26. okt 2017 Presseklip

Politisk indgreb er nødvendigt for at sikre besparelse

LÆS I DAG: Politisk indgreb er nødvendigt for at sikre besparelse. Kronprinsesse satte grøn omstilling i gang. Kæmpe fjernvarmeprojekt afsluttet i Vordingborg. Første spadestik til fjernvarme-byggeri i Kjellerup. Hillerød Forsyning vil have varmt vand på offentlige hænder.

EnergiWatch:
Politisk indgreb er nødvendigt for at sikre besparelse
Dansk Fjernvarme efterlyser sammen med DANVA og virksomheden Kamstrup et politisk indgreb for at sikre en milliardbesparelse til gavn for forbrugerne af fx fjernvarme. Indgrebet er nødvendigt fordi en EU-forordning i dag hindrer forsyningsvirksomhederne at indhente data fra såkaldte intelligente målere, der står ude hos forbrugerne.

Dansk Industri har regnet på, hvor omfattende besparelser fjernvarme- og vandforsyningsselskaberne kan opnå, og potentialet lander mellem 2,7 milliarder og 9,5 milliarder kroner. Gennemsnitlig betyder det en besparelse for en husstand vil være på omkring 1.300 kroner – det fortæller EnergiWatch.

Besparelsen bliver imidlertid truet af, at persondataforordningen træder i kraft maj 2018. Dermed bliver kravene til indsamling og behandling af data skærpet, så fx fjernvarmeselskaberne skal have tilsagn fra hver enkel kunde. Det vil være en voldsom administrativ byrde for selskaberne.

- Så skal du lave et arkiv, hvor du skal have alle folks svar liggende. Du skal have rykket dem, der ikke har fået svaret endnu. Så er der nogen, der fortryder og vil af listen igen. Det vil være et kæmpe bureaukrati at holde styr på, siger vicedirektør i Dansk Fjernvarme, Kim Behnke, til EnergiWatch.

Ifølge Dansk Fjernvarme er løsningen en dansk bekendtgørelse, der vil gøre det muligt for forsyningsselskaberne at bruge data fra de fjernaflæste målere til driftsoptimering. Og her handler det ikke om personfølsomme oplysninger om brugerne, slår Kim Behnke fast.

- Der er jo ikke nogen personfølsomme oplysninger i, hvad fremløbs- og tilbageløbstemperaturen er i dit fjernvarmesystem. Men desværre er det sådan, at som EU persondataforordningen er indrettet, så vil det blive betragtet som personfølsomme oplysninger, medmindre vi i Danmark får en bekendtgørelse fra vores minister om, at vi gerne må gøre det - på samme måde, som man må på el, forklarer Kim Behnke i EnergiWatch.

_____

Fyens Stiftstidende:
Kronprinsesse satte grøn omstilling i gang
Onsdag blev Skærbækværkets grønne omstilling indviet af kronprinsesse Mary. 1,8 milliarder har det kostet at ombygge kraftvarmeværket, der allerede er i gang med at levere grøn varme til blandt andet Middelfart. Det skriver Fyens Stiftstidende.

- Skærbækværket er et forbillede på den grønne omstilling, som Danmark er et foregangsland for. Det kan I være stolte af, sagde kronprinsesse Mary, som havde taget turen til Skærbæk som reserve for sin mand.

Det skulle kronprinsessen ikke høre noget for, hverken fra DONG Energys ledelse eller de fire borgmestre, der sammen ejer distributionsselskabet TVIS, der har stået for 80 procent af finansieringen af kedler, transportbånd, flislager og havneanlæg.

Ombygningen af Skærbækværket betyder, at man nedsætter CO2-udledningen med hele 83 procent svarende til 79.000 tons om året og betyder samtidigt, at varmen er 95 procent CO2-neutral.

_____

Sjællandske Medier: 
Kæmpe fjernvarmeprojekt afsluttet i Vordingborg
De sidste ejendomme blev for nylig koblet på Vordingborg Forsynings nye fjernvarmenet som afslutning på det 230 millioner kroner dyre projekt, der skal sikre billig og klimavenlig energi i området, skriver Sjællandske.

Første og største skridt i projektet var, da kraftvarmeværket på Masnedø i 2011 blev købet af DONG Energy for 100 millioner kroner.

- Det var afgørende at få købt værket. Ellers havde vi ikke turde kaste os ud i nogle udvidelser. Vi skulle have vished for, at vi selv kunne styre og sikre varmepriserne, forklarer selskabets formand Thomas Christfort.

_____

Kjellerup Tidende:
Første spadestik til fjernvarme-byggeri i Kjellerup
Kjellerup Fjernvarme har første spadestik på byggeriet af sit nye flisanlæg mandag den 30. oktober, skriver Kjellerup Tidende.

Silkeborgs borgmester Steen Vindum står for gravearbejdet på dagen, som forbrugerne er inviteret med til.

- Det er dejligt, at vi efter adskillige års arbejde nu endelig kommer i gang med opførelsen af et nyt og tidssvarende anlæg og har ud over første spadestik planer om at markere yderligere et par milesten på vejen frem til den endelig indvielse, siger Kjellerup Fjernvarmes bestyrelsesformand, Benny Møller Thomsen.

_____

TV2 Lorry
Hillerød Forsyning vil have varmt vand på offentlige hænder
Det private energiselskab E.ON. vil have lov til at hente varmt vand op fra undergrunden i Hillerød, men det møder nu lokal modstand fra Hillerød Forsyning. Fjernvarmeselskabet mener, at fortiden skræmmer, og at man skal holde retten til det varme vand – den såkaldte geotermi – skal forblive på offentlige hænder.

I dag er det nemlig Hillerød Forsyning, der har retten til at hente varmt vand op fra undergrunden, og de mener, at forbrugerne kommer til at bøde for det, hvis det i stedet bliver overladt til et kommercielt selskab som E.ON.

- Nu har vi kæmpet i rigtig lang tid i Hillerød Forsyning for at få lavere miljørigtige priser. Det har vi ikke lyst til at sætte over styr, siger Louise Colding Sørensen, der er formand for Hillerød Forsyning, til TV 2 Lorry.

Den kommunalt ejede koncern benytter sig ikke af sin licens, og det er årsagen til, at E.ON vil overtage licensen, når den om få år udløber. Det vil i givet fald ikke være første gang, at E.ON. overtager varmeforsyning i et lokalområde – men hver gang det er sket tidligere, har det ført til voldsomme prisstigninger for forbrugerne.

 

Nyheder

24. nov 2017

Vordingborg Forsyning: Nuværende model er fuldstændig tåbelig

Direktøren i Vordingborg Forsyning mener, at det mere er Finansministeriet end den grønne omstilling, der tages hensyn til i de samfundsøkonomiske beregninger.

24. nov 2017

Samfundsøkonomiske beregninger bremser grøn omstilling

Hvis ikke forudsætningerne i de samfundsøkonomiske beregninger moderniseres, risikerer kravet at blive en hæmsko for den grønne omstilling, mener Dansk Fjernvarme.

23. nov 2017

Det første udbud af kapacitet er gennemført

Hele 87 kraftvarmeværker har med 92 fuldmagter og tegning af andelsbevis givet robust opbakning til det nye selskab Dansk Kraftvarme Kapacitet.

15. nov 2017

Kinesisk topchef: Vi vil lære af dansk fjernvarmesucces

Danmark har skabt bemærkelsesværdige resultater via grønne energiløsninger med fjernvarme i fokus. Det skal Kina lære af, mener Li Dawei – direktør for verdens største fjernvarmeselskab.

14. nov 2017

Ny lyn-ansøgningsrunde for tilskud til varmepumper

Energistyrelsen har netop lanceret en ny ansøgningsrunde for grundbeløbstruede fjernvarmeselskaber, der vil investere i en eldreven varmepumpe.

14. nov 2017

Dansk Fjernvarme efterlyser omkostningsægte tariffer

Der er stor forskel på, hvad fjernvarmeselskaberne betaler i lokal nettarif til elselskaberne. Derfor efterlyser Dansk Fjernvarme mere omkostningsægte tariffer. Det vil både integrere energisystemerne mere og åbne for fjernvarmen som energilager.

14. nov 2017

Nykøbing Mors vil have tryk på kedlen

Flere decentrale kraftvarmeværker ønsker at kunne producere grøn og billig varme til forbrugerne med deres el-kedler. Men tariffer står i vejen, fortæller driftslederen hos Nykøbing Mors Fjernvarmeværk.

14. nov 2017

Elnetselskab vil gerne se på differentierede nettariffer

Tariffer for brug af elnettet blokerer for regelmæssig brug af Nykøbing Mors’ elkedel. Thy-Mors Energi vil gerne se på, hvordan de kan hjælpe elektrificering af fjernvarmen på vej.

08. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Hilsen fra ministeren og fjernvarmepris

Se eller gense energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts tale ved årets landsmøde. Du kan også se uddelingen af årets fjernvarmepris til Slagslunde.

07. nov 2017

Med Biomassefyret Kraftvarmeværk går Aarhus forrest i grøn omstilling

Indvielsen af Biomassefyret Kraftvarmeværk i Lisbjerg er et stort skridt for den grønne omstilling i Aarhus Kommune og Danmark, mener Dansk Fjernvarme, der forventer, at den grønne udvikling fortsætter.

06. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Ny energiaftale og robotter

Torsdagen på årets landsmøde lukkede med debat om en ny energiaftale, mens fredagen åbnede med robotter, der får større og større betydning i fjernvarmen. 

24. nov 2017 Navnenyt

Per Hougaard overtager for Jørgen Halle i DFP

Per Hougaard er konstitueret direktør, indtil DFP-bestyrelsen finder en ny. 

24. nov 2017 Navnenyt

Anette er ny i bestyrelsen i Tørring

Anette Lak Rasmussen blev valgt ind i Tørring Kraftvarmeværks bestyrelse ved generalforsamlingen. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

17. nov 2017 Presseklip

Rambøll vil have handling bag ord om klimamålsætninger

LÆS I DAG: Rambøll vil have handling bag ord om klimamålsætninger. Analyse oplister de 70 bedst betalte kommunale ”kødben”. Billigere elvarme kan sikre overskudsvarme fra Apple. Varmeprisen skal ned i Randers. Huse i Lund skal have fjernvarme fra laboratorier. SEAS-NVE overtager 160.000 naturgaskunder.

16. nov 2017 Presseklip

Lilleholt: Dansk energi er fri af kul inden 2030

LÆS I DAG Lilleholt: Kul er ude af dansk energiforsyning i 2030. Lilleholt: Bestyrelser har styr på kompetencerne. 1.400 forbrugere i Sejlflod og Storvorde nærmer sig varme fra Aalborg. Verdo søger om at opkræve forrentning.

15. nov 2017 Presseklip

Energistyrelsen åbner for ny runde med varmepumper

LÆS I DAG: Energistyrelsen åbner for ny runde med varmepumper. Danmark skal effektivisere tyskerne. Nyt projekt skal udvikle fremtidens fjernvarme. Vinderup Varmeværk ruster sig til mistet tilskud. Vindinge-Rosilde får fjernvarme fra Nyborg. 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

23. nov 2017 Navnenyt

Bjarne Korshøj fylder 60 år

Teknisk direktør i HOFOR, Bjarne Korshøj, fylder 60 år den 13. december.

22. nov 2017 Navnenyt

Ny chefkonsulent hos NIRAS

Alfred Heller er ansat som chefkonsulent i NIRAS i Aalborg.


21. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for Energi Ikast

Jørgen Mosegaard overtager som direktør efter Kaj Hansen i Energi Ikast.

17. nov 2017 Navnenyt

Uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Senioruddannelseskonsulent Anita Unnerup fylder 40 år på tirsdag den 21. november.

03. nov 2017 Navnenyt

Ny civilingeniør i energiplanlægning

29-årige Silas Alvin Petersen er ansat som civilingeniør hos NIRAS i Aalborg.

01. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for pumpeforeningen AKB

Søren Bülow er ny direktør for Autoriserede Køle- & Varmepumpefirmaers Brancheforening (AKB), der organiserer installatører af køle- og varmepumper.