27. nov 2017 Presseklip

Kunderne vinder i kampen om fibernettet

LÆS I DAG: Kunderne vinder i kampen om fibernettet. Nyt kraftvarmeværk transporteret gennem Helsingør. Nyt halmværk på vej i Auning. Nimtofte har noget af landets dyreste fjernvarme.

EnergiWatch:
Kunderne vinder i kampen om fibernettet
El- og teleselskaberne står på tærsklen til en stor kamp om fibernettet – men det bliver kunderne, der bliver de reelle vindere. Det forudsiger Forbrugerrådet Tænk i en artikel i EnergiWatch, hvor udgangspunktet er, at fibernettet står for at blive givet frit.

Når det sker, vil kunderne frit kunne vælge mellem mange udbydere af bredbånd og TV-signaler, og det vil ifølge Forbrugerrådet Tænk presse priserne ned. Særligt på bredbånd, lyder det.

- Længe har konkurrencen på tv- og bredbåndsmarkedet været for dårlig. El-selskaberne har slået mur om deres fibernet, mens TDC har gjort det svært for andre at komme ind på deres kabel-tv-net (coax, red.). Nu åbner el-selskaber for fibernettet, og vinderen bliver forbrugeren, siger Martin Salamon, der er cheføkonom i Forbrugerrådet Tænk.

Det vurderes, at omkring 550.000 forbrugere i dag er koblet på fibernettet, og at mere end 50.000 nye kunder kommer til hvert år. Det betyder, at det i fremtiden kun bliver de mest lønsomme selskaber, der vil overleve, når kampen om kunderne kommer til at ske på de samme fiberkabler.

Det er allerede ved at ske – ikke mindst fordi TDC-koncernen er ved få foden indenfor på en række fibernet, der er lagt ud og ejet af el-koncerner som Eniig og SE. I dag kan TDC stort set kun tilbyde de gamle kobberledninger eller kabelnet til sine omkring 1,3 millioner kunder.

- Målet for os er selvfølgelig flere kunder. Men i sidste ende er det en sejr for forbrugerne, når der kommer øget konkurrence på bredbånd. Samtidig bliver tv-distributørerne tvunget til at tilbyde endnu bedre indhold og mere fleksibilitet i tv-pakkerne, lyder det fra direktør i TDC, Stig Pastwa.

_____

Helsingør Dagblad:
Nyt kraftvarmeværk transporteret gennem byen
Store elementer på i alt 100 ton til fornyelsen af Helsingør Kraftvarmeværk blev transporteret gennem byen tidligt lørdag morgen.

Delene ankom med skib fra Tunesien og skulle til byggepladsen. Flere steder måtte begge vejbaner i brug.

- Det er en omfattende operation, der kræver mange involverede parter. Fra transportfirmaet, der har sørget for og har ansvaret for de nødvendige tilladelser fra diverse myndigheder, fra havnen, politiet, vejmyndigheder, som i dette tilfælde er både kommune og stat og en række medarbejdere fra Forsyning Helsingør, der under den største transport har skullet være klar til at rykke ud, hvis det bliver nødvendigt at fjerne nogle gadelys for at få blokvognen igennem, fortæller kommunikationskonsulent i Forsyning Helsingør, Thomas Hag til Helsingør Dagblad.

Den største af elementerne er en kondensor, der skal anvendes til at trække varme ud af røggassen for at øge anlæggets virkningsgrad. Kondensoren vejer 30 ton og er 27 meter lang og 6 meter i diameter.

Det fornyede kraftvarmeværk er baseret på bæredygtig træflis i stedet for naturgas.

_____

Energy Supply:
Nyt halmværk på vej i Auning
Auning Varmeværk vil investere 45-50 millioner kroner i et nyt hamfyret anlæg. Det skal erstatte det nuværende, som både er nedslidt og har for lille kapacitet.

- Det kører fint, men det er noget udtjent og koster meget i vedligehold. Kapaciteten er også ved at være for lille, fortæller driftsleder Hans Jørgen Larsen til Energy Supply.

Beslutningen er netop godkendt af forbrugerne. Herefter skal kommunen så godkende projektet, og hvis der er ikke er de store udfordringer med det, kan spadestikket ske i marts eller april 2018.

Anlægget bliver på 10 MW eller 12 MW, og det ventes at bruge 12-13.000 tons halm om året.

_____

DR Østjylland:
Nimtofte har noget af landets dyreste fjernvarme
400 forbrugere i Nimtofte på Djursland har noget af landets dyreste fjernvarme, som de betale op mod 40.000 kroner om året for, beretter DR Østjylland.

Årsagen er en fejlslagen milliardinvestering i det prestigefyldte Lübker Golf Resort, hvor der er bygget markant færre boliger end forventet.

Selskabet NOFF forklarer de høje priser på især abonnementet med, at selskabet er i 2006, og at de faste høje priser skal dække anlægsetablering.

- Golfområdet blev etableret for ti år siden - før finanskrisen. Der var der forventninger om, at udbygningen af området ville ske væsentligt hurtigere, end det faktisk er sket, siger NOFF-formand Carsten Bryrup.

Nyheder

08. dec 2017

Egedal: Det virker som om gas har vetoret

I Egedal Fjernvarme bremses konverteringer fra oliefyr og naturgas til fjernvarme af de samfundsøkonomiske beregninger. Direktøren giver dog ikke op. Der må kæmpes videre.

08. dec 2017

Debat: En uendelig procesbehandling

Der er noget helt galt med vejledningerne for beregning af samfundsøkonomien, når der skal søges om godkendelse af et nyt fjernvarmeprojekt.

08. dec 2017

Energistyrelsen: Teknologikataloget skal ikke bruges til fjernvarme

Energistyrelsen oplyser, at teknologikataloget ikke skal bruges til konkrete projekter. Styrelsen erkender også, at der er problemer med praksis for projektbekendtgørelsen.

07. dec 2017

Odsherred håber på synergier med nye værker

Lavere varmepriser er i fokus for Odsherred Forsyning, der fra nytår overtager to lokale kraftvarmeværker fra SEAS-NVE.

07. dec 2017 Energibesparelser

Dansk Fjernvarme er enig i ministers undsigelse af energispareordning

Tiden er løbet fra den nuværende energispareordning, mener minister – Dansk Fjernvarme bakker op og ser frem til genforhandling af ordningen.

04. dec 2017

Lokale forskelle i priserne

Prisen på fjernvarme spænder vidt rundt om i Danmark. De store forskelle, der kan variere fra by til by, skyldes ofte lokale forhold, der kan have bund i alt fra politiske beslutninger til befolkningstæthed.

28. nov 2017

Radikale: Danmark skal fastholde højt grønt tempo

Europa-Parlamentets industriudvalg har netop stemt for et løft i udbygningen med vedvarende energi til 35 procent. Det Radikale Venstre vil fastholde tempoet i den grønne omstilling i Danmark.

24. nov 2017

Vordingborg Forsyning: Nuværende model er fuldstændig tåbelig

Direktøren i Vordingborg Forsyning mener, at det mere er Finansministeriet end den grønne omstilling, der tages hensyn til i de samfundsøkonomiske beregninger.

24. nov 2017

Samfundsøkonomiske beregninger bremser grøn omstilling

Hvis ikke forudsætningerne i de samfundsøkonomiske beregninger moderniseres, risikerer kravet at blive en hæmsko for den grønne omstilling, mener Dansk Fjernvarme.

23. nov 2017

Det første udbud af kapacitet er gennemført

Hele 87 kraftvarmeværker har med 92 fuldmagter og tegning af andelsbevis givet robust opbakning til det nye selskab Dansk Kraftvarme Kapacitet.

15. nov 2017

Kinesisk topchef: Vi vil lære af dansk fjernvarmesucces

Danmark har skabt bemærkelsesværdige resultater via grønne energiløsninger med fjernvarme i fokus. Det skal Kina lære af, mener Li Dawei – direktør for verdens største fjernvarmeselskab.

13. dec 2017 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Michael Fibiger er ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarmes Politisk Økonomisk sekretariat fra årsskiftet.

12. dec 2017 Navnenyt

Ny direktør for Biogasbranchen

Frank Rosager er fra den 1. januar ny direktør for foreningen Biogasbranchen.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. dec 2017 Presseklip

Klimakritik får opbakning fra S

LÆS I DAG: Klimakritik får opbakning fra S. Fremtiden står på gas. Fokus på pensionskassers energividen. Solvarme på vej til Korsør.

07. dec 2017 Presseklip

Tiden er løbet fra energispareordningen

LÆS I DAG: Tiden er løbet fra energispareordningen. Elafgiften indgår i oplæg til skattereform. Der er stort energisparepotentiale ved renovering. Elafgiften indgår i oplæg til skattereform. Danmark har verdens bedste energisystem. Ewii rydder op. DI satte overskudsvarme til debat. Durup Fjernvarme har høvlet to mio. af gælden. Kulturcenter skifter til fjernvarme.

06. dec 2017 Presseklip

Danmark pryder sig med lånte miljøfjer

LÆS I DAG: Danmark pryder sig med lånte miljøfjer. Danfoss ønsker større ambitioner på energiområdet. Energinet skal have ny direktør. Ewiis bestyrelse nedstemt om formandsvalg. Tricktyv påstår at komme fra fjernvarmeværket. Dansk produktivitet i top.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

11. dec 2017 Navnenyt

Ny afdelingsleder for GIS og data i Verdo

Anders Duerlund kommer til Verdo efter 10 år hos Nyfors iog tidligere COWI.

08. dec 2017 Navnenyt

Bestyrelsen er på plads i Tørring

Mads Damgaard er ny næstformand for Tørring Kraftvarmeværk.

08. dec 2017 Navnenyt

Jette styrker GIS-kompetencerne i DFP

Jette Bruhn begynder i DFP 1. januar. 

06. dec 2017 Navnenyt

EWII udpeger ny direktør

Lars Bonderup Bjørn bliver ny CEO i multiforsyningselskabet EWII fra 1. januar.

04. dec 2017 Navnenyt

CTR's direktør fylder 50

Den 30. december fylder administrerende direktør i CTR, Kamma Eilschou Holm, 50 år.

01. dec 2017 Navnenyt

Faglig chef fylder 40

Dansk Fjernvarmes faglige chef Louise Overvad Jensen fylder 40 år den 14. december.