04. dec 2017 Presseklip

AffaldPlus kan købe Sorø Fjernvarme

Kommuner kæmper med alle midler om Energistyrelsen. Prisen på fjernvarme varierer. AffaldPlus kan købe Sorø Fjernvarme. Sønderborg og Gråsten fusionerer. Breve om tilslutningspligt syv år forsinket. Svebølle sigter mod halvering af prisen.

Altinget:
Kommuner kæmper med alle midler om Energistyrelsen
Regeringens udmelding om endnu en udflytningsrunde af statslige styrelser og institutioner får flere kommuner på banen med klare ønsker om at stå som modtagere. Og kommuner går langt for at gøre sig til for at få fingre i bl.a. Energistyrelsen, der er højt på ønskelisten hos mange kommuner udenfor hovedstaden.

Altinget har søgt aktindsigt, og de fortæller, at kommunerne ikke alene holder sig til at fremhæve egne fortræffeligheder, men også går videre og påpeger andre kommuner eller regioners mangler ved en eventuel udflytning.

Det gælder således for syv kommuner i og omkring Trekantområdet, der i en fælles henvendelse direkte udpeger problemer andre steder.

"I modsætning til store dele af Region Syddanmark oplever Trekantområdet således ikke større problemer med at rekruttere de rigtige medarbejdere, ” skriver de syv kommuner således ifølge Altinget.dk.

Også Halsnæs Kommune peger fingre af andre kommuner – her gælder det særligt problemerne med at få medarbejdere til at flytte med, når styrelser og institutioner flytter fra hovedstaden.

“Den personaleflugt, der har været kendetegnende for eksempel i forhold til flytning af dele af Fødevareministeriet til Augustenborg eller Nævnenes Hus til Viborg, vil ikke komme på tale i en Halsnæs-kontekst, ” skriver den nordsjællandske kommune.

Regeringen har tidligere meldt ud, at den nye runde af udflytninger vil blive meldt ud i midten af december i år.

_____

Randers Amtsavis:
Prisen på fjernvarme varierer
Spar Nord har lavet en analyse på baggrund af nye tal fra Energitilsynet, som viser, at landets dyreste fjernvarme findes i Uggelhuse, hvor det koster 25.150 kroner at varme et standardhus op. Til sammenligning koster det i alt 7605 kroner i Hvidsten.

Bestyrelsen i Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk har dog fået grønt lys fra byrådet til at fortsætte en proces med at lukke værket.

_____

Sn.dk:
AffaldPlus kan købe Sorø Fjernvarme
Kommunalbestyrelsen i Vordingborg sagde torsdag aften ja til, at AffaldPlus kan købe Sorø Fjernvarme af SEAS-NVE.

Nu har alle seks ejerkommuner sagt ja, så AffaldPlus kan producere varme og forsyne 2.500 fjernvarmekunder i Sorø Kommune. 

AffaldPlus skal betale 25 mio. kr. for Sorø Fjernvarme. En stor investering i et nyt biomasse-kraftvarmeanlæg, nyt ledningsnet og renovering af eksisterende anlæg oveni. Den investering stiller Sorø Kommune lånegaranti på 182 mio. kr. for, skriver Sn.dk.

SEAS-NVE har også netop aftalt at afhænde kraftvarmeværker i Vig og Højby til Odsherred Forsyning A/S, skriver Energy Supply.

_____

JydskeVestkysten:
Sønderborg og Gråsten fusionerer
Fjernvarmeselskaberne i Gråsten og Sønderborg er så langt med fusionsplaner, at de indkalder til ekstraordinære generalforsamlinger før jul, skriver JydskeVestkysten.

Gråsten og Sønderborgs fælles fjernvarme får i givet fald fælles bestyrelse og ledelse, så Erik Wolff bliver direktør for begge selskaber, mens Gråstens direktør Peter Mikael Kjer Stærdahl søger andre udfordringer. 

- Vi har haft et administrativt samarbejde i flere år, og laver nu en total sammenlægning. Med udgangen af 2018 mister fjernvarmeselskaberne det statslige elproduktionstilskud (grundbeløbet, red.). Udviklingen tvinger os til at tænke i nye baner. Vi går efter at få de fulde stordriftsfordele, siger Erik Wolff. 

Navnet på det fusionerede selskab bliver Sønderborg Fjernvarme.

_____

Lokaltindblik.dk:
Breve om tilslutningspligt syv år forsinket
Da Løgstør Fjernvarme i 2010 udvidede forsyningsområdet med 200 ejendomme valgte Vesthimmerlands Kommune at indføre tilslutningspligt, som betød, at de berørte ejendomme skulle koble sig på fjernvarmenettet i løbet af ni år.

Det er dog ikke sikkert, det kommer til at ske. Kommunen glemte nemlig at sende brevene ud til de berørte ejere for syv år siden. Det betyder, at de ejendomme, der ellers skulle været koblet på fjernvarmenettet om to år, kan fortsætte med oliefyr eller hvad de nu har et godt stykke tid endnu, skriver Lokaltindblik.dk.

98 af ejendommene har de sidste syv år frivilligt koblet sig på fjernvarmenettet. Men der er stadig godt 100 tilbage, og Løgstør Fjernvarmeværk har udsigt til at lide tab ved at vente syv år på at få de sidste ejendomme med. Konsekvensen kan være, at Vesthimmerlands Kommune bliver afkrævet erstatning.

- Vi har indtil videre taget forbehold for erstatning, men endnu ikke opgjort vores tab, siger formand for Løgstør Fjernvarmeværk Uffe Bro.

_____

NordVestNyt:
Svebølle sigter mod halvering af prisen
Svebølle-Viskinge Fjernvarmeselskab har i dag landets femtehøjeste fjernvarmepris – men inden for fem-seks vil prisen dog blive næsten halvveret, forudser formand.

Om fem-seks år er barmarksværkets lån betalt ud, og det får stor betydning for fjernvarmeselskabets 535 kunder. 

- Når gælden er væk, vil det betyde en reduktion i varmeprisen på 40-50 procent, siger formand Svend Müller. 

 

Nyheder

18. jan 2018

Dansk Fjernvarme er bekymret over udflytning

Energitilsynet er med i regeringens udflytningsplaner, og det bliver mødt med bekymring hos Dansk Fjernvarme, der appellerer til, at der skal være stramt fokus på at sikre fagligheden hos Energitilsynet

16. jan 2018

Video: Energiaftale skal indeholde løsning på grundbeløb

Minister lover fjernvarmebrugere en løsning på bortfaldet af grundbeløbet, når en ny energiaftale skal forhandles på plads – Dansk Fjernvarme efterlyser frigørelse af brændselsbinding som en del af løsningen. Se ministerens tale ved Dansk Fjernvarmes nytårsreception under artiklen.

16. jan 2018

Billedserie: 13 bidrag, champagne og nytårsstafet

Der var stuvende fuldt, da Dansk Fjernvarme for første gang afholdt nytårsstafet i sine lokaler i København. Ministeren fik samtidig overrakt og kvitterede for foreningens 13 bidrag til en ny sammenhængende energipolitik. Se billederne ved at bruge de grønne pile i billedfeltet.

16. jan 2018

Fjernvarmens 13 bidrag sætter ny retning for energisektoren

Der skal skrues op for samarbejdet mellem el og varmesektoren, overskudsvarmen skal udnyttes og fjernvarmeselskaberne skal have mere frihed til selv at træffe kloge valg. Det er blandt de 13 bidrag til en ny energipolitik, som Dansk Fjernvarme netop har overrakt regeringen.

16. jan 2018

13 bidrag til en sammenhængende energipolitik

Dansk Fjernvarme har overrakt 13 bidrag til en sammenhængende energipolitik til regeringen og Folketingets partier. Bidragene er ment som inspiration til en ny energiaftale. Se alle 13 bidrag her.

11. jan 2018

Forsyning Helsingør har sænket varmeprisen

I 2018 er det billigere at varme boligen op med fjernvarme i Helsingør. Forsyningen har sænket prisen med knap 600 kroner.

09. jan 2018

Jens Joel: Vi har ansvar for at sikre rammevilkår

Socialdemokraternes energiordfører mener, rækkefølgen er vigtig, når man diskuterer løsninger for at undgå prisstigninger efter grundbeløbets bortfald.

09. jan 2018

Kære politikere, I må løsne tøjlerne

Folketinget må træde i karakter og løsne grebet om fjernvarmeselskaberne, så ikke forbrugerne rammes af unødvendigt høje prisstigninger på varme, lyder det fra Dansk Fjernvarme.

09. jan 2018

Fjernvarmen har rustet sig mod prisstigninger

Størstedelen af Dansk Fjernvarmes medlemmer, der berøres af grundbeløbets bortfald, har forberedt sig. Men mange forudser alligevel store prisstigninger for fjernvarmekunderne.

25. dec 2017

Prisstigninger i vente for varmekunder

Når rådhusklokkerne ringer for sidste gang nytårsaften næste år kan en række fjernvarmekunder vente store prisstigninger på grund udløbet af et kompensationstilskud. Dansk Fjernvarme kalder på handling.

21. dec 2017

Lovforslag om regnskabsføring og dataindberetning vedtaget

Onsdag den 20. december fik Energitilsynet formelt ansvaret for at sikre standardisering af regnskabsføring og dataindberetning for fjernvarmeselskaber, da Folketinget stemte for lovforslaget.

19. jan 2018 Navnenyt

Mindeord over Kim Selch

Bestyrelse og personale i Billund Varmeværk skriver mindeord over værkets direktør Kim Selch: 

18. jan 2018 Navnenyt

Mindeord over Mogens Samer

Direktør Henrik Birch, SK Forsyning A/S, og tidligere bestyrelsesformand og borgmester i Korsør, Flemming Erichsen, skriver mindeord om Mogens Samer: 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

12. jan 2018 Presseklip

Dansk Fjernvarme presser på for frit brændselsvalg

LÆS I DAG: Dansk Fjernvarme presser på for frit brændselsvalg. Minister bliver træt af ”procentdiskussion”. Vind og sol står dækker halvdelen af elproduktionen. 4.000 kr. ekstra i varme i Egtved. Lun vinter sparer varme.

11. jan 2018 Presseklip

Socialdemokratiet vil øge de grønne ambitioner

LÆS I DAG: Socialdemokratiet vil øge de grønne ambitioner. Gas står til comeback i EU. Kolding Kommune utilfreds med dansk-polsk gasrørledning. Hadsten vil bygge stort solvarmeanlæg. Næstved fotograferer ledningsnettet. Nye fliskedler til Grenaa.

10. jan 2018 Presseklip

Russisk gas til danske kunder

LÆS I DAG: Russisk gas til danske kunder. Modstandere af fjernvarme er en yderfløj. Fjernvarmen bliver dyrere i Brædstrup. Biomasseanlæg leverer allerede nu varme. Droner i luften i Fredericia. To skoler måtte undvære varmen.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

17. jan 2018 Navnenyt

Ny mand til energibesparelser

Emil Bøilerehauge er ansat i Dansk Fjernvarmes energispareteam til indberetning af energibesparelser.

16. jan 2018 Navnenyt

Grøn Energi har civilingeniør i praktik

Christian Sjøstrann Jørgensen er i virksomhedspraktik indtil medio marts.

16. jan 2018 Navnenyt

Ny chef på Randers Kraftvarmeværk

Jens Ole Hougaard er ny chef for Randers Kraftvarmeværk per 1. januar. 

12. jan 2018 Navnenyt

Mindeord over Kaj Hansen

Administrerende direktør for Energi Ikast, Jørgen Mosegaard, skriver mindeord om tidligere direktør Kaj Hansen.  

08. jan 2018 Navnenyt

Erfaren kursuskoordinator til Dansk Fjernvarme

Tina Weber Peters er ny kursuskoordinator hos Dansk Fjernvarme. 

13. dec 2017 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Michael Fibiger er ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarmes Politisk Økonomisk sekretariat fra årsskiftet.