20. dec 2017 Presseklip

Minister lover endnu lavere elvarmeafgift

LÆS I DAG Lars Chr. Lilleholt lover endnu lavere elvarmeafgift. Gasselskab klager over beregninger i Skive. Fusionen mellem Sønderborg og Gråsten sat i bero. Nature Energy nærmer sig salg.

EnergiWatch:

Minister lover lavere elvarmeafgift i julegave
Varmepumperne skal længere ind i det danske energisystem, og det vil regeringen hjælpe med, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt i en artikel fra Dansk Fjernvarme, som er blevet taget op af EnergiWatch.

Konkret lover Lars Chr. Lilleholt yderligere lempelser af elvarmeafgiften, som allerede har fået et tryk ned med den politiske erhvervsaftale, der var flertal for tidligere på året. Den yderligere lempelse vil indgå i det kommende energiudspil, der skal danne grundlag for de energipolitiske forhandlinger til foråret.

- Meget tyder på, at de 10 øre ikke er nok til for alvor at få sat gang i udbredelsen af varmepumper. Og derfor vil jeg også arbejde for, at vi får en større lempelse, så det også kan gøre en forskel i forhold til en effektiv udnyttelse af den stigende mængde vedvarende energi fra elsektoren i vores varmesystemer, siger Lars Chr. Lilleholt til Dansk Fjernvarme.

_____

Skive Folkeblad:

Gasselskab klager over fjernvarmeberegninger
HMN Naturgas har klaget over, at Skive byråd har godkendt, at et område omkring Egeris Kirke bliver forsynet med fjernvarme. Det drejer sig om 41 husstande, som for de fleste vedkommende i dag forsynes med naturgas. 

Kirken i Egeris er ved at blive moderniseret, og i den forbindelse har det nye KFUM- og KFUK-hus ønsket sig fjernvarme. Skive Fjernvarme har derfor projekteret, at områdets 41 husstande kan skifte olie og gas ud med fjernvarme. 

Cowi har beregnet samfundsøkonomien i at omlægge fra naturgas til fjernvarme i området, og efterfølgende har Skive Kommune tjekket regnestykket igennem og bekræftet, at der er en samfundsøkonomisk gevinst ved at omlægge til fjernvarme. 

Nu har HMN Naturgas imidlertid klaget til Energiklagenævnet over regnestykket og kræver Skive Byråds beslutning ændret. Gasselskabet mener at kunne påvise et samfundsøkonomisk underskud ved projektet.

_____


Fyens Stiftstidende:
Nature Energy rykker tættere på et salg
Nu har også byrådet i Svendborg nikket ja til et salg af energiselskabet NGF Nature Energy, skriver Fyens Stiftstidende.

Dermed rykker et salg af det fynske energiselskab tættere på. Ifølge den fynske avis har seks ud af de otte ejerkommuner nu sagt ja til salget.

Svendborg byråd tog beslutningen under den lukkede del af mødet tirsdag aften. Her var det angiveligt de to medlemmer af byrådet fra Dansk Folkeparti, der var udslagsgivende – forinden var de indstillet på at fastholde et nej til et salg.

 

Dermed var kun SF og Enhedslisten imod salget, fremgår det af Fyens Stiftstidende.

- Vi synes, at Nature Energy skal være på forbrugerejede hænder, så derfor er vi imod et salg. Hvis man sælger det selskab, som kunderne køber deres gas igennem, kaster man jo kunderne i armene på private, som jo skal lave en profit på selskabet, siger Jesper Kiel fra Enhedslisten til Fyens Stiftstidende.

_____


JydskeVestkysten:
Fusion sat i bero
Fusionen mellem Gråsten og Sønderborg Fjernvarme er udskudt i sidste øjeblik, fordi Gråsten Andelsboligforening er imod. Her ser man sammenlægningen som et skridt mod mindre demokratisk indflydelse – et synspunkt, der dog ikke deles af andre boligforeninger.

- Vi havde ikke fantasi til at forestille os, Gråsten Andelsbolig ville stemme imod sammenlægningen. Deres repræsentant i bestyrelsen har skrevet under på sammenlægningsdokumentet og anbefalet det. Det er netop forbrugerne i Gråsten, som ville få den største fordel af sammenlægningen, siger de to fjernvarmedirektører Mikael Stærdahl, Gråsten, og Erik Wolff, Sønderborg til JydskeVestkysten.

Sammenlægningen skulle ske fra 1. januar, men i stedet vil man nu arbejde for en vedtagelse af den på den ordinære generalforsamling til foråret og lade den virke med tilbagevirkende kraft.

_____


Frederiksberg Bladet:
CTR-direktør fylder 50
Kamma Eilschou Holm, administrerende direktør hos CTR, fylder 50 år lørdag den 30. december, skriver Frederiksberg Bladet.

Hun startede i jobbet 1. januar i år, og har siden haft fokus på at styrke virksomhedens effektivitet, transparens og grønne omstilling.

Kamma Eilschou Holm er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet og advokat. Hun har tidligere været vicedirektør i Dansk Fjernvarme, vicedirektør i Dansk Affaldsforening, kontorchef i Konkurrencestyrelsen, ret- og administrationschef i Energitilsynet og juridisk rådgiver for tidligere transport- og energiminister Flemming Hansen. Hun har to døtre på 27 og 23 år.

 

 

Nyheder

16. jan 2018

Video: Energiaftale skal indeholde løsning på grundbeløb

Minister lover fjernvarmebrugere en løsning på bortfaldet af grundbeløbet, når en ny energiaftale skal forhandles på plads – Dansk Fjernvarme efterlyser frigørelse af brændselsbinding som en del af løsningen. Se ministerens tale ved Dansk Fjernvarmes nytårsreception under artiklen.

16. jan 2018

Billedserie: 13 bidrag, champagne og nytårsstafet

Der var stuvende fuldt, da Dansk Fjernvarme for første gang afholdt nytårsstafet i sine lokaler i København. Ministeren fik samtidig overrakt og kvitterede for foreningens 13 bidrag til en ny sammenhængende energipolitik. Se billederne ved at bruge de grønne pile i billedfeltet.

16. jan 2018

13 bidrag til en sammenhængende energipolitik

Dansk Fjernvarme har overrakt 13 bidrag til en sammenhængende energipolitik til regeringen og Folketingets partier. Bidragene er ment som inspiration til en ny energiaftale. Se alle 13 bidrag her.

16. jan 2018

Fjernvarmens 13 bidrag sætter ny retning for energisektoren

Der skal skrues op for samarbejdet mellem el og varmesektoren, overskudsvarmen skal udnyttes og fjernvarmeselskaberne skal have mere frihed til selv at træffe kloge valg. Det er blandt de 13 bidrag til en ny energipolitik, som Dansk Fjernvarme netop har overrakt regeringen.

11. jan 2018

Forsyning Helsingør har sænket varmeprisen

I 2018 er det billigere at varme boligen op med fjernvarme i Helsingør. Forsyningen har sænket prisen med knap 600 kroner.

09. jan 2018

Jens Joel: Vi har ansvar for at sikre rammevilkår

Socialdemokraternes energiordfører mener, rækkefølgen er vigtig, når man diskuterer løsninger for at undgå prisstigninger efter grundbeløbets bortfald.

09. jan 2018

Varmepumpen kan ikke hjælpe med det hele

Karup Varmeværk er blandt de 11 fjernvarmeselskaber, der har fået tilskud til en stor eldrevet varmepumpe. Selskabet har også fusioneret med naboværket. Men både varmepumpe og fusion vil ikke hindre prisstigning i tusindkroners-klassen.

09. jan 2018

Kære politikere, I må løsne tøjlerne

Folketinget må træde i karakter og løsne grebet om fjernvarmeselskaberne, så ikke forbrugerne rammes af unødvendigt høje prisstigninger på varme, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

25. dec 2017

Prisstigninger i vente for varmekunder

Når rådhusklokkerne ringer for sidste gang nytårsaften næste år kan en række fjernvarmekunder vente store prisstigninger på grund udløbet af et kompensationstilskud. Dansk Fjernvarme kalder på handling.

21. dec 2017

Lovforslag om regnskabsføring og dataindberetning vedtaget

Onsdag den 20. december fik Energitilsynet formelt ansvaret for at sikre standardisering af regnskabsføring og dataindberetning for fjernvarmeselskaber, da Folketinget stemte for lovforslaget.

21. dec 2017

Energistyrelsen og Grøn Energi klar med drejebog om store varmepumper

Energistyrelsen og Grøn Energi har opdateret drejebogen og det tilhørende inspirationskatalog om store varmepumpeprojekter. 

17. jan 2018 Navnenyt

Ny mand til energibesparelser

Emil Bøilerehauge er ansat i Dansk Fjernvarmes energispareteam til indberetning af energibesparelser.

16. jan 2018 Navnenyt

Grøn Energi har civilingeniør i praktik

Christian Sjøstrann Jørgensen er i virksomhedspraktik indtil medio marts.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

10. jan 2018 Presseklip

Russisk gas til danske kunder

LÆS I DAG: Russisk gas til danske kunder. Modstandere af fjernvarme er en yderfløj. Fjernvarmen bliver dyrere i Brædstrup. Biomasseanlæg leverer allerede nu varme. Droner i luften i Fredericia. To skoler måtte undvære varmen.

09. jan 2018 Presseklip

Større byer bliver også ramt af prisstigninger på fjernvarmen

LÆS I DAG: Større byer bliver også ramt af prisstigninger på fjernvarmen. Dronninglund Sygehus skal have fjernvarme. Negative elpriser kostede vindmølleejere 8 millioner juleaften.

08. jan 2018 Presseklip

Minister vil se på at give friere tøjler til mindre kraftvarmeværker

LÆS I DAG: TV-indslag: Minister vil se på at give friere tøjler til mindre kraftvarmeværker. Baltic Pipe projekt i offentlig høring. TVIS bejler til Ejby og Gelsted. Droner søger efter brud i Nykøbing Falster. Horsens-borger kritiserer flis i brev til Lilleholt.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

16. jan 2018 Navnenyt

Ny chef på Randers Kraftvarmeværk

Jens Ole Hougaard er ny chef for Randers Kraftvarmeværk per 1. januar. 

12. jan 2018 Navnenyt

Mindeord over Kaj Hansen

Administrerende direktør for Energi Ikast, Jørgen Mosegaard, skriver mindeord om tidligere direktør Kaj Hansen.  

08. jan 2018 Navnenyt

Erfaren kursuskoordinator til Dansk Fjernvarme

Tina Weber Peters er ny kursuskoordinator hos Dansk Fjernvarme. 

13. dec 2017 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Michael Fibiger er ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarmes Politisk Økonomisk sekretariat fra årsskiftet.

12. dec 2017 Navnenyt

Ny direktør for Biogasbranchen

Frank Rosager er fra den 1. januar ny direktør for foreningen Biogasbranchen.

11. dec 2017 Navnenyt

Ny afdelingsleder for GIS og data i Verdo

Anders Duerlund kommer til Verdo efter 10 år hos Nyfors iog tidligere COWI.