22. dec 2017 Presseklip

Ny energibørs for biomasse

LÆS I DAG: Ny energibørs for biomasse. Stigning i privat forbrug af træpiller. Gratis tjek afslørede fejl ved afkøling. Rønde Fjernvarme har vækst-ambitioner.

Energy Supply:
Ny energibørs for biomasse
Fra en gang i 2018 vil det være muligt for de danske el- og varmeværker at handle bæredygtig biomasse på energibørsen BiomassPool.

Biomassebørsen kommer til at fungere på samme måde som el og gas handles på energibørser rundt om i Europa.

- En organiseret markedsplads med standardiserede vilkår og produkter vil gøre det mere enkelt for aktørerne at gennemføre handler på forskellige kontraktperioder og produkter, og i sidste ende opnå den rigtige markedspris på flis, skriver bagmanden Kenneth Lykkedal i en meddelelse ifølge Energy Supply.

På energibørsen prissættes både selve produktet flis samt transportomkostningen. Det betyder at den pris, køber og sælger ender op med i en kontrakt, er én samlet pris for flis leveret til det enkelte værk.

Energibørsen vil gøre det mere enkelt for det enkelte værk at leve op til den brancheaftale som Dansk Fjernvarme og Dansk Energi har indgået om bæredygtig biomasse.

- Det skal være nemt for værkerne at sikre, at de lever op til branchens krav om bæredygtighed, lyder det i meddelelsen.

_____

Ingeniøren:
Stigning i privat forbrug af træpiller
En ny rapport fra Energistyrelsen viser, at forbruget af træpiller er stærkt stigende. Fjernvarmeselskaberne tegner sig for en god del, men forbruget for private når også nye højder – det er vokset med 31 pct. siden 2014.

- Den store forbrugsstigning hos private skyldes dels, at mange har skiftet oliefyret ud med et træpillefyr eller suppleret med en pilleovn. Og så var 2016 samtidig var koldere end 2014, forklarer Morten Tony Hansen fra Ea Energianalyse, der har udført optællingen for Energistyrelsen til Ingeniøren

_____

Lokalavisen Norddjurs:
Rønde Fjernvarme har vækst-ambitioner
Rønde Fjernvarme A.m.b.a. forventer, at kunne levere grøn og billig fjernvarme til endnu flere borgere i løbet af de kommende år.

Selskabet regner med at koble omkring 40 huset på om året i de kommende 10 år, hvilket vil øge antallet af forbrugere fra de nuværende cirka 1.600 til cirka 2.000.

Dertil kommer, at Rønde Fjernvarmes bestyrelse har en ny drejebog klar. Den viser, hvordan forsyningsområdet i fremtiden kan udvides til også at omfatte potentielle forbrugere i Rodskov-Eskerod.

- Bestyrelsen har en klar vision om, at vi vil gerne vil være store, fordi det er til gavn for forbrugerne. Vi har analyseret os frem til, at der er et stort forbrugerpotentiale bestående af både parcelhuse og lejligheder i Rodskov-Eskerod området, hvor vi vil kunne levere varme til konkurrencedygtige priser, siger formand Torben Olsen.

Det er Syddjurs Kommune, der skal give den endelige tilladelse til, at Rønde Fjernvarme kan få lov til at udvide forsyningsområdet.

_____

Horsens Folkeblad: 
Gratis tjek afslørede fejl ved afkøling
Hovedgaard Fjernvarme har tilbudt sine forbrugere gratis eftersyn af fjernvarmeanlæg, der køler dårligt.

13 forbrugere i Hovedgård sagde ja tak til et eftersyn. Teknikere fra Energy-Service har i to omgange i december været i Hovedgaard for at se på anlæg hos forbrugere, der har sagt ja tak til tjekket. Første gang blev seks anlæg tjekket, og alle havde fejl, der skulle justeres.

- Det er jo forbrugerens eget anlæg, så folk bestemmer selvfølgelig selv. Vi kan blot komme med tilbuddet om en gratis gennemgang - og så håber vi, at folk siger ja tak, siger værkets næstformand Bas Pijnenburg til Horsens Folkeblad.

Han fortæller, at Hovedgård Fjernvarme i det nye år vil komme med et lignende tilbud til forbrugerne. Hvis afkølingen er under 20 grader, kan forbrugerne igen tilmelde sig en gratis gennemgang af anlægget.

 

Nyheder

16. jan 2018

Video: Energiaftale skal indeholde løsning på grundbeløb

Minister lover fjernvarmebrugere en løsning på bortfaldet af grundbeløbet, når en ny energiaftale skal forhandles på plads – Dansk Fjernvarme efterlyser frigørelse af brændselsbinding som en del af løsningen. Se ministerens tale ved Dansk Fjernvarmes nytårsreception under artiklen.

16. jan 2018

Billedserie: 13 bidrag, champagne og nytårsstafet

Der var stuvende fuldt, da Dansk Fjernvarme for første gang afholdt nytårsstafet i sine lokaler i København. Ministeren fik samtidig overrakt og kvitterede for foreningens 13 bidrag til en ny sammenhængende energipolitik. Se billederne ved at bruge de grønne pile i billedfeltet.

16. jan 2018

13 bidrag til en sammenhængende energipolitik

Dansk Fjernvarme har overrakt 13 bidrag til en sammenhængende energipolitik til regeringen og Folketingets partier. Bidragene er ment som inspiration til en ny energiaftale. Se alle 13 bidrag her.

16. jan 2018

Fjernvarmens 13 bidrag sætter ny retning for energisektoren

Der skal skrues op for samarbejdet mellem el og varmesektoren, overskudsvarmen skal udnyttes og fjernvarmeselskaberne skal have mere frihed til selv at træffe kloge valg. Det er blandt de 13 bidrag til en ny energipolitik, som Dansk Fjernvarme netop har overrakt regeringen.

11. jan 2018

Forsyning Helsingør har sænket varmeprisen

I 2018 er det billigere at varme boligen op med fjernvarme i Helsingør. Forsyningen har sænket prisen med knap 600 kroner.

09. jan 2018

Jens Joel: Vi har ansvar for at sikre rammevilkår

Socialdemokraternes energiordfører mener, rækkefølgen er vigtig, når man diskuterer løsninger for at undgå prisstigninger efter grundbeløbets bortfald.

09. jan 2018

Varmepumpen kan ikke hjælpe med det hele

Karup Varmeværk er blandt de 11 fjernvarmeselskaber, der har fået tilskud til en stor eldrevet varmepumpe. Selskabet har også fusioneret med naboværket. Men både varmepumpe og fusion vil ikke hindre prisstigning i tusindkroners-klassen.

09. jan 2018

Kære politikere, I må løsne tøjlerne

Folketinget må træde i karakter og løsne grebet om fjernvarmeselskaberne, så ikke forbrugerne rammes af unødvendigt høje prisstigninger på varme, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

25. dec 2017

Prisstigninger i vente for varmekunder

Når rådhusklokkerne ringer for sidste gang nytårsaften næste år kan en række fjernvarmekunder vente store prisstigninger på grund udløbet af et kompensationstilskud. Dansk Fjernvarme kalder på handling.

21. dec 2017

Lovforslag om regnskabsføring og dataindberetning vedtaget

Onsdag den 20. december fik Energitilsynet formelt ansvaret for at sikre standardisering af regnskabsføring og dataindberetning for fjernvarmeselskaber, da Folketinget stemte for lovforslaget.

21. dec 2017

Energistyrelsen og Grøn Energi klar med drejebog om store varmepumper

Energistyrelsen og Grøn Energi har opdateret drejebogen og det tilhørende inspirationskatalog om store varmepumpeprojekter. 

17. jan 2018 Navnenyt

Ny mand til energibesparelser

Emil Bøilerehauge er ansat i Dansk Fjernvarmes energispareteam til indberetning af energibesparelser.

16. jan 2018 Navnenyt

Grøn Energi har civilingeniør i praktik

Christian Sjøstrann Jørgensen er i virksomhedspraktik indtil medio marts.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

10. jan 2018 Presseklip

Russisk gas til danske kunder

LÆS I DAG: Russisk gas til danske kunder. Modstandere af fjernvarme er en yderfløj. Fjernvarmen bliver dyrere i Brædstrup. Biomasseanlæg leverer allerede nu varme. Droner i luften i Fredericia. To skoler måtte undvære varmen.

09. jan 2018 Presseklip

Større byer bliver også ramt af prisstigninger på fjernvarmen

LÆS I DAG: Større byer bliver også ramt af prisstigninger på fjernvarmen. Dronninglund Sygehus skal have fjernvarme. Negative elpriser kostede vindmølleejere 8 millioner juleaften.

08. jan 2018 Presseklip

Minister vil se på at give friere tøjler til mindre kraftvarmeværker

LÆS I DAG: TV-indslag: Minister vil se på at give friere tøjler til mindre kraftvarmeværker. Baltic Pipe projekt i offentlig høring. TVIS bejler til Ejby og Gelsted. Droner søger efter brud i Nykøbing Falster. Horsens-borger kritiserer flis i brev til Lilleholt.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

16. jan 2018 Navnenyt

Ny chef på Randers Kraftvarmeværk

Jens Ole Hougaard er ny chef for Randers Kraftvarmeværk per 1. januar. 

12. jan 2018 Navnenyt

Mindeord over Kaj Hansen

Administrerende direktør for Energi Ikast, Jørgen Mosegaard, skriver mindeord om tidligere direktør Kaj Hansen.  

08. jan 2018 Navnenyt

Erfaren kursuskoordinator til Dansk Fjernvarme

Tina Weber Peters er ny kursuskoordinator hos Dansk Fjernvarme. 

13. dec 2017 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Michael Fibiger er ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarmes Politisk Økonomisk sekretariat fra årsskiftet.

12. dec 2017 Navnenyt

Ny direktør for Biogasbranchen

Frank Rosager er fra den 1. januar ny direktør for foreningen Biogasbranchen.

11. dec 2017 Navnenyt

Ny afdelingsleder for GIS og data i Verdo

Anders Duerlund kommer til Verdo efter 10 år hos Nyfors iog tidligere COWI.