17. nov 2017 Presseklip

Rambøll vil have handling bag ord om klimamålsætninger

LÆS I DAG: Rambøll vil have handling bag ord om klimamålsætninger. Analyse oplister de 70 bedst betalte kommunale ”kødben”. Billigere elvarme kan sikre overskudsvarme fra Apple. Varmeprisen skal ned i Randers. Huse i Lund skal have fjernvarme fra laboratorier. SEAS-NVE overtager 160.000 naturgaskunder.

Børsen:
Rambøll vil have handling bag ord om klimamålsætninger
Det er ved at være på tide, at politikerne i Danmark for alvor begynder at sætte handling bag de mange ord om at indfri klimaaftalen fra Paris. Der er gået to år, og der er ifølge rådgivningsvirksomheden Rambøll sket for lidt i forhold til at komme i gang med den nødvendige klimaindsats.

- Jeg håber virkelig på, at man snart får sat implementeringen i gang. Det vil gøre det muligt at nå mange af klimamålene. For jo mere vi snakker, jo mere går tiden, og jo mindre sandsynligt bliver det, at når målene, lyder det fra administrerende direktør i Rambøll, Jens-Peter Saul.

Overfor Børsen peger han på, at der bl.a. er et behov for mere bindende alliancer over landegrænser, hvis udviklingen i CO2-kurven for alvor skal tøjles. Aftalerne over landegrænser kan bl.a. handle om udveksling af strøm fra vedvarende energikilder, lyder det fra Jens-Peter Saul.

Samtidig mener de danske virksomheder, der arbejder med klimatiltag og -initiativer, at de danske politikere også skal have en større forståelse for, at der er penge at tjene på den danske viden og ekspertise indenfor området.

- Vi har de konkrete erfaringer og løsninger, som vi gerne spiller ind med. Det er vigtigt, at både politikere og befolkning ved, at grøn kan være godt for miljøet, men også kan være farven på en dollarseddel, siger Jesper Daugaard, marketingdirektør i Kamstrup, til Børsen.

_____

Altinget:
Analyse oplister de 70 bedst betalte kommunale ”kødben”
I Danmark er de vitale infrastrukturopgaver typisk på kommunale hænder eller med lokalpolitisk indflydelse med byrådsmedlemmer i bestyrelserne. Det gælder især lokale forsynings-, trafik og havneselskaber.

På baggrund af en analyse fra Cepos har netmediet Altinget lavet en liste over de 70 bestyrelsesposter, der aktuelt giver den højeste ekstraindtægt til de nuværende kommunalbestyrelsesmedlemmer. Opgørelsen ser bort fra poster i KKR, KL og øvrige poster, der relaterer sig til myndighedsopgaver.

Analysen fra Cepos viser, at omkring to tredjedele af alle vederlag i de kommunale selskaber hører til i forsyningssektoren. Det er lokale selskaber, der står for forbrænding, affald, vand og lignende.

Derudover fylder trafikselskaber godt – særligt i toppen af listen. Næstformandsposter i metroselskaber kommer således ind på både anden- og tredjepladsen over de bedst betalte poster, efterfulgt af en formandspost på Movia på femtepladsen.

_____

JydskeVestkysten:
Billigere elvarme kan sikre overskudsvarme fra Apple
Den nye erhvervs- og vækstpakke sænker elvarmeafgiften 15 øre per kilowatt-time i 2019, og i 2020 sænkes den yderligere ti øre, som kan komme forbrugerne i Aabenraa Kommune til gode, mener borgmester Thomas Andresen.

Lempelsen er et stort skridt på vejen mod at sikre overskudsvarme fra datacentret, Apple bygger ved Kassø ved Rødekro, skriver JydskeVestkysten.

- Det er det helt rigtige tidspunkt, at lempelsen kommer. Vi har i kommunen skubbet lidt til, at man fik gjort noget ved afgiften, så vi bedre kan omstille til grøn energi. Nedsættelsen af afgiften gør, at overskudsvarmen fra Apple kan blive rentabel, siger Thomas Andreasen.

Aabenraa-Rødekro Fjernvarmes direktør Peter Sørensen også tilfreds med de lavere elvarmeafgifter.

_____

Randers Amtsavis:
Varmeprisen skal ned
Verdos ansøgning om tilladelse til at forrente sin indskudskapital har skabt offentlig debat, men bestyrelsesformand Claus Omann Jensen forklarer, at der ingen planer er om at hæve prisen. Tværtimod vil man forsøge at sænke den:

- Der er absolut ingen planer om at hæve prisen. Tværtimod har vi to år i træk sænket prisen, og vi gør det også igen pr. 1. januar 2018, understreger bestyrelsesformand Claus Omann Jensen til Randers Amtsavis.

Får Verdo tilladelse til at forrente, betyder det dog, at det godkendte beløb kan lægges på varmetaksterne over en nærmere aftalt periode. En tilladelse er imidlertid ikke det samme som, at Verdo også vil gøre det.

_____

Ingeniøren:
Huse i Lund skal have fjernvarme fra laboratorier
I den svenske by Lund skal en ny bydel forsynes af lavtemperaturfjernvarme via det danske-svenske projekt, Cool District Heating, der har modtaget en EU-bevilling på 30 millioner kroner. 

Brunnshög-bydelen kommer til at bestå af lavenergibyggeri og dertil skal udvikles et fjernvarmesystem, som kan konvertere temperaturer ned til 40-45 grader til rumvarme det meste af året. 

I første omgang kommer varmen fra forskningslaboratoriet Max IV i Brunnshög, som er i stand til at levere energien til et mindre område. Forskningslaboratoriet har nogle af verdens mest kraftfulde røntgenapparater, der virker ved hjælp af partikelacceleratorer. 

Cool District Heating finder ikke kun sted i Lund. Også i Høje Taastrup skal overskudsvarmen fra blandt andet indkøbscentret City 2 bruges i fjernvarmenettet.

_____

Stevns Netavis:
SEAS-NVE overtager 160.000 naturgaskunder
Salget af HMN Naturgas til SEAS-NVE og Eniig er godkendt af Konkurrence- og forbrugerstyrelsen. Dermed overtager SEAS-NVE 161.000 naturgaskunder på Sjælland.

I overtagelsen har både Eniig og SEAS-NVE lagt vægt på, at naturgashandel på det danske marked skal forblive på danske hænder.

– Det er godt nyt for HMN’s naturgaskunder. Både Eniig og SEAS-NVE er andelsselskaber med fokus på den grønne omstilling. Det betyder blandt andet, at vi igennem vores engagement skaber en bedre samlet kundeoplevelse samtidig med, at vi i høj grad tager et samfundsmæssigt ansvar i at drive naturgassen videre som en trædesten til et fossilt frit samfund – til gavn for vores omgivelser og alle vores kunder, siger Ole Vestergaard, der er markedsdirektør i SEAS-NVE til Stevns Netavis.

SEAS-NVE overtager de kunder, der bor i Nordsjælland samt Greve, Høje Taastrup, Ishøj, Køge, Lejre, Roskilde, Solrød og Stevns Kommuner.

Nyheder

08. dec 2017

Egedal: Det virker som om gas har vetoret

I Egedal Fjernvarme bremses konverteringer fra oliefyr og naturgas til fjernvarme af de samfundsøkonomiske beregninger. Direktøren giver dog ikke op. Der må kæmpes videre.

08. dec 2017

Debat: En uendelig procesbehandling

Der er noget helt galt med vejledningerne for beregning af samfundsøkonomien, når der skal søges om godkendelse af et nyt fjernvarmeprojekt.

08. dec 2017

Energistyrelsen: Teknologikataloget skal ikke bruges til fjernvarme

Energistyrelsen oplyser, at teknologikataloget ikke skal bruges til konkrete projekter. Styrelsen erkender også, at der er problemer med praksis for projektbekendtgørelsen.

07. dec 2017

Odsherred håber på synergier med nye værker

Lavere varmepriser er i fokus for Odsherred Forsyning, der fra nytår overtager to lokale kraftvarmeværker fra SEAS-NVE.

07. dec 2017 Energibesparelser

Dansk Fjernvarme er enig i ministers undsigelse af energispareordning

Tiden er løbet fra den nuværende energispareordning, mener minister – Dansk Fjernvarme bakker op og ser frem til genforhandling af ordningen.

04. dec 2017

Lokale forskelle i priserne

Prisen på fjernvarme spænder vidt rundt om i Danmark. De store forskelle, der kan variere fra by til by, skyldes ofte lokale forhold, der kan have bund i alt fra politiske beslutninger til befolkningstæthed.

28. nov 2017

Radikale: Danmark skal fastholde højt grønt tempo

Europa-Parlamentets industriudvalg har netop stemt for et løft i udbygningen med vedvarende energi til 35 procent. Det Radikale Venstre vil fastholde tempoet i den grønne omstilling i Danmark.

24. nov 2017

Vordingborg Forsyning: Nuværende model er fuldstændig tåbelig

Direktøren i Vordingborg Forsyning mener, at det mere er Finansministeriet end den grønne omstilling, der tages hensyn til i de samfundsøkonomiske beregninger.

24. nov 2017

Samfundsøkonomiske beregninger bremser grøn omstilling

Hvis ikke forudsætningerne i de samfundsøkonomiske beregninger moderniseres, risikerer kravet at blive en hæmsko for den grønne omstilling, mener Dansk Fjernvarme.

23. nov 2017

Det første udbud af kapacitet er gennemført

Hele 87 kraftvarmeværker har med 92 fuldmagter og tegning af andelsbevis givet robust opbakning til det nye selskab Dansk Kraftvarme Kapacitet.

15. nov 2017

Kinesisk topchef: Vi vil lære af dansk fjernvarmesucces

Danmark har skabt bemærkelsesværdige resultater via grønne energiløsninger med fjernvarme i fokus. Det skal Kina lære af, mener Li Dawei – direktør for verdens største fjernvarmeselskab.

13. dec 2017 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Michael Fibiger er ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarmes Politisk Økonomisk sekretariat fra årsskiftet.

12. dec 2017 Navnenyt

Ny direktør for Biogasbranchen

Frank Rosager er fra den 1. januar ny direktør for foreningen Biogasbranchen.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. dec 2017 Presseklip

Klimakritik får opbakning fra S

LÆS I DAG: Klimakritik får opbakning fra S. Fremtiden står på gas. Fokus på pensionskassers energividen. Solvarme på vej til Korsør.

07. dec 2017 Presseklip

Tiden er løbet fra energispareordningen

LÆS I DAG: Tiden er løbet fra energispareordningen. Elafgiften indgår i oplæg til skattereform. Der er stort energisparepotentiale ved renovering. Elafgiften indgår i oplæg til skattereform. Danmark har verdens bedste energisystem. Ewii rydder op. DI satte overskudsvarme til debat. Durup Fjernvarme har høvlet to mio. af gælden. Kulturcenter skifter til fjernvarme.

06. dec 2017 Presseklip

Danmark pryder sig med lånte miljøfjer

LÆS I DAG: Danmark pryder sig med lånte miljøfjer. Danfoss ønsker større ambitioner på energiområdet. Energinet skal have ny direktør. Ewiis bestyrelse nedstemt om formandsvalg. Tricktyv påstår at komme fra fjernvarmeværket. Dansk produktivitet i top.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

11. dec 2017 Navnenyt

Ny afdelingsleder for GIS og data i Verdo

Anders Duerlund kommer til Verdo efter 10 år hos Nyfors iog tidligere COWI.

08. dec 2017 Navnenyt

Bestyrelsen er på plads i Tørring

Mads Damgaard er ny næstformand for Tørring Kraftvarmeværk.

08. dec 2017 Navnenyt

Jette styrker GIS-kompetencerne i DFP

Jette Bruhn begynder i DFP 1. januar. 

06. dec 2017 Navnenyt

EWII udpeger ny direktør

Lars Bonderup Bjørn bliver ny CEO i multiforsyningselskabet EWII fra 1. januar.

04. dec 2017 Navnenyt

CTR's direktør fylder 50

Den 30. december fylder administrerende direktør i CTR, Kamma Eilschou Holm, 50 år.

01. dec 2017 Navnenyt

Faglig chef fylder 40

Dansk Fjernvarmes faglige chef Louise Overvad Jensen fylder 40 år den 14. december.