10. nov 2017 Presseklip

Dansk Fjernvarme roser kvote-aftale

LÆS I DAG: Dansk Fjernvarme roser kvote-aftale. Politiske vennetjenester præger udpegning til kommunale forsyningsselskaber. De ønsker sig fjernvarme i Fabjerg. Skole med eget kraftvarmeværk.

EnergiWatch:
Dansk Fjernvarme roser kvote-aftale
Markedet for CO2-kvoter er i øjeblikket iversvømmet i en grad, der gør prisen på at forurene meget lav. Det betyder, at den økonomiske gulerod ved at investere i grøn omstilling er meget lille og derfor er det en god nyhed, at der nu er faldet en aftale om klimakvoter på plads mellem EU-landene, Europa-Parlamentet og EU-Kommissionen. En aftale, der blandt andet betyder, at man fra 2023 vil begynde at slette overskudskvoter fra 2023, hvilket kan betyde at op mod 2-3 mia. kvoter bliver annulleret.

Sådan lyder vurderingen fra Birger Lauersen, international chef i Dansk Fjernvarme og vicepræsident i den europæiske fjernvarmeorganisation, Euroheat & Power.

- Det er meget tilfredsstillende, at der nu er fundet enighed om at udtage en stor portion kvoter, sådan at prisen på at forurene kan finde et mere passende leje, der vil styrke udbygningen med vedvarende energi. Vi er glade for, at man har nået et resultat som ser ud til at imødekomme en del ønsker som den Europæiske fjernvarmebranche har arbejdet hårdt på at få opfyldt, siger han til EnergiWatch.

Birger Lauersen håber nu, at der kan samles bred enighed om aftalen i både Rådet og Europa-Parlamentet.

_____

Altinget:
Politiske vennetjenester præger udpegning til kommunale forsyningsselskaber
Den borgerlige tænketank CEPOS slår til lyd for, at posterne i de kommunalt ejede forsyningsselskaber bliver fordelt som politiske goder snarere end baseret på viden om forsyningssektoren. Det fremgår af en analyse fra tænketanken, fremgår det af Altinget.

Ifølge CEPOS bliver taberne i spillet om bestyrelsesposterne i sidste ende forbrugerne, fordi de lokalpolitiske medlemmer af bestyrelserne i de kommunalt ejede forsyningsselskaber mangler den fornødne erfaring og viden.

Det bliver klokkeklart afvist af direktør i Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen. Brancheorganisationen peger på, at der ikke nødvendigvis er en modsætning mellem udpegning og kompetencer indenfor de kommunalt ejede forsyningsselskaber.

- Det er altså ikke en lodtrækning, der finder sted. Og det behøver ikke diskvalificere folk, at de er blevet valgt til kommunalbestyrelsen, slår Kim Mortensen fast overfor Altinget.dk.

CEPOS mener i sin analyse, at løsningen skal være at løsrive kommunerne fra forsyningsselskaberne, så de i stedet bliver enten forbrugerejede eller ejet af kommercielle selskaber.

Den tanke er dog fjern for fx Enhedslistens forsyningspolitiske ordfører, Søren Egge Rasmussen.

- Det er centralt, at eksempelvis vandselskaberne forbliver på kommunale hænder. Det har vi som samfund ikke råd til at sætte over styr, siger han til Altinget.

Ifølge CEPOS er posterne i de kommunalt ejede forsyningsselskaber særligt attraktive for kommunalpolitikerne, fordi vederlagene typisk er høje. Samtidig udgør vederlag til kommunalt valgte langt hovedparten af de vederlag, der bliver udbetalt til kommunalpolitikere. CEPOS’ analyse viser således, at mere en 60 procent af samtlige vederlag til kommunalpolitikere findes inden forsyningsselskaberne.

_____

Folkebladet Lemvig:
De ønsker sig fjernvarme i Fabjerg
Varmen fra Lemvig Varmeværk er så attraktiv, at Fabjerg nu ønsker at få fjernvarme.

- Men vi får nok først noget at vide i 2019/2020, siger Ejner Kalhøj, der har samlet underskrifter i byen, til Folkebladet Lemvig. 

Lemvig Varmeværk førte for et par år siden en varmeledning fra Lemvig til Nørre Nissum. Røret løber lige forbi Fabjerg og dimensioneret, så det også kan levere varme i Fabjerg, hvor der i dag ikke er fjernvarme. 

Efter en samtale med administrationen på Lemvig Varmeværk tog Ejner Kalhøj initiativ til underskriftsindsamlingen i Fabjerg.

Lemvig Varmeværk arbejdet pt på at føre fjernvarme til Rom og videre til Ramme og måske Lomborg. Først derefter tages der stilling til Fabjerg.

_____

JydskeVestkysten: 
Skole med eget kraftvarmeværk
Mommark Handelskostskole på Sydals tager til sommer en ny fløj i brug. Fløjen har eget kraftvarmevæk, der reducerer energiforbruget markant, skriver JydskeVestkysten.

Skolen havde torsdag rejsegilde for den ekstra fløj i det energirigtige byggeri med eget kraftvarmeværk, som reducerer energiforbruget på hele skolen svarende til 65 familiers årlige forbrug.

 

 

Nyheder

24. nov 2017

Vordingborg Forsyning: Nuværende model er fuldstændig tåbelig

Direktøren i Vordingborg Forsyning mener, at det mere er Finansministeriet end den grønne omstilling, der tages hensyn til i de samfundsøkonomiske beregninger.

24. nov 2017

Samfundsøkonomiske beregninger bremser grøn omstilling

Hvis ikke forudsætningerne i de samfundsøkonomiske beregninger moderniseres, risikerer kravet at blive en hæmsko for den grønne omstilling, mener Dansk Fjernvarme.

23. nov 2017

Det første udbud af kapacitet er gennemført

Hele 87 kraftvarmeværker har med 92 fuldmagter og tegning af andelsbevis givet robust opbakning til det nye selskab Dansk Kraftvarme Kapacitet.

15. nov 2017

Kinesisk topchef: Vi vil lære af dansk fjernvarmesucces

Danmark har skabt bemærkelsesværdige resultater via grønne energiløsninger med fjernvarme i fokus. Det skal Kina lære af, mener Li Dawei – direktør for verdens største fjernvarmeselskab.

14. nov 2017

Ny lyn-ansøgningsrunde for tilskud til varmepumper

Energistyrelsen har netop lanceret en ny ansøgningsrunde for grundbeløbstruede fjernvarmeselskaber, der vil investere i en eldreven varmepumpe.

14. nov 2017

Dansk Fjernvarme efterlyser omkostningsægte tariffer

Der er stor forskel på, hvad fjernvarmeselskaberne betaler i lokal nettarif til elselskaberne. Derfor efterlyser Dansk Fjernvarme mere omkostningsægte tariffer. Det vil både integrere energisystemerne mere og åbne for fjernvarmen som energilager.

14. nov 2017

Nykøbing Mors vil have tryk på kedlen

Flere decentrale kraftvarmeværker ønsker at kunne producere grøn og billig varme til forbrugerne med deres el-kedler. Men tariffer står i vejen, fortæller driftslederen hos Nykøbing Mors Fjernvarmeværk.

14. nov 2017

Elnetselskab vil gerne se på differentierede nettariffer

Tariffer for brug af elnettet blokerer for regelmæssig brug af Nykøbing Mors’ elkedel. Thy-Mors Energi vil gerne se på, hvordan de kan hjælpe elektrificering af fjernvarmen på vej.

08. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Hilsen fra ministeren og fjernvarmepris

Se eller gense energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts tale ved årets landsmøde. Du kan også se uddelingen af årets fjernvarmepris til Slagslunde.

07. nov 2017

Med Biomassefyret Kraftvarmeværk går Aarhus forrest i grøn omstilling

Indvielsen af Biomassefyret Kraftvarmeværk i Lisbjerg er et stort skridt for den grønne omstilling i Aarhus Kommune og Danmark, mener Dansk Fjernvarme, der forventer, at den grønne udvikling fortsætter.

06. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Ny energiaftale og robotter

Torsdagen på årets landsmøde lukkede med debat om en ny energiaftale, mens fredagen åbnede med robotter, der får større og større betydning i fjernvarmen. 

24. nov 2017 Navnenyt

Per Hougaard overtager for Jørgen Halle i DFP

Per Hougaard er konstitueret direktør, indtil DFP-bestyrelsen finder en ny. 

24. nov 2017 Navnenyt

Anette er ny i bestyrelsen i Tørring

Anette Lak Rasmussen blev valgt ind i Tørring Kraftvarmeværks bestyrelse ved generalforsamlingen. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

17. nov 2017 Presseklip

Rambøll vil have handling bag ord om klimamålsætninger

LÆS I DAG: Rambøll vil have handling bag ord om klimamålsætninger. Analyse oplister de 70 bedst betalte kommunale ”kødben”. Billigere elvarme kan sikre overskudsvarme fra Apple. Varmeprisen skal ned i Randers. Huse i Lund skal have fjernvarme fra laboratorier. SEAS-NVE overtager 160.000 naturgaskunder.

16. nov 2017 Presseklip

Lilleholt: Dansk energi er fri af kul inden 2030

LÆS I DAG Lilleholt: Kul er ude af dansk energiforsyning i 2030. Lilleholt: Bestyrelser har styr på kompetencerne. 1.400 forbrugere i Sejlflod og Storvorde nærmer sig varme fra Aalborg. Verdo søger om at opkræve forrentning.

15. nov 2017 Presseklip

Energistyrelsen åbner for ny runde med varmepumper

LÆS I DAG: Energistyrelsen åbner for ny runde med varmepumper. Danmark skal effektivisere tyskerne. Nyt projekt skal udvikle fremtidens fjernvarme. Vinderup Varmeværk ruster sig til mistet tilskud. Vindinge-Rosilde får fjernvarme fra Nyborg. 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

23. nov 2017 Navnenyt

Bjarne Korshøj fylder 60 år

Teknisk direktør i HOFOR, Bjarne Korshøj, fylder 60 år den 13. december.

22. nov 2017 Navnenyt

Ny chefkonsulent hos NIRAS

Alfred Heller er ansat som chefkonsulent i NIRAS i Aalborg.


21. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for Energi Ikast

Jørgen Mosegaard overtager som direktør efter Kaj Hansen i Energi Ikast.

17. nov 2017 Navnenyt

Uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Senioruddannelseskonsulent Anita Unnerup fylder 40 år på tirsdag den 21. november.

03. nov 2017 Navnenyt

Ny civilingeniør i energiplanlægning

29-årige Silas Alvin Petersen er ansat som civilingeniør hos NIRAS i Aalborg.

01. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for pumpeforeningen AKB

Søren Bülow er ny direktør for Autoriserede Køle- & Varmepumpefirmaers Brancheforening (AKB), der organiserer installatører af køle- og varmepumper.