22. nov 2017 Presseklip

Bortfald af grundbeløb truer elsystemet

LÆS I DAG: Bortfald af grundbeløb truer elsystemet. Kæmpe potentiale i omlægning af energiafgifter. Usikre energiafgifter giver industrien problemer. Masser af varme at hente i virksomheder. ATV passer på solfangerne.

Børsen:
Bortfald af grundbeløb truer elsystemet
Danskerne skal måske vende sig til, at der i fremtiden kommer lejlighedsvise strømsvigt. Advarslen kommer fra vicedirektør i Dansk Fjernvarme, Kim Behnke, og den bliver begrundet med, at grundbeløbet bortfalder med udgangen af 2018.

Overfor Børsen peger Kim Behnke på, at det netop er grundbeløbet, der hidtil har sikret, at de decentrale kraftvarmeværker har kunne levere strøm til danskerne, hvis fx vinden har svigtet, og udlandet ikke har været i stand til at levere den nødvendige strøm som erstatning for den manglende produktion i Danmark.

- Risikoen for, at lyset går ud, er noget, vi skal regne med sker i Danmark og ikke kun er noget, vi oplever under ferien til udlandet, siger Kim Behnke til Børsen.

Han forventer, at en lang række kraftvarmeværker fremover lukke ned for deres backup funktion, fordi det bliver for omkostningstungt at have kapaciteten, men kun skulle aktivere den i en nødsituation. Han frygter, at det også vil give bagslag i forhold til, at man i Danmark netop nu har stor succes med at tiltrække store datacentre, der er dybt afhængige af, at der er strøm til deres centre døgnet rundt; året rundt.

- Man har sagt til dem, at de kan være sikre på, at der altid er strøm. Men det kræver jo, at vindmøllerne kører. Når vinden ikke blæser, så skal der være noget andet, siger Kim Behnke til Børsen.

_____

Berlingske:
Kæmpe potentiale i omlægning af energiafgifter
Beregninger fra Skatteministeriet viser, at der er store samfundsøkonomiske gevinster ved at følge Skatteministeriets anbefalinger om en udjævning af energiafgifterne.

Helt konkret er der et potentiale på 6 til 8 milliarder kroner alt efter opgørelsesmetode, skriver Berlingske.

Vinderne i sådan en øvelse bliver husholdningerne, mens både staten, landbrug og industri bliver taberne.

Det møder kritik fra DI Energi og Det Økologiske Råd, der ellers går ind for grønne afgiftsomlægninger, men advarer imod at jage produktionsvirksomheder ud af landet med flere afgifter.

- Det afgørende er, at tilskyndelsen til at reducere brug af fossile brændsler øges. Så kan man have lavere afgift på de konkurrenceudsatte end på de ikke-konkurrenceudsatte, eller man kan tilbageføre provenuet til de konkurrenceudsatte som et ekstra incitament til at spare på energien og sænke forureningen, siger direktør i Det Økologiske Råd Christian Ege til Berlingske. 

_____

Berlingske:
Usikre energiafgifter giver industrien problemer
Industrivirksomheden Nordic Sugar har to fabrikker i Nakskov og i Nykøbing Falster hvor der produceres 450.000 ton sukker hvert år. Den slags kræver energi og derfor er det et problem at energiafgifterne i det seneste årti har bevæget sig meget op og ned. Det gør det nemlig umuligt for virksomheden at planlægge sine investeringer.

- Vi står over for at skulle gennemføre nogle ret store investeringer frem mod 2020-2021 for at leve op til nye EU-krav, og de investeringer er svære at planlægge, når der ofte er afgiftsændringer, siger administrerende direktør Jesper Thomassen. 

Jesper Thomassen understreger at virksomheden bakker 100 procent op om den grønne omstilling, men han opfordrer til man passer på dansk konkurrencestyrke og danske arbejdspladser i processen.

_____

Nordjyske Stiftstidende:
Masser af varme at hente i virksomheder
28.500 nordjyske husstande får varme fra produktionsvirksomheders overskudsvarme, men potentialet er meget større, skriver Nordjyske Stiftstidende.

- Stort set alle virksomheder har et energiforbrug, der næsten altid kommer ud som noget lavtemperaturvarme. Det kan selvfølgelig foregå via taget, men ofte også i form af varmt spildevand. Det er der masser af. Det andet store område er virksomheder, der har et kølebehov. Når man køler, er der indirekte en varmeproduktion, og det kan udnyttes, forklarer chefkonsulent i Dansk Fjernvarme, John Tang.

SuperBrugsen i Løkken leverer varme til cirka 20 husstande i Løkken Varmeværks netværk.

_____

Energy Supply:
Hobro slukker for affaldsvarme 
4. december lukker Hobro Varmeværk sin livline til Reno Nords affaldsvarme, og så skal værket klare sig med eget flisanlæg, skriver Energy Supply.

Til spidslast kan varmeværket dog fyre op under egen oliekedel.

Hobro Varmeværk har investeret omkring 100 millioner kroner i fliskedlen med tilhørende skorsten, mandskabsbygninger, rør, installationer og en 4.000 kubikmeter stor akkumuleringstank.

Værket prøvekørte den nye kedel med succes i sidste uge. Anlægget har en indfyret effekt på 10 MW, men da anlægget forsynes med varmepumpe og røggaskøling, kan det opnå 13 MW.

_____

Fritidsmarkedet:
ATV passer på solfangerne
Tommerup Bys Fjernvarmeforsyning har valgt en ATV til at holde græsset nede mellem værkets 15.120 kvadratmeter solfangere. ATV’en er praktisk at komme rundt med og har, ifølge varmemester Per Krogkær også en anden vigtig funktion.

- Et par gange om ugen ruller vi lige så stille op og ned ad rækkerne og tjekker, om der er nogen glas, der er blevet smadret. Vi oplever for eksempel at der nogle gange er store fugle, der flyver rundt med sten, som de så lader falde ned på solfangerne, siger Per Krogkær til Fritidsmarkedet.

 

Nyheder

08. dec 2017

Egedal: Det virker som om gas har vetoret

I Egedal Fjernvarme bremses konverteringer fra oliefyr og naturgas til fjernvarme af de samfundsøkonomiske beregninger. Direktøren giver dog ikke op. Der må kæmpes videre.

08. dec 2017

Debat: En uendelig procesbehandling

Der er noget helt galt med vejledningerne for beregning af samfundsøkonomien, når der skal søges om godkendelse af et nyt fjernvarmeprojekt.

08. dec 2017

Energistyrelsen: Teknologikataloget skal ikke bruges til fjernvarme

Energistyrelsen oplyser, at teknologikataloget ikke skal bruges til konkrete projekter. Styrelsen erkender også, at der er problemer med praksis for projektbekendtgørelsen.

07. dec 2017

Odsherred håber på synergier med nye værker

Lavere varmepriser er i fokus for Odsherred Forsyning, der fra nytår overtager to lokale kraftvarmeværker fra SEAS-NVE.

07. dec 2017 Energibesparelser

Dansk Fjernvarme er enig i ministers undsigelse af energispareordning

Tiden er løbet fra den nuværende energispareordning, mener minister – Dansk Fjernvarme bakker op og ser frem til genforhandling af ordningen.

04. dec 2017

Lokale forskelle i priserne

Prisen på fjernvarme spænder vidt rundt om i Danmark. De store forskelle, der kan variere fra by til by, skyldes ofte lokale forhold, der kan have bund i alt fra politiske beslutninger til befolkningstæthed.

28. nov 2017

Radikale: Danmark skal fastholde højt grønt tempo

Europa-Parlamentets industriudvalg har netop stemt for et løft i udbygningen med vedvarende energi til 35 procent. Det Radikale Venstre vil fastholde tempoet i den grønne omstilling i Danmark.

24. nov 2017

Vordingborg Forsyning: Nuværende model er fuldstændig tåbelig

Direktøren i Vordingborg Forsyning mener, at det mere er Finansministeriet end den grønne omstilling, der tages hensyn til i de samfundsøkonomiske beregninger.

24. nov 2017

Samfundsøkonomiske beregninger bremser grøn omstilling

Hvis ikke forudsætningerne i de samfundsøkonomiske beregninger moderniseres, risikerer kravet at blive en hæmsko for den grønne omstilling, mener Dansk Fjernvarme.

23. nov 2017

Det første udbud af kapacitet er gennemført

Hele 87 kraftvarmeværker har med 92 fuldmagter og tegning af andelsbevis givet robust opbakning til det nye selskab Dansk Kraftvarme Kapacitet.

15. nov 2017

Kinesisk topchef: Vi vil lære af dansk fjernvarmesucces

Danmark har skabt bemærkelsesværdige resultater via grønne energiløsninger med fjernvarme i fokus. Det skal Kina lære af, mener Li Dawei – direktør for verdens største fjernvarmeselskab.

13. dec 2017 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Michael Fibiger er ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarmes Politisk Økonomisk sekretariat fra årsskiftet.

12. dec 2017 Navnenyt

Ny direktør for Biogasbranchen

Frank Rosager er fra den 1. januar ny direktør for foreningen Biogasbranchen.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. dec 2017 Presseklip

Klimakritik får opbakning fra S

LÆS I DAG: Klimakritik får opbakning fra S. Fremtiden står på gas. Fokus på pensionskassers energividen. Solvarme på vej til Korsør.

07. dec 2017 Presseklip

Tiden er løbet fra energispareordningen

LÆS I DAG: Tiden er løbet fra energispareordningen. Elafgiften indgår i oplæg til skattereform. Der er stort energisparepotentiale ved renovering. Elafgiften indgår i oplæg til skattereform. Danmark har verdens bedste energisystem. Ewii rydder op. DI satte overskudsvarme til debat. Durup Fjernvarme har høvlet to mio. af gælden. Kulturcenter skifter til fjernvarme.

06. dec 2017 Presseklip

Danmark pryder sig med lånte miljøfjer

LÆS I DAG: Danmark pryder sig med lånte miljøfjer. Danfoss ønsker større ambitioner på energiområdet. Energinet skal have ny direktør. Ewiis bestyrelse nedstemt om formandsvalg. Tricktyv påstår at komme fra fjernvarmeværket. Dansk produktivitet i top.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

11. dec 2017 Navnenyt

Ny afdelingsleder for GIS og data i Verdo

Anders Duerlund kommer til Verdo efter 10 år hos Nyfors iog tidligere COWI.

08. dec 2017 Navnenyt

Bestyrelsen er på plads i Tørring

Mads Damgaard er ny næstformand for Tørring Kraftvarmeværk.

08. dec 2017 Navnenyt

Jette styrker GIS-kompetencerne i DFP

Jette Bruhn begynder i DFP 1. januar. 

06. dec 2017 Navnenyt

EWII udpeger ny direktør

Lars Bonderup Bjørn bliver ny CEO i multiforsyningselskabet EWII fra 1. januar.

04. dec 2017 Navnenyt

CTR's direktør fylder 50

Den 30. december fylder administrerende direktør i CTR, Kamma Eilschou Holm, 50 år.

01. dec 2017 Navnenyt

Faglig chef fylder 40

Dansk Fjernvarmes faglige chef Louise Overvad Jensen fylder 40 år den 14. december.