06. dec 2017 Presseklip

Danmark pryder sig med lånte miljøfjer

LÆS I DAG: Danmark pryder sig med lånte miljøfjer. Danfoss ønsker større ambitioner på energiområdet. Energinet skal have ny direktør. Ewiis bestyrelse nedstemt om formandsvalg. Tricktyv påstår at komme fra fjernvarmeværket. Dansk produktivitet i top.

Børsen:
Danmark pryder sig med lånte miljøfjer
Det ser måske smukt ud, men reelt dækker den danske fjerpragt på miljøområdet over mindre og mindre. Det slår bl.a. Grundfoss fast i en artikel i Børsen, hvor den midtjyske koncern samt med en anden dansk storkoncern, Danfoss, slår til lyd for, at Danmark skal til at oppe sig i forhold til klima- og miljøindsats.

Ifølge Group Vice President for Kommunikation i Grundfoss, Kim Nøhr Skibsted, så er det et mere og mere presserende behov for, at den danske regering og Folketinget hæver deres ambitionsniveau ganske betragteligt.

- Andre lande byder sig til, og intet kommer af sig selv. Hvis vi bare følger med de andre, kommer vi ikke tilbage i førerpositionen. Vi har en statsminister med potentiale og indsigt til at løfte barren yderligere, og både statsministeren, regeringen og oppositionen kan regne med erhvervslivets opbakning på området, siger Kim Nøhr Skibsted til Børsen.

_____

EnergiWatch:
Danfoss ønsker større ambitioner på energiområdet
Danmark skal have et højere ambitionsniveau, hvis vi skal bevare vores frontplads i energifeltet. Og hele energisystemet skal gentænkes i det kommende energiforlig. Sådan lyder det fra Lars Tveen, der er chef for Danfoss Heating.

- Det er ikke sten, der er svære at flytte. Vi skal ikke genopbygge noget, der er faldet i grus. Det handler om, at vi skal forstå, at omverdenen flytter sig noget hurtigere end, vi har været vant til. Det gør også, at hvis vi vil have en førerposition i morgen, så kræver det betydeligt mere, end det gjorde i går. Det er der, hvor vi tror, at det er vigtigt, at vi får politikere, erhvervslivet, alle til at forstå, at det er et helt andet game, end det var for bare fem til ti år siden, siger Lars Tveen i et interview med EnergiWatch.

Danfoss Heating kommer derfor med et forslag til, hvordan Danmark kan bevare sin førerposition på eksport af grøn energiteknologi. Centralt i forslaget står, at energisystemet skal integreres mere, end det er i dag. Derudover ønsker koncernen, at politikerne i et nyt energiforlig kigger frem mod 2050 og ikke bare 2030.

_____

DKNyt:
Ewiis bestyrelse nedstemt om formandsvalg
Energikoncernen Ewiis bestyrelse er kommet i mindretal i forhold til et forslag om nye vedtægter, der skulle gøre det muligt for bestyrelsen at vælge formanden uden at lægge afgørelsen ud i repræsentantskabet.

Det sagde selskabets repræsentantskab imidlertid nej til, da der var 49 stemmer imod bestyrelsens forslag, 37 for og 16 blanke. Det oplyser DKnyt.

Dermed er det forsat være det samlede repræsentantskab, der vælger formanden.

_____

Fyens Stiftstidende:
Energinet skal have ny direktør
Energinet er på jagt efter en ny administrerende direktør til at føre virksomheden videre, når Peder Østermark Andreasen stopper, skriver fyens.dk.

Peder Østermark Andreasen fratræder i løbet af første halvår 2018 som led i et planlagt generationsskifte.

- Peder Ø. Andreasen har siddet på posten, siden Energinet blev etableret for 13 år siden, og han ønsker nu at give stafetten som administrerende direktør videre. Peder Ø. Andreasen fylder 63 år i 2018, og et glidende generationsskifte med først ny bestyrelsesformand og siden ny administrerende direktør har længe været planlagt, meddeler Energinet.

Peder Ø. Andreasen fortsætter som administrerende direktør, indtil der er fundet en ny til posten, og han vil hjælpe til med, at overgangen sker så glidende som muligt.

_____

Nordjyske Stiftstidende:
Tricktyv påstår at komme fra fjernvarmeværket
Fjerritslev Fjernvarme advarer i en sms sine kunder mod en tricktyv, der påstår, at han kommer fra fjernvarmeværket for at kunne snige sig ind i især ældre borgeres hjem. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Hos Fjerritslev Fjernvarme er man meget bekymrede over situationen og har derfor valgt at slå alarm med det samme, fortæller driftsleder Kenny Lundtoft.

Det er lykkedes manden at stjæle 4.000 kroner hos en ældre borger. Andre er blevet mistænksomme, fordi manden mødte op i joggingtøj i stedet for det gule tøj, som Fjerritslev Fjernvarmes medarbejdere altid har på, når de er på arbejde.

Kenny Lundtoft opfordrer sine kunder til straks at ringe til fjernvarmeværket, hvis de er i tvivl, om en person, der påstår at være medarbejder ved Fjerritslev Fjernvarme, reelt også er det.

_____

Energy Supply:
Dansk produktivitet i top
Regeringen har nedsat et produktivitetsråd, der består af en række vismænd fra De Økonomiske Råd. De er netop kommet med en rapport, som viser, at landets produktivitet internationalt ligger højt og ikke fejler noget, selvom den ikke vokser lige så hurtig, som i andre lande.

Carl-Johan Dalgaard, en af vismændene, forklarer det blandt andet med, at Danmark har været god til løbende at tilpasse sig den globale konkurrence:

- Danske virksomheder er højproduktive og har gode rammevilkår. Det må ikke blive en sovepude, så man skal fastholde fokus på at tilpasse rammevilkårene i en verden, der konstant ændrer sig, siger han til Energy Supply.

Dog anbefaler vismændene flere ting, der kan øge produktivitet og konkurrenceevne, fx om at øge konkurrencen i realkreditsektoren ved at lægge et loft over låneomkostningerne, lavere topskat, mere udlicitering i den offentlige sektor og en sænkning af elafgiften. De pointerer dog, at hensyn til miljø, sundhed og fordelingspolitik kan trække i modsat retning.

Nyheder

18. jan 2018

Dansk Fjernvarme er bekymret over udflytning

Energitilsynet er med i regeringens udflytningsplaner, og det bliver mødt med bekymring hos Dansk Fjernvarme, der appellerer til, at der skal være stramt fokus på at sikre fagligheden hos Energitilsynet

16. jan 2018

Video: Energiaftale skal indeholde løsning på grundbeløb

Minister lover fjernvarmebrugere en løsning på bortfaldet af grundbeløbet, når en ny energiaftale skal forhandles på plads – Dansk Fjernvarme efterlyser frigørelse af brændselsbinding som en del af løsningen. Se ministerens tale ved Dansk Fjernvarmes nytårsreception under artiklen.

16. jan 2018

Billedserie: 13 bidrag, champagne og nytårsstafet

Der var stuvende fuldt, da Dansk Fjernvarme for første gang afholdt nytårsstafet i sine lokaler i København. Ministeren fik samtidig overrakt og kvitterede for foreningens 13 bidrag til en ny sammenhængende energipolitik. Se billederne ved at bruge de grønne pile i billedfeltet.

16. jan 2018

Fjernvarmens 13 bidrag sætter ny retning for energisektoren

Der skal skrues op for samarbejdet mellem el og varmesektoren, overskudsvarmen skal udnyttes og fjernvarmeselskaberne skal have mere frihed til selv at træffe kloge valg. Det er blandt de 13 bidrag til en ny energipolitik, som Dansk Fjernvarme netop har overrakt regeringen.

16. jan 2018

13 bidrag til en sammenhængende energipolitik

Dansk Fjernvarme har overrakt 13 bidrag til en sammenhængende energipolitik til regeringen og Folketingets partier. Bidragene er ment som inspiration til en ny energiaftale. Se alle 13 bidrag her.

11. jan 2018

Forsyning Helsingør har sænket varmeprisen

I 2018 er det billigere at varme boligen op med fjernvarme i Helsingør. Forsyningen har sænket prisen med knap 600 kroner.

09. jan 2018

Jens Joel: Vi har ansvar for at sikre rammevilkår

Socialdemokraternes energiordfører mener, rækkefølgen er vigtig, når man diskuterer løsninger for at undgå prisstigninger efter grundbeløbets bortfald.

09. jan 2018

Kære politikere, I må løsne tøjlerne

Folketinget må træde i karakter og løsne grebet om fjernvarmeselskaberne, så ikke forbrugerne rammes af unødvendigt høje prisstigninger på varme, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

09. jan 2018

Fjernvarmen har rustet sig mod prisstigninger

Størstedelen af Dansk Fjernvarmes medlemmer, der berøres af grundbeløbets bortfald, har forberedt sig. Men mange forudser alligevel store prisstigninger for fjernvarmekunderne.

25. dec 2017

Prisstigninger i vente for varmekunder

Når rådhusklokkerne ringer for sidste gang nytårsaften næste år kan en række fjernvarmekunder vente store prisstigninger på grund udløbet af et kompensationstilskud. Dansk Fjernvarme kalder på handling.

21. dec 2017

Lovforslag om regnskabsføring og dataindberetning vedtaget

Onsdag den 20. december fik Energitilsynet formelt ansvaret for at sikre standardisering af regnskabsføring og dataindberetning for fjernvarmeselskaber, da Folketinget stemte for lovforslaget.

19. jan 2018 Navnenyt

Mindeord over Kim Selch

Bestyrelse og personale i Billund Varmeværk skriver mindeord over værkets direktør Kim Selch: 

18. jan 2018 Navnenyt

Mindeord over Mogens Samer

Direktør Henrik Birch, SK Forsyning A/S, og tidligere bestyrelsesformand og borgmester i Korsør, Flemming Erichsen, skriver mindeord om Mogens Samer: 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

12. jan 2018 Presseklip

Dansk Fjernvarme presser på for frit brændselsvalg

LÆS I DAG: Dansk Fjernvarme presser på for frit brændselsvalg. Minister bliver træt af ”procentdiskussion”. Vind og sol står dækker halvdelen af elproduktionen. 4.000 kr. ekstra i varme i Egtved. Lun vinter sparer varme.

11. jan 2018 Presseklip

Socialdemokratiet vil øge de grønne ambitioner

LÆS I DAG: Socialdemokratiet vil øge de grønne ambitioner. Gas står til comeback i EU. Kolding Kommune utilfreds med dansk-polsk gasrørledning. Hadsten vil bygge stort solvarmeanlæg. Næstved fotograferer ledningsnettet. Nye fliskedler til Grenaa.

10. jan 2018 Presseklip

Russisk gas til danske kunder

LÆS I DAG: Russisk gas til danske kunder. Modstandere af fjernvarme er en yderfløj. Fjernvarmen bliver dyrere i Brædstrup. Biomasseanlæg leverer allerede nu varme. Droner i luften i Fredericia. To skoler måtte undvære varmen.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

17. jan 2018 Navnenyt

Ny mand til energibesparelser

Emil Bøilerehauge er ansat i Dansk Fjernvarmes energispareteam til indberetning af energibesparelser.

16. jan 2018 Navnenyt

Grøn Energi har civilingeniør i praktik

Christian Sjøstrann Jørgensen er i virksomhedspraktik indtil medio marts.

16. jan 2018 Navnenyt

Ny chef på Randers Kraftvarmeværk

Jens Ole Hougaard er ny chef for Randers Kraftvarmeværk per 1. januar. 

12. jan 2018 Navnenyt

Mindeord over Kaj Hansen

Administrerende direktør for Energi Ikast, Jørgen Mosegaard, skriver mindeord om tidligere direktør Kaj Hansen.  

08. jan 2018 Navnenyt

Erfaren kursuskoordinator til Dansk Fjernvarme

Tina Weber Peters er ny kursuskoordinator hos Dansk Fjernvarme. 

13. dec 2017 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Michael Fibiger er ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarmes Politisk Økonomisk sekretariat fra årsskiftet.