24. nov 2017 Presseklip

Ulovligt solvarmeanlæg gøres lovligt

LÆS I DAG: Kamp om energieffektivitets-direktiv i vente. Ulovligt solvarmeanlæg i Vivild gøres lovligt. Midtlangeland Fjernvarme investerer i ny kedel. Fjernvarmemodstand gav plads i byrådet. 

EnergiWatch:
Kamp om energieffektivitets-direktiv i vente
På tirsdag stemmer EU-parlamentets udvalg for Industri, Forskning og Energi (ITRE) om parlamentets forhandlingsmandat til det nye energieffektivitetsdirektiv, men udfaldet er langt fra sikkert, skriver EnergiWatch, der citerer EU-mediet, EurActiv.

Den socialdemokratiske gruppe, the Socialists & Democrats (S&D), som polske Adam Gierik er med i, er internt delt i spørgsmålet. Gierik har siddet i spidsen af forhandlingerne, men er raget uklar med sin egen gruppe, fordi han mente, at EU skal reducere sit energiforbrug 28 procent i forhold til 2005 – to procentpoint lavere end EU-Kommissionens udspil på 30 procent.

Gruppen har i stedet presset en reduktion på 40 procent igennem, ligesom den vil have bindende nationale mål for medlemslandene. Adam Gierik er kendt for sin kærlighed til kulkraft og skulle nu være spillet helt af banen.

I EPP-gruppen, Det Europæiske Folkeparti, er skyggeordføreren på direktivet, tyske Markus Pieper, tilhænger af en energireduktion på 30 procent – dog med undtagelser for visse industrier. Både hos socialdemokraterne og de grønne er undtagelser uacceptable.

_____

Adresseavisen Syddjurs:
Ulovligt solvarmeanlæg i Vivild gøres lovligt
I Norddjurs Kommune er det politiske system ved at lovliggøre det solvarmeanlæg, Vivild Varmeværk allerede har taget i brug. Kommunens oprindelige godkendelse blev i sin tid annulleret af Planklagenævnet efter en naboklage.

Herefter valgte kommunalbestyrelsen at begynde forfra på godkendelsesprocessen ved at lave en ny lokalplan samt kommuneplantillæg for området, hvor solvarmeanlægget nu er lovligt. Begge dele har været ude i offentlighedsfase i henholdsvis fire og otte uger, uden der er kommet indsigelser.

_____

Energy Supply:
Midtlangeland Fjernvarme investerer i ny kedel
Der skal hverken bygges til eller bygges nyt hos Midtlangeland Fjernvarme, når selskabet får en ny halmkedel. Den skal erstatte den nuværende kedel. Prisen bliver 25 millioner kroner. Det skriver Energy Supply.

De 2.705 forbrugere hos Midtlangeland Fjernvarme kan nyde godt af varmen fra den nye kedel om et år. Det forventes, at den 8,5 MW store halmkedel sættes i drift i november 2018.

_____

Horsens Folkeblad:
Fjernvarmemodstand gav plads i byrådet
Konservative Esben Hedeager overhalede med 692 personlige stemmer partiets spidskandidat Allan Hjorth, og det sendte ham direkte i Horsens Byråd. Den nyslåede politiker vurderer, at det er modstanden mod tvungen tilslutning til fjernvarme, der har sendt ham i byrådet.

- Jeg tog et glas rødvin og satte mig til at tænke over, hvor meget der kan ske på to år. For to år siden havde jeg ikke drømt om, at jeg skulle i byrådet, fordi jeg ikke fik svar på et brev om tvungen fjernvarme, siger Esben Hedeager, der er selvstændig tømrer i sit civile liv til Horsens Folkeblad.

 

Nyheder

08. dec 2017

Egedal: Det virker som om gas har vetoret

I Egedal Fjernvarme bremses konverteringer fra oliefyr og naturgas til fjernvarme af de samfundsøkonomiske beregninger. Direktøren giver dog ikke op. Der må kæmpes videre.

08. dec 2017

Debat: En uendelig procesbehandling

Der er noget helt galt med vejledningerne for beregning af samfundsøkonomien, når der skal søges om godkendelse af et nyt fjernvarmeprojekt.

08. dec 2017

Energistyrelsen: Teknologikataloget skal ikke bruges til fjernvarme

Energistyrelsen oplyser, at teknologikataloget ikke skal bruges til konkrete projekter. Styrelsen erkender også, at der er problemer med praksis for projektbekendtgørelsen.

07. dec 2017

Odsherred håber på synergier med nye værker

Lavere varmepriser er i fokus for Odsherred Forsyning, der fra nytår overtager to lokale kraftvarmeværker fra SEAS-NVE.

07. dec 2017 Energibesparelser

Dansk Fjernvarme er enig i ministers undsigelse af energispareordning

Tiden er løbet fra den nuværende energispareordning, mener minister – Dansk Fjernvarme bakker op og ser frem til genforhandling af ordningen.

04. dec 2017

Lokale forskelle i priserne

Prisen på fjernvarme spænder vidt rundt om i Danmark. De store forskelle, der kan variere fra by til by, skyldes ofte lokale forhold, der kan have bund i alt fra politiske beslutninger til befolkningstæthed.

28. nov 2017

Radikale: Danmark skal fastholde højt grønt tempo

Europa-Parlamentets industriudvalg har netop stemt for et løft i udbygningen med vedvarende energi til 35 procent. Det Radikale Venstre vil fastholde tempoet i den grønne omstilling i Danmark.

24. nov 2017

Vordingborg Forsyning: Nuværende model er fuldstændig tåbelig

Direktøren i Vordingborg Forsyning mener, at det mere er Finansministeriet end den grønne omstilling, der tages hensyn til i de samfundsøkonomiske beregninger.

24. nov 2017

Samfundsøkonomiske beregninger bremser grøn omstilling

Hvis ikke forudsætningerne i de samfundsøkonomiske beregninger moderniseres, risikerer kravet at blive en hæmsko for den grønne omstilling, mener Dansk Fjernvarme.

23. nov 2017

Det første udbud af kapacitet er gennemført

Hele 87 kraftvarmeværker har med 92 fuldmagter og tegning af andelsbevis givet robust opbakning til det nye selskab Dansk Kraftvarme Kapacitet.

15. nov 2017

Kinesisk topchef: Vi vil lære af dansk fjernvarmesucces

Danmark har skabt bemærkelsesværdige resultater via grønne energiløsninger med fjernvarme i fokus. Det skal Kina lære af, mener Li Dawei – direktør for verdens største fjernvarmeselskab.

13. dec 2017 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Michael Fibiger er ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarmes Politisk Økonomisk sekretariat fra årsskiftet.

12. dec 2017 Navnenyt

Ny direktør for Biogasbranchen

Frank Rosager er fra den 1. januar ny direktør for foreningen Biogasbranchen.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. dec 2017 Presseklip

Klimakritik får opbakning fra S

LÆS I DAG: Klimakritik får opbakning fra S. Fremtiden står på gas. Fokus på pensionskassers energividen. Solvarme på vej til Korsør.

07. dec 2017 Presseklip

Tiden er løbet fra energispareordningen

LÆS I DAG: Tiden er løbet fra energispareordningen. Elafgiften indgår i oplæg til skattereform. Der er stort energisparepotentiale ved renovering. Elafgiften indgår i oplæg til skattereform. Danmark har verdens bedste energisystem. Ewii rydder op. DI satte overskudsvarme til debat. Durup Fjernvarme har høvlet to mio. af gælden. Kulturcenter skifter til fjernvarme.

06. dec 2017 Presseklip

Danmark pryder sig med lånte miljøfjer

LÆS I DAG: Danmark pryder sig med lånte miljøfjer. Danfoss ønsker større ambitioner på energiområdet. Energinet skal have ny direktør. Ewiis bestyrelse nedstemt om formandsvalg. Tricktyv påstår at komme fra fjernvarmeværket. Dansk produktivitet i top.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

11. dec 2017 Navnenyt

Ny afdelingsleder for GIS og data i Verdo

Anders Duerlund kommer til Verdo efter 10 år hos Nyfors iog tidligere COWI.

08. dec 2017 Navnenyt

Bestyrelsen er på plads i Tørring

Mads Damgaard er ny næstformand for Tørring Kraftvarmeværk.

08. dec 2017 Navnenyt

Jette styrker GIS-kompetencerne i DFP

Jette Bruhn begynder i DFP 1. januar. 

06. dec 2017 Navnenyt

EWII udpeger ny direktør

Lars Bonderup Bjørn bliver ny CEO i multiforsyningselskabet EWII fra 1. januar.

04. dec 2017 Navnenyt

CTR's direktør fylder 50

Den 30. december fylder administrerende direktør i CTR, Kamma Eilschou Holm, 50 år.

01. dec 2017 Navnenyt

Faglig chef fylder 40

Dansk Fjernvarmes faglige chef Louise Overvad Jensen fylder 40 år den 14. december.