08. nov 2017 Presseklip

Energiselskaber øger ikke vederlag

LÆS I DAG: Energiselskaber øger ikke bestyrelsesvederlag. Dansk kedelteknologi i stort solenergiprojekt i Kina. COP23: Her er et overblik. Randers får internationalt besøg. Byråd godkender lukning af varmeværk

Fyens Stiftstidende:
Energiselskaber øger ikke bestyrelsesvederlag
De senere år har en bestyrelsespost hos de større energiselskaber ikke blot været en lukrativ fornøjelse, men også givet en voksende økonomisk gevinst. Men stormen over energiselskabernes brug af egne midler gør, at flere af energiselskaberne nu melder ud om, at de holder igen med de honorarer, der skal aflønne bestyrelsesarbejdet.

Fyens Stiftstidende har bl.a. set på udviklingen hos to af de store selskaber – Ewii og Dong Energy (nu Ørsted) – og ifølge avisen lyder meldingen, at der her og nu ikke er aktuelle planer om yderligere stigninger i vederlagene.

- Vi har ikke diskuteret vederlagene endnu, men de nuværende passer meget godt til markedsniveauet, siger formand i Ewii, Jørn Limann, til Fyens Stiftstidende.

Hos Ewii gav det udfordringer, da det kom frem, at man havde suppleret formandsvederlaget med diæter, der på et år udgjorde ikke mindre end 200.000 kroner. Det betyder, at formanden skulle have et møde om ugen med direktøren og direktionen.

Sådan bliver det også fortsat, og der bliver ligeledes heller ikke ændret på vederlag og honorarer hos fx Ørsted, der indtil for nylig hed Dong Energy. Fra 2015 til 2016 steg formandens løn fra 500.000 kroner til 960.000 kroner – og den løn kan formanden også hæve i 2018, lyder meldingen fra Ørsted.

_____

Energy Supply:
Dansk kedelteknologi i stort solenergiprojekt i Kina
I Kinas femårsplan for udviklingsinitiativer indtil 2020 indgår tyve koncentrerede solenergiprojekter, som skal generere 1 GW vedvarende energi – med særligt fokus på solprojekter med stor lagringskapacitet. 

Aalborg CSP leverer dampkedelsystemet til det 50 MW store Shenzen Jinfan CSP-anlæg, så anlægget når i mål med energiproduktion baseret på solenergi døgnet rundt, skriver Energy Supply

- Med forskellige energilagringsteknologier kan produktionen kontrolleres til at matche forbruget. Aalborg CSP har gennem de seneste år samarbejdet med adskillige aktører på markedet i forhold til at udvikle fremtidens energilagringsteknologier, der kan imødekomme efterspørgslen og integrationen af vedvarende energi, siger Peter Badstue Jensen, divisionsdirektør hos Aalborg CSP.

Shenzen Jinfan-anlægget kan lagre solenergi i løbet af dagen og først udlede det i op til 15 timer efter solnedgang. På denne måde kan solen levere strøm selv om aftenen, hvor elforbruget typisk er størst. 

_____

Altinget:
COP23: Her er et overblik
Årets klimatopmøde er sparket i gang. I år skal det handle om, hvordan man får udmøntet målene fra Paris-aftalen ved COP21 for to år siden.

Senest næste år ved COP24 i Polen skal det være på plads, hvordan Paris-aftalen skal implementeres. Det oplyser Altinget.

Fiji sidder i formandsstolen ved topmødet, der afholdes i Bonn, fordi Fiji ikke har kapacitet til at huse den store konference.

Det store problem er præsident Trumps udmelding om, at USA vil forlade Paris-aftalen. Og derfor er der meget spænding omkring, hvordan den amerikanske delegation vil forholde sig.

_____

Randers Amtsavis:
Randers får internationalt besøg 
Randers Kraftvarmeværk får onsdag besøg af 55 internationale gæster, der deltager i den internationale biomasse-konference i Aarhus, Biomass to Power.

De besøgende på kraftvarmeværket i Randers kommer fra Skandinavien, Baltikum, Benelux, England, Canada og Japan. 

- Vi har i mange år været førende i Danmark indenfor handel og afbrænding af biomasse. Derfor er vi stolte af at vise kraftvarmeværket frem, så vores udenlandske kolleger kan få inspiration og se, hvordan processerne foregår. Brændsel med biomasse er et vigtigt skridt mod et fossilfrit samfund, siger divisionsdirektør for Verdo Energy, Henrik Bøgh Nielsen, til Randers Amtsavis.

_____

Randers Amtsavis:
Byråd godkender lukning af varmeværk
Byrådet i Randers Kommune har godkendt, at Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk kan lukke.

Senest den 31. maj 2019 lukkes der for varmen fra værket og dermed skal de knap 200 forbrugere inden da have fundet andre former for varmekilder.

I mange år har meget høje priser fra varmeværket presset områdets beboere økonomisk og striden om, hvorvidt værket skulle leve eller dø, har medført stor splittelse imellem tilhængere og modstandere af værket.

Varmeværk har 191 tilsluttede forbrugere, hvoraf 155 på en generalforsamling er blevet betragtet som andelshavere med stemmeret. Ved afstemning om lukning på generalforsamlingen i 2016 deltog 141 stemmeberettigede. 100 stemte for en lukning og 41 imod en lukning.

Siden har lukningen af værket været igennem to offentlige høringer, inden byrådet mandag aften endeligt godkendte, at værket lukker.

Omkring 60 forbrugere har allerede installeret individuelle løsning

Nyheder

08. dec 2017

Egedal: Det virker som om gas har vetoret

I Egedal Fjernvarme bremses konverteringer fra oliefyr og naturgas til fjernvarme af de samfundsøkonomiske beregninger. Direktøren giver dog ikke op. Der må kæmpes videre.

08. dec 2017

Debat: En uendelig procesbehandling

Der er noget helt galt med vejledningerne for beregning af samfundsøkonomien, når der skal søges om godkendelse af et nyt fjernvarmeprojekt.

08. dec 2017

Energistyrelsen: Teknologikataloget skal ikke bruges til fjernvarme

Energistyrelsen oplyser, at teknologikataloget ikke skal bruges til konkrete projekter. Styrelsen erkender også, at der er problemer med praksis for projektbekendtgørelsen.

07. dec 2017

Odsherred håber på synergier med nye værker

Lavere varmepriser er i fokus for Odsherred Forsyning, der fra nytår overtager to lokale kraftvarmeværker fra SEAS-NVE.

07. dec 2017 Energibesparelser

Dansk Fjernvarme er enig i ministers undsigelse af energispareordning

Tiden er løbet fra den nuværende energispareordning, mener minister – Dansk Fjernvarme bakker op og ser frem til genforhandling af ordningen.

04. dec 2017

Lokale forskelle i priserne

Prisen på fjernvarme spænder vidt rundt om i Danmark. De store forskelle, der kan variere fra by til by, skyldes ofte lokale forhold, der kan have bund i alt fra politiske beslutninger til befolkningstæthed.

28. nov 2017

Radikale: Danmark skal fastholde højt grønt tempo

Europa-Parlamentets industriudvalg har netop stemt for et løft i udbygningen med vedvarende energi til 35 procent. Det Radikale Venstre vil fastholde tempoet i den grønne omstilling i Danmark.

24. nov 2017

Vordingborg Forsyning: Nuværende model er fuldstændig tåbelig

Direktøren i Vordingborg Forsyning mener, at det mere er Finansministeriet end den grønne omstilling, der tages hensyn til i de samfundsøkonomiske beregninger.

24. nov 2017

Samfundsøkonomiske beregninger bremser grøn omstilling

Hvis ikke forudsætningerne i de samfundsøkonomiske beregninger moderniseres, risikerer kravet at blive en hæmsko for den grønne omstilling, mener Dansk Fjernvarme.

23. nov 2017

Det første udbud af kapacitet er gennemført

Hele 87 kraftvarmeværker har med 92 fuldmagter og tegning af andelsbevis givet robust opbakning til det nye selskab Dansk Kraftvarme Kapacitet.

15. nov 2017

Kinesisk topchef: Vi vil lære af dansk fjernvarmesucces

Danmark har skabt bemærkelsesværdige resultater via grønne energiløsninger med fjernvarme i fokus. Det skal Kina lære af, mener Li Dawei – direktør for verdens største fjernvarmeselskab.

13. dec 2017 Navnenyt

Ny økonomisk konsulent til Dansk Fjernvarme

Michael Fibiger er ny økonomisk konsulent i Dansk Fjernvarmes Politisk Økonomisk sekretariat fra årsskiftet.

12. dec 2017 Navnenyt

Ny direktør for Biogasbranchen

Frank Rosager er fra den 1. januar ny direktør for foreningen Biogasbranchen.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

08. dec 2017 Presseklip

Klimakritik får opbakning fra S

LÆS I DAG: Klimakritik får opbakning fra S. Fremtiden står på gas. Fokus på pensionskassers energividen. Solvarme på vej til Korsør.

07. dec 2017 Presseklip

Tiden er løbet fra energispareordningen

LÆS I DAG: Tiden er løbet fra energispareordningen. Elafgiften indgår i oplæg til skattereform. Der er stort energisparepotentiale ved renovering. Elafgiften indgår i oplæg til skattereform. Danmark har verdens bedste energisystem. Ewii rydder op. DI satte overskudsvarme til debat. Durup Fjernvarme har høvlet to mio. af gælden. Kulturcenter skifter til fjernvarme.

06. dec 2017 Presseklip

Danmark pryder sig med lånte miljøfjer

LÆS I DAG: Danmark pryder sig med lånte miljøfjer. Danfoss ønsker større ambitioner på energiområdet. Energinet skal have ny direktør. Ewiis bestyrelse nedstemt om formandsvalg. Tricktyv påstår at komme fra fjernvarmeværket. Dansk produktivitet i top.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

11. dec 2017 Navnenyt

Ny afdelingsleder for GIS og data i Verdo

Anders Duerlund kommer til Verdo efter 10 år hos Nyfors iog tidligere COWI.

08. dec 2017 Navnenyt

Bestyrelsen er på plads i Tørring

Mads Damgaard er ny næstformand for Tørring Kraftvarmeværk.

08. dec 2017 Navnenyt

Jette styrker GIS-kompetencerne i DFP

Jette Bruhn begynder i DFP 1. januar. 

06. dec 2017 Navnenyt

EWII udpeger ny direktør

Lars Bonderup Bjørn bliver ny CEO i multiforsyningselskabet EWII fra 1. januar.

04. dec 2017 Navnenyt

CTR's direktør fylder 50

Den 30. december fylder administrerende direktør i CTR, Kamma Eilschou Holm, 50 år.

01. dec 2017 Navnenyt

Faglig chef fylder 40

Dansk Fjernvarmes faglige chef Louise Overvad Jensen fylder 40 år den 14. december.