06. dec 2017 Presseklip

Danmark pryder sig med lånte miljøfjer

LÆS I DAG: Danmark pryder sig med lånte miljøfjer. Danfoss ønsker større ambitioner på energiområdet. Energinet skal have ny direktør. Ewiis bestyrelse nedstemt om formandsvalg. Tricktyv påstår at komme fra fjernvarmeværket. Dansk produktivitet i top.

Børsen:
Danmark pryder sig med lånte miljøfjer
Det ser måske smukt ud, men reelt dækker den danske fjerpragt på miljøområdet over mindre og mindre. Det slår bl.a. Grundfoss fast i en artikel i Børsen, hvor den midtjyske koncern samt med en anden dansk storkoncern, Danfoss, slår til lyd for, at Danmark skal til at oppe sig i forhold til klima- og miljøindsats.

Ifølge Group Vice President for Kommunikation i Grundfoss, Kim Nøhr Skibsted, så er det et mere og mere presserende behov for, at den danske regering og Folketinget hæver deres ambitionsniveau ganske betragteligt.

- Andre lande byder sig til, og intet kommer af sig selv. Hvis vi bare følger med de andre, kommer vi ikke tilbage i førerpositionen. Vi har en statsminister med potentiale og indsigt til at løfte barren yderligere, og både statsministeren, regeringen og oppositionen kan regne med erhvervslivets opbakning på området, siger Kim Nøhr Skibsted til Børsen.

_____

EnergiWatch:
Danfoss ønsker større ambitioner på energiområdet
Danmark skal have et højere ambitionsniveau, hvis vi skal bevare vores frontplads i energifeltet. Og hele energisystemet skal gentænkes i det kommende energiforlig. Sådan lyder det fra Lars Tveen, der er chef for Danfoss Heating.

- Det er ikke sten, der er svære at flytte. Vi skal ikke genopbygge noget, der er faldet i grus. Det handler om, at vi skal forstå, at omverdenen flytter sig noget hurtigere end, vi har været vant til. Det gør også, at hvis vi vil have en førerposition i morgen, så kræver det betydeligt mere, end det gjorde i går. Det er der, hvor vi tror, at det er vigtigt, at vi får politikere, erhvervslivet, alle til at forstå, at det er et helt andet game, end det var for bare fem til ti år siden, siger Lars Tveen i et interview med EnergiWatch.

Danfoss Heating kommer derfor med et forslag til, hvordan Danmark kan bevare sin førerposition på eksport af grøn energiteknologi. Centralt i forslaget står, at energisystemet skal integreres mere, end det er i dag. Derudover ønsker koncernen, at politikerne i et nyt energiforlig kigger frem mod 2050 og ikke bare 2030.

_____

DKNyt:
Ewiis bestyrelse nedstemt om formandsvalg
Energikoncernen Ewiis bestyrelse er kommet i mindretal i forhold til et forslag om nye vedtægter, der skulle gøre det muligt for bestyrelsen at vælge formanden uden at lægge afgørelsen ud i repræsentantskabet.

Det sagde selskabets repræsentantskab imidlertid nej til, da der var 49 stemmer imod bestyrelsens forslag, 37 for og 16 blanke. Det oplyser DKnyt.

Dermed er det forsat være det samlede repræsentantskab, der vælger formanden.

_____

Fyens Stiftstidende:
Energinet skal have ny direktør
Energinet er på jagt efter en ny administrerende direktør til at føre virksomheden videre, når Peder Østermark Andreasen stopper, skriver fyens.dk.

Peder Østermark Andreasen fratræder i løbet af første halvår 2018 som led i et planlagt generationsskifte.

- Peder Ø. Andreasen har siddet på posten, siden Energinet blev etableret for 13 år siden, og han ønsker nu at give stafetten som administrerende direktør videre. Peder Ø. Andreasen fylder 63 år i 2018, og et glidende generationsskifte med først ny bestyrelsesformand og siden ny administrerende direktør har længe været planlagt, meddeler Energinet.

Peder Ø. Andreasen fortsætter som administrerende direktør, indtil der er fundet en ny til posten, og han vil hjælpe til med, at overgangen sker så glidende som muligt.

_____

Nordjyske Stiftstidende:
Tricktyv påstår at komme fra fjernvarmeværket
Fjerritslev Fjernvarme advarer i en sms sine kunder mod en tricktyv, der påstår, at han kommer fra fjernvarmeværket for at kunne snige sig ind i især ældre borgeres hjem. Det skriver Nordjyske Stiftstidende.

Hos Fjerritslev Fjernvarme er man meget bekymrede over situationen og har derfor valgt at slå alarm med det samme, fortæller driftsleder Kenny Lundtoft.

Det er lykkedes manden at stjæle 4.000 kroner hos en ældre borger. Andre er blevet mistænksomme, fordi manden mødte op i joggingtøj i stedet for det gule tøj, som Fjerritslev Fjernvarmes medarbejdere altid har på, når de er på arbejde.

Kenny Lundtoft opfordrer sine kunder til straks at ringe til fjernvarmeværket, hvis de er i tvivl, om en person, der påstår at være medarbejder ved Fjerritslev Fjernvarme, reelt også er det.

_____

Energy Supply:
Dansk produktivitet i top
Regeringen har nedsat et produktivitetsråd, der består af en række vismænd fra De Økonomiske Råd. De er netop kommet med en rapport, som viser, at landets produktivitet internationalt ligger højt og ikke fejler noget, selvom den ikke vokser lige så hurtig, som i andre lande.

Carl-Johan Dalgaard, en af vismændene, forklarer det blandt andet med, at Danmark har været god til løbende at tilpasse sig den globale konkurrence:

- Danske virksomheder er højproduktive og har gode rammevilkår. Det må ikke blive en sovepude, så man skal fastholde fokus på at tilpasse rammevilkårene i en verden, der konstant ændrer sig, siger han til Energy Supply.

Dog anbefaler vismændene flere ting, der kan øge produktivitet og konkurrenceevne, fx om at øge konkurrencen i realkreditsektoren ved at lægge et loft over låneomkostningerne, lavere topskat, mere udlicitering i den offentlige sektor og en sænkning af elafgiften. De pointerer dog, at hensyn til miljø, sundhed og fordelingspolitik kan trække i modsat retning.

Nyheder

08. dec 2017

Egedal: Det virker som om gas har vetoret

I Egedal Fjernvarme bremses konverteringer fra oliefyr og naturgas til fjernvarme af de samfundsøkonomiske beregninger. Direktøren giver dog ikke op. Der må kæmpes videre.

08. dec 2017

Debat: En uendelig procesbehandling

Der er noget helt galt med vejledningerne for beregning af samfundsøkonomien, når der skal søges om godkendelse af et nyt fjernvarmeprojekt.

08. dec 2017

Energistyrelsen: Teknologikataloget skal ikke bruges til fjernvarme

Energistyrelsen oplyser, at teknologikataloget ikke skal bruges til konkrete projekter. Styrelsen erkender også, at der er problemer med praksis for projektbekendtgørelsen.

07. dec 2017

Odsherred håber på synergier med nye værker

Lavere varmepriser er i fokus for Odsherred Forsyning, der fra nytår overtager to lokale kraftvarmeværker fra SEAS-NVE.

07. dec 2017 Energibesparelser

Dansk Fjernvarme er enig i ministers undsigelse af energispareordning

Tiden er løbet fra den nuværende energispareordning, mener minister – Dansk Fjernvarme bakker op og ser frem til genforhandling af ordningen.

04. dec 2017

Lokale forskelle i priserne

Prisen på fjernvarme spænder vidt rundt om i Danmark. De store forskelle, der kan variere fra by til by, skyldes ofte lokale forhold, der kan have bund i alt fra politiske beslutninger til befolkningstæthed.

28. nov 2017

Radikale: Danmark skal fastholde højt grønt tempo

Europa-Parlamentets industriudvalg har netop stemt for et løft i udbygningen med vedvarende energi til 35 procent. Det Radikale Venstre vil fastholde tempoet i den grønne omstilling i Danmark.

24. nov 2017

Vordingborg Forsyning: Nuværende model er fuldstændig tåbelig

Direktøren i Vordingborg Forsyning mener, at det mere er Finansministeriet end den grønne omstilling, der tages hensyn til i de samfundsøkonomiske beregninger.

24. nov 2017

Samfundsøkonomiske beregninger bremser grøn omstilling

Hvis ikke forudsætningerne i de samfundsøkonomiske beregninger moderniseres, risikerer kravet at blive en hæmsko for den grønne omstilling, mener Dansk Fjernvarme.

23. nov 2017

Det første udbud af kapacitet er gennemført

Hele 87 kraftvarmeværker har med 92 fuldmagter og tegning af andelsbevis givet robust opbakning til det nye selskab Dansk Kraftvarme Kapacitet.

15. nov 2017

Kinesisk topchef: Vi vil lære af dansk fjernvarmesucces

Danmark har skabt bemærkelsesværdige resultater via grønne energiløsninger med fjernvarme i fokus. Det skal Kina lære af, mener Li Dawei – direktør for verdens største fjernvarmeselskab.

13. dec 2017 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Michael Fibiger er ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarmes Politisk Økonomisk sekretariat fra årsskiftet.

12. dec 2017 Navnenyt

Ny direktør for Biogasbranchen

Frank Rosager er fra den 1. januar ny direktør for foreningen Biogasbranchen.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. dec 2017 Presseklip

Klimakritik får opbakning fra S

LÆS I DAG: Klimakritik får opbakning fra S. Fremtiden står på gas. Fokus på pensionskassers energividen. Solvarme på vej til Korsør.

07. dec 2017 Presseklip

Tiden er løbet fra energispareordningen

LÆS I DAG: Tiden er løbet fra energispareordningen. Elafgiften indgår i oplæg til skattereform. Der er stort energisparepotentiale ved renovering. Elafgiften indgår i oplæg til skattereform. Danmark har verdens bedste energisystem. Ewii rydder op. DI satte overskudsvarme til debat. Durup Fjernvarme har høvlet to mio. af gælden. Kulturcenter skifter til fjernvarme.

05. dec 2017 Presseklip

Boligejere har utætte varmtvandsbeholdere uden at vide det

LÆS I DAG: Boligejere har utætte varmtvandsbeholdere uden at vide det. 25 år med fjernvarme blev fejret på Mors. Fjernvarme Fyn vil forsyne Bred. Nye rør i Kalundborg. Maratonmøde gav nederlag til detroniseret formand.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

11. dec 2017 Navnenyt

Ny afdelingsleder for GIS og data i Verdo

Anders Duerlund kommer til Verdo efter 10 år hos Nyfors iog tidligere COWI.

08. dec 2017 Navnenyt

Bestyrelsen er på plads i Tørring

Mads Damgaard er ny næstformand for Tørring Kraftvarmeværk.

08. dec 2017 Navnenyt

Jette styrker GIS-kompetencerne i DFP

Jette Bruhn begynder i DFP 1. januar. 

06. dec 2017 Navnenyt

EWII udpeger ny direktør

Lars Bonderup Bjørn bliver ny CEO i multiforsyningselskabet EWII fra 1. januar.

04. dec 2017 Navnenyt

CTR's direktør fylder 50

Den 30. december fylder administrerende direktør i CTR, Kamma Eilschou Holm, 50 år.

01. dec 2017 Navnenyt

Faglig chef fylder 40

Dansk Fjernvarmes faglige chef Louise Overvad Jensen fylder 40 år den 14. december.