06. nov 2017 Presseklip

Minister ønsker lempelse af elvarmeafgiften

LÆS I DAG: Minister ønsker lempelse af elvarmeafgiften. Datacentre er vigtige elementer i grøn omstilling. Travlt år for nyt energiselskab. Varm debat om forbrugerindflydelse i Viborg

JydskeVestkysten:
Minister ønsker lempelse af elvarmeafgiften
Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt har endnu en gang understreget hans ønske om at sænke den nuværende elvarmeafgift. Det gentog han i weekenden, da han lørdag var gæst på den grund ved Kassø vest for Aabenraa, hvor Apple vil anlægge et nyt datacenter.

Ministeren var inviteret af partifællen Eva Kjer Hansen og borgmester i Aabenraa, Thomas Andresen, der begge ønsker at kunne udnytte den grønne omstilling fuldt ud – herunder at det kommende datacenter kan sende overskudsvarme ud i det lokale fjernvarmenet.

Men det kræver, at der bliver gjort noget ved den nuværende høje elvarmeafgift slog værterne fast overfor ministeren, der er med på, at behovet for en sænkning er der.

- Jeg vil kæmpe for, at elvarmeafgiften halveres så hurtigt som muligt. Der er bred politisk opbakning om forslaget, og forhandlingerne kan muligvis allerede begynde inden årsskiftet, lød det fra ministeren til JydskeVestkysten

_____

Computerworld:
Datacentre er vigtige elementer i grøn omstilling
De kommende datacentre kan blive vigtige elementer i den grønne omstilling og elektrificeringen af samfundet, men arbejdet skal gribes rigtigt an, mener brancheorganisationen Datacenter Industrien og Dansk Fjernvarme, skriver Computerworld.

På Datacenter Industriens medlemsmøde for nylig vurderer Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen, at datacentre er en kæmpemulighed for at ”sætte ild til tingene”.

- Vi står med en kæmpe mulighed for at omstille hele vores energisystem. Historisk er fjernvarme jo skabt af overskudsvarme fra blandt andet affaldsforbrænding og elproduktion, men noget af udfordringen bliver at bruge vores transmissionssystemer. Er der flere steder i landet, hvor man med fordel kan koble nettene sammen? For eksempel i Viborg, der ikke kan aftage varmen fra Apple i fuldt omfang, så her skal man tænke bredere, sagde han.

_____

Viborg Stifts Folkeblad:
Travlt år for nyt energiselskab
I foråret fusionerede Bjerringbro Varmeværk med Ulstrup Kraftvarmeværk og blev til Gudenådalens Energiselskab.

Det nye selskab har et travlt år foran sig, da man fra 2019 ikke længere vil modtage 12 millioner kroner i grundbeløb. Og derfor er der gang i en masse projekter for at undgå store prisstigninger.

- Vi har lige nu gang i rigtig mange projekter og fokuserer på et udvide det tværgående samarbejde, og derfor er vi langt i forhandlinger med Ans Varmeværk om en fusion. Derudover er Gudenåcentralen rigtig langt med et projekt, hvor varmepumper skal trække varme ud af Tange Sø, et projekt som vi støtter op om, fortæller bestyrelsesformand Preben Sørensen til Viborg Stifts Folkeblad.

Det nye energiselskab er både i dialog med lokale virksomheder om at udnytte overskudsvarme og har planer om at etablere et solvarmeanlæg, der kan producere fem procent af varmebehovet.

_____

Viborg Stifts Folkeblad:
Varm debat om forbrugerindflydelse i Viborg
Fjernvarmens fremtid er for tiden til debat i Viborg. Udfordringen består i, at finde frem til den rette organisering mellem det kommunale Energi Viborg, det forbrugerejede Viborg Fjernvarme og et eventuelt kommende nyt forsyningsselskab.

Byrådets to største partier, Venstre og Socialdemokratiet, gør sig til talsmænd for, at forbrugerne skal have ”maskimal indflydelse” i et eventuelt kommende fælles varmeselskab.

Debatten er aktualiseret af to sager. Ikke mindst kræver Apples planer om at bygge et datacenter ved Viborg at der er styr på opgavefordeling og struktur i forhold til at aftage og fordele varmen til byens fjernvarmeforbrugere. Samtidig er det kommet frem, at Energi Viborg og Viborg Fjernvarme ikke kan blive enige om hvem, der kan aftage overskudsvarme fra en lokal Føtex. - Når Apple-varme til tusinder - måske titusinder - af forbrugere er i spil, kan det ikke nytte at fortabe sig i en varm diskussion om, hvem der har retten til for eksempel at indgå en aftale med Føtex om at aftage overskudsvarme, som i bedste fald svarer til forbruget i 40 boliger, siger den lokale socialdemokratiske gruppeformand Per Møller Jensen.

Han understreger, at de to selskaber her og nu må koncentrere sig om, hvordan man får udnyttet overskudsvarmen og derefter må man på længere sigt finde ud af, hvordan varmeforsyningen skal strikkes sammen i fremtiden og hvordan forbrugerne sikres bedst mulig indflydelse.

Nyheder

24. nov 2017

Vordingborg Forsyning: Nuværende model er fuldstændig tåbelig

Direktøren i Vordingborg Forsyning mener, at det mere er Finansministeriet end den grønne omstilling, der tages hensyn til i de samfundsøkonomiske beregninger.

24. nov 2017

Samfundsøkonomiske beregninger bremser grøn omstilling

Hvis ikke forudsætningerne i de samfundsøkonomiske beregninger moderniseres, risikerer kravet at blive en hæmsko for den grønne omstilling, mener Dansk Fjernvarme.

23. nov 2017

Det første udbud af kapacitet er gennemført

Hele 87 kraftvarmeværker har med 92 fuldmagter og tegning af andelsbevis givet robust opbakning til det nye selskab Dansk Kraftvarme Kapacitet.

15. nov 2017

Kinesisk topchef: Vi vil lære af dansk fjernvarmesucces

Danmark har skabt bemærkelsesværdige resultater via grønne energiløsninger med fjernvarme i fokus. Det skal Kina lære af, mener Li Dawei – direktør for verdens største fjernvarmeselskab.

14. nov 2017

Ny lyn-ansøgningsrunde for tilskud til varmepumper

Energistyrelsen har netop lanceret en ny ansøgningsrunde for grundbeløbstruede fjernvarmeselskaber, der vil investere i en eldreven varmepumpe.

14. nov 2017

Dansk Fjernvarme efterlyser omkostningsægte tariffer

Der er stor forskel på, hvad fjernvarmeselskaberne betaler i lokal nettarif til elselskaberne. Derfor efterlyser Dansk Fjernvarme mere omkostningsægte tariffer. Det vil både integrere energisystemerne mere og åbne for fjernvarmen som energilager.

14. nov 2017

Nykøbing Mors vil have tryk på kedlen

Flere decentrale kraftvarmeværker ønsker at kunne producere grøn og billig varme til forbrugerne med deres el-kedler. Men tariffer står i vejen, fortæller driftslederen hos Nykøbing Mors Fjernvarmeværk.

14. nov 2017

Elnetselskab vil gerne se på differentierede nettariffer

Tariffer for brug af elnettet blokerer for regelmæssig brug af Nykøbing Mors’ elkedel. Thy-Mors Energi vil gerne se på, hvordan de kan hjælpe elektrificering af fjernvarmen på vej.

08. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Hilsen fra ministeren og fjernvarmepris

Se eller gense energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts tale ved årets landsmøde. Du kan også se uddelingen af årets fjernvarmepris til Slagslunde.

07. nov 2017

Med Biomassefyret Kraftvarmeværk går Aarhus forrest i grøn omstilling

Indvielsen af Biomassefyret Kraftvarmeværk i Lisbjerg er et stort skridt for den grønne omstilling i Aarhus Kommune og Danmark, mener Dansk Fjernvarme, der forventer, at den grønne udvikling fortsætter.

06. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Ny energiaftale og robotter

Torsdagen på årets landsmøde lukkede med debat om en ny energiaftale, mens fredagen åbnede med robotter, der får større og større betydning i fjernvarmen. 

24. nov 2017 Navnenyt

Per Hougaard overtager for Jørgen Halle i DFP

Per Hougaard er konstitueret direktør, indtil DFP-bestyrelsen finder en ny. 

24. nov 2017 Navnenyt

Anette er ny i bestyrelsen i Tørring

Anette Lak Rasmussen blev valgt ind i Tørring Kraftvarmeværks bestyrelse ved generalforsamlingen. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

17. nov 2017 Presseklip

Rambøll vil have handling bag ord om klimamålsætninger

LÆS I DAG: Rambøll vil have handling bag ord om klimamålsætninger. Analyse oplister de 70 bedst betalte kommunale ”kødben”. Billigere elvarme kan sikre overskudsvarme fra Apple. Varmeprisen skal ned i Randers. Huse i Lund skal have fjernvarme fra laboratorier. SEAS-NVE overtager 160.000 naturgaskunder.

16. nov 2017 Presseklip

Lilleholt: Dansk energi er fri af kul inden 2030

LÆS I DAG Lilleholt: Kul er ude af dansk energiforsyning i 2030. Lilleholt: Bestyrelser har styr på kompetencerne. 1.400 forbrugere i Sejlflod og Storvorde nærmer sig varme fra Aalborg. Verdo søger om at opkræve forrentning.

15. nov 2017 Presseklip

Energistyrelsen åbner for ny runde med varmepumper

LÆS I DAG: Energistyrelsen åbner for ny runde med varmepumper. Danmark skal effektivisere tyskerne. Nyt projekt skal udvikle fremtidens fjernvarme. Vinderup Varmeværk ruster sig til mistet tilskud. Vindinge-Rosilde får fjernvarme fra Nyborg. 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

23. nov 2017 Navnenyt

Bjarne Korshøj fylder 60 år

Teknisk direktør i HOFOR, Bjarne Korshøj, fylder 60 år den 13. december.

22. nov 2017 Navnenyt

Ny chefkonsulent hos NIRAS

Alfred Heller er ansat som chefkonsulent i NIRAS i Aalborg.


21. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for Energi Ikast

Jørgen Mosegaard overtager som direktør efter Kaj Hansen i Energi Ikast.

17. nov 2017 Navnenyt

Uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Senioruddannelseskonsulent Anita Unnerup fylder 40 år på tirsdag den 21. november.

03. nov 2017 Navnenyt

Ny civilingeniør i energiplanlægning

29-årige Silas Alvin Petersen er ansat som civilingeniør hos NIRAS i Aalborg.

01. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for pumpeforeningen AKB

Søren Bülow er ny direktør for Autoriserede Køle- & Varmepumpefirmaers Brancheforening (AKB), der organiserer installatører af køle- og varmepumper.