28. nov 2017 Presseklip

Danmark får ros for sin energipolitik

LÆS I DAG: Danmark får ros for sin energipolitik. Direktøren forlader nyt energiselskab i Gudenådalen. Generalforsamling udløser ny formand og bestyrelse.

BT:
Danmark får ros for sin energipolitik
Der er næsten lutter roser til Danmark for den nuværende energipolitik og de initiativer og tiltag, der følger af de politisk vedtagne rammer for energiforsyningen. Afsenderen er Det Internationale Energiagentur – IEA – der har bedømt energiforsyningen hos sine 30 medlemslande – herunder altså også Danmark.

Roserne kommer bl.a. for den høje forsyningssikkerhed, den lave pris på strøm fra vindmøller, vores ambitiøse klimamål og en meget stor andel af variabel vedvarende energi. Det skriver BT.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt glæder sig over de mange roser og bemærker, at Danmark har noget nær det bedste energisystem og en meget høj forsyningssikkerhed. Samtidig noterer han sig ros for, at man i Danmark formår at bygge vindmøller til rekordlave priser.

Der er dog også torne i roserne fra IEA – det handler om, at Danmark skal øge salget af elbiler og sikre mere vedvarende energi i transportsektoren.

- Vi kan få mere (vedvarende energi for pengene, hvis vi lader solceller og vindmøller konkurrere om at lave billigst mulig grøn strøm til forbrugerne. Det er vi ved at håndtere med det udbud, der er lavet, siger ministeren ifølge BT og tilføjer:

- IEA peger også på, at vi kan bruge energien bedre i forhold til overskudsvarme fra industrien. Vi skal have den ind i vores fjernvarme i stedet for at sende den op til gråspurvene, siger han.  

_____

Midtjyllands Avis:
Direktøren forlader nyt energiselskab i Gudenådalen
Direktøren i de nye Gudenådalens Energiselskab fusioneret af Bjerringbro Varmeværk og Ulstrup Varmeværk, Charles W. Hansen, har sagt sin stilling op, skriver Midtjyllands Avis.

- Jeg er blevet 54, og skulle jeg prøve noget nyt, så var det nu. Og da dette tilbud dukkede op ud af ingenting, kunne jeg ikke sige nej, siger Charles W. Hansen, der ikke kan løfte sløret for sin nye arbejdsplads endnu. 

Charles W. Hansen har været ansat på Bjerringbro Varmeværk og senest og Gudenådalens Energiselskab i 16 år og har sidste arbejdsdag i Bjerringbro den 28. februar næste år. Gudenådalens Energiselskab forventer at have en ny direktør på plads i første kvartal af 2018.

_____

Spøttrup Ugeavis:
Generalforsamling udløser ny formand og bestyrelse
Ramsing Lem Lihme Kraftvarmeværk har haft generalforsamling med 40 fremmødte. Formanden gennem knap 25 år, Jørgen Thomassen, havde meddelt sin afgang, men var klar til at fortsætte som menigt bestyrelsesmedlem. Det blev dog Christian Østergaard, der tog den plads efter tæt stemmetal.  

- Jørgen fik en stor velfortjent applaus for de knap 25 år, han har været formand i Ramsing Lem Lihme Kraftvarmeværk, og tak til Jørgen for den store indsats. Og stort velkommen til Christian Østergaard som bestyrelsen glæder sig til at arbejde sammen med, siger den nye formand Bo Hansen til Spøttrup Ugeavis. 

Nyheder

08. dec 2017

Egedal: Det virker som om gas har vetoret

I Egedal Fjernvarme bremses konverteringer fra oliefyr og naturgas til fjernvarme af de samfundsøkonomiske beregninger. Direktøren giver dog ikke op. Der må kæmpes videre.

08. dec 2017

Debat: En uendelig procesbehandling

Der er noget helt galt med vejledningerne for beregning af samfundsøkonomien, når der skal søges om godkendelse af et nyt fjernvarmeprojekt.

08. dec 2017

Energistyrelsen: Teknologikataloget skal ikke bruges til fjernvarme

Energistyrelsen oplyser, at teknologikataloget ikke skal bruges til konkrete projekter. Styrelsen erkender også, at der er problemer med praksis for projektbekendtgørelsen.

07. dec 2017

Odsherred håber på synergier med nye værker

Lavere varmepriser er i fokus for Odsherred Forsyning, der fra nytår overtager to lokale kraftvarmeværker fra SEAS-NVE.

07. dec 2017 Energibesparelser

Dansk Fjernvarme er enig i ministers undsigelse af energispareordning

Tiden er løbet fra den nuværende energispareordning, mener minister – Dansk Fjernvarme bakker op og ser frem til genforhandling af ordningen.

04. dec 2017

Lokale forskelle i priserne

Prisen på fjernvarme spænder vidt rundt om i Danmark. De store forskelle, der kan variere fra by til by, skyldes ofte lokale forhold, der kan have bund i alt fra politiske beslutninger til befolkningstæthed.

28. nov 2017

Radikale: Danmark skal fastholde højt grønt tempo

Europa-Parlamentets industriudvalg har netop stemt for et løft i udbygningen med vedvarende energi til 35 procent. Det Radikale Venstre vil fastholde tempoet i den grønne omstilling i Danmark.

24. nov 2017

Vordingborg Forsyning: Nuværende model er fuldstændig tåbelig

Direktøren i Vordingborg Forsyning mener, at det mere er Finansministeriet end den grønne omstilling, der tages hensyn til i de samfundsøkonomiske beregninger.

24. nov 2017

Samfundsøkonomiske beregninger bremser grøn omstilling

Hvis ikke forudsætningerne i de samfundsøkonomiske beregninger moderniseres, risikerer kravet at blive en hæmsko for den grønne omstilling, mener Dansk Fjernvarme.

23. nov 2017

Det første udbud af kapacitet er gennemført

Hele 87 kraftvarmeværker har med 92 fuldmagter og tegning af andelsbevis givet robust opbakning til det nye selskab Dansk Kraftvarme Kapacitet.

15. nov 2017

Kinesisk topchef: Vi vil lære af dansk fjernvarmesucces

Danmark har skabt bemærkelsesværdige resultater via grønne energiløsninger med fjernvarme i fokus. Det skal Kina lære af, mener Li Dawei – direktør for verdens største fjernvarmeselskab.

13. dec 2017 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Michael Fibiger er ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarmes Politisk Økonomisk sekretariat fra årsskiftet.

12. dec 2017 Navnenyt

Ny direktør for Biogasbranchen

Frank Rosager er fra den 1. januar ny direktør for foreningen Biogasbranchen.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. dec 2017 Presseklip

Klimakritik får opbakning fra S

LÆS I DAG: Klimakritik får opbakning fra S. Fremtiden står på gas. Fokus på pensionskassers energividen. Solvarme på vej til Korsør.

07. dec 2017 Presseklip

Tiden er løbet fra energispareordningen

LÆS I DAG: Tiden er løbet fra energispareordningen. Elafgiften indgår i oplæg til skattereform. Der er stort energisparepotentiale ved renovering. Elafgiften indgår i oplæg til skattereform. Danmark har verdens bedste energisystem. Ewii rydder op. DI satte overskudsvarme til debat. Durup Fjernvarme har høvlet to mio. af gælden. Kulturcenter skifter til fjernvarme.

06. dec 2017 Presseklip

Danmark pryder sig med lånte miljøfjer

LÆS I DAG: Danmark pryder sig med lånte miljøfjer. Danfoss ønsker større ambitioner på energiområdet. Energinet skal have ny direktør. Ewiis bestyrelse nedstemt om formandsvalg. Tricktyv påstår at komme fra fjernvarmeværket. Dansk produktivitet i top.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

11. dec 2017 Navnenyt

Ny afdelingsleder for GIS og data i Verdo

Anders Duerlund kommer til Verdo efter 10 år hos Nyfors iog tidligere COWI.

08. dec 2017 Navnenyt

Bestyrelsen er på plads i Tørring

Mads Damgaard er ny næstformand for Tørring Kraftvarmeværk.

08. dec 2017 Navnenyt

Jette styrker GIS-kompetencerne i DFP

Jette Bruhn begynder i DFP 1. januar. 

06. dec 2017 Navnenyt

EWII udpeger ny direktør

Lars Bonderup Bjørn bliver ny CEO i multiforsyningselskabet EWII fra 1. januar.

04. dec 2017 Navnenyt

CTR's direktør fylder 50

Den 30. december fylder administrerende direktør i CTR, Kamma Eilschou Holm, 50 år.

01. dec 2017 Navnenyt

Faglig chef fylder 40

Dansk Fjernvarmes faglige chef Louise Overvad Jensen fylder 40 år den 14. december.