21. dec 2017 Presseklip

Elselskaber bliver gået efter af Energitilsynet

LÆS I DAG: Elselskaber bliver gået efter af Energitilsynet. For lille gevinst ved at udnytte overskudsvarme. Herning sælger sin andel i Eniig og dropper ekstraregninger. Folkene på Avedøreværket sørger for varme og el i julen. Ingen fjernvarme til Skivum.

Jyllands-Posten:
Elselskaber bliver gået efter af Energitilsynet
Energitilsynet skal i gang med at undersøge, om elnetselskaberne har givet for høje tilskud til koncernforbundne søsterselskaber i forbindelse med den udskældte energispareordning. Det skriver Jyllands-Posten.

I september rejste Statsrevisorerne kritik af energispareordningen, og det fik efterfølgende Statsrevisorernes formand, Peder Larsen, til at opfordre til at iværksætte en bagudrettet undersøgelse af mistanken mod særligt elnetselskaberne.

Den kritik bliver nu fulgt op af Energitilsynet, fremgår det af en pressemeddelelse fra tilsynet.

- Rigsrevisionen og Statsrevisorerne har udtrykt en kritik af tilsynet med energispareordningen, men også et behov for at følge op på forskellige emner bagud i tid. I de forløbne måneder har vi undersøgt, om vi har kompetencerne til at gå ind og kigge på dette med krydssubsidiering mellem koncernforbundne selskaber, og det har vi, siger Christian Parbøl, kontorchef i Energitilsynet, i pressemeddelelsen.

Den forestående undersøgelse vil omfatte aftaler siden 2012, fremgår det af pressemeddelelsen. Samtidig er Energitilsynet i gang med at etablere et fremadrettet tilsyn med, om net-og distributionsselskaberne på el-, naturgas-, og fjernvarmeområdet bruger forbrugernes penge under energispareordningen i overensstemmelse med reglerne.

_____

Dansk Handelsblad:
For lille gevinst ved at udnytte overskudsvarme
Med de nuværende betingelser kan det ikke betale sig for Dansk Supermarked at sælge overskudsvarmen fra køleanlæggene i kædens mere end 600 butikker. Især afgiften på overskudsvarme er en barriere. Det skriver Dansk Handelsblad.

Energichef i Dansk Supermarked Lars C. Christensen skriver i et debatindlæg i Børsen, at gevinsten ved at udnytte overskudsvarmen er for lille.

- Dansk Supermarked har som konsekvens af de mange regler besluttet at forære overskudsvarmen væk i 2017. Det er også planen i 2018. I år har vi installeret cirka 20 genbrugsanlæg, men det sker alene af et grønt hjerte, skriver Lars C. Christensen i et debatindlæg i Børsen.

_____

Energiwatch:
Herning sælger sin andel i Eniig og dropper ekstraregninger
Herning Kommune har besluttet at sælger sin andel på 34,4 procent af Eniig Varme og samtidig meldes det ud, at selskabet vil afstå fra at opkræve forrentning og dermed udskrive ekstraregninger til kunderne. 

Det sker for en samlet købspris i omegnen af 180 millioner, som omfatter en kontant betaling til kommunen på 22,5 mio.

Eniig oplyser samtidig i en pressemeddelelse, at selskabet vil afstå fra at opkræve de op imod 160 millioner kroner i forrentning af indskudskapitalen, som Eniig under stor mediebevågenhed fik lov af Energitilsynet til at opkræve i begyndelsen af året.

Med andre ord er størstedelen af købssummen udgjort af, at kommunen ikke vil gøre brug af sin ret til at opkræve forrentningen. I stedet skal de penge bruges til at holde varmepriserne lave for Eniig Varmes kunder. 

- Den aftale, som vi er blevet enige om, kommer til at betyde et markant fald i varmeprisen i Herning. Derfor har det været i alles interesse at få aftalen på plads hurtigst muligt. Vi har i fællesskab sikret, at varmekunderne i Herning Kommune får billig fjernvarme sammenlignet med fjernvarmeselskaberne i de fleste af landets større byer, udtaler Martin Romvig, administrerende direktør i Eniig, i en pressemeddelelse.

Varmeprisen kommer med de reducerede takster til at falde med 3.000 kr. til cirka 11.500 kr. i et standardhus på 130 m2.

Eniig Varme har allerede opkrævet 26 millioner af forbrugerne i forrentning. De penge skal efter planen føres tilbage til varmeforbrugerne.

_____

Vestegnen Søndagsavisen:
Folkene på Avedøreværket sørger for varme og el i julen
Når der kommer and på julebordene, er fire mand på vagt på landets største kraftvarmeværk for at sikre, at forbrugerne har varme og el juleaften, skriver Vestegnen Søndagsavisen.

I værkets kontrolrum er der døgnet rundt alle årets dage fire mand på vagt – tre maskinmestre og en medhjælper på 12-timers vagter fra klokken 19 om aftenen til klokken 7 næste morgen. Værket har syv vagthold, der skiftes til juletjansen.

- Som udgangspunkt er det vagtskema, der lægges, bindende. Sådan er det i det her job. For nogle betyder julen mere end for andre, og så må de prøve at bytte, siger maskinmester Karsten Jensen, der selv gerne tager juleaften eller nytårsaften i kontrolrummet.

To blokke på Avedøreværket producerer el og varme. To af maskinmestrene holder konstant øje med hver sin blok, mens den tredje maskinmester runderer på værket, retter fejl og lignende.

_____

Aars Avis:
Ingen fjernvarme til Skivum
Fristen for at tilmelde dig til fjernvarme er forbi – og det er ikke lykkedes Vegger Energi at samle opbakning til at lægge fjernvarme ind i Skivum. 

- Der er desværre ikke den nødvendige opbakning til at få fjernvarme i Skivum forsynet af Energi Vegger. Der mangler 10 husstande for vi umiddelbart vil kunne levere varme til byen, siger Tommy Trads Jensen, Energi Vegger a.m.b.a. til Aars Avis.

Kravet var, at 30 ud af byens 60 mulige fjernvarmekunder skulle tilmelde sig. Tommy Trads Jensen regner nu på, om det alligevel kan lade sig gøre

Nyheder

16. jan 2018

Video: Energiaftale skal indeholde løsning på grundbeløb

Minister lover fjernvarmebrugere en løsning på bortfaldet af grundbeløbet, når en ny energiaftale skal forhandles på plads – Dansk Fjernvarme efterlyser frigørelse af brændselsbinding som en del af løsningen. Se ministerens tale ved Dansk Fjernvarmes nytårsreception under artiklen.

16. jan 2018

Billedserie: 13 bidrag, champagne og nytårsstafet

Der var stuvende fuldt, da Dansk Fjernvarme for første gang afholdt nytårsstafet i sine lokaler i København. Ministeren fik samtidig overrakt og kvitterede for foreningens 13 bidrag til en ny sammenhængende energipolitik. Se billederne ved at bruge de grønne pile i billedfeltet.

16. jan 2018

13 bidrag til en sammenhængende energipolitik

Dansk Fjernvarme har overrakt 13 bidrag til en sammenhængende energipolitik til regeringen og Folketingets partier. Bidragene er ment som inspiration til en ny energiaftale. Se alle 13 bidrag her.

16. jan 2018

Fjernvarmens 13 bidrag sætter ny retning for energisektoren

Der skal skrues op for samarbejdet mellem el og varmesektoren, overskudsvarmen skal udnyttes og fjernvarmeselskaberne skal have mere frihed til selv at træffe kloge valg. Det er blandt de 13 bidrag til en ny energipolitik, som Dansk Fjernvarme netop har overrakt regeringen.

11. jan 2018

Forsyning Helsingør har sænket varmeprisen

I 2018 er det billigere at varme boligen op med fjernvarme i Helsingør. Forsyningen har sænket prisen med knap 600 kroner.

09. jan 2018

Jens Joel: Vi har ansvar for at sikre rammevilkår

Socialdemokraternes energiordfører mener, rækkefølgen er vigtig, når man diskuterer løsninger for at undgå prisstigninger efter grundbeløbets bortfald.

09. jan 2018

Varmepumpen kan ikke hjælpe med det hele

Karup Varmeværk er blandt de 11 fjernvarmeselskaber, der har fået tilskud til en stor eldrevet varmepumpe. Selskabet har også fusioneret med naboværket. Men både varmepumpe og fusion vil ikke hindre prisstigning i tusindkroners-klassen.

09. jan 2018

Kære politikere, I må løsne tøjlerne

Folketinget må træde i karakter og løsne grebet om fjernvarmeselskaberne, så ikke forbrugerne rammes af unødvendigt høje prisstigninger på varme, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

25. dec 2017

Prisstigninger i vente for varmekunder

Når rådhusklokkerne ringer for sidste gang nytårsaften næste år kan en række fjernvarmekunder vente store prisstigninger på grund udløbet af et kompensationstilskud. Dansk Fjernvarme kalder på handling.

21. dec 2017

Lovforslag om regnskabsføring og dataindberetning vedtaget

Onsdag den 20. december fik Energitilsynet formelt ansvaret for at sikre standardisering af regnskabsføring og dataindberetning for fjernvarmeselskaber, da Folketinget stemte for lovforslaget.

21. dec 2017

Energistyrelsen og Grøn Energi klar med drejebog om store varmepumper

Energistyrelsen og Grøn Energi har opdateret drejebogen og det tilhørende inspirationskatalog om store varmepumpeprojekter. 

17. jan 2018 Navnenyt

Ny mand til energibesparelser

Emil Bøilerehauge er ansat i Dansk Fjernvarmes energispareteam til indberetning af energibesparelser.

16. jan 2018 Navnenyt

Grøn Energi har civilingeniør i praktik

Christian Sjøstrann Jørgensen er i virksomhedspraktik indtil medio marts.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

10. jan 2018 Presseklip

Russisk gas til danske kunder

LÆS I DAG: Russisk gas til danske kunder. Modstandere af fjernvarme er en yderfløj. Fjernvarmen bliver dyrere i Brædstrup. Biomasseanlæg leverer allerede nu varme. Droner i luften i Fredericia. To skoler måtte undvære varmen.

09. jan 2018 Presseklip

Større byer bliver også ramt af prisstigninger på fjernvarmen

LÆS I DAG: Større byer bliver også ramt af prisstigninger på fjernvarmen. Dronninglund Sygehus skal have fjernvarme. Negative elpriser kostede vindmølleejere 8 millioner juleaften.

08. jan 2018 Presseklip

Minister vil se på at give friere tøjler til mindre kraftvarmeværker

LÆS I DAG: TV-indslag: Minister vil se på at give friere tøjler til mindre kraftvarmeværker. Baltic Pipe projekt i offentlig høring. TVIS bejler til Ejby og Gelsted. Droner søger efter brud i Nykøbing Falster. Horsens-borger kritiserer flis i brev til Lilleholt.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

16. jan 2018 Navnenyt

Ny chef på Randers Kraftvarmeværk

Jens Ole Hougaard er ny chef for Randers Kraftvarmeværk per 1. januar. 

12. jan 2018 Navnenyt

Mindeord over Kaj Hansen

Administrerende direktør for Energi Ikast, Jørgen Mosegaard, skriver mindeord om tidligere direktør Kaj Hansen.  

08. jan 2018 Navnenyt

Erfaren kursuskoordinator til Dansk Fjernvarme

Tina Weber Peters er ny kursuskoordinator hos Dansk Fjernvarme. 

13. dec 2017 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Michael Fibiger er ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarmes Politisk Økonomisk sekretariat fra årsskiftet.

12. dec 2017 Navnenyt

Ny direktør for Biogasbranchen

Frank Rosager er fra den 1. januar ny direktør for foreningen Biogasbranchen.

11. dec 2017 Navnenyt

Ny afdelingsleder for GIS og data i Verdo

Anders Duerlund kommer til Verdo efter 10 år hos Nyfors iog tidligere COWI.