05. dec 2017 Presseklip

Boligejere har utætte varmtvandsbeholdere uden at vide det

LÆS I DAG: Boligejere har utætte varmtvandsbeholdere uden at vide det. 25 år med fjernvarme blev fejret på Mors. Fjernvarme Fyn vil forsyne Bred. Nye rør i Kalundborg. Maratonmøde gav nederlag til detroniseret formand.

By & Land, Boligen:
Boligejere har utætte varmtvandsbeholdere uden at vide det
Der står utætte varmtvandsbeholdere i danske hjem, og derfor kan fjernvarmevand komme ud af hjemmets vandhaner og brusere, skriver By & Land, Boligen.

Finder en boligejer en utæthed og udbedrer den, er det til gavn for både fjernvarmenettet, miljøet og kundens pengepung. Utætheder opstår typisk i beholderens varmespiral og medfører, at fjernvarmevandet strømmer over i det varme brugsvand. Det er nemt at tjekke, om en varmtvandsbeholder er utæt. 

- Du skal blot lukke for hovedventilen til det kolde brugsvand og så tænde for det varme vand på den vandhane, der er længst væk fra varmeanlægget. Hvis ikke trykket på det varme vand forsvinder, og der bliver ved med at komme vand ud hanen, så er der en utæthed, siger projektleder i HOFOR, Jimmi Eiberg. 

Er der en utæthed, skal boligejeren have fat i en VVS-installatør, som kan udbedre utætheden eller skifte varmtvandsbeholderen.

_____

Morsø Folkeblad:
25 år med fjernvarme blev fejret på Mors
Et par hundrede fandt anledning til at fejre de første 25 år med fjernvarme på det sydlige Mors, da sdr. Herreds Kraftvarmeværker søndag bød på jubilæum i Sydvestmors Kultur- og Fritidscenter. Jubilaren er et af de mange barmarksværker, der så dagens lys op igennem 90’erne.

I 1992 var 300 mødt frem til den stiftende generalforsamling, og det førte til en dengang uhørt høj kommunegaranti 72 millioner kroner. Det berettede den nuværende borgmester Hans Ejner Bertelsen, Morsø Kommune.

- Det var det største enkeltprojekt på Mors nogensinde, hvis vi ser bort fra Sallingsundbroen, og det gav arbejde til rigtigt mange lokale virksomheder og skabte lønninger for 30 mio. kroner. Den slags varmer også, lød det fra Hans Ejner Bertelsen.

Som mange andre værker, var det i begyndelsen og lang tid frem naturgas, der varmede vandet op til forbrugerne, men priserne blev for høje, og siden har biomasse fundet vej til Sdr. Herreds Kraftvarmeværker. Det næste brændsel bliver biogas fra Sindbjerg, kunne formanden for værket, Poul Kristensen berette.

- Så håber vi blot, at politikerne ikke finder på at afgiftsbelægge biomassen, lød det fra Poul Kristensen ifølge Morsø Folkeblad.

_____

Fyens Stiftstidende:
Fjernvarme Fyn vil forsyne Bred
Fjernvarme Fyn har planer om at rulle fjernvarmen ud til den lille by Bred ved Vissenbjerg. I den anledning opfordrer forsyningsselskabet borgerne til at komme og få varmen i Bred Kulturhus i aften. Det skriver Fyens Stiftstidende.

Ved arrangementet i kulturhuset bliver projektet og udvidelsen af forsyningsområdet præsenteret for borgerne, der også kan høre om tidsplanen og få at vide hvor meget de kan spare ved at blive tilsluttet varmen fra Fynsværket.

_____

Kalundborg Net:
Nye rør i Kalundborg
I december starter Kalundborg Forsyning på at renovere fjernvarmerør og lave en ny hovedledning til, der skal skiftes i flere etaper. Det vil påvirke mange kunder, bl.a. skal der anlægges en ny ventil, og når det sker, er det nødvendigt at lukke varmen om natten. Trafikken vil ligeledes blive berørt, fx vil en vej være ensrettet under arbejdet.  

- Det kan ikke undgås at projektet med gravearbejdet vil genere beboere og trafik i området, og vi har stor fokus på at minimere disse gener, ved at reetablere de berørte vejbaner og cykelstier løbende og hurtigst muligt. Ved etablering af ringforbindelsen vil varmetabet fra rørene blive reduceret, og i fremtiden vil vi kunne levere varmen via to forskellige hovedledninger, dette betyder at færre fjernvarmekunder i fremtiden vil blive berørt når store hovedledninger renoveres eller repareres, oplyser projektleder Esben Fløytrup til Kalundborg Net.

_____

Ugebladet Sydsjælland:
Maratonmøde gav nederlag til detroniseret formand
Det blev til to meget klare nederlag ved afstemninger på en generalforsamling i Præstø Fjernvarme for den tidligere formand for foreningen. Ikke desto mindre fortsætter Marianne Holmer sin kamp mod den nuværende bestyrelse, fremgik det samtidig af generalforsamlingen, der blev afholdt fredag i sidste uge.

Ifølge formand Steen Frederiksen er der via en advokat kommet en klage fra Marianne Holmer over den eksklusion som andelshaver hun blev tildelt i oktober i år. Brevet fra advokaten er dog først modtaget samme dag, som generalforsamlingen fandt sted, og derfor han ikke at kommentere yderligere på den overfor Ugebladet Sydsjælland.

Eksklusionen til trods var Marianne Holmer mødt frem på generalforsamlingen, hvor hun i sagens natur dog ikke kunne fremsætte forslag. Det var der dog en anden der gjorde – tilmed to gange og i begge tilfælde til støtte for tidligere forslag fra netop Marianne Holmer.

Der var dog meget, meget lidt opbakning blandt de fremmødte. Den første afstemning gjaldt en ændring, så formanden vælges direkte af generalforsamlingen. Det blev stemt ned med stemmerne 95 mod 18. Den næste afstemning faldt endnu ringere ud – med stemmerne 105 mod 11. Her handlede det om en redegørelse omkring tidligere ændringer af vedtægterne.

Nyheder

18. jan 2018

Dansk Fjernvarme er bekymret over udflytning

Energitilsynet er med i regeringens udflytningsplaner, og det bliver mødt med bekymring hos Dansk Fjernvarme, der appellerer til, at der skal være stramt fokus på at sikre fagligheden hos Energitilsynet

16. jan 2018

Video: Energiaftale skal indeholde løsning på grundbeløb

Minister lover fjernvarmebrugere en løsning på bortfaldet af grundbeløbet, når en ny energiaftale skal forhandles på plads – Dansk Fjernvarme efterlyser frigørelse af brændselsbinding som en del af løsningen. Se ministerens tale ved Dansk Fjernvarmes nytårsreception under artiklen.

16. jan 2018

Billedserie: 13 bidrag, champagne og nytårsstafet

Der var stuvende fuldt, da Dansk Fjernvarme for første gang afholdt nytårsstafet i sine lokaler i København. Ministeren fik samtidig overrakt og kvitterede for foreningens 13 bidrag til en ny sammenhængende energipolitik. Se billederne ved at bruge de grønne pile i billedfeltet.

16. jan 2018

Fjernvarmens 13 bidrag sætter ny retning for energisektoren

Der skal skrues op for samarbejdet mellem el og varmesektoren, overskudsvarmen skal udnyttes og fjernvarmeselskaberne skal have mere frihed til selv at træffe kloge valg. Det er blandt de 13 bidrag til en ny energipolitik, som Dansk Fjernvarme netop har overrakt regeringen.

16. jan 2018

13 bidrag til en sammenhængende energipolitik

Dansk Fjernvarme har overrakt 13 bidrag til en sammenhængende energipolitik til regeringen og Folketingets partier. Bidragene er ment som inspiration til en ny energiaftale. Se alle 13 bidrag her.

11. jan 2018

Forsyning Helsingør har sænket varmeprisen

I 2018 er det billigere at varme boligen op med fjernvarme i Helsingør. Forsyningen har sænket prisen med knap 600 kroner.

09. jan 2018

Jens Joel: Vi har ansvar for at sikre rammevilkår

Socialdemokraternes energiordfører mener, rækkefølgen er vigtig, når man diskuterer løsninger for at undgå prisstigninger efter grundbeløbets bortfald.

09. jan 2018

Kære politikere, I må løsne tøjlerne

Folketinget må træde i karakter og løsne grebet om fjernvarmeselskaberne, så ikke forbrugerne rammes af unødvendigt høje prisstigninger på varme, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

09. jan 2018

Fjernvarmen har rustet sig mod prisstigninger

Størstedelen af Dansk Fjernvarmes medlemmer, der berøres af grundbeløbets bortfald, har forberedt sig. Men mange forudser alligevel store prisstigninger for fjernvarmekunderne.

25. dec 2017

Prisstigninger i vente for varmekunder

Når rådhusklokkerne ringer for sidste gang nytårsaften næste år kan en række fjernvarmekunder vente store prisstigninger på grund udløbet af et kompensationstilskud. Dansk Fjernvarme kalder på handling.

21. dec 2017

Lovforslag om regnskabsføring og dataindberetning vedtaget

Onsdag den 20. december fik Energitilsynet formelt ansvaret for at sikre standardisering af regnskabsføring og dataindberetning for fjernvarmeselskaber, da Folketinget stemte for lovforslaget.

19. jan 2018 Navnenyt

Mindeord over Kim Selch

Bestyrelse og personale i Billund Varmeværk skriver mindeord over værkets direktør Kim Selch: 

18. jan 2018 Navnenyt

Mindeord over Mogens Samer

Direktør Henrik Birch, SK Forsyning A/S, og tidligere bestyrelsesformand og borgmester i Korsør, Flemming Erichsen, skriver mindeord om Mogens Samer: 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

12. jan 2018 Presseklip

Dansk Fjernvarme presser på for frit brændselsvalg

LÆS I DAG: Dansk Fjernvarme presser på for frit brændselsvalg. Minister bliver træt af ”procentdiskussion”. Vind og sol står dækker halvdelen af elproduktionen. 4.000 kr. ekstra i varme i Egtved. Lun vinter sparer varme.

11. jan 2018 Presseklip

Socialdemokratiet vil øge de grønne ambitioner

LÆS I DAG: Socialdemokratiet vil øge de grønne ambitioner. Gas står til comeback i EU. Kolding Kommune utilfreds med dansk-polsk gasrørledning. Hadsten vil bygge stort solvarmeanlæg. Næstved fotograferer ledningsnettet. Nye fliskedler til Grenaa.

10. jan 2018 Presseklip

Russisk gas til danske kunder

LÆS I DAG: Russisk gas til danske kunder. Modstandere af fjernvarme er en yderfløj. Fjernvarmen bliver dyrere i Brædstrup. Biomasseanlæg leverer allerede nu varme. Droner i luften i Fredericia. To skoler måtte undvære varmen.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

17. jan 2018 Navnenyt

Ny mand til energibesparelser

Emil Bøilerehauge er ansat i Dansk Fjernvarmes energispareteam til indberetning af energibesparelser.

16. jan 2018 Navnenyt

Grøn Energi har civilingeniør i praktik

Christian Sjøstrann Jørgensen er i virksomhedspraktik indtil medio marts.

16. jan 2018 Navnenyt

Ny chef på Randers Kraftvarmeværk

Jens Ole Hougaard er ny chef for Randers Kraftvarmeværk per 1. januar. 

12. jan 2018 Navnenyt

Mindeord over Kaj Hansen

Administrerende direktør for Energi Ikast, Jørgen Mosegaard, skriver mindeord om tidligere direktør Kaj Hansen.  

08. jan 2018 Navnenyt

Erfaren kursuskoordinator til Dansk Fjernvarme

Tina Weber Peters er ny kursuskoordinator hos Dansk Fjernvarme. 

13. dec 2017 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Michael Fibiger er ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarmes Politisk Økonomisk sekretariat fra årsskiftet.