31. okt 2017 Presseklip

Facebook-central trækplaster for fjernvarme

LÆS I DAG Facebook-varmecentral bliver udstillingsvindue for fjernvarme. Auning vil bygge nyt værk til 50 millioner kroner. EU støtter varmeprojekt i Høje Taastrup. Fyringer i Skørping, fjernvarme til Ørslev og ny formand i Lemvig. 

Fyens.dk:
Varmecentral på Fyn bliver et udstillingsvindue
I 2020 åbner Fjernvarme Fyn den varmecentral, der skal modtage og sende overskudsvarme fra Facebooks datacenter ved Odense ud til omkring 6.900 husstande på Fyn.

Varmecentralen giver en unik mulighed for dansk fjernvarme i forhold til at åbne for eksportmuligheder, Fyens.dk.

I følge ingeniørvirksomheden Rambøll, der har været med i projektet i en årrække, vil både anlægget og de erfaringer, der bliver høstet ved byggeriet, kunne omsættes til et dansk eksportfremstød for fjernvarme i udlandet.

Det skyldes ikke mindst, at varmeanlægget bliver det første af sin slags i fuld-skala, som også er årsagen til, at varmecentralen bliver udstyret med et besøgscenter for offentligheden. Det skal udnyttes, mener Dansk Fjernvarme, der også peger på, at det kan komme til gælde for andre varmecentraler rundt om i landet.

- Besøgscentret i Odense eller anlægget ved Apples datacenter i Viborg bliver et tilløbsstykke for udenlandske gæster, som vil se, hvordan vi bruger overskudsvarmen, siger vicedirektør i Dansk Fjernvarme, Kim Behnke.

_____


Adresseavisen Syddjurs:
Auning vil bygge nyt varmeværk til 50 millioner kroner
Auning Varmeværk vil opføre et nyt halmfyret varmeværk. Hvis forbrugerne er med på ideen, kan byggeriet gå i gang til foråret og formodentlig levere varme til Aunings 1.140 forbrugere i løbet af foråret 2019.

Men først skal forbrugerne tage stilling til projektet. Punktet er sat på dagsordenen på en ekstraordinær generalforsamling den 9. november. Mindst to tredjedele af forbrugerne skal sige ja, så der skal under alle omstændigheder holdes endnu en generalforsamling.

Det nye anlæg bliver på mellem 2.300 og 2.500 kvadratmeter. Det nuværende er 1.300 kvadratmeter.

- Der bliver tale om en lille fordobling og det, der kræver mest plads, er et større halmlager, siger driftsleder Hans Jørgen Larsen til Adresseavisen Syddjurs.

Auning Varmeværk har kontrakt med 18 landmænd, der leverer lokal halm til varmeværket.

_____


Sn.dk:
EU støtter fjernvarmeprojekt i Høje Taastrup
EU støtter fjernvarmeforskningsprojektet Cool District Heating med 30 millioner kroner. Det løber frem til 2021 og skal udvikle løsninger, der kan udnytte overskudsvarme fra køle- og varmesystemer, ligesom det skal minimere varmetabet i fjernvarmeledningerne.

- Vi mener, at fremtidens fjernvarmeforsyning handler om at udnytte de lokale energiressourcer optimalt, blandt andet ved at skabe synergi mellem varme og køling - og her kan ikke bare vind, men også solenergi, blive en afgørende faktor. Det hænger godt sammen med Høje-Taastrups ambition om at være en af Danmarks førende klimakommuner, siger Astrid Birnbaum, direktør i Høje Taastrup Fjernvarme.

Projektet ledes af Cowi, mens Høje-Taastrup Kommune og Lund Kommune er planlægningsmyndigheder for Høje-Taastrup Fjernvarme og en række andre forsyningsselskaber, der arbejder med at udvikle og indføre de konkrete teknologier.

______


Hadsund Folkeblad:
Ændringer af vedtægterne vedtaget
Hadsund Fjernvarme har afholdt ekstraordinær generalforsamling. Baggrunden var en ændring i vedtægterne, så der kan vælges syv bestyrelsesmedlemmer, da kommunen ikke længere ønsker at udpege to medlemmer, oplyser Hadsund Folkeblad.

Kommunens to pladser skyldes, at Hadsund har kommunegaranterede lån.

Alle fremmødte godkendte ændringerne og valgte to nye medlemmer til bestyrelsen.

_____


Rold Skov Blad:
Usikkerhed om energipolitik er bag fyringsrunde
Arcon-Sunmark er verdens største producent af solvarmeanlæg, men usikkerheden i dansk energipolitik er årsag til, at virksomheden nu fyrer mellem 15 og 18 ansatte på fabrikken i Skørping.

Det var oprindeligt hensigten, at partierne på Christiansborg skulle være i fuld gang med forhandlinger om den nye energipolitiske aftale her i efteråret, men det er udskudt til foråret. Det skaber usikkerhed om bl.a. fjernvarmeværkernes investeringer, og det smitter af på afsætningen af bl.a. solvarmeanlæg.

- Den uklarhed, der har været om energipolitikken, har fået mange energiselskaber til at udskyde deres investeringer. Derfor har det danske marked været ramt af en betydelig nedgang, forklarer administrerende direktør i Arcon Sunmark, Ole Dalby, til Rold Skov Blad.

De ansatte har fået melding om fyringerne, der udelukkende rammer timelønnede, mens 37 funktionærer ikke berøres af fyringerne. Den aktuelle fyringsrunde er den anden på fabrikken inden for det seneste år. I oktober sidste år var det 25 medarbejdere, der mistede deres job.

_____


Sjællandske-Næstved:
Fjernvarme på vej til Ørslev
Vordingborg Forsyning kigger mod Ørslev for at udvide fjernvarmenettet, da der stadig er mere kapacitet hos værket. Der vil desuden være en samfundsøkonomisk gevinst ved at komme ud til værket.

- Set i lyset af at man forventer i 2020 at blive nødt til at importere gas til Danmark, giver det også god mening. Gassen vil formodentlig komme fra Rusland, så det giver god mening at gøre os fri fra den, forklarer direktør Søren Mikkelsen til Sjællandske-Næstved.


_____


Lokalavisen Lemvig:
Ny formand i Lemvig
Den siddende formand Niels Stidsen og to andre bestyrelsesmedlemmer ønskede på Lemvig Fjernvarmes generalforsamling ikke at genopstille.

Efter kampvalg til bestyrelsen blev Sonny Finn Jørgensen valgt som ny formand, skriver Lokalavisen Lemvig.

Nyheder

24. nov 2017

Vordingborg Forsyning: Nuværende model er fuldstændig tåbelig

Direktøren i Vordingborg Forsyning mener, at det mere er Finansministeriet end den grønne omstilling, der tages hensyn til i de samfundsøkonomiske beregninger.

24. nov 2017

Samfundsøkonomiske beregninger bremser grøn omstilling

Hvis ikke forudsætningerne i de samfundsøkonomiske beregninger moderniseres, risikerer kravet at blive en hæmsko for den grønne omstilling, mener Dansk Fjernvarme.

23. nov 2017

Det første udbud af kapacitet er gennemført

Hele 87 kraftvarmeværker har med 92 fuldmagter og tegning af andelsbevis givet robust opbakning til det nye selskab Dansk Kraftvarme Kapacitet.

15. nov 2017

Kinesisk topchef: Vi vil lære af dansk fjernvarmesucces

Danmark har skabt bemærkelsesværdige resultater via grønne energiløsninger med fjernvarme i fokus. Det skal Kina lære af, mener Li Dawei – direktør for verdens største fjernvarmeselskab.

14. nov 2017

Ny lyn-ansøgningsrunde for tilskud til varmepumper

Energistyrelsen har netop lanceret en ny ansøgningsrunde for grundbeløbstruede fjernvarmeselskaber, der vil investere i en eldreven varmepumpe.

14. nov 2017

Dansk Fjernvarme efterlyser omkostningsægte tariffer

Der er stor forskel på, hvad fjernvarmeselskaberne betaler i lokal nettarif til elselskaberne. Derfor efterlyser Dansk Fjernvarme mere omkostningsægte tariffer. Det vil både integrere energisystemerne mere og åbne for fjernvarmen som energilager.

14. nov 2017

Nykøbing Mors vil have tryk på kedlen

Flere decentrale kraftvarmeværker ønsker at kunne producere grøn og billig varme til forbrugerne med deres el-kedler. Men tariffer står i vejen, fortæller driftslederen hos Nykøbing Mors Fjernvarmeværk.

14. nov 2017

Elnetselskab vil gerne se på differentierede nettariffer

Tariffer for brug af elnettet blokerer for regelmæssig brug af Nykøbing Mors’ elkedel. Thy-Mors Energi vil gerne se på, hvordan de kan hjælpe elektrificering af fjernvarmen på vej.

08. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Hilsen fra ministeren og fjernvarmepris

Se eller gense energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts tale ved årets landsmøde. Du kan også se uddelingen af årets fjernvarmepris til Slagslunde.

07. nov 2017

Med Biomassefyret Kraftvarmeværk går Aarhus forrest i grøn omstilling

Indvielsen af Biomassefyret Kraftvarmeværk i Lisbjerg er et stort skridt for den grønne omstilling i Aarhus Kommune og Danmark, mener Dansk Fjernvarme, der forventer, at den grønne udvikling fortsætter.

06. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Ny energiaftale og robotter

Torsdagen på årets landsmøde lukkede med debat om en ny energiaftale, mens fredagen åbnede med robotter, der får større og større betydning i fjernvarmen. 

24. nov 2017 Navnenyt

Per Hougaard overtager for Jørgen Halle i DFP

Per Hougaard er konstitueret direktør, indtil DFP-bestyrelsen finder en ny. 

24. nov 2017 Navnenyt

Anette er ny i bestyrelsen i Tørring

Anette Lak Rasmussen blev valgt ind i Tørring Kraftvarmeværks bestyrelse ved generalforsamlingen. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

17. nov 2017 Presseklip

Rambøll vil have handling bag ord om klimamålsætninger

LÆS I DAG: Rambøll vil have handling bag ord om klimamålsætninger. Analyse oplister de 70 bedst betalte kommunale ”kødben”. Billigere elvarme kan sikre overskudsvarme fra Apple. Varmeprisen skal ned i Randers. Huse i Lund skal have fjernvarme fra laboratorier. SEAS-NVE overtager 160.000 naturgaskunder.

16. nov 2017 Presseklip

Lilleholt: Dansk energi er fri af kul inden 2030

LÆS I DAG Lilleholt: Kul er ude af dansk energiforsyning i 2030. Lilleholt: Bestyrelser har styr på kompetencerne. 1.400 forbrugere i Sejlflod og Storvorde nærmer sig varme fra Aalborg. Verdo søger om at opkræve forrentning.

15. nov 2017 Presseklip

Energistyrelsen åbner for ny runde med varmepumper

LÆS I DAG: Energistyrelsen åbner for ny runde med varmepumper. Danmark skal effektivisere tyskerne. Nyt projekt skal udvikle fremtidens fjernvarme. Vinderup Varmeværk ruster sig til mistet tilskud. Vindinge-Rosilde får fjernvarme fra Nyborg. 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

23. nov 2017 Navnenyt

Bjarne Korshøj fylder 60 år

Teknisk direktør i HOFOR, Bjarne Korshøj, fylder 60 år den 13. december.

22. nov 2017 Navnenyt

Ny chefkonsulent hos NIRAS

Alfred Heller er ansat som chefkonsulent i NIRAS i Aalborg.


21. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for Energi Ikast

Jørgen Mosegaard overtager som direktør efter Kaj Hansen i Energi Ikast.

17. nov 2017 Navnenyt

Uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Senioruddannelseskonsulent Anita Unnerup fylder 40 år på tirsdag den 21. november.

03. nov 2017 Navnenyt

Ny civilingeniør i energiplanlægning

29-årige Silas Alvin Petersen er ansat som civilingeniør hos NIRAS i Aalborg.

01. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for pumpeforeningen AKB

Søren Bülow er ny direktør for Autoriserede Køle- & Varmepumpefirmaers Brancheforening (AKB), der organiserer installatører af køle- og varmepumper.