01. nov 2017 Presseklip

Asnæs reducerer CO2 som fra 400.000 biler

LÆS I DAG Omstilling på Asnæsværket reducerer CO2 svarende til 400.000 bilers. Uenighed bremser overskudsvarme i Viborg. Flere midler til EUDP og andre forskningspuljer. Grundbeløb truer i Esjtrupholm. Vegger sløjfer effektbidraget.

NordVestNyt:
Gigantisk CO2-reduktion ved ombygning af Asnæsværket
I går blev første spadestik taget til en ombygning af Asnæsværket, der skal sikre omlægningen fra kul til fyring med biomasse.

Når værket er færdigt, vil det spare CO2 svarende til udledningen fra 400.000 biler – eller en sjettedel af den danske bilpark, når det fra 2023 er helt slut med at fyre med kul på værket.

Således vil Asnæsværket kunne levere bæredygtig, grøn energi til Novo Nordisk, Novozymes og Kalundborg Forsyning. 

- Det er ikke blå mandag og en fridag, vi fejrer i dag, men en grøn, bæredygtig mandag med masser af arbejde foran os, som direktør i Kalundborg Forsyning, Hans-Martin Friis Møller, udtrykker det i NordVestNyt.

_____


Viborg Stifts Folkeblad:
Uenighed bremser overskudsvarmeprojekt
I Viborg vil byens Føtex gerne levere overskudsvarme til borgerne, men uenighed mellem byens varmeselskaber blokerer for aftale, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Overskudsvarmen fra Føtex’ køleanlæg kunne nemt udnyttes til fjernvarme i stedet for blot at blive sendt ud til fuglene. 

Føtex vil gerne sælge varen til Viborg Fjernvarme, som leverer fjernvarme til butikken. Men det kommunalt ejede Energi Viborg Kraftvarme har eneret på at producere varme i byen og forlanger, at Føtex skal indgå aftalen med dem - ikke med Viborg Fjernvarme.

Viborg Fjernvarme ejer til gengæld ledningsnettet, og fjernvarmeselskabet vil ikke give Energi Viborg adgang til distributionsnettet.  

_____


Energiwatch:
Afdæmpet glæde over forskningsmidler
Folketinget udmøntede i går forskningsreserven for 2018, så midlerne til EUDP-programmet øges.

Stigningen på 70 millioner kroner i forhold til sidste år mødes dog med en afdæmpet reaktion fra både Dansk Energi og Dansk Fjernvarme, der begge peger på behovet for at øge midlerne.

- Klima og energi er en af danske spidskompetencer, som foruden at give danskerne ren el, vand og varme også leverer et betragteligt afkast til den danske statskasse i form af eksport, fordi danske virksomheder har udviklet løsninger, der efterspørges rundt om i verden. Det skal vi gerne blive ved med. Derfor er det glædeligt, at der er bred enighed om at afsætte 245 millioner til udvikling af nye løsninger indenfor miljø og energi. Men der er fortsat langt op til den milliard kroner, der tidligere har været afsat til forskning og udviklingen af nye energiteknologiske løsninger, siger Kim Mortensen, direktør i Dansk Fjernvarme, til Energiwatch.

Det er dog ikke kun EUDP, der kan se frem til flere midler på energiområdet – også midlerne til Innovationsfonden hæves, men Kim Mortensen mener, at de kommende finanslovsforhandlinger bør bruges til at skrue yderligere op for midlerne til energiforskning.

_____


Den Lille Avis:
Både sol og mørke skyer over varmekunder i Ejstrupholm
Formanden for Ejstrupholm Varmeværk kunne for nylig glæde de lokale forbrugere med, at aconto-betalingen på 300 kroner per MWh varme for 2016/17 var for høj, da prisen endte med at blive 282 kroner per MWh, skriver Den Lille Avis.

Den lavere pris skyldes primært lav pris på naturgas, samtidig med at værkets solvarmeanlæg har produceret 16 procent af det samlede varmeforbrug. Desuden har værket udskiftet utidssvarende rør, så varmetabet er reduceret til 15,2 procent.

Prisen for at opvarme et standardhus er i Ejstrupholm 10.880 kroner om året.

Dog trækker mørke skyer sammen over værket, der tidligere har fået grundbeløb på 3,8 millioner kroner om året for at have elproduktion standby. Grundbeløbet falder jo bort ved udgangen af 2018 og koster i gennemsnit forbrugerne i Ejstrupholm 4.700 kroner om året.

_____


Aars Avis
Energi Vegger sløjfer fast afgift 
Fra den 1. december bliver det billigere at være fjernvarmekunde hos Energi Vegger. Selv om værket endnu er midt i regnskabsåret, ser økonomien så fornuftig ud, at værket fjerner opkrævningen af effektbidraget.

Ifølge Aars Avis er effektbidraget i dag på 12,50 kroner per kubikmeter, men bliver med virkning fra den 1. december sat til et rundt nul. Samlet skulle det ifølge formanden for Energi Vegger føre til, at værket kan tilbyde sine kunder noget af den billigste fjernvarme. 

- Det er en god fornemmelse at se vores budgetprognoser, som vi udfærdigede for fire til fem år, stadig holder - dog med lidt forsinkelse, men også lidt bedre resultat. Vi reinvesterede 55 mio. kroner i vores biogasanlæg, hvilket var en stor sum for de 165 forbrugere, fortæller formand Tommy Trads Jensen til Aars Avis.

Værket nedsatte priserne 30 procent i regnskabsåret 2016/2017, men allerede nu kan man se, at der bliver en overdækning i dette regnskabsår. Og det kommer altså nu forbrugerne til gode. 

 

Nyheder

24. nov 2017

Vordingborg Forsyning: Nuværende model er fuldstændig tåbelig

Direktøren i Vordingborg Forsyning mener, at det mere er Finansministeriet end den grønne omstilling, der tages hensyn til i de samfundsøkonomiske beregninger.

24. nov 2017

Samfundsøkonomiske beregninger bremser grøn omstilling

Hvis ikke forudsætningerne i de samfundsøkonomiske beregninger moderniseres, risikerer kravet at blive en hæmsko for den grønne omstilling, mener Dansk Fjernvarme.

23. nov 2017

Det første udbud af kapacitet er gennemført

Hele 87 kraftvarmeværker har med 92 fuldmagter og tegning af andelsbevis givet robust opbakning til det nye selskab Dansk Kraftvarme Kapacitet.

15. nov 2017

Kinesisk topchef: Vi vil lære af dansk fjernvarmesucces

Danmark har skabt bemærkelsesværdige resultater via grønne energiløsninger med fjernvarme i fokus. Det skal Kina lære af, mener Li Dawei – direktør for verdens største fjernvarmeselskab.

14. nov 2017

Ny lyn-ansøgningsrunde for tilskud til varmepumper

Energistyrelsen har netop lanceret en ny ansøgningsrunde for grundbeløbstruede fjernvarmeselskaber, der vil investere i en eldreven varmepumpe.

14. nov 2017

Dansk Fjernvarme efterlyser omkostningsægte tariffer

Der er stor forskel på, hvad fjernvarmeselskaberne betaler i lokal nettarif til elselskaberne. Derfor efterlyser Dansk Fjernvarme mere omkostningsægte tariffer. Det vil både integrere energisystemerne mere og åbne for fjernvarmen som energilager.

14. nov 2017

Nykøbing Mors vil have tryk på kedlen

Flere decentrale kraftvarmeværker ønsker at kunne producere grøn og billig varme til forbrugerne med deres el-kedler. Men tariffer står i vejen, fortæller driftslederen hos Nykøbing Mors Fjernvarmeværk.

14. nov 2017

Elnetselskab vil gerne se på differentierede nettariffer

Tariffer for brug af elnettet blokerer for regelmæssig brug af Nykøbing Mors’ elkedel. Thy-Mors Energi vil gerne se på, hvordan de kan hjælpe elektrificering af fjernvarmen på vej.

08. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Hilsen fra ministeren og fjernvarmepris

Se eller gense energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts tale ved årets landsmøde. Du kan også se uddelingen af årets fjernvarmepris til Slagslunde.

07. nov 2017

Med Biomassefyret Kraftvarmeværk går Aarhus forrest i grøn omstilling

Indvielsen af Biomassefyret Kraftvarmeværk i Lisbjerg er et stort skridt for den grønne omstilling i Aarhus Kommune og Danmark, mener Dansk Fjernvarme, der forventer, at den grønne udvikling fortsætter.

06. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Ny energiaftale og robotter

Torsdagen på årets landsmøde lukkede med debat om en ny energiaftale, mens fredagen åbnede med robotter, der får større og større betydning i fjernvarmen. 

24. nov 2017 Navnenyt

Per Hougaard overtager for Jørgen Halle i DFP

Per Hougaard er konstitueret direktør, indtil DFP-bestyrelsen finder en ny. 

24. nov 2017 Navnenyt

Anette er ny i bestyrelsen i Tørring

Anette Lak Rasmussen blev valgt ind i Tørring Kraftvarmeværks bestyrelse ved generalforsamlingen. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

17. nov 2017 Presseklip

Rambøll vil have handling bag ord om klimamålsætninger

LÆS I DAG: Rambøll vil have handling bag ord om klimamålsætninger. Analyse oplister de 70 bedst betalte kommunale ”kødben”. Billigere elvarme kan sikre overskudsvarme fra Apple. Varmeprisen skal ned i Randers. Huse i Lund skal have fjernvarme fra laboratorier. SEAS-NVE overtager 160.000 naturgaskunder.

16. nov 2017 Presseklip

Lilleholt: Dansk energi er fri af kul inden 2030

LÆS I DAG Lilleholt: Kul er ude af dansk energiforsyning i 2030. Lilleholt: Bestyrelser har styr på kompetencerne. 1.400 forbrugere i Sejlflod og Storvorde nærmer sig varme fra Aalborg. Verdo søger om at opkræve forrentning.

15. nov 2017 Presseklip

Energistyrelsen åbner for ny runde med varmepumper

LÆS I DAG: Energistyrelsen åbner for ny runde med varmepumper. Danmark skal effektivisere tyskerne. Nyt projekt skal udvikle fremtidens fjernvarme. Vinderup Varmeværk ruster sig til mistet tilskud. Vindinge-Rosilde får fjernvarme fra Nyborg. 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

23. nov 2017 Navnenyt

Bjarne Korshøj fylder 60 år

Teknisk direktør i HOFOR, Bjarne Korshøj, fylder 60 år den 13. december.

22. nov 2017 Navnenyt

Ny chefkonsulent hos NIRAS

Alfred Heller er ansat som chefkonsulent i NIRAS i Aalborg.


21. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for Energi Ikast

Jørgen Mosegaard overtager som direktør efter Kaj Hansen i Energi Ikast.

17. nov 2017 Navnenyt

Uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Senioruddannelseskonsulent Anita Unnerup fylder 40 år på tirsdag den 21. november.

03. nov 2017 Navnenyt

Ny civilingeniør i energiplanlægning

29-årige Silas Alvin Petersen er ansat som civilingeniør hos NIRAS i Aalborg.

01. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for pumpeforeningen AKB

Søren Bülow er ny direktør for Autoriserede Køle- & Varmepumpefirmaers Brancheforening (AKB), der organiserer installatører af køle- og varmepumper.