08. nov 2017 Presseklip

Energiselskaber øger ikke vederlag

LÆS I DAG: Energiselskaber øger ikke bestyrelsesvederlag. Dansk kedelteknologi i stort solenergiprojekt i Kina. COP23: Her er et overblik. Randers får internationalt besøg. Byråd godkender lukning af varmeværk

Fyens Stiftstidende:
Energiselskaber øger ikke bestyrelsesvederlag
De senere år har en bestyrelsespost hos de større energiselskaber ikke blot været en lukrativ fornøjelse, men også givet en voksende økonomisk gevinst. Men stormen over energiselskabernes brug af egne midler gør, at flere af energiselskaberne nu melder ud om, at de holder igen med de honorarer, der skal aflønne bestyrelsesarbejdet.

Fyens Stiftstidende har bl.a. set på udviklingen hos to af de store selskaber – Ewii og Dong Energy (nu Ørsted) – og ifølge avisen lyder meldingen, at der her og nu ikke er aktuelle planer om yderligere stigninger i vederlagene.

- Vi har ikke diskuteret vederlagene endnu, men de nuværende passer meget godt til markedsniveauet, siger formand i Ewii, Jørn Limann, til Fyens Stiftstidende.

Hos Ewii gav det udfordringer, da det kom frem, at man havde suppleret formandsvederlaget med diæter, der på et år udgjorde ikke mindre end 200.000 kroner. Det betyder, at formanden skulle have et møde om ugen med direktøren og direktionen.

Sådan bliver det også fortsat, og der bliver ligeledes heller ikke ændret på vederlag og honorarer hos fx Ørsted, der indtil for nylig hed Dong Energy. Fra 2015 til 2016 steg formandens løn fra 500.000 kroner til 960.000 kroner – og den løn kan formanden også hæve i 2018, lyder meldingen fra Ørsted.

_____

Energy Supply:
Dansk kedelteknologi i stort solenergiprojekt i Kina
I Kinas femårsplan for udviklingsinitiativer indtil 2020 indgår tyve koncentrerede solenergiprojekter, som skal generere 1 GW vedvarende energi – med særligt fokus på solprojekter med stor lagringskapacitet. 

Aalborg CSP leverer dampkedelsystemet til det 50 MW store Shenzen Jinfan CSP-anlæg, så anlægget når i mål med energiproduktion baseret på solenergi døgnet rundt, skriver Energy Supply

- Med forskellige energilagringsteknologier kan produktionen kontrolleres til at matche forbruget. Aalborg CSP har gennem de seneste år samarbejdet med adskillige aktører på markedet i forhold til at udvikle fremtidens energilagringsteknologier, der kan imødekomme efterspørgslen og integrationen af vedvarende energi, siger Peter Badstue Jensen, divisionsdirektør hos Aalborg CSP.

Shenzen Jinfan-anlægget kan lagre solenergi i løbet af dagen og først udlede det i op til 15 timer efter solnedgang. På denne måde kan solen levere strøm selv om aftenen, hvor elforbruget typisk er størst. 

_____

Altinget:
COP23: Her er et overblik
Årets klimatopmøde er sparket i gang. I år skal det handle om, hvordan man får udmøntet målene fra Paris-aftalen ved COP21 for to år siden.

Senest næste år ved COP24 i Polen skal det være på plads, hvordan Paris-aftalen skal implementeres. Det oplyser Altinget.

Fiji sidder i formandsstolen ved topmødet, der afholdes i Bonn, fordi Fiji ikke har kapacitet til at huse den store konference.

Det store problem er præsident Trumps udmelding om, at USA vil forlade Paris-aftalen. Og derfor er der meget spænding omkring, hvordan den amerikanske delegation vil forholde sig.

_____

Randers Amtsavis:
Randers får internationalt besøg 
Randers Kraftvarmeværk får onsdag besøg af 55 internationale gæster, der deltager i den internationale biomasse-konference i Aarhus, Biomass to Power.

De besøgende på kraftvarmeværket i Randers kommer fra Skandinavien, Baltikum, Benelux, England, Canada og Japan. 

- Vi har i mange år været førende i Danmark indenfor handel og afbrænding af biomasse. Derfor er vi stolte af at vise kraftvarmeværket frem, så vores udenlandske kolleger kan få inspiration og se, hvordan processerne foregår. Brændsel med biomasse er et vigtigt skridt mod et fossilfrit samfund, siger divisionsdirektør for Verdo Energy, Henrik Bøgh Nielsen, til Randers Amtsavis.

_____

Randers Amtsavis:
Byråd godkender lukning af varmeværk
Byrådet i Randers Kommune har godkendt, at Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk kan lukke.

Senest den 31. maj 2019 lukkes der for varmen fra værket og dermed skal de knap 200 forbrugere inden da have fundet andre former for varmekilder.

I mange år har meget høje priser fra varmeværket presset områdets beboere økonomisk og striden om, hvorvidt værket skulle leve eller dø, har medført stor splittelse imellem tilhængere og modstandere af værket.

Varmeværk har 191 tilsluttede forbrugere, hvoraf 155 på en generalforsamling er blevet betragtet som andelshavere med stemmeret. Ved afstemning om lukning på generalforsamlingen i 2016 deltog 141 stemmeberettigede. 100 stemte for en lukning og 41 imod en lukning.

Siden har lukningen af værket været igennem to offentlige høringer, inden byrådet mandag aften endeligt godkendte, at værket lukker.

Omkring 60 forbrugere har allerede installeret individuelle løsning

Nyheder

24. nov 2017

Vordingborg Forsyning: Nuværende model er fuldstændig tåbelig

Direktøren i Vordingborg Forsyning mener, at det mere er Finansministeriet end den grønne omstilling, der tages hensyn til i de samfundsøkonomiske beregninger.

24. nov 2017

Samfundsøkonomiske beregninger bremser grøn omstilling

Hvis ikke forudsætningerne i de samfundsøkonomiske beregninger moderniseres, risikerer kravet at blive en hæmsko for den grønne omstilling, mener Dansk Fjernvarme.

23. nov 2017

Det første udbud af kapacitet er gennemført

Hele 87 kraftvarmeværker har med 92 fuldmagter og tegning af andelsbevis givet robust opbakning til det nye selskab Dansk Kraftvarme Kapacitet.

15. nov 2017

Kinesisk topchef: Vi vil lære af dansk fjernvarmesucces

Danmark har skabt bemærkelsesværdige resultater via grønne energiløsninger med fjernvarme i fokus. Det skal Kina lære af, mener Li Dawei – direktør for verdens største fjernvarmeselskab.

14. nov 2017

Ny lyn-ansøgningsrunde for tilskud til varmepumper

Energistyrelsen har netop lanceret en ny ansøgningsrunde for grundbeløbstruede fjernvarmeselskaber, der vil investere i en eldreven varmepumpe.

14. nov 2017

Dansk Fjernvarme efterlyser omkostningsægte tariffer

Der er stor forskel på, hvad fjernvarmeselskaberne betaler i lokal nettarif til elselskaberne. Derfor efterlyser Dansk Fjernvarme mere omkostningsægte tariffer. Det vil både integrere energisystemerne mere og åbne for fjernvarmen som energilager.

14. nov 2017

Nykøbing Mors vil have tryk på kedlen

Flere decentrale kraftvarmeværker ønsker at kunne producere grøn og billig varme til forbrugerne med deres el-kedler. Men tariffer står i vejen, fortæller driftslederen hos Nykøbing Mors Fjernvarmeværk.

14. nov 2017

Elnetselskab vil gerne se på differentierede nettariffer

Tariffer for brug af elnettet blokerer for regelmæssig brug af Nykøbing Mors’ elkedel. Thy-Mors Energi vil gerne se på, hvordan de kan hjælpe elektrificering af fjernvarmen på vej.

08. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Hilsen fra ministeren og fjernvarmepris

Se eller gense energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts tale ved årets landsmøde. Du kan også se uddelingen af årets fjernvarmepris til Slagslunde.

07. nov 2017

Med Biomassefyret Kraftvarmeværk går Aarhus forrest i grøn omstilling

Indvielsen af Biomassefyret Kraftvarmeværk i Lisbjerg er et stort skridt for den grønne omstilling i Aarhus Kommune og Danmark, mener Dansk Fjernvarme, der forventer, at den grønne udvikling fortsætter.

06. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Ny energiaftale og robotter

Torsdagen på årets landsmøde lukkede med debat om en ny energiaftale, mens fredagen åbnede med robotter, der får større og større betydning i fjernvarmen. 

24. nov 2017 Navnenyt

Per Hougaard overtager for Jørgen Halle i DFP

Per Hougaard er konstitueret direktør, indtil DFP-bestyrelsen finder en ny. 

24. nov 2017 Navnenyt

Anette er ny i bestyrelsen i Tørring

Anette Lak Rasmussen blev valgt ind i Tørring Kraftvarmeværks bestyrelse ved generalforsamlingen. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

17. nov 2017 Presseklip

Rambøll vil have handling bag ord om klimamålsætninger

LÆS I DAG: Rambøll vil have handling bag ord om klimamålsætninger. Analyse oplister de 70 bedst betalte kommunale ”kødben”. Billigere elvarme kan sikre overskudsvarme fra Apple. Varmeprisen skal ned i Randers. Huse i Lund skal have fjernvarme fra laboratorier. SEAS-NVE overtager 160.000 naturgaskunder.

16. nov 2017 Presseklip

Lilleholt: Dansk energi er fri af kul inden 2030

LÆS I DAG Lilleholt: Kul er ude af dansk energiforsyning i 2030. Lilleholt: Bestyrelser har styr på kompetencerne. 1.400 forbrugere i Sejlflod og Storvorde nærmer sig varme fra Aalborg. Verdo søger om at opkræve forrentning.

15. nov 2017 Presseklip

Energistyrelsen åbner for ny runde med varmepumper

LÆS I DAG: Energistyrelsen åbner for ny runde med varmepumper. Danmark skal effektivisere tyskerne. Nyt projekt skal udvikle fremtidens fjernvarme. Vinderup Varmeværk ruster sig til mistet tilskud. Vindinge-Rosilde får fjernvarme fra Nyborg. 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

23. nov 2017 Navnenyt

Bjarne Korshøj fylder 60 år

Teknisk direktør i HOFOR, Bjarne Korshøj, fylder 60 år den 13. december.

22. nov 2017 Navnenyt

Ny chefkonsulent hos NIRAS

Alfred Heller er ansat som chefkonsulent i NIRAS i Aalborg.


21. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for Energi Ikast

Jørgen Mosegaard overtager som direktør efter Kaj Hansen i Energi Ikast.

17. nov 2017 Navnenyt

Uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Senioruddannelseskonsulent Anita Unnerup fylder 40 år på tirsdag den 21. november.

03. nov 2017 Navnenyt

Ny civilingeniør i energiplanlægning

29-årige Silas Alvin Petersen er ansat som civilingeniør hos NIRAS i Aalborg.

01. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for pumpeforeningen AKB

Søren Bülow er ny direktør for Autoriserede Køle- & Varmepumpefirmaers Brancheforening (AKB), der organiserer installatører af køle- og varmepumper.