17. okt 2017 Presseklip

Aarhus tror på grøn omstilling

LÆS I DAG: Aarhus tror på grøn omstilling | Forsyningssektoren har været motoren | WWF fyrer sin miljø- og klimachef | Mary indvier Skærbækværkets nye kedler.

Jyllands-Posten

Aarhus tror på grøn omstilling

Borgerne i Aarhus har taget tanken om det personlige ansvar for den grønne omstilling til sig. En ny undersøgelse viser ifølge Jyllands-Posten, at 36 procent er indbyggerne i landets næststørste by mener, at de selv har et personligt ansvar for, at den grønne omstilling vil lykkes.

Det falder helt i tråd med en forestående kampagne fra Aarhus Kommune, hvor borgerne i kommunen netop opfordres til at tage et personligt ansvar. Det kan de gøre ved fx at tage cyklen til arbejde i stedet for at tage bilen og tage fat på affaldssortering af husstandens affald.

- Det er et godt tegn, da vi jo netop har behov for en bred indsats, hvor alle løfter. Udfordringen er så, at selv om mange i undersøgelsen ved, at det er vigtigt at sortere affald, tage cyklen i stedet for bilen og bruge mindre strøm, er der en del manglende viden om, hvor man som individ kan flytte noget i det store regnskab, f.eks. hvor meget flyrejser og mad betyder for ens CO2-udslip, fortæller klimachef i Aarhus Kommune, Henrik D. H. Müller, til Jyllands-Posten.

Undersøgelsen er foretaget som første led af den nye klimaplan for at få et indblik i, hvor meget viden borgerne har om emnet. Det har ifølge Henrik stor betydning for, hvordan man som kommune skal engagere og mobilisere borgerne de næste par år. 

_____

DANVA

Forsyningssektoren har været motoren

Det er forsyningssektoren, der har været det grønne lokomotiv i den omstilling, som Danmark har gennemgået for at nå frem til et mere bæredygtigt samfund. Det mener formanden for fagforeningen 3F, og det bliver omdrejningspunktet for en kommende minikonference, skriver DANVA på deres hjemmeside.

- Forsyningssektoren har været lokomotivet i en grøn omstilling i Danmark, der i dag er blevet en kæmpe eksportsucces, som skaber jobs i hele landet. I 3F er vi i stigende grad optaget af, hvordan vores evner til at håndtere vand, varme og affald kan bruges til at udvikle Danmark, siger Per Christensen, formand for 3F.

Derfor bør forsyningssektoren også være højere oppe på den politiske dagsorden i forbindelse med Kommunalvalget i slutningen af november, lyder budskabet fra 3F forud for konferencen, der finder sted den 8. november – altså ganske få uger inden Danmark skal i stemmeboksene til Kommunalvalget.

I oplægget skriver 3 F således bl.a., at ”kommunerne spiller en central rolle som operatører og ejere – og alligevel handler kommunalvalget om alt muligt andet. Det er på forsyningsområdet, at kommunernes ageren har den største erhvervspolitiske betydning”.

Konferencen byder på en række oplæg – bl.a. fra direktøren i Dansk Fjernvarme, Kim Mortensen.

 

_____

Altinget

WWF fyrer sin miljø- og klimachef

Det er en markant fyring, der har fundet sted hos WWF Verdensnaturfonden, der har meldt ud, at man afbryder samarbejdet med sin miljø- og klimachef, John Nordbo. Der er endnu ikke sat hverken dato på for, hvornår opsigelsen bliver effektueret eller hvem der eventuelt skal tage over.

Ifølge Altinget.dk har John Nordbo ingen kommentarer til fyringen, ligesom WWF Verdensnaturfonden er ganske fåmælt omkring opsigelsen af deres hidtidige chef på to meget afgørende områder for organisationen.

- Det betyder ikke, at vi ikke fortsat prioriterer vores klimaindsats, men det kommer til at foregå på en ny måde, lyder meldingen fra en ordknap presseafdeling hos Verdensnaturfonden.

John Nordbo kom til WWF Verdensnaturfonden i 2007 og nåede i sommer netop at fejre sit 10 års jubilæum i organisationen.

 

_____

Fredericia Dagblad

Mary indvier Skærbækværkets nye kedler

Det bliver et royalt klip, der kommer til at markere overgangen fra gasfyr til fliskedler på Skærbækværket. Det sker, når kronprinsesse Mary kommer forbi værket den 25. oktober i forbindelse med den officielle indvielse og klipper den røde snor.

Dermed bliver en omkring tre år lang proces fra tanke til virkelighed sluttet af for Skærbækværket, der nu er fuld gang med omstillingen til grøn brændsel til fjernvarmekunderne i hele Trekantområdet – det skriver Fredericia Dagblad.

- Med deltagelse af kronprinsessen kan vi nu markere afslutningen på en omfattende ombygning. Skærbækværket har fået et nyt og grønnere liv, som kommer borgerne i Trekantområdet til gode og bidrager til Danmarks grønne omstilling, siger Thomas Dalsgaard, koncerndirektør i DONG Energy, i en pressemeddelelse. 

Omlægningen fra gas til flis var budgetteret til 1,8 mia. kr. Omlægningen har krævet installation af nye kedler og en større ombygning af værkets havneanlæg, så man kan modtage de nødvendige skibslaster med træflis fra Norden og de baltiske lande, skriver Fredericia Dagblad.

 

 

Nyheder

24. nov 2017

Vordingborg Forsyning: Nuværende model er fuldstændig tåbelig

Direktøren i Vordingborg Forsyning mener, at det mere er Finansministeriet end den grønne omstilling, der tages hensyn til i de samfundsøkonomiske beregninger.

24. nov 2017

Samfundsøkonomiske beregninger bremser grøn omstilling

Hvis ikke forudsætningerne i de samfundsøkonomiske beregninger moderniseres, risikerer kravet at blive en hæmsko for den grønne omstilling, mener Dansk Fjernvarme.

23. nov 2017

Det første udbud af kapacitet er gennemført

Hele 87 kraftvarmeværker har med 92 fuldmagter og tegning af andelsbevis givet robust opbakning til det nye selskab Dansk Kraftvarme Kapacitet.

15. nov 2017

Kinesisk topchef: Vi vil lære af dansk fjernvarmesucces

Danmark har skabt bemærkelsesværdige resultater via grønne energiløsninger med fjernvarme i fokus. Det skal Kina lære af, mener Li Dawei – direktør for verdens største fjernvarmeselskab.

14. nov 2017

Ny lyn-ansøgningsrunde for tilskud til varmepumper

Energistyrelsen har netop lanceret en ny ansøgningsrunde for grundbeløbstruede fjernvarmeselskaber, der vil investere i en eldreven varmepumpe.

14. nov 2017

Dansk Fjernvarme efterlyser omkostningsægte tariffer

Der er stor forskel på, hvad fjernvarmeselskaberne betaler i lokal nettarif til elselskaberne. Derfor efterlyser Dansk Fjernvarme mere omkostningsægte tariffer. Det vil både integrere energisystemerne mere og åbne for fjernvarmen som energilager.

14. nov 2017

Nykøbing Mors vil have tryk på kedlen

Flere decentrale kraftvarmeværker ønsker at kunne producere grøn og billig varme til forbrugerne med deres el-kedler. Men tariffer står i vejen, fortæller driftslederen hos Nykøbing Mors Fjernvarmeværk.

14. nov 2017

Elnetselskab vil gerne se på differentierede nettariffer

Tariffer for brug af elnettet blokerer for regelmæssig brug af Nykøbing Mors’ elkedel. Thy-Mors Energi vil gerne se på, hvordan de kan hjælpe elektrificering af fjernvarmen på vej.

08. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Hilsen fra ministeren og fjernvarmepris

Se eller gense energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts tale ved årets landsmøde. Du kan også se uddelingen af årets fjernvarmepris til Slagslunde.

07. nov 2017

Med Biomassefyret Kraftvarmeværk går Aarhus forrest i grøn omstilling

Indvielsen af Biomassefyret Kraftvarmeværk i Lisbjerg er et stort skridt for den grønne omstilling i Aarhus Kommune og Danmark, mener Dansk Fjernvarme, der forventer, at den grønne udvikling fortsætter.

06. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Ny energiaftale og robotter

Torsdagen på årets landsmøde lukkede med debat om en ny energiaftale, mens fredagen åbnede med robotter, der får større og større betydning i fjernvarmen. 

24. nov 2017 Navnenyt

Per Hougaard overtager for Jørgen Halle i DFP

Per Hougaard er konstitueret direktør, indtil DFP-bestyrelsen finder en ny. 

24. nov 2017 Navnenyt

Anette er ny i bestyrelsen i Tørring

Anette Lak Rasmussen blev valgt ind i Tørring Kraftvarmeværks bestyrelse ved generalforsamlingen. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

17. nov 2017 Presseklip

Rambøll vil have handling bag ord om klimamålsætninger

LÆS I DAG: Rambøll vil have handling bag ord om klimamålsætninger. Analyse oplister de 70 bedst betalte kommunale ”kødben”. Billigere elvarme kan sikre overskudsvarme fra Apple. Varmeprisen skal ned i Randers. Huse i Lund skal have fjernvarme fra laboratorier. SEAS-NVE overtager 160.000 naturgaskunder.

16. nov 2017 Presseklip

Lilleholt: Dansk energi er fri af kul inden 2030

LÆS I DAG Lilleholt: Kul er ude af dansk energiforsyning i 2030. Lilleholt: Bestyrelser har styr på kompetencerne. 1.400 forbrugere i Sejlflod og Storvorde nærmer sig varme fra Aalborg. Verdo søger om at opkræve forrentning.

15. nov 2017 Presseklip

Energistyrelsen åbner for ny runde med varmepumper

LÆS I DAG: Energistyrelsen åbner for ny runde med varmepumper. Danmark skal effektivisere tyskerne. Nyt projekt skal udvikle fremtidens fjernvarme. Vinderup Varmeværk ruster sig til mistet tilskud. Vindinge-Rosilde får fjernvarme fra Nyborg. 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

23. nov 2017 Navnenyt

Bjarne Korshøj fylder 60 år

Teknisk direktør i HOFOR, Bjarne Korshøj, fylder 60 år den 13. december.

22. nov 2017 Navnenyt

Ny chefkonsulent hos NIRAS

Alfred Heller er ansat som chefkonsulent i NIRAS i Aalborg.


21. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for Energi Ikast

Jørgen Mosegaard overtager som direktør efter Kaj Hansen i Energi Ikast.

17. nov 2017 Navnenyt

Uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Senioruddannelseskonsulent Anita Unnerup fylder 40 år på tirsdag den 21. november.

03. nov 2017 Navnenyt

Ny civilingeniør i energiplanlægning

29-årige Silas Alvin Petersen er ansat som civilingeniør hos NIRAS i Aalborg.

01. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for pumpeforeningen AKB

Søren Bülow er ny direktør for Autoriserede Køle- & Varmepumpefirmaers Brancheforening (AKB), der organiserer installatører af køle- og varmepumper.