03. nov 2017 Presseklip

Energibesparelser bliver billigere

LÆS I DAG: Energibesparelser bliver billigere. Forbrugsdata skaber merværdi. Skanderborg Forsyning har ”Årets Offentlige Bestyrelse”. Leverandør til fjernvarmen hædret i Nordjylland. Arcon-Sunmark satser på Vietnams sol.

EnergiWatch:
Energibesparelser bliver billigere
Energibesparelser bliver 0,5 øre billigere, viser en ny analyse fra Energitilsynet. Dermed fortsætter en tendens med faldende priser på området. Omkostningerne til ordningen, som skal forbedre energieffektivitieten hos de danske energiforbrugere, er således faldet fra 49,6 til 49,1 øre/kWh i perioden 2015-2016. Det svarer til et fald på en procent.

Energitilsynet mener dog, at der er stor forskel på selskabernes besparelser:

- Elnetvirksomhederne har de højeste gennemsnitsomkostninger, mens naturgasdistributionsvirksomhederne har de laveste. For både elnetvirksomhederne og naturgasdistributionsvirksomhederne er gennemsnitsomkostningerne faldet fra 2015 til 2016, mens gennemsnitsomkostningerne for fjernvarmedistributionsvirksomhederne er steget i samme periode, skriver de i deres pressemeddelelse til EnergiWatch.

______

DANVA:
Forbrugsdata skaber merværdi
Der er mange penge at spare for den enkelte forbruger, hvis såvel fjernvarmeværker som vandværker kan installerede forbrugsmålere, der kan fjernaflæses. Men den kommende datalovgivning sætter formentlig markante begrænsninger på mulighederne for såkaldt intelligent fjernaflæsning, viser ny undersøgelse.

Ifølge undersøgelsen – der bl.a. er lavet af Dansk Fjernvarme og DANVA – kan der spares helt op til 4.000 kroner pr. husstand ved installation og brug af den intelligente forbrugsmåler, der kan fjernaflæses. Fjernaflæsningen kan forsyningerne – både fjernvarme og vand – optimere driften og energiforbruget i den enkelte husstand samtidig med, at spild af vand og varme begrænses.

Men når dataforordningen fra EU træder i kraft fra maj 2018 bliver krav til indsamling og behandling af fx vand- og varmeoplysninger hos husstandene væsentlig skærpet. Det vil betyde, at forsyningerne ikke vil kunne udnytte det teknologiske potentiale ved fjernaflæsning af målerdata, fordi man bl.a. skal indhente tilladelse til brug af data fra hver enkelt bruger.

Umiddelbart vil forordningen således kunne føre til, at et nej fra en enkelt forbruger kunne påvirke forsyningens datagrundlag, og dermed forhindre forbrugerne i hele forsyningsområdet i at få del i besparelserne.

Dansk Fjernvarme og DANVA peger på, at et mindre politisk indgreb nationalt i Danmark vil bidrage til, at danske vand- og varmeforsyninger får bedre rammer for at leve op til forsyningsstrategien i arbejdet med at opretholde billig og sikker forsyning til de danske forbrugere.

_____

Altinget:
Skanderborg Forsyning har ”Årets Offentlige Bestyrelse”
Skanderborg Forsynings bestyrelse har vundet prisen "Årets Offentlige Bestyrelse", der uddeles af netværket Dagens Dagsorden – Forum for Offentlige Bestyrelser.

Selskabet blev etableret i 2010 og står for drift og anlæg af den offentlige vand- og spildevandsforsyning i Skanderborg Kommune. Skanderborg Forsyningsvirksomhed A/S er 100 procent ejet af Skanderborg Kommune.

Skanderborg Forsyning er gået fra at være et traditionelt driftsselskab til et selskab, der i samspil med borgere og erhvervsliv udvikler nye vandteknologier og løsninger indenfor klimatilpasning, der også tiltrækker opmærksomhed fra udenlandske delegationer. Derudover har selskabet etableret platformen AquaGlobe, hvor virksomheder har mulighed for at bruge Skanderborg Forsynings system at teste nye teknologier og vise dem for omverdenen.

- Vi er lykkedes med at udnytte både de forskellige kompetencer og store lokale engagement, der er i bestyrelsen, til at lave en meget stærk strategi for selskabet, siger Henrik Müller til Altinget.

Han anbefaler politikerne i landets kommunalbestyrelser, at de undlader at pleje politiske hensyn og venner når der snart skal finde nye medlemmer til de offentlige bestyrelser og i stedet sammensætter offentlige bestyrelser med den rette sammensætning af kompetencer.

En af dommerne bag prisen som ”Årets Offentlige Bestyrelse” er Steen Thomsen, der er professor i selskabsledelse ved Copenhagen Business School. Ifølge ham viser prisvinderen at der er et enormt potentiale i de offentlige bestyrelser som kan indfries hvis man får sat de rigtige personer og kompetencer sammen.

_____

Energy Supply:
Leverandør til fjernvarmen hædret i Nordjylland
Aalborg Energie Technik har modtaget prisen som EY Entrepreneur of the Year i region Nordjylland. Juryen har blandt andet lagt vægt på virksomhedens succes med at udvikle miljørigtige og bæredygtige løsninger og en rigtig god eksekveringsevne.

- I sin motivering har juryen særligt fremhævet, at Aalborg Energie Technik er i top, når det gælder udvikling og resultater. Det er en god historie inden for dansk fjernvarmetradition, som rummer muligheder for fremtiden, og en rigtig solid vækstvirksomhed i Nordjylland, siger Allan Terp, partner i EY og regionsansvarlig i EY Entrepreneur Of The Year for Nordjylland til Energy Supply.

Ved et arrangement i Forum i København den 30. november afgøres det, hvem der skal repræsentere Danmark ved EY World Entrepreneur Of The Year i Monaco til næste år. Her er Aalborg Energie Technik i konkurrere med fem andre lokale vindere.

_____

EnergiWatch:
Arcon-Sunmark satser på Vietnams sol
Solvarmeanlægsproducenten Arcon-Sunmark er i gang med et 5.000 kvadratmeter stort solvarmeanlæg, der skal levere varme til forarbejdning af huder og fordampning af spildevand til PrimeAsia Leather Companys fabrik ved Ho Chi Minh City i Vietnam, skriver EnergiWatch.

90 procent af spildevandet håndteres på fabrikken via solvarmeanlægget, der samlet bidrager med 20 procent af fabrikkens energibehov. Solvarmeanlæg er Vietnams med afstand største.

- PrimeAsia Leather Company arbejder meget på at reducere miljøpåvirkningen fra deres produktion, og her bidrager solvarmeanlægget markant både i forhold til CO-udslip, men også i forhold til en mere skånsom håndtering af spildevandet fra fabrikken. Derudover giver anlægget en direkte reduktion i fabrikkens energiomkostninger, og den vil blive større og større, idet energipriserne i Vietnam kontinuerligt stiger, siger Hans Grydehøj, Arcon-Sunmarks Project & Business Development Manager.

Solvarmeanlægget står færdig i begyndelsen af 2018 og er Arcon-Sunmarks første store i Vietnam.

 

Nyheder

24. nov 2017

Vordingborg Forsyning: Nuværende model er fuldstændig tåbelig

Direktøren i Vordingborg Forsyning mener, at det mere er Finansministeriet end den grønne omstilling, der tages hensyn til i de samfundsøkonomiske beregninger.

24. nov 2017

Samfundsøkonomiske beregninger bremser grøn omstilling

Hvis ikke forudsætningerne i de samfundsøkonomiske beregninger moderniseres, risikerer kravet at blive en hæmsko for den grønne omstilling, mener Dansk Fjernvarme.

23. nov 2017

Det første udbud af kapacitet er gennemført

Hele 87 kraftvarmeværker har med 92 fuldmagter og tegning af andelsbevis givet robust opbakning til det nye selskab Dansk Kraftvarme Kapacitet.

15. nov 2017

Kinesisk topchef: Vi vil lære af dansk fjernvarmesucces

Danmark har skabt bemærkelsesværdige resultater via grønne energiløsninger med fjernvarme i fokus. Det skal Kina lære af, mener Li Dawei – direktør for verdens største fjernvarmeselskab.

14. nov 2017

Ny lyn-ansøgningsrunde for tilskud til varmepumper

Energistyrelsen har netop lanceret en ny ansøgningsrunde for grundbeløbstruede fjernvarmeselskaber, der vil investere i en eldreven varmepumpe.

14. nov 2017

Dansk Fjernvarme efterlyser omkostningsægte tariffer

Der er stor forskel på, hvad fjernvarmeselskaberne betaler i lokal nettarif til elselskaberne. Derfor efterlyser Dansk Fjernvarme mere omkostningsægte tariffer. Det vil både integrere energisystemerne mere og åbne for fjernvarmen som energilager.

14. nov 2017

Nykøbing Mors vil have tryk på kedlen

Flere decentrale kraftvarmeværker ønsker at kunne producere grøn og billig varme til forbrugerne med deres el-kedler. Men tariffer står i vejen, fortæller driftslederen hos Nykøbing Mors Fjernvarmeværk.

14. nov 2017

Elnetselskab vil gerne se på differentierede nettariffer

Tariffer for brug af elnettet blokerer for regelmæssig brug af Nykøbing Mors’ elkedel. Thy-Mors Energi vil gerne se på, hvordan de kan hjælpe elektrificering af fjernvarmen på vej.

08. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Hilsen fra ministeren og fjernvarmepris

Se eller gense energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts tale ved årets landsmøde. Du kan også se uddelingen af årets fjernvarmepris til Slagslunde.

07. nov 2017

Med Biomassefyret Kraftvarmeværk går Aarhus forrest i grøn omstilling

Indvielsen af Biomassefyret Kraftvarmeværk i Lisbjerg er et stort skridt for den grønne omstilling i Aarhus Kommune og Danmark, mener Dansk Fjernvarme, der forventer, at den grønne udvikling fortsætter.

06. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Ny energiaftale og robotter

Torsdagen på årets landsmøde lukkede med debat om en ny energiaftale, mens fredagen åbnede med robotter, der får større og større betydning i fjernvarmen. 

24. nov 2017 Navnenyt

Per Hougaard overtager for Jørgen Halle i DFP

Per Hougaard er konstitueret direktør, indtil DFP-bestyrelsen finder en ny. 

24. nov 2017 Navnenyt

Anette er ny i bestyrelsen i Tørring

Anette Lak Rasmussen blev valgt ind i Tørring Kraftvarmeværks bestyrelse ved generalforsamlingen. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

17. nov 2017 Presseklip

Rambøll vil have handling bag ord om klimamålsætninger

LÆS I DAG: Rambøll vil have handling bag ord om klimamålsætninger. Analyse oplister de 70 bedst betalte kommunale ”kødben”. Billigere elvarme kan sikre overskudsvarme fra Apple. Varmeprisen skal ned i Randers. Huse i Lund skal have fjernvarme fra laboratorier. SEAS-NVE overtager 160.000 naturgaskunder.

16. nov 2017 Presseklip

Lilleholt: Dansk energi er fri af kul inden 2030

LÆS I DAG Lilleholt: Kul er ude af dansk energiforsyning i 2030. Lilleholt: Bestyrelser har styr på kompetencerne. 1.400 forbrugere i Sejlflod og Storvorde nærmer sig varme fra Aalborg. Verdo søger om at opkræve forrentning.

15. nov 2017 Presseklip

Energistyrelsen åbner for ny runde med varmepumper

LÆS I DAG: Energistyrelsen åbner for ny runde med varmepumper. Danmark skal effektivisere tyskerne. Nyt projekt skal udvikle fremtidens fjernvarme. Vinderup Varmeværk ruster sig til mistet tilskud. Vindinge-Rosilde får fjernvarme fra Nyborg. 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

23. nov 2017 Navnenyt

Bjarne Korshøj fylder 60 år

Teknisk direktør i HOFOR, Bjarne Korshøj, fylder 60 år den 13. december.

22. nov 2017 Navnenyt

Ny chefkonsulent hos NIRAS

Alfred Heller er ansat som chefkonsulent i NIRAS i Aalborg.


21. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for Energi Ikast

Jørgen Mosegaard overtager som direktør efter Kaj Hansen i Energi Ikast.

17. nov 2017 Navnenyt

Uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Senioruddannelseskonsulent Anita Unnerup fylder 40 år på tirsdag den 21. november.

03. nov 2017 Navnenyt

Ny civilingeniør i energiplanlægning

29-årige Silas Alvin Petersen er ansat som civilingeniør hos NIRAS i Aalborg.

01. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for pumpeforeningen AKB

Søren Bülow er ny direktør for Autoriserede Køle- & Varmepumpefirmaers Brancheforening (AKB), der organiserer installatører af køle- og varmepumper.