10. nov 2017 Presseklip

Dansk Fjernvarme roser kvote-aftale

LÆS I DAG: Dansk Fjernvarme roser kvote-aftale. Politiske vennetjenester præger udpegning til kommunale forsyningsselskaber. De ønsker sig fjernvarme i Fabjerg. Skole med eget kraftvarmeværk.

EnergiWatch:
Dansk Fjernvarme roser kvote-aftale
Markedet for CO2-kvoter er i øjeblikket iversvømmet i en grad, der gør prisen på at forurene meget lav. Det betyder, at den økonomiske gulerod ved at investere i grøn omstilling er meget lille og derfor er det en god nyhed, at der nu er faldet en aftale om klimakvoter på plads mellem EU-landene, Europa-Parlamentet og EU-Kommissionen. En aftale, der blandt andet betyder, at man fra 2023 vil begynde at slette overskudskvoter fra 2023, hvilket kan betyde at op mod 2-3 mia. kvoter bliver annulleret.

Sådan lyder vurderingen fra Birger Lauersen, international chef i Dansk Fjernvarme og vicepræsident i den europæiske fjernvarmeorganisation, Euroheat & Power.

- Det er meget tilfredsstillende, at der nu er fundet enighed om at udtage en stor portion kvoter, sådan at prisen på at forurene kan finde et mere passende leje, der vil styrke udbygningen med vedvarende energi. Vi er glade for, at man har nået et resultat som ser ud til at imødekomme en del ønsker som den Europæiske fjernvarmebranche har arbejdet hårdt på at få opfyldt, siger han til EnergiWatch.

Birger Lauersen håber nu, at der kan samles bred enighed om aftalen i både Rådet og Europa-Parlamentet.

_____

Altinget:
Politiske vennetjenester præger udpegning til kommunale forsyningsselskaber
Den borgerlige tænketank CEPOS slår til lyd for, at posterne i de kommunalt ejede forsyningsselskaber bliver fordelt som politiske goder snarere end baseret på viden om forsyningssektoren. Det fremgår af en analyse fra tænketanken, fremgår det af Altinget.

Ifølge CEPOS bliver taberne i spillet om bestyrelsesposterne i sidste ende forbrugerne, fordi de lokalpolitiske medlemmer af bestyrelserne i de kommunalt ejede forsyningsselskaber mangler den fornødne erfaring og viden.

Det bliver klokkeklart afvist af direktør i Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen. Brancheorganisationen peger på, at der ikke nødvendigvis er en modsætning mellem udpegning og kompetencer indenfor de kommunalt ejede forsyningsselskaber.

- Det er altså ikke en lodtrækning, der finder sted. Og det behøver ikke diskvalificere folk, at de er blevet valgt til kommunalbestyrelsen, slår Kim Mortensen fast overfor Altinget.dk.

CEPOS mener i sin analyse, at løsningen skal være at løsrive kommunerne fra forsyningsselskaberne, så de i stedet bliver enten forbrugerejede eller ejet af kommercielle selskaber.

Den tanke er dog fjern for fx Enhedslistens forsyningspolitiske ordfører, Søren Egge Rasmussen.

- Det er centralt, at eksempelvis vandselskaberne forbliver på kommunale hænder. Det har vi som samfund ikke råd til at sætte over styr, siger han til Altinget.

Ifølge CEPOS er posterne i de kommunalt ejede forsyningsselskaber særligt attraktive for kommunalpolitikerne, fordi vederlagene typisk er høje. Samtidig udgør vederlag til kommunalt valgte langt hovedparten af de vederlag, der bliver udbetalt til kommunalpolitikere. CEPOS’ analyse viser således, at mere en 60 procent af samtlige vederlag til kommunalpolitikere findes inden forsyningsselskaberne.

_____

Folkebladet Lemvig:
De ønsker sig fjernvarme i Fabjerg
Varmen fra Lemvig Varmeværk er så attraktiv, at Fabjerg nu ønsker at få fjernvarme.

- Men vi får nok først noget at vide i 2019/2020, siger Ejner Kalhøj, der har samlet underskrifter i byen, til Folkebladet Lemvig. 

Lemvig Varmeværk førte for et par år siden en varmeledning fra Lemvig til Nørre Nissum. Røret løber lige forbi Fabjerg og dimensioneret, så det også kan levere varme i Fabjerg, hvor der i dag ikke er fjernvarme. 

Efter en samtale med administrationen på Lemvig Varmeværk tog Ejner Kalhøj initiativ til underskriftsindsamlingen i Fabjerg.

Lemvig Varmeværk arbejdet pt på at føre fjernvarme til Rom og videre til Ramme og måske Lomborg. Først derefter tages der stilling til Fabjerg.

_____

JydskeVestkysten: 
Skole med eget kraftvarmeværk
Mommark Handelskostskole på Sydals tager til sommer en ny fløj i brug. Fløjen har eget kraftvarmevæk, der reducerer energiforbruget markant, skriver JydskeVestkysten.

Skolen havde torsdag rejsegilde for den ekstra fløj i det energirigtige byggeri med eget kraftvarmeværk, som reducerer energiforbruget på hele skolen svarende til 65 familiers årlige forbrug.

 

 

Nyheder

08. dec 2017

Egedal: Det virker som om gas har vetoret

I Egedal Fjernvarme bremses konverteringer fra oliefyr og naturgas til fjernvarme af de samfundsøkonomiske beregninger. Direktøren giver dog ikke op. Der må kæmpes videre.

08. dec 2017

Debat: En uendelig procesbehandling

Der er noget helt galt med vejledningerne for beregning af samfundsøkonomien, når der skal søges om godkendelse af et nyt fjernvarmeprojekt.

08. dec 2017

Energistyrelsen: Teknologikataloget skal ikke bruges til fjernvarme

Energistyrelsen oplyser, at teknologikataloget ikke skal bruges til konkrete projekter. Styrelsen erkender også, at der er problemer med praksis for projektbekendtgørelsen.

07. dec 2017

Odsherred håber på synergier med nye værker

Lavere varmepriser er i fokus for Odsherred Forsyning, der fra nytår overtager to lokale kraftvarmeværker fra SEAS-NVE.

07. dec 2017 Energibesparelser

Dansk Fjernvarme er enig i ministers undsigelse af energispareordning

Tiden er løbet fra den nuværende energispareordning, mener minister – Dansk Fjernvarme bakker op og ser frem til genforhandling af ordningen.

04. dec 2017

Lokale forskelle i priserne

Prisen på fjernvarme spænder vidt rundt om i Danmark. De store forskelle, der kan variere fra by til by, skyldes ofte lokale forhold, der kan have bund i alt fra politiske beslutninger til befolkningstæthed.

28. nov 2017

Radikale: Danmark skal fastholde højt grønt tempo

Europa-Parlamentets industriudvalg har netop stemt for et løft i udbygningen med vedvarende energi til 35 procent. Det Radikale Venstre vil fastholde tempoet i den grønne omstilling i Danmark.

24. nov 2017

Vordingborg Forsyning: Nuværende model er fuldstændig tåbelig

Direktøren i Vordingborg Forsyning mener, at det mere er Finansministeriet end den grønne omstilling, der tages hensyn til i de samfundsøkonomiske beregninger.

24. nov 2017

Samfundsøkonomiske beregninger bremser grøn omstilling

Hvis ikke forudsætningerne i de samfundsøkonomiske beregninger moderniseres, risikerer kravet at blive en hæmsko for den grønne omstilling, mener Dansk Fjernvarme.

23. nov 2017

Det første udbud af kapacitet er gennemført

Hele 87 kraftvarmeværker har med 92 fuldmagter og tegning af andelsbevis givet robust opbakning til det nye selskab Dansk Kraftvarme Kapacitet.

15. nov 2017

Kinesisk topchef: Vi vil lære af dansk fjernvarmesucces

Danmark har skabt bemærkelsesværdige resultater via grønne energiløsninger med fjernvarme i fokus. Det skal Kina lære af, mener Li Dawei – direktør for verdens største fjernvarmeselskab.

13. dec 2017 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Michael Fibiger er ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarmes Politisk Økonomisk sekretariat fra årsskiftet.

12. dec 2017 Navnenyt

Ny direktør for Biogasbranchen

Frank Rosager er fra den 1. januar ny direktør for foreningen Biogasbranchen.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. dec 2017 Presseklip

Klimakritik får opbakning fra S

LÆS I DAG: Klimakritik får opbakning fra S. Fremtiden står på gas. Fokus på pensionskassers energividen. Solvarme på vej til Korsør.

07. dec 2017 Presseklip

Tiden er løbet fra energispareordningen

LÆS I DAG: Tiden er løbet fra energispareordningen. Elafgiften indgår i oplæg til skattereform. Der er stort energisparepotentiale ved renovering. Elafgiften indgår i oplæg til skattereform. Danmark har verdens bedste energisystem. Ewii rydder op. DI satte overskudsvarme til debat. Durup Fjernvarme har høvlet to mio. af gælden. Kulturcenter skifter til fjernvarme.

06. dec 2017 Presseklip

Danmark pryder sig med lånte miljøfjer

LÆS I DAG: Danmark pryder sig med lånte miljøfjer. Danfoss ønsker større ambitioner på energiområdet. Energinet skal have ny direktør. Ewiis bestyrelse nedstemt om formandsvalg. Tricktyv påstår at komme fra fjernvarmeværket. Dansk produktivitet i top.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

11. dec 2017 Navnenyt

Ny afdelingsleder for GIS og data i Verdo

Anders Duerlund kommer til Verdo efter 10 år hos Nyfors iog tidligere COWI.

08. dec 2017 Navnenyt

Bestyrelsen er på plads i Tørring

Mads Damgaard er ny næstformand for Tørring Kraftvarmeværk.

08. dec 2017 Navnenyt

Jette styrker GIS-kompetencerne i DFP

Jette Bruhn begynder i DFP 1. januar. 

06. dec 2017 Navnenyt

EWII udpeger ny direktør

Lars Bonderup Bjørn bliver ny CEO i multiforsyningselskabet EWII fra 1. januar.

04. dec 2017 Navnenyt

CTR's direktør fylder 50

Den 30. december fylder administrerende direktør i CTR, Kamma Eilschou Holm, 50 år.

01. dec 2017 Navnenyt

Faglig chef fylder 40

Dansk Fjernvarmes faglige chef Louise Overvad Jensen fylder 40 år den 14. december.