23. nov 2017 Presseklip

Analyse: Markedet vil sørge for at øget elforbrug dækkes af VE

LÆS I DAG: Analyse: Markedet vil sørge for at øget elforbrug dækkes af VE. Pensionskasser vil investere tungt i energi.

Altinget:
Analyse: Markedet vil sørge for at øget elforbrug dækkes af VE
På kort sigt vil flere datacentre og elbiler betyde mere kul og CO2, men om få år vil markedet sørge for, at det øgede elforbrug dækkes af vedvarende energi, viser ny rapport fra Dansk Energi, som Klimarådet og Cepos er skeptiske overfor.

Klimarådets formand Peter Birch Sørensen konstaterer, at det – som anført i Dansk Energis VE-Outlook – er rigtigt, at vind og sol vil spille en større rolle for elforbruget, men ikke så man kan se bort fra det ekstraforbrug af fossil naturgas, det også giver.

- Man kan selvfølgelig spørge, om datacentre i Danmark er et problem, hvis de ellers bare bliver placeret et andet sted i Europa. Det er måske ikke et klimaproblem, men Klimarådet har problematiseret, at datacentrene ikke kommer til at betale for den meromkostning til grøn strøm via VE-støtten, som deres elforbrug påfører danskerne, nu hvor VE-støtten skal finansieres over finansloven. Man kan spørge, om den gevinst ved at tiltrække datacentrene kan opveje den omkostning, siger han i Altinget.

_____

EnergiWatch:
Pensionskasser vil investere tungt i energi
Såvel PKA som PFA har netop investeret ganske massivt i vindenergi i England. 17 milliarder kroner lyder investeringen på, og ifølge begge pensionsselskaber, så vil det langt fra være den sidste investering i energi – det fortæller EnergiWatch.

Her og nu har selskaberne fokus på at investere i vindenergi. Således melder PKA, at man i de kommende tre år regner med at investere i omegnen af 12-18 milliarder kroner havvind – altså vindmølleparker på havet. Men på blot lidt længere sigt vil energiinvesteringerne blive endnu større.

- Alt afhængig af hvilke transaktioner og hvilke partnerskaber man kan etablere, så kunne vi sagtens forestille os, at vi kommer til at investere et sted mellem 20-30 mia. kr. over den næste femårige periode, siger Michael Nellemann Pedersen, der er investeringsdirektør i PKA, til Energiwatch.dk.

PFA taler om endnu større investeringer i de kommende år. Men her vil man her nu hverken fortælle, hvor stor en andel der skal investeres i energi, eller hvor meget der vil dreje sig om præcist. Meldingen er, at man ser nøje på, hvilke typer af investeringer, der vil være de bedste for PFA at gå ind i – ikke så meget om det handler om energi eller ej.

_____

Energy Supply:
AffaldPlus vil opføre ORC-anlæg i Sorø
Det fælleskommunale selskab AffaldPlus vil gerne købe Sorø Fjernvarme af Seas-NVE, men det har ikke været helt let at få lov til.

Sorø Kommune har stillet en lånegaranti på 182 millioner kroner, der skal sikre købet og opførelsen af et nyt biomassefyret ORC-anlæg, etablering af ledningsnet og renovering af eksisterende anlæg.

De øvrige ejerkommuner bag AffaldPlus, Slagelse, Ringsted, Faxe, Vordingborg og Næstved Kommune, har været mere skeptiske men den 30. november har Vordingborg Kommune som den sidste kommune møde om sagen.

Når AffaldPlus for 25 millioner kroner køber Sorø Fjernvarme erhverver man sig både produktion og opgaven med at forsyne 2.500 husstande. Værket er imidlertid aldrende og derfor planlægger AffaldPlus også at gå i gang med at opføre et helt nyt værk straks efter overtagelsen.

Der ligger allerede en projektgodkendelse på opførelsen af et ORC-anlæg, som der nu arbejdes videre med. Opførelsen af de nye anlæg hænger sammen med grundbeløbets bortfald og målet er at afbøje konsekvenserne af det manglende tilskud.

- Vi forventer at kunne fyre med park- og haveaffald fra vores egne genbrugspladser. Det skal dække tre fjerdedele af brændselsbehovet og så må vi købe resten. Gaskedlerne reduceres til kun at bruges som spidslast, siger kommunikationschef Niels Damgaard fra AffaldPlus.

Når alle ejerkommunerne har vendt tommelen op ad, så står Affaldplus klar til at gå i gang.

Nyheder

08. dec 2017

Egedal: Det virker som om gas har vetoret

I Egedal Fjernvarme bremses konverteringer fra oliefyr og naturgas til fjernvarme af de samfundsøkonomiske beregninger. Direktøren giver dog ikke op. Der må kæmpes videre.

08. dec 2017

Debat: En uendelig procesbehandling

Der er noget helt galt med vejledningerne for beregning af samfundsøkonomien, når der skal søges om godkendelse af et nyt fjernvarmeprojekt.

08. dec 2017

Energistyrelsen: Teknologikataloget skal ikke bruges til fjernvarme

Energistyrelsen oplyser, at teknologikataloget ikke skal bruges til konkrete projekter. Styrelsen erkender også, at der er problemer med praksis for projektbekendtgørelsen.

07. dec 2017

Odsherred håber på synergier med nye værker

Lavere varmepriser er i fokus for Odsherred Forsyning, der fra nytår overtager to lokale kraftvarmeværker fra SEAS-NVE.

07. dec 2017 Energibesparelser

Dansk Fjernvarme er enig i ministers undsigelse af energispareordning

Tiden er løbet fra den nuværende energispareordning, mener minister – Dansk Fjernvarme bakker op og ser frem til genforhandling af ordningen.

04. dec 2017

Lokale forskelle i priserne

Prisen på fjernvarme spænder vidt rundt om i Danmark. De store forskelle, der kan variere fra by til by, skyldes ofte lokale forhold, der kan have bund i alt fra politiske beslutninger til befolkningstæthed.

28. nov 2017

Radikale: Danmark skal fastholde højt grønt tempo

Europa-Parlamentets industriudvalg har netop stemt for et løft i udbygningen med vedvarende energi til 35 procent. Det Radikale Venstre vil fastholde tempoet i den grønne omstilling i Danmark.

24. nov 2017

Vordingborg Forsyning: Nuværende model er fuldstændig tåbelig

Direktøren i Vordingborg Forsyning mener, at det mere er Finansministeriet end den grønne omstilling, der tages hensyn til i de samfundsøkonomiske beregninger.

24. nov 2017

Samfundsøkonomiske beregninger bremser grøn omstilling

Hvis ikke forudsætningerne i de samfundsøkonomiske beregninger moderniseres, risikerer kravet at blive en hæmsko for den grønne omstilling, mener Dansk Fjernvarme.

23. nov 2017

Det første udbud af kapacitet er gennemført

Hele 87 kraftvarmeværker har med 92 fuldmagter og tegning af andelsbevis givet robust opbakning til det nye selskab Dansk Kraftvarme Kapacitet.

15. nov 2017

Kinesisk topchef: Vi vil lære af dansk fjernvarmesucces

Danmark har skabt bemærkelsesværdige resultater via grønne energiløsninger med fjernvarme i fokus. Det skal Kina lære af, mener Li Dawei – direktør for verdens største fjernvarmeselskab.

13. dec 2017 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Michael Fibiger er ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarmes Politisk Økonomisk sekretariat fra årsskiftet.

12. dec 2017 Navnenyt

Ny direktør for Biogasbranchen

Frank Rosager er fra den 1. januar ny direktør for foreningen Biogasbranchen.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. dec 2017 Presseklip

Klimakritik får opbakning fra S

LÆS I DAG: Klimakritik får opbakning fra S. Fremtiden står på gas. Fokus på pensionskassers energividen. Solvarme på vej til Korsør.

07. dec 2017 Presseklip

Tiden er løbet fra energispareordningen

LÆS I DAG: Tiden er løbet fra energispareordningen. Elafgiften indgår i oplæg til skattereform. Der er stort energisparepotentiale ved renovering. Elafgiften indgår i oplæg til skattereform. Danmark har verdens bedste energisystem. Ewii rydder op. DI satte overskudsvarme til debat. Durup Fjernvarme har høvlet to mio. af gælden. Kulturcenter skifter til fjernvarme.

06. dec 2017 Presseklip

Danmark pryder sig med lånte miljøfjer

LÆS I DAG: Danmark pryder sig med lånte miljøfjer. Danfoss ønsker større ambitioner på energiområdet. Energinet skal have ny direktør. Ewiis bestyrelse nedstemt om formandsvalg. Tricktyv påstår at komme fra fjernvarmeværket. Dansk produktivitet i top.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

11. dec 2017 Navnenyt

Ny afdelingsleder for GIS og data i Verdo

Anders Duerlund kommer til Verdo efter 10 år hos Nyfors iog tidligere COWI.

08. dec 2017 Navnenyt

Bestyrelsen er på plads i Tørring

Mads Damgaard er ny næstformand for Tørring Kraftvarmeværk.

08. dec 2017 Navnenyt

Jette styrker GIS-kompetencerne i DFP

Jette Bruhn begynder i DFP 1. januar. 

06. dec 2017 Navnenyt

EWII udpeger ny direktør

Lars Bonderup Bjørn bliver ny CEO i multiforsyningselskabet EWII fra 1. januar.

04. dec 2017 Navnenyt

CTR's direktør fylder 50

Den 30. december fylder administrerende direktør i CTR, Kamma Eilschou Holm, 50 år.

01. dec 2017 Navnenyt

Faglig chef fylder 40

Dansk Fjernvarmes faglige chef Louise Overvad Jensen fylder 40 år den 14. december.