05. dec 2017 Presseklip

Boligejere har utætte varmtvandsbeholdere uden at vide det

LÆS I DAG: Boligejere har utætte varmtvandsbeholdere uden at vide det. 25 år med fjernvarme blev fejret på Mors. Fjernvarme Fyn vil forsyne Bred. Nye rør i Kalundborg. Maratonmøde gav nederlag til detroniseret formand.

By & Land, Boligen:
Boligejere har utætte varmtvandsbeholdere uden at vide det
Der står utætte varmtvandsbeholdere i danske hjem, og derfor kan fjernvarmevand komme ud af hjemmets vandhaner og brusere, skriver By & Land, Boligen.

Finder en boligejer en utæthed og udbedrer den, er det til gavn for både fjernvarmenettet, miljøet og kundens pengepung. Utætheder opstår typisk i beholderens varmespiral og medfører, at fjernvarmevandet strømmer over i det varme brugsvand. Det er nemt at tjekke, om en varmtvandsbeholder er utæt. 

- Du skal blot lukke for hovedventilen til det kolde brugsvand og så tænde for det varme vand på den vandhane, der er længst væk fra varmeanlægget. Hvis ikke trykket på det varme vand forsvinder, og der bliver ved med at komme vand ud hanen, så er der en utæthed, siger projektleder i HOFOR, Jimmi Eiberg. 

Er der en utæthed, skal boligejeren have fat i en VVS-installatør, som kan udbedre utætheden eller skifte varmtvandsbeholderen.

_____

Morsø Folkeblad:
25 år med fjernvarme blev fejret på Mors
Et par hundrede fandt anledning til at fejre de første 25 år med fjernvarme på det sydlige Mors, da sdr. Herreds Kraftvarmeværker søndag bød på jubilæum i Sydvestmors Kultur- og Fritidscenter. Jubilaren er et af de mange barmarksværker, der så dagens lys op igennem 90’erne.

I 1992 var 300 mødt frem til den stiftende generalforsamling, og det førte til en dengang uhørt høj kommunegaranti 72 millioner kroner. Det berettede den nuværende borgmester Hans Ejner Bertelsen, Morsø Kommune.

- Det var det største enkeltprojekt på Mors nogensinde, hvis vi ser bort fra Sallingsundbroen, og det gav arbejde til rigtigt mange lokale virksomheder og skabte lønninger for 30 mio. kroner. Den slags varmer også, lød det fra Hans Ejner Bertelsen.

Som mange andre værker, var det i begyndelsen og lang tid frem naturgas, der varmede vandet op til forbrugerne, men priserne blev for høje, og siden har biomasse fundet vej til Sdr. Herreds Kraftvarmeværker. Det næste brændsel bliver biogas fra Sindbjerg, kunne formanden for værket, Poul Kristensen berette.

- Så håber vi blot, at politikerne ikke finder på at afgiftsbelægge biomassen, lød det fra Poul Kristensen ifølge Morsø Folkeblad.

_____

Fyens Stiftstidende:
Fjernvarme Fyn vil forsyne Bred
Fjernvarme Fyn har planer om at rulle fjernvarmen ud til den lille by Bred ved Vissenbjerg. I den anledning opfordrer forsyningsselskabet borgerne til at komme og få varmen i Bred Kulturhus i aften. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Ved arrangementet i kulturhuset bliver projektet og udvidelsen af forsyningsområdet præsenteret for borgerne, der også kan høre om tidsplanen og få at vide hvor meget de kan spare ved at blive tilsluttet varmen fra Fynsværket.

_____

Kalundborg Net:
Nye rør i Kalundborg
I december starter Kalundborg Forsyning på at renovere fjernvarmerør og lave en ny hovedledning til, der skal skiftes i flere etaper. Det vil påvirke mange kunder, bl.a. skal der anlægges en ny ventil, og når det sker, er det nødvendigt at lukke varmen om natten. Trafikken vil ligeledes blive berørt, fx vil en vej være ensrettet under arbejdet.  

- Det kan ikke undgås at projektet med gravearbejdet vil genere beboere og trafik i området, og vi har stor fokus på at minimere disse gener, ved at reetablere de berørte vejbaner og cykelstier løbende og hurtigst muligt. Ved etablering af ringforbindelsen vil varmetabet fra rørene blive reduceret, og i fremtiden vil vi kunne levere varmen via to forskellige hovedledninger, dette betyder at færre fjernvarmekunder i fremtiden vil blive berørt når store hovedledninger renoveres eller repareres, oplyser projektleder Esben Fløytrup til Kalundborg Net.

_____

Ugebladet Sydsjælland:
Maratonmøde gav nederlag til detroniseret formand
Det blev til to meget klare nederlag ved afstemninger på en generalforsamling i Præstø Fjernvarme for den tidligere formand for foreningen. Ikke desto mindre fortsætter Marianne Holmer sin kamp mod den nuværende bestyrelse, fremgik det samtidig af generalforsamlingen, der blev afholdt fredag i sidste uge.

Ifølge formand Steen Frederiksen er der via en advokat kommet en klage fra Marianne Holmer over den eksklusion som andelshaver hun blev tildelt i oktober i år. Brevet fra advokaten er dog først modtaget samme dag, som generalforsamlingen fandt sted, og derfor han ikke at kommentere yderligere på den overfor Ugebladet Sydsjælland.

Eksklusionen til trods var Marianne Holmer mødt frem på generalforsamlingen, hvor hun i sagens natur dog ikke kunne fremsætte forslag. Det var der dog en anden der gjorde – tilmed to gange og i begge tilfælde til støtte for tidligere forslag fra netop Marianne Holmer.

Der var dog meget, meget lidt opbakning blandt de fremmødte. Den første afstemning gjaldt en ændring, så formanden vælges direkte af generalforsamlingen. Det blev stemt ned med stemmerne 95 mod 18. Den næste afstemning faldt endnu ringere ud – med stemmerne 105 mod 11. Her handlede det om en redegørelse omkring tidligere ændringer af vedtægterne.

Nyheder

08. dec 2017

Egedal: Det virker som om gas har vetoret

I Egedal Fjernvarme bremses konverteringer fra oliefyr og naturgas til fjernvarme af de samfundsøkonomiske beregninger. Direktøren giver dog ikke op. Der må kæmpes videre.

08. dec 2017

Debat: En uendelig procesbehandling

Der er noget helt galt med vejledningerne for beregning af samfundsøkonomien, når der skal søges om godkendelse af et nyt fjernvarmeprojekt.

08. dec 2017

Energistyrelsen: Teknologikataloget skal ikke bruges til fjernvarme

Energistyrelsen oplyser, at teknologikataloget ikke skal bruges til konkrete projekter. Styrelsen erkender også, at der er problemer med praksis for projektbekendtgørelsen.

07. dec 2017

Odsherred håber på synergier med nye værker

Lavere varmepriser er i fokus for Odsherred Forsyning, der fra nytår overtager to lokale kraftvarmeværker fra SEAS-NVE.

07. dec 2017 Energibesparelser

Dansk Fjernvarme er enig i ministers undsigelse af energispareordning

Tiden er løbet fra den nuværende energispareordning, mener minister – Dansk Fjernvarme bakker op og ser frem til genforhandling af ordningen.

04. dec 2017

Lokale forskelle i priserne

Prisen på fjernvarme spænder vidt rundt om i Danmark. De store forskelle, der kan variere fra by til by, skyldes ofte lokale forhold, der kan have bund i alt fra politiske beslutninger til befolkningstæthed.

28. nov 2017

Radikale: Danmark skal fastholde højt grønt tempo

Europa-Parlamentets industriudvalg har netop stemt for et løft i udbygningen med vedvarende energi til 35 procent. Det Radikale Venstre vil fastholde tempoet i den grønne omstilling i Danmark.

24. nov 2017

Vordingborg Forsyning: Nuværende model er fuldstændig tåbelig

Direktøren i Vordingborg Forsyning mener, at det mere er Finansministeriet end den grønne omstilling, der tages hensyn til i de samfundsøkonomiske beregninger.

24. nov 2017

Samfundsøkonomiske beregninger bremser grøn omstilling

Hvis ikke forudsætningerne i de samfundsøkonomiske beregninger moderniseres, risikerer kravet at blive en hæmsko for den grønne omstilling, mener Dansk Fjernvarme.

23. nov 2017

Det første udbud af kapacitet er gennemført

Hele 87 kraftvarmeværker har med 92 fuldmagter og tegning af andelsbevis givet robust opbakning til det nye selskab Dansk Kraftvarme Kapacitet.

15. nov 2017

Kinesisk topchef: Vi vil lære af dansk fjernvarmesucces

Danmark har skabt bemærkelsesværdige resultater via grønne energiløsninger med fjernvarme i fokus. Det skal Kina lære af, mener Li Dawei – direktør for verdens største fjernvarmeselskab.

13. dec 2017 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Michael Fibiger er ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarmes Politisk Økonomisk sekretariat fra årsskiftet.

12. dec 2017 Navnenyt

Ny direktør for Biogasbranchen

Frank Rosager er fra den 1. januar ny direktør for foreningen Biogasbranchen.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. dec 2017 Presseklip

Klimakritik får opbakning fra S

LÆS I DAG: Klimakritik får opbakning fra S. Fremtiden står på gas. Fokus på pensionskassers energividen. Solvarme på vej til Korsør.

07. dec 2017 Presseklip

Tiden er løbet fra energispareordningen

LÆS I DAG: Tiden er løbet fra energispareordningen. Elafgiften indgår i oplæg til skattereform. Der er stort energisparepotentiale ved renovering. Elafgiften indgår i oplæg til skattereform. Danmark har verdens bedste energisystem. Ewii rydder op. DI satte overskudsvarme til debat. Durup Fjernvarme har høvlet to mio. af gælden. Kulturcenter skifter til fjernvarme.

06. dec 2017 Presseklip

Danmark pryder sig med lånte miljøfjer

LÆS I DAG: Danmark pryder sig med lånte miljøfjer. Danfoss ønsker større ambitioner på energiområdet. Energinet skal have ny direktør. Ewiis bestyrelse nedstemt om formandsvalg. Tricktyv påstår at komme fra fjernvarmeværket. Dansk produktivitet i top.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

11. dec 2017 Navnenyt

Ny afdelingsleder for GIS og data i Verdo

Anders Duerlund kommer til Verdo efter 10 år hos Nyfors iog tidligere COWI.

08. dec 2017 Navnenyt

Bestyrelsen er på plads i Tørring

Mads Damgaard er ny næstformand for Tørring Kraftvarmeværk.

08. dec 2017 Navnenyt

Jette styrker GIS-kompetencerne i DFP

Jette Bruhn begynder i DFP 1. januar. 

06. dec 2017 Navnenyt

EWII udpeger ny direktør

Lars Bonderup Bjørn bliver ny CEO i multiforsyningselskabet EWII fra 1. januar.

04. dec 2017 Navnenyt

CTR's direktør fylder 50

Den 30. december fylder administrerende direktør i CTR, Kamma Eilschou Holm, 50 år.

01. dec 2017 Navnenyt

Faglig chef fylder 40

Dansk Fjernvarmes faglige chef Louise Overvad Jensen fylder 40 år den 14. december.