19. dec 2017 Presseklip

EUs ministre blev ikke enige om klimamål

LÆS I DAG: EUs ministre blev ikke enige om klimamål. Skuffende EU-mål må ikke blive en sovepude. Træpiller slår rekord. Herningværket får røggaskøling for 125 millioner. Pedersker har fået fjernvarme.

EnergiWatch:
EUs ministre blev ikke enige om klimamål
Selv om EU-Kommissionen havde lagt et nyt og mere ambitiøst klimamål på forhandlingsbordet i Bruxelles, så lykkedes det ikke for Ministerrådet at få fælles fodslag, når det handler om den fremtidige andel af energiproduktion fra vedvarende energikilder.

Kommissionen ville hæve målsætningen fra 27 til 30 procent, men det kunne der ikke blive enighed om. Dermed har EU det fortsat som et fælles mål at man i 2030 skal have 27 procent af den samlede energiproduktion fra vedvarende energi.

Ifølge Energi-, Forsynings- og Klimaminister Lars Chr. Lilleholt stod Danmark alene med opbakning til Kommissionen sammen med Portugal og Frankrig. Han kom til mødet i Ministerrådet med et mandat fra Europaudvalget om at øge målet til 30 procent i 2030.

- Det er selvfølgelig på grund at frygten for omkostningerne, der er forbundet med det, siger Lars Christian Lilleholt ifølge EnergiWatch.

_____

Dansk Fjernvarme:
Skuffende EU-mål må ikke blive en sovepude
Dansk Fjernvarme giver udtryk for skuffelse over de langsigtede klimamål, som Ministerrådet i EU mandag aften nåede til enighed om i Bruxelles. EU-Kommissionen havde lagt pres på Ministerrådet for at øge andelen af energi fra vedvarende energi fra 27 til 30 procent i 2030, men det mislykkedes.

- Det er en skam, at EU-landene ikke kunne mødes om et mere ambitiøst fælles mål. Det er skuffende, fordi det betyder at en lang række lande nu vil træde på bremsen i stedet for på speederen. Vi har brug for et langt højere tempo på den grønne omstilling, siger Kim Mortensen, der som direktør i Dansk Fjernvarme er brancheforening for landets 400 fjernvarmeselskaber.

Han peger på, at det er bydende nødvendigt at få omstillet både energisystemerne og forbruget af energi. I det lys mener han, at man blot har udskudt ”de nødvendige beslutninger, når der ikke endnu kan samles enighed om et mere ambitiøst resultat”, fremgår det af en pressemeddelelse fra Dansk Fjernvarme.

Han har dog fortsat en stærk tro på, at omstillingen vil komme op i gear, men understreger samtidig, at det forudsætter, at Folketinget tager opgaven alvorligt.

- Nu har EU sat en ny bundgrænse. Men det betyder ikke, at vi i Danmark ikke kan være langt mere ambitiøse. Det vil være godt for industrien og ikke mindst for klima og miljø. Derfor skal det være min anbefaling, at vi i Danmark trækker i arbejdstøjet og sætter vores egen barre højt til gavn for industri, forbrugere og klima og miljø.

_____

EnergiWatch:
Træpiller slår rekord
Der omstilles i stor stil fra kul til biomasse i energisektoren, og derfor slår forbruget af træpiller rekord. Ifølge en ny rapport som Energistyrelsen har bestilt ved EA Energianalyse, landede forbruget blandt kraft- og kraftvarmeværker på mere end 1,5 mio. ton i 2016.

Også privatforbruget steg på grund af en koldere fyringssæson, og dermed steg det samlede forbrug af træpiller med cirka 21 pct. i årene 2014 til og med sidste år, oplyser EnergiWatch.

Træpillerne kommer primært fra import, for mens den danske produktion rakte til 43% af forbruget i 2001, gælder det kun seks procent i dag.

_____

Energy Supply:
Herningværket får røggaskøling for 125 millioner
I april 2017 indgik Eniig Varme sammen med Energi Ikast Varme og Sunds Vand- og Varmeværk en ny 15-årig aftale med Ørsted om levering af fjernvarme fra Herningværket.

En betingelse for indgåelse af aftalen var, at der blev etableret et anlæg til røggaskøling på Herningværket. Med røggaskøling kan der trækkes endnu mere energi ud af træflisen.

Derfor investerer Eniig Varme nu cirka 125 millioner i at sikre grøn fjernvarme til fornuftig pris fremadrettet. Byggeriet begynder til foråret og anlægget forventes at stå produktionsklar medio 2019. Det skriver Energy Supply.

Når det nye anlæg er etableret vil Herningværket kunne levere den samme mængde varme i Herning, Ikast og Sunds med et brændselsforbrug, der er cirka 20 procent lavere end i dag.

_____

Bornholms Tidende:
Pedersker har fået fjernvarme
Den bornholmske entreprenør og indehaver af OK Entreprise, Ole Kofoed, holdt lørdag åbent hus på det flisværk, han tidligere i år åbnede i Pedersker på Bornholm.

70 procent af byens ejendomme – 68 styk – er tilsluttet fjernvarmen nu.

Blandt dem er Anette og Jørn Aakrog, der var blandt de første til at tilslutte sig i maj.

- Man slipper for olielugten. Vi sparer cirka 30 kW om måneden i el, når vi ikke skal holde oliefyret kørende længere. Et oliefyr er jo selvregulerende og kører op og ned i temperaturer, mens fjernvarme er mere konstant, siger Jørn Aakrog til Bornholms Tidende.

Nyheder

16. jan 2018

Video: Energiaftale skal indeholde løsning på grundbeløb

Minister lover fjernvarmebrugere en løsning på bortfaldet af grundbeløbet, når en ny energiaftale skal forhandles på plads – Dansk Fjernvarme efterlyser frigørelse af brændselsbinding som en del af løsningen. Se ministerens tale ved Dansk Fjernvarmes nytårsreception under artiklen.

16. jan 2018

Billedserie: 13 bidrag, champagne og nytårsstafet

Der var stuvende fuldt, da Dansk Fjernvarme for første gang afholdt nytårsstafet i sine lokaler i København. Ministeren fik samtidig overrakt og kvitterede for foreningens 13 bidrag til en ny sammenhængende energipolitik. Se billederne ved at bruge de grønne pile i billedfeltet.

16. jan 2018

13 bidrag til en sammenhængende energipolitik

Dansk Fjernvarme har overrakt 13 bidrag til en sammenhængende energipolitik til regeringen og Folketingets partier. Bidragene er ment som inspiration til en ny energiaftale. Se alle 13 bidrag her.

16. jan 2018

Fjernvarmens 13 bidrag sætter ny retning for energisektoren

Der skal skrues op for samarbejdet mellem el og varmesektoren, overskudsvarmen skal udnyttes og fjernvarmeselskaberne skal have mere frihed til selv at træffe kloge valg. Det er blandt de 13 bidrag til en ny energipolitik, som Dansk Fjernvarme netop har overrakt regeringen.

11. jan 2018

Forsyning Helsingør har sænket varmeprisen

I 2018 er det billigere at varme boligen op med fjernvarme i Helsingør. Forsyningen har sænket prisen med knap 600 kroner.

09. jan 2018

Jens Joel: Vi har ansvar for at sikre rammevilkår

Socialdemokraternes energiordfører mener, rækkefølgen er vigtig, når man diskuterer løsninger for at undgå prisstigninger efter grundbeløbets bortfald.

09. jan 2018

Varmepumpen kan ikke hjælpe med det hele

Karup Varmeværk er blandt de 11 fjernvarmeselskaber, der har fået tilskud til en stor eldrevet varmepumpe. Selskabet har også fusioneret med naboværket. Men både varmepumpe og fusion vil ikke hindre prisstigning i tusindkroners-klassen.

09. jan 2018

Kære politikere, I må løsne tøjlerne

Folketinget må træde i karakter og løsne grebet om fjernvarmeselskaberne, så ikke forbrugerne rammes af unødvendigt høje prisstigninger på varme, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

25. dec 2017

Prisstigninger i vente for varmekunder

Når rådhusklokkerne ringer for sidste gang nytårsaften næste år kan en række fjernvarmekunder vente store prisstigninger på grund udløbet af et kompensationstilskud. Dansk Fjernvarme kalder på handling.

21. dec 2017

Lovforslag om regnskabsføring og dataindberetning vedtaget

Onsdag den 20. december fik Energitilsynet formelt ansvaret for at sikre standardisering af regnskabsføring og dataindberetning for fjernvarmeselskaber, da Folketinget stemte for lovforslaget.

21. dec 2017

Energistyrelsen og Grøn Energi klar med drejebog om store varmepumper

Energistyrelsen og Grøn Energi har opdateret drejebogen og det tilhørende inspirationskatalog om store varmepumpeprojekter. 

17. jan 2018 Navnenyt

Ny mand til energibesparelser

Emil Bøilerehauge er ansat i Dansk Fjernvarmes energispareteam til indberetning af energibesparelser.

16. jan 2018 Navnenyt

Grøn Energi har civilingeniør i praktik

Christian Sjøstrann Jørgensen er i virksomhedspraktik indtil medio marts.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

10. jan 2018 Presseklip

Russisk gas til danske kunder

LÆS I DAG: Russisk gas til danske kunder. Modstandere af fjernvarme er en yderfløj. Fjernvarmen bliver dyrere i Brædstrup. Biomasseanlæg leverer allerede nu varme. Droner i luften i Fredericia. To skoler måtte undvære varmen.

09. jan 2018 Presseklip

Større byer bliver også ramt af prisstigninger på fjernvarmen

LÆS I DAG: Større byer bliver også ramt af prisstigninger på fjernvarmen. Dronninglund Sygehus skal have fjernvarme. Negative elpriser kostede vindmølleejere 8 millioner juleaften.

08. jan 2018 Presseklip

Minister vil se på at give friere tøjler til mindre kraftvarmeværker

LÆS I DAG: TV-indslag: Minister vil se på at give friere tøjler til mindre kraftvarmeværker. Baltic Pipe projekt i offentlig høring. TVIS bejler til Ejby og Gelsted. Droner søger efter brud i Nykøbing Falster. Horsens-borger kritiserer flis i brev til Lilleholt.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

16. jan 2018 Navnenyt

Ny chef på Randers Kraftvarmeværk

Jens Ole Hougaard er ny chef for Randers Kraftvarmeværk per 1. januar. 

12. jan 2018 Navnenyt

Mindeord over Kaj Hansen

Administrerende direktør for Energi Ikast, Jørgen Mosegaard, skriver mindeord om tidligere direktør Kaj Hansen.  

08. jan 2018 Navnenyt

Erfaren kursuskoordinator til Dansk Fjernvarme

Tina Weber Peters er ny kursuskoordinator hos Dansk Fjernvarme. 

13. dec 2017 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Michael Fibiger er ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarmes Politisk Økonomisk sekretariat fra årsskiftet.

12. dec 2017 Navnenyt

Ny direktør for Biogasbranchen

Frank Rosager er fra den 1. januar ny direktør for foreningen Biogasbranchen.

11. dec 2017 Navnenyt

Ny afdelingsleder for GIS og data i Verdo

Anders Duerlund kommer til Verdo efter 10 år hos Nyfors iog tidligere COWI.