04. dec 2017 Presseklip

AffaldPlus kan købe Sorø Fjernvarme

Kommuner kæmper med alle midler om Energistyrelsen. Prisen på fjernvarme varierer. AffaldPlus kan købe Sorø Fjernvarme. Sønderborg og Gråsten fusionerer. Breve om tilslutningspligt syv år forsinket. Svebølle sigter mod halvering af prisen.

Altinget:
Kommuner kæmper med alle midler om Energistyrelsen
Regeringens udmelding om endnu en udflytningsrunde af statslige styrelser og institutioner får flere kommuner på banen med klare ønsker om at stå som modtagere. Og kommuner går langt for at gøre sig til for at få fingre i bl.a. Energistyrelsen, der er højt på ønskelisten hos mange kommuner udenfor hovedstaden.

Altinget har søgt aktindsigt, og de fortæller, at kommunerne ikke alene holder sig til at fremhæve egne fortræffeligheder, men også går videre og påpeger andre kommuner eller regioners mangler ved en eventuel udflytning.

Det gælder således for syv kommuner i og omkring Trekantområdet, der i en fælles henvendelse direkte udpeger problemer andre steder.

"I modsætning til store dele af Region Syddanmark oplever Trekantområdet således ikke større problemer med at rekruttere de rigtige medarbejdere, ” skriver de syv kommuner således ifølge Altinget.dk.

Også Halsnæs Kommune peger fingre af andre kommuner – her gælder det særligt problemerne med at få medarbejdere til at flytte med, når styrelser og institutioner flytter fra hovedstaden.

“Den personaleflugt, der har været kendetegnende for eksempel i forhold til flytning af dele af Fødevareministeriet til Augustenborg eller Nævnenes Hus til Viborg, vil ikke komme på tale i en Halsnæs-kontekst, ” skriver den nordsjællandske kommune.

Regeringen har tidligere meldt ud, at den nye runde af udflytninger vil blive meldt ud i midten af december i år.

_____

Randers Amtsavis:
Prisen på fjernvarme varierer
Spar Nord har lavet en analyse på baggrund af nye tal fra Energitilsynet, som viser, at landets dyreste fjernvarme findes i Uggelhuse, hvor det koster 25.150 kroner at varme et standardhus op. Til sammenligning koster det i alt 7605 kroner i Hvidsten.

Bestyrelsen i Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk har dog fået grønt lys fra byrådet til at fortsætte en proces med at lukke værket.

_____

Sn.dk:
AffaldPlus kan købe Sorø Fjernvarme
Kommunalbestyrelsen i Vordingborg sagde torsdag aften ja til, at AffaldPlus kan købe Sorø Fjernvarme af SEAS-NVE.

Nu har alle seks ejerkommuner sagt ja, så AffaldPlus kan producere varme og forsyne 2.500 fjernvarmekunder i Sorø Kommune. 

AffaldPlus skal betale 25 mio. kr. for Sorø Fjernvarme. En stor investering i et nyt biomasse-kraftvarmeanlæg, nyt ledningsnet og renovering af eksisterende anlæg oveni. Den investering stiller Sorø Kommune lånegaranti på 182 mio. kr. for, skriver Sn.dk.

SEAS-NVE har også netop aftalt at afhænde kraftvarmeværker i Vig og Højby til Odsherred Forsyning A/S, skriver Energy Supply.

_____

JydskeVestkysten:
Sønderborg og Gråsten fusionerer
Fjernvarmeselskaberne i Gråsten og Sønderborg er så langt med fusionsplaner, at de indkalder til ekstraordinære generalforsamlinger før jul, skriver JydskeVestkysten.

Gråsten og Sønderborgs fælles fjernvarme får i givet fald fælles bestyrelse og ledelse, så Erik Wolff bliver direktør for begge selskaber, mens Gråstens direktør Peter Mikael Kjer Stærdahl søger andre udfordringer. 

- Vi har haft et administrativt samarbejde i flere år, og laver nu en total sammenlægning. Med udgangen af 2018 mister fjernvarmeselskaberne det statslige elproduktionstilskud (grundbeløbet, red.). Udviklingen tvinger os til at tænke i nye baner. Vi går efter at få de fulde stordriftsfordele, siger Erik Wolff. 

Navnet på det fusionerede selskab bliver Sønderborg Fjernvarme.

_____

Lokaltindblik.dk:
Breve om tilslutningspligt syv år forsinket
Da Løgstør Fjernvarme i 2010 udvidede forsyningsområdet med 200 ejendomme valgte Vesthimmerlands Kommune at indføre tilslutningspligt, som betød, at de berørte ejendomme skulle koble sig på fjernvarmenettet i løbet af ni år.

Det er dog ikke sikkert, det kommer til at ske. Kommunen glemte nemlig at sende brevene ud til de berørte ejere for syv år siden. Det betyder, at de ejendomme, der ellers skulle været koblet på fjernvarmenettet om to år, kan fortsætte med oliefyr eller hvad de nu har et godt stykke tid endnu, skriver Lokaltindblik.dk.

98 af ejendommene har de sidste syv år frivilligt koblet sig på fjernvarmenettet. Men der er stadig godt 100 tilbage, og Løgstør Fjernvarmeværk har udsigt til at lide tab ved at vente syv år på at få de sidste ejendomme med. Konsekvensen kan være, at Vesthimmerlands Kommune bliver afkrævet erstatning.

- Vi har indtil videre taget forbehold for erstatning, men endnu ikke opgjort vores tab, siger formand for Løgstør Fjernvarmeværk Uffe Bro.

_____

NordVestNyt:
Svebølle sigter mod halvering af prisen
Svebølle-Viskinge Fjernvarmeselskab har i dag landets femtehøjeste fjernvarmepris – men inden for fem-seks vil prisen dog blive næsten halvveret, forudser formand.

Om fem-seks år er barmarksværkets lån betalt ud, og det får stor betydning for fjernvarmeselskabets 535 kunder. 

- Når gælden er væk, vil det betyde en reduktion i varmeprisen på 40-50 procent, siger formand Svend Müller. 

 

Nyheder

08. dec 2017

Egedal: Det virker som om gas har vetoret

I Egedal Fjernvarme bremses konverteringer fra oliefyr og naturgas til fjernvarme af de samfundsøkonomiske beregninger. Direktøren giver dog ikke op. Der må kæmpes videre.

08. dec 2017

Debat: En uendelig procesbehandling

Der er noget helt galt med vejledningerne for beregning af samfundsøkonomien, når der skal søges om godkendelse af et nyt fjernvarmeprojekt.

08. dec 2017

Energistyrelsen: Teknologikataloget skal ikke bruges til fjernvarme

Energistyrelsen oplyser, at teknologikataloget ikke skal bruges til konkrete projekter. Styrelsen erkender også, at der er problemer med praksis for projektbekendtgørelsen.

07. dec 2017

Odsherred håber på synergier med nye værker

Lavere varmepriser er i fokus for Odsherred Forsyning, der fra nytår overtager to lokale kraftvarmeværker fra SEAS-NVE.

07. dec 2017 Energibesparelser

Dansk Fjernvarme er enig i ministers undsigelse af energispareordning

Tiden er løbet fra den nuværende energispareordning, mener minister – Dansk Fjernvarme bakker op og ser frem til genforhandling af ordningen.

04. dec 2017

Lokale forskelle i priserne

Prisen på fjernvarme spænder vidt rundt om i Danmark. De store forskelle, der kan variere fra by til by, skyldes ofte lokale forhold, der kan have bund i alt fra politiske beslutninger til befolkningstæthed.

28. nov 2017

Radikale: Danmark skal fastholde højt grønt tempo

Europa-Parlamentets industriudvalg har netop stemt for et løft i udbygningen med vedvarende energi til 35 procent. Det Radikale Venstre vil fastholde tempoet i den grønne omstilling i Danmark.

24. nov 2017

Vordingborg Forsyning: Nuværende model er fuldstændig tåbelig

Direktøren i Vordingborg Forsyning mener, at det mere er Finansministeriet end den grønne omstilling, der tages hensyn til i de samfundsøkonomiske beregninger.

24. nov 2017

Samfundsøkonomiske beregninger bremser grøn omstilling

Hvis ikke forudsætningerne i de samfundsøkonomiske beregninger moderniseres, risikerer kravet at blive en hæmsko for den grønne omstilling, mener Dansk Fjernvarme.

23. nov 2017

Det første udbud af kapacitet er gennemført

Hele 87 kraftvarmeværker har med 92 fuldmagter og tegning af andelsbevis givet robust opbakning til det nye selskab Dansk Kraftvarme Kapacitet.

15. nov 2017

Kinesisk topchef: Vi vil lære af dansk fjernvarmesucces

Danmark har skabt bemærkelsesværdige resultater via grønne energiløsninger med fjernvarme i fokus. Det skal Kina lære af, mener Li Dawei – direktør for verdens største fjernvarmeselskab.

13. dec 2017 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Michael Fibiger er ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarmes Politisk Økonomisk sekretariat fra årsskiftet.

12. dec 2017 Navnenyt

Ny direktør for Biogasbranchen

Frank Rosager er fra den 1. januar ny direktør for foreningen Biogasbranchen.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. dec 2017 Presseklip

Klimakritik får opbakning fra S

LÆS I DAG: Klimakritik får opbakning fra S. Fremtiden står på gas. Fokus på pensionskassers energividen. Solvarme på vej til Korsør.

07. dec 2017 Presseklip

Tiden er løbet fra energispareordningen

LÆS I DAG: Tiden er løbet fra energispareordningen. Elafgiften indgår i oplæg til skattereform. Der er stort energisparepotentiale ved renovering. Elafgiften indgår i oplæg til skattereform. Danmark har verdens bedste energisystem. Ewii rydder op. DI satte overskudsvarme til debat. Durup Fjernvarme har høvlet to mio. af gælden. Kulturcenter skifter til fjernvarme.

06. dec 2017 Presseklip

Danmark pryder sig med lånte miljøfjer

LÆS I DAG: Danmark pryder sig med lånte miljøfjer. Danfoss ønsker større ambitioner på energiområdet. Energinet skal have ny direktør. Ewiis bestyrelse nedstemt om formandsvalg. Tricktyv påstår at komme fra fjernvarmeværket. Dansk produktivitet i top.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

11. dec 2017 Navnenyt

Ny afdelingsleder for GIS og data i Verdo

Anders Duerlund kommer til Verdo efter 10 år hos Nyfors iog tidligere COWI.

08. dec 2017 Navnenyt

Bestyrelsen er på plads i Tørring

Mads Damgaard er ny næstformand for Tørring Kraftvarmeværk.

08. dec 2017 Navnenyt

Jette styrker GIS-kompetencerne i DFP

Jette Bruhn begynder i DFP 1. januar. 

06. dec 2017 Navnenyt

EWII udpeger ny direktør

Lars Bonderup Bjørn bliver ny CEO i multiforsyningselskabet EWII fra 1. januar.

04. dec 2017 Navnenyt

CTR's direktør fylder 50

Den 30. december fylder administrerende direktør i CTR, Kamma Eilschou Holm, 50 år.

01. dec 2017 Navnenyt

Faglig chef fylder 40

Dansk Fjernvarmes faglige chef Louise Overvad Jensen fylder 40 år den 14. december.