efter brud i Nykøbing Falster. Horsens-borger kritiserer flis i brev til Lilleholt.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

16. jan 2018 Navnenyt

Ny chef på Randers Kraftvarmeværk

Jens Ole Hougaard er ny chef for Randers Kraftvarmeværk per 1. januar. 

12. jan 2018 Navnenyt

Mindeord over Kaj Hansen

Administrerende direktør for Energi Ikast, Jørgen Mosegaard, skriver mindeord om tidligere direktør Kaj Hansen.  

08. jan 2018 Navnenyt

Erfaren kursuskoordinator til Dansk Fjernvarme

Tina Weber Peters er ny kursuskoordinator hos Dansk Fjernvarme. 

13. dec 2017 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Michael Fibiger er ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarmes Politisk Økonomisk sekretariat fra årsskiftet.

12. dec 2017 Navnenyt

Ny direktør for Biogasbranchen

Frank Rosager er fra den 1. januar ny direktør for foreningen Biogasbranchen.

11. dec 2017 Navnenyt

Ny afdelingsleder for GIS og data i Verdo

Anders Duerlund kommer til Verdo efter 10 år hos Nyfors iog tidligere COWI.