27. okt 2017 Presseklip

Muligt at få tiltrængt gennembrud for varmepumper

LÆS I DAG: Muligt at få tiltrængt gennembrud for varmepumper. Kraftvarmeværker går sammen om at beskytte elmarked mod høje priser. DF-formand hørte om Apple-varme. Varmepriser varierer på Bornholm. Kjellerup tager første spadestik til flisværk. Lyskunst på fjernvarmeskorsten.

Altinget:
Muligt at få tiltrængt gennembrud for varmepumper
Hvis elafgiften til kollektiv varme halveres og kraftvarmekravet ophæves, vil varmepumperne få et gennembrud. Det viser en ny analyse fra Grøn Energi.

Resultatet vil være, at Danmark i 2030 vil få 1.000 MW varmepumper.

- Modellerne viser, at sådanne ændringer vil give et boom i de store eldrevne varmepumper fra 2020 til 2030. Og samtidig vil det sikre et provenu i statskassen på flere hundrede millioner kroner, da fjernvarmeselskaberne i stedet for at omstille til afgiftsfri biomasse vil investere i eldrevne varmepumper, der skal betales afgifter af, forklarer analysechef i Grøn Energi Jesper Koch til Altinget.

Samtidig vil det betyde, at fjernvarmeselskaberne vil fravælge biomasse; i årene 2020-2030 vil der kun blive installeret omkring 100 MW biomassekedler.

_____

EnergiWatch:
Kraftvarmeværker går sammen om at beskytte elmarked mod høje priser
Dansk Fjernvarme er den ene af to ”bagmænd” til Dansk Kraftvarme Kapacitet, der for ganske nylig så dagens lys. Det er en sammenslutning af en række danske kraftvarmeværker, har til formål at skærme elkunderne mod høje elpriser, og som samtidig giver ejerne af kraftvarmeværkerne nye indtægter.

Ifølge EnergiWatch vil det betyde, at fx gasturbiner og forbrændingsovne, der ellers står ubrugte hen i lange perioder af året, fremover vil kunne beskytte det danske elmarked mod høje priser. Og sikre, at det er dansk strøm, der flyder ud af stikkontakterne.

Kort fortalt er der tale om en prissikring, hvor virksomheder kan købe sig til et prisloft, mens kraftvarmeværkerne – mod betaling – står til rådighed, hvis elpriserne stryger afsted mod og over prisloftet.

Der findes allerede lignende produkter, men der er en klar forskel, forklarer vicedirektør i Dansk Fjernvarme, Kim Behnke.

- Produkterne på Nasdaq og andre børser er ren matematik og sandsynlighed. Vi sælger et finansielt produkt, men der er en fysisk kapacitet bag det, kald det en garanti for, at der også kommer strøm ud af stikkontakten, siger Kim Behnke til EnergiWatch.

Og den tanke er der stor opbakning til blandt de store elkunder i Danmark. Omkring 100 kraftvarmeværker har valgt at gå ind i samarbejdet i Dansk Kraftvarme Kapacitet, og det bliver modtaget med kyshånd af Foreningen for Slutbrugere af Energi.

Dansk Kraftvarme Kapacitet vil fra 2018 være i stand til at sælge det nye produkt. Det er Dansk Fjernvarme og Foreningen for Danske Kraftvarmeværker, der står bag.

_____

Viborg Stifts Folkeblad:
DF-formand hørte om Apple-varme
Kristian Thulesen Dahl besøgte onsdag Viborg-egnen for at føre valgkamp for de lokale Dansk Folkeparti-kandidater. I den forbindelse besøgte partiformanden Apples gigant-byggeri af et nyt datacenter.

Kristian Brøns, Viborg Kommunes kontaktmand til Apple i planlægningsarbejdet, opfordrede Kristian Thulesen Dahl til at ændre på afgiftssystemet, så det bliver mere rentabelt at udnytte Apples overskudsvarme til fjernvarme.

_____

TV 2/Bornholm: 
Varmepriser varierer på Bornholm 
Prisen på fjernvarme svinger alt efter, hvor bornholmerne bor, skriver TV 2/Bornholm.

Fjernvarme fra Rønne Vand og Varme koster 13.472 kroner om året for et standardhus, mens fjernvarme fra Bornholms Energi og Forsyning koster 19.283 kroner om året.

Prisen hos Rønne Vand og Varme er de seneste tre år faldet 13,3 procent, mens den hos Bornholms Energi & Forsyning i samme periode er steget 3,2 procent. 
- Det er fordi, at forbrugerne i Rønne har betalt af på gælden i over 20 år, så den nu er nede på et minimum. Derfor bliver fjernvarmeprisen også billigere, forklarer Ingolf Lind-Holm, der er formand for Rønne Vand og Varme. 

De to selskaber leverer varme til flere end 13.000 bornholmske husstande.

_____

Midtjyllands Avis:
Kjellerup tager første spadestik til flisværk
Kjellerup Fjernvarme er klar til at tage første spadestik til byggeriet af et nyt flisværk i Industriparken i Kjellerup. Planen er, at der skal laves et nyt og tidssvarende flislager, en kedelhal med en 13 megawatt fliskedel og plads til en afløser for den lille fliskedel på Agertoften, når den er udtjent.

- Det vil ske i form af en fliskedel eller det, der nu passer bedre til byens behov til den tid. Måske solvarme, måske en varmepumpe - byggeriet har den fornødne fleksibilitet, siger formand for Kjellerup Fjernvarme, Benny Møller Thomsen ifølge Midtjyllands Avis.
 
Efter planen skal byggeriet stå færdigt ved udgangen af næste år.

_____

JydskeVestkysten:
Lyskunst på fjernvarmeskorsten 
I morgen, lørdag, indhylles Haderslev Fjernvarmes 40 meter høje skorsten i farvestrålende lyskunst, skriver JydskeVestkysten.

Den lokale lyskunstner Nojus Sabalis tester lyseffekter flere steder i byen. Blandt andet bader fire store lyskastere fjernvarmens skorsten i farver.

I Damparken stiller Nojus Sabalis’ virksomhed We Create Magic med 40 projektører, der underbygger stemningen ved Happy Halloween fra 16.30 til 19.

 

 

Nyheder

24. nov 2017

Vordingborg Forsyning: Nuværende model er fuldstændig tåbelig

Direktøren i Vordingborg Forsyning mener, at det mere er Finansministeriet end den grønne omstilling, der tages hensyn til i de samfundsøkonomiske beregninger.

24. nov 2017

Samfundsøkonomiske beregninger bremser grøn omstilling

Hvis ikke forudsætningerne i de samfundsøkonomiske beregninger moderniseres, risikerer kravet at blive en hæmsko for den grønne omstilling, mener Dansk Fjernvarme.

23. nov 2017

Det første udbud af kapacitet er gennemført

Hele 87 kraftvarmeværker har med 92 fuldmagter og tegning af andelsbevis givet robust opbakning til det nye selskab Dansk Kraftvarme Kapacitet.

15. nov 2017

Kinesisk topchef: Vi vil lære af dansk fjernvarmesucces

Danmark har skabt bemærkelsesværdige resultater via grønne energiløsninger med fjernvarme i fokus. Det skal Kina lære af, mener Li Dawei – direktør for verdens største fjernvarmeselskab.

14. nov 2017

Ny lyn-ansøgningsrunde for tilskud til varmepumper

Energistyrelsen har netop lanceret en ny ansøgningsrunde for grundbeløbstruede fjernvarmeselskaber, der vil investere i en eldreven varmepumpe.

14. nov 2017

Dansk Fjernvarme efterlyser omkostningsægte tariffer

Der er stor forskel på, hvad fjernvarmeselskaberne betaler i lokal nettarif til elselskaberne. Derfor efterlyser Dansk Fjernvarme mere omkostningsægte tariffer. Det vil både integrere energisystemerne mere og åbne for fjernvarmen som energilager.

14. nov 2017

Nykøbing Mors vil have tryk på kedlen

Flere decentrale kraftvarmeværker ønsker at kunne producere grøn og billig varme til forbrugerne med deres el-kedler. Men tariffer står i vejen, fortæller driftslederen hos Nykøbing Mors Fjernvarmeværk.

14. nov 2017

Elnetselskab vil gerne se på differentierede nettariffer

Tariffer for brug af elnettet blokerer for regelmæssig brug af Nykøbing Mors’ elkedel. Thy-Mors Energi vil gerne se på, hvordan de kan hjælpe elektrificering af fjernvarmen på vej.

08. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Hilsen fra ministeren og fjernvarmepris

Se eller gense energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts tale ved årets landsmøde. Du kan også se uddelingen af årets fjernvarmepris til Slagslunde.

07. nov 2017

Med Biomassefyret Kraftvarmeværk går Aarhus forrest i grøn omstilling

Indvielsen af Biomassefyret Kraftvarmeværk i Lisbjerg er et stort skridt for den grønne omstilling i Aarhus Kommune og Danmark, mener Dansk Fjernvarme, der forventer, at den grønne udvikling fortsætter.

06. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Ny energiaftale og robotter

Torsdagen på årets landsmøde lukkede med debat om en ny energiaftale, mens fredagen åbnede med robotter, der får større og større betydning i fjernvarmen. 

24. nov 2017 Navnenyt

Per Hougaard overtager for Jørgen Halle i DFP

Per Hougaard er konstitueret direktør, indtil DFP-bestyrelsen finder en ny. 

24. nov 2017 Navnenyt

Anette er ny i bestyrelsen i Tørring

Anette Lak Rasmussen blev valgt ind i Tørring Kraftvarmeværks bestyrelse ved generalforsamlingen. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

17. nov 2017 Presseklip

Rambøll vil have handling bag ord om klimamålsætninger

LÆS I DAG: Rambøll vil have handling bag ord om klimamålsætninger. Analyse oplister de 70 bedst betalte kommunale ”kødben”. Billigere elvarme kan sikre overskudsvarme fra Apple. Varmeprisen skal ned i Randers. Huse i Lund skal have fjernvarme fra laboratorier. SEAS-NVE overtager 160.000 naturgaskunder.

16. nov 2017 Presseklip

Lilleholt: Dansk energi er fri af kul inden 2030

LÆS I DAG Lilleholt: Kul er ude af dansk energiforsyning i 2030. Lilleholt: Bestyrelser har styr på kompetencerne. 1.400 forbrugere i Sejlflod og Storvorde nærmer sig varme fra Aalborg. Verdo søger om at opkræve forrentning.

15. nov 2017 Presseklip

Energistyrelsen åbner for ny runde med varmepumper

LÆS I DAG: Energistyrelsen åbner for ny runde med varmepumper. Danmark skal effektivisere tyskerne. Nyt projekt skal udvikle fremtidens fjernvarme. Vinderup Varmeværk ruster sig til mistet tilskud. Vindinge-Rosilde får fjernvarme fra Nyborg. 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

23. nov 2017 Navnenyt

Bjarne Korshøj fylder 60 år

Teknisk direktør i HOFOR, Bjarne Korshøj, fylder 60 år den 13. december.

22. nov 2017 Navnenyt

Ny chefkonsulent hos NIRAS

Alfred Heller er ansat som chefkonsulent i NIRAS i Aalborg.


21. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for Energi Ikast

Jørgen Mosegaard overtager som direktør efter Kaj Hansen i Energi Ikast.

17. nov 2017 Navnenyt

Uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Senioruddannelseskonsulent Anita Unnerup fylder 40 år på tirsdag den 21. november.

03. nov 2017 Navnenyt

Ny civilingeniør i energiplanlægning

29-årige Silas Alvin Petersen er ansat som civilingeniør hos NIRAS i Aalborg.

01. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for pumpeforeningen AKB

Søren Bülow er ny direktør for Autoriserede Køle- & Varmepumpefirmaers Brancheforening (AKB), der organiserer installatører af køle- og varmepumper.