25. okt 2017 Presseklip

Byrådsmedlem vil ikke samarbejde med E ON

LÆS I DAG: Byrådsmedlem vil ikke samarbejde med E.ON | Geotermi-boring forventes i Allerød | Uenighed i byråd om fjernvarme | Bestyrelsen i Horsens prøver igen | Skivum delt i spørgsmålet om fjernvarme

Frederiksborg Amts Avis

Byrådsmedlem vil ikke samarbejde med E.ON

Det er ikke alle, der hilser meldingen fra E.ON om at bore efter geotermi i Hillerød, velkommen. Det gælder således medlem af Hillerød Byråd og formand for Hillerød Forsyning, Louise Colding Sørensen, der afviser et eventuelt samarbejde med energigiganten.

Det er minderne fra tidligere, hvor E.ON drev en række fjernvarmeværker med skyhøje priser til følge. Det frygter Louise Colding Sørensen ifølge Frederiksborg Amts Avis.

- E. ON kommer vi ikke til at have et samarbejde med, hvis det står til mig. Den forretningsform de kørte var ikke i orden. Der var en tendens til, at man pumpede forbrugerne for penge. Så det er ikke noget, jeg ønsker vi skal gå ind i, siger hun til avisen.

E.ON forlod Hillerød, da det efter lange forhandlinger lykkedes Hillerød Forsyning at købe de dyre fjernvarmeværker – ganske som det har været tilfældet andre steder; fx i Slagslunde. Overalt betød det, at forbrugerne fik en lavere varmepris. 
_____

Frederiksborg Amts Avis:
Geotermi-boring forventes i Allerød

Hillerød Forsyning vil holde fast på sin eneret til at udnytte geotermi i Hillerød, selv om E. ON melder sig på banen, skriver Frederiksborg Amts Avis.

Hillerød Forsyning og Farum Fjernvarme har søgt EU-midler til en prøveboring, som formentlig kommer til at foregå i Vassingerød i Allerød.

- Vi skal lave en boring ned i undergrunden for at se, om man kan få den rigtige mængde vand op til den rigtige temperatur. Vi er stadig meget positive overfor geotermi, men der er nogle problemer med risikoen på driftssiden og projektsiden. Det er en kærkommen lejlighed til at minimere projektrisikoen ved at lave en prøveboring, siger direktør i Hillerød Forsyning, Søren Støvring, som forventer en afgørelse på EU-midlerne ved juletid.

Hillerød Forsyning kan næste år afgøre, som selskabet vil gå videre med projektet, eller koncessionen skal tilbageleveres til Energistyrelsen.
_____

Horsens Folkeblad:
Uenighed i byråd om fjernvarme

Et bredt flertal af politikerne i Horsens byråd er trætte af debatten om fjernvarme i et nyt boligområde. 

Konservative går ikke ind for tvang. Og derfor mener partiet, at det skal være op til den enkelte husejer, hvilken varmeforsyning, de vil have.

Det mødte stor modstand fra resten af byrådet, der afviste Konservatives argumenter.

- Vi har besluttet, at vi vil have fjernvarmen udrullet, og så må Konservative affinde sig med det. Jeg har også hørt om folk, der ikke vil betale skat, men som gør det alligevel. Kan vi ikke godt stoppe den her diskussion, sagde Bjarne Sørensen fra SF.

_____

Århus Stiftstidende:

Bestyrelsen i Horsens prøver igen

Bestyrelsen for Fjernvarme Horsens A.m.b.a. går i gang med at udarbejde et nyt forslag til vedtægtsændringer efter at generalforsamlingen stemte nej til en samlet pakke med en række vedtægtsændringer. Det var isæt varmeværkets mulighed for at finansiere tilslutningsudgiften for de nye andelshavere, der skabte modstand.

Formand Niels Karl Grønlund mener, at de forslag, generalforsamlingen stemte ned, er formaliteter, som ikke ændrer ved praksis. Men et nej er et nej og nu vil bestyrelsen gå i gang med at udarbejde nye forslag med afsæt i generalforsamlingens input.

- Selvfølgelig. Det er vores forbrugere og dem, der ejer fjernvarmenettet. Selvfølgelig skal vi lytte til dem. Det er derfor, vi har en generalforsamling, siger Niels Karl Grønlund til Århus Stiftstidende.

_____

Aars Avis:

Skivum delt i spørgsmålet om fjernvarme

Gennem fire år har det været diskuteret, om Vegger Energi skulle levere fjernvarme til Skivum. 

- Vi skal have en afgørelse klar til november, hvor Vegger Energi holder generalforsamling, siger Jens Christian Jensen der er med i initiativgruppen. 

Der er omkring 60 mulige fjernvarmekunder og der skal mindst 30 positive svar til for at projektet kan gennemføres. Lige nu ser det ud til at kunne falde til begge sider. 

En gruppe borgere har været kritiske over for idéen på grund af prisen og risikoen for at der bliver tilslutningspligt for alle. Jens Christian Jensen afviser dog, at det bliver tilfældet og han forklarer samtidig, at prisen kommer til at afhænge af, hvor mange der tilslutter sig.

 

 

 

Nyheder

24. nov 2017

Vordingborg Forsyning: Nuværende model er fuldstændig tåbelig

Direktøren i Vordingborg Forsyning mener, at det mere er Finansministeriet end den grønne omstilling, der tages hensyn til i de samfundsøkonomiske beregninger.

24. nov 2017

Samfundsøkonomiske beregninger bremser grøn omstilling

Hvis ikke forudsætningerne i de samfundsøkonomiske beregninger moderniseres, risikerer kravet at blive en hæmsko for den grønne omstilling, mener Dansk Fjernvarme.

23. nov 2017

Det første udbud af kapacitet er gennemført

Hele 87 kraftvarmeværker har med 92 fuldmagter og tegning af andelsbevis givet robust opbakning til det nye selskab Dansk Kraftvarme Kapacitet.

15. nov 2017

Kinesisk topchef: Vi vil lære af dansk fjernvarmesucces

Danmark har skabt bemærkelsesværdige resultater via grønne energiløsninger med fjernvarme i fokus. Det skal Kina lære af, mener Li Dawei – direktør for verdens største fjernvarmeselskab.

14. nov 2017

Ny lyn-ansøgningsrunde for tilskud til varmepumper

Energistyrelsen har netop lanceret en ny ansøgningsrunde for grundbeløbstruede fjernvarmeselskaber, der vil investere i en eldreven varmepumpe.

14. nov 2017

Dansk Fjernvarme efterlyser omkostningsægte tariffer

Der er stor forskel på, hvad fjernvarmeselskaberne betaler i lokal nettarif til elselskaberne. Derfor efterlyser Dansk Fjernvarme mere omkostningsægte tariffer. Det vil både integrere energisystemerne mere og åbne for fjernvarmen som energilager.

14. nov 2017

Nykøbing Mors vil have tryk på kedlen

Flere decentrale kraftvarmeværker ønsker at kunne producere grøn og billig varme til forbrugerne med deres el-kedler. Men tariffer står i vejen, fortæller driftslederen hos Nykøbing Mors Fjernvarmeværk.

14. nov 2017

Elnetselskab vil gerne se på differentierede nettariffer

Tariffer for brug af elnettet blokerer for regelmæssig brug af Nykøbing Mors’ elkedel. Thy-Mors Energi vil gerne se på, hvordan de kan hjælpe elektrificering af fjernvarmen på vej.

08. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Hilsen fra ministeren og fjernvarmepris

Se eller gense energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts tale ved årets landsmøde. Du kan også se uddelingen af årets fjernvarmepris til Slagslunde.

07. nov 2017

Med Biomassefyret Kraftvarmeværk går Aarhus forrest i grøn omstilling

Indvielsen af Biomassefyret Kraftvarmeværk i Lisbjerg er et stort skridt for den grønne omstilling i Aarhus Kommune og Danmark, mener Dansk Fjernvarme, der forventer, at den grønne udvikling fortsætter.

06. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Ny energiaftale og robotter

Torsdagen på årets landsmøde lukkede med debat om en ny energiaftale, mens fredagen åbnede med robotter, der får større og større betydning i fjernvarmen. 

24. nov 2017 Navnenyt

Per Hougaard overtager for Jørgen Halle i DFP

Per Hougaard er konstitueret direktør, indtil DFP-bestyrelsen finder en ny. 

24. nov 2017 Navnenyt

Anette er ny i bestyrelsen i Tørring

Anette Lak Rasmussen blev valgt ind i Tørring Kraftvarmeværks bestyrelse ved generalforsamlingen. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

17. nov 2017 Presseklip

Rambøll vil have handling bag ord om klimamålsætninger

LÆS I DAG: Rambøll vil have handling bag ord om klimamålsætninger. Analyse oplister de 70 bedst betalte kommunale ”kødben”. Billigere elvarme kan sikre overskudsvarme fra Apple. Varmeprisen skal ned i Randers. Huse i Lund skal have fjernvarme fra laboratorier. SEAS-NVE overtager 160.000 naturgaskunder.

16. nov 2017 Presseklip

Lilleholt: Dansk energi er fri af kul inden 2030

LÆS I DAG Lilleholt: Kul er ude af dansk energiforsyning i 2030. Lilleholt: Bestyrelser har styr på kompetencerne. 1.400 forbrugere i Sejlflod og Storvorde nærmer sig varme fra Aalborg. Verdo søger om at opkræve forrentning.

15. nov 2017 Presseklip

Energistyrelsen åbner for ny runde med varmepumper

LÆS I DAG: Energistyrelsen åbner for ny runde med varmepumper. Danmark skal effektivisere tyskerne. Nyt projekt skal udvikle fremtidens fjernvarme. Vinderup Varmeværk ruster sig til mistet tilskud. Vindinge-Rosilde får fjernvarme fra Nyborg. 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

23. nov 2017 Navnenyt

Bjarne Korshøj fylder 60 år

Teknisk direktør i HOFOR, Bjarne Korshøj, fylder 60 år den 13. december.

22. nov 2017 Navnenyt

Ny chefkonsulent hos NIRAS

Alfred Heller er ansat som chefkonsulent i NIRAS i Aalborg.


21. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for Energi Ikast

Jørgen Mosegaard overtager som direktør efter Kaj Hansen i Energi Ikast.

17. nov 2017 Navnenyt

Uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Senioruddannelseskonsulent Anita Unnerup fylder 40 år på tirsdag den 21. november.

03. nov 2017 Navnenyt

Ny civilingeniør i energiplanlægning

29-årige Silas Alvin Petersen er ansat som civilingeniør hos NIRAS i Aalborg.

01. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for pumpeforeningen AKB

Søren Bülow er ny direktør for Autoriserede Køle- & Varmepumpefirmaers Brancheforening (AKB), der organiserer installatører af køle- og varmepumper.