24. okt 2017 Presseklip

Virksomheder satser på geotermi

LÆS I DAG: Virksomheder satser på geotermi. Fjernvarmens formand i 25 år. HedeDanmark sikrer flis fra Norge. Øster Brønderslev får solvarme. Arcon-Sunmark afskediger timelønnede. 

EnergiWatch:
Virksomheder satser på geotermi
Energiselskabet Eon har indgået partnerskab med en række andre selskaber om at få taget hul på geotermi til gavn for dansk fjernvarme. I første omgang har et trekløver sat sig for at afdække ”forretningspotentialet for geotermi i større danske byer”, fremgår det af en artikel i EnergiWatch.

- Vi skal blive meget bedre til at udnytte den varme, der ligger nogle få kilometer under vores fødder. I Danmark har de bedste forudsætninger for at udnytte geotermisk varme på grund af vores veludbyggede fjernvarmenet, men vi halter alligevel bag resten af Europa, siger Eons innovationsdirektør Lars van Hauen til EnergiWatch.

En af partnerne, det danske selskab Geoop, er allerede i gang med netop det. De har således analyseret Storkøbenhavn såvel under overfladen som over og fundet geotermisk potentiale på omkring 600MW, der i første omgang søges udløst med 10 projekter à hver 10MW.

Ifølge Eon skal forretningsmodellen sikres ved at anvende den samme fremgangsmåde som i olieindustrien og tænke i industrialisering af teknologien frem for i enkeltprojekter.

_____

Nordjyske Stiftstidende:
Fjernvarmens formand i 25 år
Uffe Bro kan fejre sit 25-års jubilæum som formand for Dansk Fjernvarme. I den periode har Dansk Fjernvarme ændret sig fra at være en teknisk funderet brancheforening til også at være en politisk organisation, som politikere, embedsmænd og andre organisationer lytter til, skriver Nordjyske Stiftstidende.

Uffe Bro er uddannet jurist, og havde indtil for nylig sin egen advokatpraksis i Løgstør. Han bruger gerne sin erfaring fra retssalene til at tale fjernvarmens sag, og han har gjort det klart for adskillige energiministre, at fjernvarmeforbrugerne ikke skal belastes af unødvendige afgifter og andre ekstra omkostninger.

Det er 45 år siden, Uffe Bro trådte ind i Løgstør Fjernvarmes bestyrelse, hvor han i 1982 afløste sin far, Vagn Bro, som formand. Uffe Bro har desuden været medlem af byrådene i Løgstør og Vesthimmerlands Kommune.

Jubilæet markeres med reception i forbindelses med landsmødet i Aalborg Kongres & Kultur Center på torsdag kl. 17.30-18.30.

_____

Nordjyske Stiftstidende:
Arcon-Sunmark afskediger timelønnede
Solvarmeproducenten Arcon-Sunmark afskediger 15-18 af 64 timelønnede medarbejdere på sin fabrik i Skørping. Det nøjagtige antal afgøres ved forhandlinger, skriver Nordjyske Stiftstidende.

- Den uklarhed, der har været om energipolitikken, har fået mange energiselskaber til at udskyde deres investeringer. Derfor har det danske marked været ramt af en betydelig nedgang, siger adm. direktør Ole Dalby.

Han tilføjer, at eksporten til Europa heller ikke går som forventet.

Energiselskaberne kan i et vist omfang indregne solvarmeanlægs produktion som energibesparelser. De skal søge om godkendelse af de anlæg inden 1. juli næste år. Derfor håber Ole Dalby, at tilbagegangen kun er midlertidig.

37 funktionærer på Arcon-Sunmark er ikke berørt af fyringerne.

Arcon-Sunmark sagde også i oktober sidste år farvel til folk, da 25 mistede deres job.

_____

HedeDanmark:
HedeDanmark sikrer flis fra Norge
Fremover er der sikkerhed for stabile leverancer af flis fra Norge til den danske energisektor. Det afslører HedeDanmark, der netop har indgået en aftale om leverance af flis fra et norsk selskab, Viken AT Market. Det skriver HedeDanmark i en pressemeddelelse.

HedeDanmark er en de store leverandører af træflis til det danske marked, og langt hovedparten af træflis stammer fra danske skove. Men omstillingen til træflis hos en række større kraftværker gør det nødvendigt at have importmulighed af træflis, mener HedeDanmark.

- Stabile leverancer af flis er afgørende for en bæredygtig produktion af energi og varme til danske virksomheder og forbrugere. Aftalen om import af træflis fra Norge er vigtig, for at HedeDanmark kan understøtte og sikre fortsat udvikling af bæredygtig energi i Danmark, udtaler Steen Riber, divisionsdirektør i HedeDanmark, i pressemeddelelsen.

Det bliver nævnt, at to store danske kraftværker – Amagerværket (HOFOR) og Skærbækværket (Ørsted/DONG) – omstiller til flis, og at det sammen med andre lignende omstillinger medfører en stor stigning i det danske forbrug af flis. Tilsammen vil de to værker alene bruge cirka 1,6 millioner ton flis om året, hvoraf de cirka 1,5 millioner ton skal sejles ind.

HedeDanmarks skovdivision er Danmarks største leverandør af skovforvaltning og forvalter over 70.000 hektar skov på faste aftaler i Danmark, samt 55.000 hektar i Baltikum.

_____

Oplandsavisen: 
Øster Brønderslev får solvarme
Det nye solvarmeanlæg i Øster Brønderslev er tæt på at være færdigt. Solpanelerne står i lange rækker, rørledningen til varmeværket er klar og montørerne arbejder på at få de sidste ting monteret og afprøvet., før sammenkobling til det eksisterende anlæg.

Hvis alt går efter planen, kan anlægget sættes i drift i uge 50, måske endda lidt før, hvis vejret ikke driller for meget.

- Vi er meget spændte på at få solvarme-anlægget op og køre, vi er fra fabrikantens side lovet en besparelse pr. husstand på mellem 20-30 procent i forhold til tidligere forbrug, og da vi jo har en superdygtig varmemester her i Ø. Brønderslev, så sætter vi snuden op efter størst mulig besparelse, siger formand for Øster Brønderslev Fjernvarme, Jan Jæger til Oplandsavisen.

_____

Horsens Folkeblad:

Hovedgård Fjernvarmes forbrugere skal afkøle mere
Hovedgård Fjernvarme tilbyder sine forbrugere et gratis installationstjek, så de benytter deres varme bedst muligt, fortæller næstformand for Hovedgård Fjernvarme, Bas Pijnenburg, til Horsens Folkeblad.

 

- Med det nye tiltag vil vi tilbyde kunderne et gratis servicebesøg. Vi har hidtil tilbudt servicen til nogle få forbrugere, men nu udvider vi det, så det gælder for alle, der køler for lidt, siger Bas Pijnenburg om tiltaget, der for alvor kommer i gang i november.

 

Forbrugere, som afkøler mindre end 20 grader, kan få servicebesøg. Målet er, at alle Hovedgårds forbrugere skal afkøle mindst 25 grader og gerne mere.

 

 

Nyheder

24. nov 2017

Vordingborg Forsyning: Nuværende model er fuldstændig tåbelig

Direktøren i Vordingborg Forsyning mener, at det mere er Finansministeriet end den grønne omstilling, der tages hensyn til i de samfundsøkonomiske beregninger.

24. nov 2017

Samfundsøkonomiske beregninger bremser grøn omstilling

Hvis ikke forudsætningerne i de samfundsøkonomiske beregninger moderniseres, risikerer kravet at blive en hæmsko for den grønne omstilling, mener Dansk Fjernvarme.

23. nov 2017

Det første udbud af kapacitet er gennemført

Hele 87 kraftvarmeværker har med 92 fuldmagter og tegning af andelsbevis givet robust opbakning til det nye selskab Dansk Kraftvarme Kapacitet.

15. nov 2017

Kinesisk topchef: Vi vil lære af dansk fjernvarmesucces

Danmark har skabt bemærkelsesværdige resultater via grønne energiløsninger med fjernvarme i fokus. Det skal Kina lære af, mener Li Dawei – direktør for verdens største fjernvarmeselskab.

14. nov 2017

Ny lyn-ansøgningsrunde for tilskud til varmepumper

Energistyrelsen har netop lanceret en ny ansøgningsrunde for grundbeløbstruede fjernvarmeselskaber, der vil investere i en eldreven varmepumpe.

14. nov 2017

Dansk Fjernvarme efterlyser omkostningsægte tariffer

Der er stor forskel på, hvad fjernvarmeselskaberne betaler i lokal nettarif til elselskaberne. Derfor efterlyser Dansk Fjernvarme mere omkostningsægte tariffer. Det vil både integrere energisystemerne mere og åbne for fjernvarmen som energilager.

14. nov 2017

Nykøbing Mors vil have tryk på kedlen

Flere decentrale kraftvarmeværker ønsker at kunne producere grøn og billig varme til forbrugerne med deres el-kedler. Men tariffer står i vejen, fortæller driftslederen hos Nykøbing Mors Fjernvarmeværk.

14. nov 2017

Elnetselskab vil gerne se på differentierede nettariffer

Tariffer for brug af elnettet blokerer for regelmæssig brug af Nykøbing Mors’ elkedel. Thy-Mors Energi vil gerne se på, hvordan de kan hjælpe elektrificering af fjernvarmen på vej.

08. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Hilsen fra ministeren og fjernvarmepris

Se eller gense energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts tale ved årets landsmøde. Du kan også se uddelingen af årets fjernvarmepris til Slagslunde.

07. nov 2017

Med Biomassefyret Kraftvarmeværk går Aarhus forrest i grøn omstilling

Indvielsen af Biomassefyret Kraftvarmeværk i Lisbjerg er et stort skridt for den grønne omstilling i Aarhus Kommune og Danmark, mener Dansk Fjernvarme, der forventer, at den grønne udvikling fortsætter.

06. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Ny energiaftale og robotter

Torsdagen på årets landsmøde lukkede med debat om en ny energiaftale, mens fredagen åbnede med robotter, der får større og større betydning i fjernvarmen. 

24. nov 2017 Navnenyt

Per Hougaard overtager for Jørgen Halle i DFP

Per Hougaard er konstitueret direktør, indtil DFP-bestyrelsen finder en ny. 

24. nov 2017 Navnenyt

Anette er ny i bestyrelsen i Tørring

Anette Lak Rasmussen blev valgt ind i Tørring Kraftvarmeværks bestyrelse ved generalforsamlingen. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

17. nov 2017 Presseklip

Rambøll vil have handling bag ord om klimamålsætninger

LÆS I DAG: Rambøll vil have handling bag ord om klimamålsætninger. Analyse oplister de 70 bedst betalte kommunale ”kødben”. Billigere elvarme kan sikre overskudsvarme fra Apple. Varmeprisen skal ned i Randers. Huse i Lund skal have fjernvarme fra laboratorier. SEAS-NVE overtager 160.000 naturgaskunder.

16. nov 2017 Presseklip

Lilleholt: Dansk energi er fri af kul inden 2030

LÆS I DAG Lilleholt: Kul er ude af dansk energiforsyning i 2030. Lilleholt: Bestyrelser har styr på kompetencerne. 1.400 forbrugere i Sejlflod og Storvorde nærmer sig varme fra Aalborg. Verdo søger om at opkræve forrentning.

15. nov 2017 Presseklip

Energistyrelsen åbner for ny runde med varmepumper

LÆS I DAG: Energistyrelsen åbner for ny runde med varmepumper. Danmark skal effektivisere tyskerne. Nyt projekt skal udvikle fremtidens fjernvarme. Vinderup Varmeværk ruster sig til mistet tilskud. Vindinge-Rosilde får fjernvarme fra Nyborg. 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

23. nov 2017 Navnenyt

Bjarne Korshøj fylder 60 år

Teknisk direktør i HOFOR, Bjarne Korshøj, fylder 60 år den 13. december.

22. nov 2017 Navnenyt

Ny chefkonsulent hos NIRAS

Alfred Heller er ansat som chefkonsulent i NIRAS i Aalborg.


21. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for Energi Ikast

Jørgen Mosegaard overtager som direktør efter Kaj Hansen i Energi Ikast.

17. nov 2017 Navnenyt

Uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Senioruddannelseskonsulent Anita Unnerup fylder 40 år på tirsdag den 21. november.

03. nov 2017 Navnenyt

Ny civilingeniør i energiplanlægning

29-årige Silas Alvin Petersen er ansat som civilingeniør hos NIRAS i Aalborg.

01. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for pumpeforeningen AKB

Søren Bülow er ny direktør for Autoriserede Køle- & Varmepumpefirmaers Brancheforening (AKB), der organiserer installatører af køle- og varmepumper.