12. dec 2017 Presseklip

Forsyningsformand: Politik er en vigtig del af offentlige bestyrelser

LÆS I DAG: Forsyningsformand: Politik er en vigtig del af offentlige bestyrelser. Ewiis nye chef vil rydde op. EU skal sætte højere mål for grøn energi. Planer om solvarme i Durup. Leder brugte forsyningsselskab til privat arbejde.

Altinget: 
Forsyningsformand: Politik er en vigtig del af offentlige bestyrelser
Politik spiller ofte en rolle i fordelingen af landets vellønnede bestyrelsesposter og kan ikke adskilles fra bestyrelserne, mener den afgående formand for Frederikshavn Forsyning, Jens Ole Jensen, i Altinget.

Jens Ole Jensen har en syvendeplads på den oversigt over de 70 bedst lønnede kommunale bestyrelsesposter. Bestyrelsesformandsposten i Frederikshavn Forsyning giver ham en ekstra indtægt på 240.000 kroner om året, men da han ikke er genopstillet til kommunalvalget, er han heller ikke formand for forsyningen fra årsskiftet.

Det bliver fremhævet af eksperter, at man skal sammensætte bestyrelser af hensyn til kompetencer i stedet for politiske hensyn. Er du enig i det?
- Jeg er enig i, at det er fornuftigt, at man sammensætter en bestyrelse efter kompetencer. Men man skal ikke frigøre det fra det politiske system, når selskabet er ejet af kommunen og borgerne. Det må man lære at leve med. Der er formuleret en ejerstrategi fra kommunen, og der er det godt med nogle politikere til at sikre, at driften af forsyningsvirksomhederne lever op til ejerstrategien, siger Jens Ole Jensen.

_____

EnergiWatch:
Ewiis nye chef vil rydde op
Når Lars Bonderup Bjørn sætter sig i direktørstolen hos Ewii, vil han først og fremmest rydde op i investeringer, der ikke er logiske det. Sådan siger han i et interview til EnergiWatch.

- Der er noget, der skal ryddes op. Det er helt tydeligt. Men jeg skal lige have lov til at komme ind ad døren. Jeg kan læse regnskabet for de enkelte selskaber og se, at enkelte af dem kører med bragende underskud. Dem skal der selvfølgelig kigges grundigt på. Det kan også være, at nogle kører med for små overskud, siger Lars Bonderup Bjørn.

Han afviser ikke, at selskabet også fremover vil investere. Men pengene skal ikke ”strøs til højre og venstre”, lyder det fra den nye direktør.

_____

Altinget:
EU skal sætte højere mål for grøn energi
Målsætningerne skal i vejret for EU, når det handler om, hvor stor en del af energiforsyningen, der skal komme fra vedvarende energi i 2030. Den danske regering vil i hvert fald arbejde for, at målet bliver hævet fra 27 til 30 procent – det fortæller Altinget.

Dermed står den danske regering bag ambitionerne hos EU-Kommissionen, lyder det fra minister for Energi- Forsyning og Klima; Lars Chr. Lilleholt.

- Vi arbejder for en 30 procents målsætning i 2030. Det vil være fornuftigt at hæve målet oven på den seneste tids faldende priser på vedvarende energi, siger energiminister Lars Chr. Lilleholt til Altinget.

Udmeldingen kommer forud for forhandlingerne mellem EU-landene i næste uge, hvor man medlemslandene imellem skal forsøge at nå til enighed om de fælles mål for andelen af vedvarende energi. Ministerens melding skal også på baggrund af, at der i energibranchen i Danmark er forskellige ønsker – fra 30 procent til 35 procent.

_____

Salling Avis:
Planer om solvarme i Durup
Durup Fjernvarme har planer om at opføre et solvarmeanlæg. Skive Kommune har taget fat på myndighedsbehandlingen, og fjernvarmeselskabet har fundet et egnet jordareal på en gammel gartnerigrund bag Durup Ældrecenter.

Det lille fjernvarmeselskab arbejder på at mindske konsekvenserne af, at grundbeløbet bortfalder og i den sammenhæng har selskabet ekstraordinært valgt at afdrage 1.4 millioner kroner på den langfristede gæld, udover det planlagte afdrag på 600.000 kroner. 

De senere år er der arbejdet på en hurtig nedbringelse af Værkets gæld for at være så forberedt som muligt.

_____

Roskilde Avis:
Leder brugte forsyningsselskab til privat arbejde
Meget tyder på, at Roskildes forsyningsselskab, FORS, er blevet ramt af en sag, hvor en leder har misbrugt FORS til at få udført privat arbejde. Det skriver Roskilde Avis.

Ifølge avisen oplyser flere medarbejdere hos FORS, at den pågældende leder er stoppet med øjeblikkelig virkning efter en aftale med ledelsen. Den nu tidligere leder fik, ifølge medarbejderne, udført kloak-arbejde af FORS på sin private grund. Da regningen for arbejdet blev sendt til FORS, nægtede den ansvarlige ingeniør at betale og sendte den i stedet til omtalte leder, som efter sigende blev meget fortørnet.

Torben Jørgensen (S), der er Roskilde Byråds repræsentant i FORS' bestyrelse, kender ikke til den konkrete sag.

- Men jeg har naturligvis fuld tillid til, at selskabets ledelse omgående griber ind, hvis der på nogen måde er foregået noget forkert, siger Torben Jørgensen til Roskilde Avis.

Nyheder

18. jan 2018

Dansk Fjernvarme er bekymret over udflytning

Energitilsynet er med i regeringens udflytningsplaner, og det bliver mødt med bekymring hos Dansk Fjernvarme, der appellerer til, at der skal være stramt fokus på at sikre fagligheden hos Energitilsynet

16. jan 2018

Video: Energiaftale skal indeholde løsning på grundbeløb

Minister lover fjernvarmebrugere en løsning på bortfaldet af grundbeløbet, når en ny energiaftale skal forhandles på plads – Dansk Fjernvarme efterlyser frigørelse af brændselsbinding som en del af løsningen. Se ministerens tale ved Dansk Fjernvarmes nytårsreception under artiklen.

16. jan 2018

Billedserie: 13 bidrag, champagne og nytårsstafet

Der var stuvende fuldt, da Dansk Fjernvarme for første gang afholdt nytårsstafet i sine lokaler i København. Ministeren fik samtidig overrakt og kvitterede for foreningens 13 bidrag til en ny sammenhængende energipolitik. Se billederne ved at bruge de grønne pile i billedfeltet.

16. jan 2018

Fjernvarmens 13 bidrag sætter ny retning for energisektoren

Der skal skrues op for samarbejdet mellem el og varmesektoren, overskudsvarmen skal udnyttes og fjernvarmeselskaberne skal have mere frihed til selv at træffe kloge valg. Det er blandt de 13 bidrag til en ny energipolitik, som Dansk Fjernvarme netop har overrakt regeringen.

16. jan 2018

13 bidrag til en sammenhængende energipolitik

Dansk Fjernvarme har overrakt 13 bidrag til en sammenhængende energipolitik til regeringen og Folketingets partier. Bidragene er ment som inspiration til en ny energiaftale. Se alle 13 bidrag her.

11. jan 2018

Forsyning Helsingør har sænket varmeprisen

I 2018 er det billigere at varme boligen op med fjernvarme i Helsingør. Forsyningen har sænket prisen med knap 600 kroner.

09. jan 2018

Jens Joel: Vi har ansvar for at sikre rammevilkår

Socialdemokraternes energiordfører mener, rækkefølgen er vigtig, når man diskuterer løsninger for at undgå prisstigninger efter grundbeløbets bortfald.

09. jan 2018

Kære politikere, I må løsne tøjlerne

Folketinget må træde i karakter og løsne grebet om fjernvarmeselskaberne, så ikke forbrugerne rammes af unødvendigt høje prisstigninger på varme, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

09. jan 2018

Fjernvarmen har rustet sig mod prisstigninger

Størstedelen af Dansk Fjernvarmes medlemmer, der berøres af grundbeløbets bortfald, har forberedt sig. Men mange forudser alligevel store prisstigninger for fjernvarmekunderne.

25. dec 2017

Prisstigninger i vente for varmekunder

Når rådhusklokkerne ringer for sidste gang nytårsaften næste år kan en række fjernvarmekunder vente store prisstigninger på grund udløbet af et kompensationstilskud. Dansk Fjernvarme kalder på handling.

21. dec 2017

Lovforslag om regnskabsføring og dataindberetning vedtaget

Onsdag den 20. december fik Energitilsynet formelt ansvaret for at sikre standardisering af regnskabsføring og dataindberetning for fjernvarmeselskaber, da Folketinget stemte for lovforslaget.

19. jan 2018 Navnenyt

Mindeord over Kim Selch

Bestyrelse og personale i Billund Varmeværk skriver mindeord over værkets direktør Kim Selch: 

18. jan 2018 Navnenyt

Mindeord over Mogens Samer

Direktør Henrik Birch, SK Forsyning A/S, og tidligere bestyrelsesformand og borgmester i Korsør, Flemming Erichsen, skriver mindeord om Mogens Samer: 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

12. jan 2018 Presseklip

Dansk Fjernvarme presser på for frit brændselsvalg

LÆS I DAG: Dansk Fjernvarme presser på for frit brændselsvalg. Minister bliver træt af ”procentdiskussion”. Vind og sol står dækker halvdelen af elproduktionen. 4.000 kr. ekstra i varme i Egtved. Lun vinter sparer varme.

11. jan 2018 Presseklip

Socialdemokratiet vil øge de grønne ambitioner

LÆS I DAG: Socialdemokratiet vil øge de grønne ambitioner. Gas står til comeback i EU. Kolding Kommune utilfreds med dansk-polsk gasrørledning. Hadsten vil bygge stort solvarmeanlæg. Næstved fotograferer ledningsnettet. Nye fliskedler til Grenaa.

10. jan 2018 Presseklip

Russisk gas til danske kunder

LÆS I DAG: Russisk gas til danske kunder. Modstandere af fjernvarme er en yderfløj. Fjernvarmen bliver dyrere i Brædstrup. Biomasseanlæg leverer allerede nu varme. Droner i luften i Fredericia. To skoler måtte undvære varmen.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

17. jan 2018 Navnenyt

Ny mand til energibesparelser

Emil Bøilerehauge er ansat i Dansk Fjernvarmes energispareteam til indberetning af energibesparelser.

16. jan 2018 Navnenyt

Grøn Energi har civilingeniør i praktik

Christian Sjøstrann Jørgensen er i virksomhedspraktik indtil medio marts.

16. jan 2018 Navnenyt

Ny chef på Randers Kraftvarmeværk

Jens Ole Hougaard er ny chef for Randers Kraftvarmeværk per 1. januar. 

12. jan 2018 Navnenyt

Mindeord over Kaj Hansen

Administrerende direktør for Energi Ikast, Jørgen Mosegaard, skriver mindeord om tidligere direktør Kaj Hansen.  

08. jan 2018 Navnenyt

Erfaren kursuskoordinator til Dansk Fjernvarme

Tina Weber Peters er ny kursuskoordinator hos Dansk Fjernvarme. 

13. dec 2017 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Michael Fibiger er ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarmes Politisk Økonomisk sekretariat fra årsskiftet.