18. okt 2017 Presseklip

DONG skal opgive sin renteansøgning

LÆS I DAG: Turister sikrer effektivitet af solvarmeanlæg | Tøjafbrænding er ikke ulovlig

EnergiWatch

DONG skal opgive sin renteansøgning

Enhedslisten og SF stiller nu krav om, at DONG – statens eget energiselskab – trækker en ansøgning tilbage. Det drejer sig om en ansøgning om forrentning af indskudskapitalen, som flere fjernvarmeselskaber under politisk tumult har indsendt til Energistyrelsen.

DONG fastholder nemlig sin ansøgning, selv om stort set hele raden af partier på Christiansborg både har opfordret til, at ansøgningerne fra selskaberne bliver trukket tilbage og har stoppet for, at det kan ske i fremtiden.

Energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt har været førende i kritikken af ansøgningerne, og de to partier, Enhedslisten og SF, mener, at netop DONG bør gå foran med et godt eksempel, når nu koncernen er ejet af staten.

- Hvis Lars Chr. Lilleholt mener sin opsang til fjernvarmesektoren alvorligt, så bør den også gælde, at staten skal agere i forhold til Dong. Det vil være det naturlige at gøre, hvis staten som ejer og indehaver af aktiemajoriteten i Dong, beder selskabet om at trække sin ansøgning tilbage, lyder opfordringen fra den energipolitiske ordfører hos Enhedslisten, Søren Egge Rasmussen.

Jyllands-Posten har tidligere vurderet, at ansøgningen fra DONG alene løber op i 852 millioner kroner.

_____

Fyens.dk

Ærøskøbing overvejer investering i varmepumpe

Ærø er omgivet vand, og dermed har øboerne en stor mulighed for at få fx strøm fra vindmøller – både til lands og til vands. Men problemstillingen er, at man ikke formår at udnytte den overproduktion af el, der helt sikkert opstår – i hvert fald ikke endnu.

Da Ærøskøbing Fjernvarme afholdt sin årlige generalforsamling den 11. oktober, blev det nemlig bragt frem, at man godt kan forestille sig, at netop fjernvarmen i fremtiden vil kunne aftage den overskydende produktion af el til gavn for varmebrugerne. I første omgang kan de oplagres i fjernvarmens akkumuleringstank, men på længere sigt skal der også en varmepumpe til, lød det fra værkets driftsleder.

- Inden for en årrække vil vi nok se på muligheden for varmepumper og lignende. Hvis du ser vindmøllerne ude ved Rise Mark, så er det i dag billigere at stoppe dem, fordi de producerer for meget strøm. Hvis vi i stedet udnyttede strømmen til varmepumper eller noget lignende, der kan varme vandet op, er det jo godt for alle, lød det således fra Jan Ivert Kristensen.

Udover debatten om udnyttelse af den overskydende el fra vindmøllerne var der i øvrigt genvalg til hele bestyrelsen i Ærøskøbing Fjernvarme – og det gjaldt i øvrigt også for suppleanterne.

_____

SN.dk

Tøjafbrænding er ikke ulovlig

Den lokale fjernvarme i Roskilde får noget af sin varme fra afbrænding af tøj. Det er kommet frem, efter at tv-programmet ”Operation X” har afsløret, hvordan danske tøjfirmaer får brændt overskudstøj af i stedet for fx at sælge det eller donere det væk.

Kara / Noveren i Roskilde modtager noget af tøjet, og selv om man kan være uenig i, at tøjet bliver brændt af og brugt til fjernvarme, så afviser formanden for Kara / Noveren, borgmester i Solrød, Niels Hörup, at det er ulovligt.

- Vi er faktisk forpligtiget til at tage imod affald, når virksomheder henvender sig til os. Så skal vi hjælpe dem af med det affald, de kommer med, hvis det er forbrændingsegnet. Det er klart beskrevet i lovgivningen, og det er det, vi har gjort i denne sag, siger han til SN.dk.

Han understreger, at han personligt helst havde set, at tøjet blev genbrugt på anden vis – fx i gensalgsbutikken. Samtidig påpeger han, at fjernvarmen fortsat er grøn – uanset at der altså bliver brændt tøj af.

- Det er den, fordi det for længst er dokumenteret, at vores fjernvarme udleder væsentlig mindre CO2 end afbrænding af fossile brændstoffer, som fjernvarmen netop er sat på markedet for at fortrænge, siger Niels Hörup til SN.dk.

_____

Løkken Folkeblad

Turister sikrer effektivitet af solvarmeanlæg

Når det meste af Danmark går på sommerferie passer det ikke godt med, at det typisk også er højsæsonen for produktion af varme fra solanlæg. Men i Løkken passer tingene godt sammen. Når solvarmeanlægget på det lokale fjernvarmeanlæg producerer mest, er der også godt brug for det, fordi der samtidig er mange turister i området, der holder forbruget oppe.

Det kom frem, da Løkken Varmeværk for nylig afholdt generalforsamling, hvor formanden netop var inde på værkets investering i solvarme. En investering der altså betaler sig, når turistsæsonen er i fuld gang, og som samtidig har ført til, at værkets resultat i det forløbne fjernvarmeår har været meget tilfredsstillende.

Ifølge Løkken Folkeblad tog man i sommeren 2016 solvarmeanlægget i brug, og allerede i begyndelsen af 2017 tog man beslutning om at udvide det nyetablerede anlæg med knap 3000 kvadratmeter solfelt, så det samlede solfelt nu er på omkring 15.000 kvadratmeter.

- Den billige solvarme, der i særlig grad kan udnyttes effektivt fordi byens turistsæson gør, at vi har et godt forbrug i sommerperioden i modsætning til de fleste værker hvor forbruget formindskes, fordi folk tager væk på sommerferie, giver en god sammensætning af produktionsapparatet, lød det fra formand Kjeld Emil Damsgaard.

I dag har varmeværket fire produktionskilder, nemlig solvarmeanlæg, et flisfyr, et pillefyr og et oliefyr, ligesom der bliver indkøbt en lille mængde overskudsvarme

 

 

Nyheder

24. nov 2017

Vordingborg Forsyning: Nuværende model er fuldstændig tåbelig

Direktøren i Vordingborg Forsyning mener, at det mere er Finansministeriet end den grønne omstilling, der tages hensyn til i de samfundsøkonomiske beregninger.

24. nov 2017

Samfundsøkonomiske beregninger bremser grøn omstilling

Hvis ikke forudsætningerne i de samfundsøkonomiske beregninger moderniseres, risikerer kravet at blive en hæmsko for den grønne omstilling, mener Dansk Fjernvarme.

23. nov 2017

Det første udbud af kapacitet er gennemført

Hele 87 kraftvarmeværker har med 92 fuldmagter og tegning af andelsbevis givet robust opbakning til det nye selskab Dansk Kraftvarme Kapacitet.

15. nov 2017

Kinesisk topchef: Vi vil lære af dansk fjernvarmesucces

Danmark har skabt bemærkelsesværdige resultater via grønne energiløsninger med fjernvarme i fokus. Det skal Kina lære af, mener Li Dawei – direktør for verdens største fjernvarmeselskab.

14. nov 2017

Ny lyn-ansøgningsrunde for tilskud til varmepumper

Energistyrelsen har netop lanceret en ny ansøgningsrunde for grundbeløbstruede fjernvarmeselskaber, der vil investere i en eldreven varmepumpe.

14. nov 2017

Dansk Fjernvarme efterlyser omkostningsægte tariffer

Der er stor forskel på, hvad fjernvarmeselskaberne betaler i lokal nettarif til elselskaberne. Derfor efterlyser Dansk Fjernvarme mere omkostningsægte tariffer. Det vil både integrere energisystemerne mere og åbne for fjernvarmen som energilager.

14. nov 2017

Nykøbing Mors vil have tryk på kedlen

Flere decentrale kraftvarmeværker ønsker at kunne producere grøn og billig varme til forbrugerne med deres el-kedler. Men tariffer står i vejen, fortæller driftslederen hos Nykøbing Mors Fjernvarmeværk.

14. nov 2017

Elnetselskab vil gerne se på differentierede nettariffer

Tariffer for brug af elnettet blokerer for regelmæssig brug af Nykøbing Mors’ elkedel. Thy-Mors Energi vil gerne se på, hvordan de kan hjælpe elektrificering af fjernvarmen på vej.

08. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Hilsen fra ministeren og fjernvarmepris

Se eller gense energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts tale ved årets landsmøde. Du kan også se uddelingen af årets fjernvarmepris til Slagslunde.

07. nov 2017

Med Biomassefyret Kraftvarmeværk går Aarhus forrest i grøn omstilling

Indvielsen af Biomassefyret Kraftvarmeværk i Lisbjerg er et stort skridt for den grønne omstilling i Aarhus Kommune og Danmark, mener Dansk Fjernvarme, der forventer, at den grønne udvikling fortsætter.

06. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Ny energiaftale og robotter

Torsdagen på årets landsmøde lukkede med debat om en ny energiaftale, mens fredagen åbnede med robotter, der får større og større betydning i fjernvarmen. 

24. nov 2017 Navnenyt

Per Hougaard overtager for Jørgen Halle i DFP

Per Hougaard er konstitueret direktør, indtil DFP-bestyrelsen finder en ny. 

24. nov 2017 Navnenyt

Anette er ny i bestyrelsen i Tørring

Anette Lak Rasmussen blev valgt ind i Tørring Kraftvarmeværks bestyrelse ved generalforsamlingen. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

17. nov 2017 Presseklip

Rambøll vil have handling bag ord om klimamålsætninger

LÆS I DAG: Rambøll vil have handling bag ord om klimamålsætninger. Analyse oplister de 70 bedst betalte kommunale ”kødben”. Billigere elvarme kan sikre overskudsvarme fra Apple. Varmeprisen skal ned i Randers. Huse i Lund skal have fjernvarme fra laboratorier. SEAS-NVE overtager 160.000 naturgaskunder.

16. nov 2017 Presseklip

Lilleholt: Dansk energi er fri af kul inden 2030

LÆS I DAG Lilleholt: Kul er ude af dansk energiforsyning i 2030. Lilleholt: Bestyrelser har styr på kompetencerne. 1.400 forbrugere i Sejlflod og Storvorde nærmer sig varme fra Aalborg. Verdo søger om at opkræve forrentning.

15. nov 2017 Presseklip

Energistyrelsen åbner for ny runde med varmepumper

LÆS I DAG: Energistyrelsen åbner for ny runde med varmepumper. Danmark skal effektivisere tyskerne. Nyt projekt skal udvikle fremtidens fjernvarme. Vinderup Varmeværk ruster sig til mistet tilskud. Vindinge-Rosilde får fjernvarme fra Nyborg. 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

23. nov 2017 Navnenyt

Bjarne Korshøj fylder 60 år

Teknisk direktør i HOFOR, Bjarne Korshøj, fylder 60 år den 13. december.

22. nov 2017 Navnenyt

Ny chefkonsulent hos NIRAS

Alfred Heller er ansat som chefkonsulent i NIRAS i Aalborg.


21. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for Energi Ikast

Jørgen Mosegaard overtager som direktør efter Kaj Hansen i Energi Ikast.

17. nov 2017 Navnenyt

Uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Senioruddannelseskonsulent Anita Unnerup fylder 40 år på tirsdag den 21. november.

03. nov 2017 Navnenyt

Ny civilingeniør i energiplanlægning

29-årige Silas Alvin Petersen er ansat som civilingeniør hos NIRAS i Aalborg.

01. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for pumpeforeningen AKB

Søren Bülow er ny direktør for Autoriserede Køle- & Varmepumpefirmaers Brancheforening (AKB), der organiserer installatører af køle- og varmepumper.