16. okt 2017 Presseklip

Nordjyske virksomheder slipper for prisstigning

LÆS I DAG: Nordjyske virksomheder slipper for prisstigning. Fjernvarmekunder vælter ind hos Eniig i Herning. Fjernvarmen i Horsens fortsætter med at udbygge. Prisforskellene på fjernvarme er enorme. Elbiler kan skubbe gang i digitalisering af elsektoren

Jyllands-Posten

Nordjyske virksomheder slipper for prisstigning

Energiselskabet ruller nu en beslutning om markante prisstigninger tilbage for nordjyske virksomheder. Det fortæller Jyllands-Posten, der bl.a. kan berette, at den varslede prisstigning sparer en foderfabrik for en årlig merudgift på 600.000 kroner.

Prisstigningen var udmeldt af energikoncernen SE, og den skulle ifølge SE finansiere opstillingen af nye elmålere hos modtagere af el i Brønderslev og omegn. Her fik man tidligere sin energi fra Nyfors, der dog blev opkøbt af SE i 2016.

- I forbindelse med udrulningen af de fjernaflæste målere og ikke mindst finansieringen heraf står det klart, at den valgte opkrævningsmodel rammer en række nordjyske forbrugere med en uheldig effekt, udtaler formand for SE, Jens Erik Platz, i en pressemeddelelse.

SE havde valgt en model, hvor det især viste sig, at det blev erhvervskunderne, der skulle klare den største del af betalingen for de nye elmålere – også i tilfælde, hvor erhvervskunderne ikke ville få nye målere. Det fik flere af kunderne til at stille spørgsmål ved, om den model overhovedet var lovlig, og desuden pegede de på, at det svækkede konkurrenceevnen. 
_____

Eniig.dk

Fjernvarmekunder vælter ind hos Eniig i Herning

Det skorter ikke på nye fjernvarmekunder hos Eniig – den jyske energikoncern med knap 400.000 andelshavere. Over de seneste fire år har Eniig oplevet en tilslutningsprocent på mellem 15 og 20 om året i Herning. I 2016 nåede man således op på i alt 143 nye tilslutninger, mens man allerede inden den 1. september i år nåede det samme antal for 2017.

Eniig forudser således, at man inden udgangen af 2017 vil have fået over 200 nye tilslutninger til fjernvarmenettet det seneste år, og det vil være en fordobling, fortæller direktøren for Eniig i en pressemeddelelse fra koncernen.

Hos Eniig peger man på, at den stigende tilslutning i høj grad skyldes den grønne profil, som man bl.a. tilbyder fra Eniig.

- Vi oplever, at fjernvarme i højere grad end tidligere bliver foretrukket, når bygherrerne skal vælge, hvilken opvarmningsform der skal installeres i nybyggerier, og her er fjernvarme det naturlige valg, forklarer Erling Klemmensen, direktør hos Eniig.

_____

Licitationen

Fjernvarmen i Horsens fortsætter med at udbygge

Fjernvarmekunderne strømmer fortsat ind hos Fjernvarme Horsens, der netop nu er i færd med at udbygge i en række områder af kommunen. Andelene er nytilsluttede ligger i nogle af områderne over 70 og endda over 80 procent, selv om tilbuddet om tilslutning kun har været ude i et par måneder.

Ifølge Licitationen fører den høje andel at nytilslutninger samt en sikker og stabil drift også til, at selskabet kan fremvise flotte årsregnskaber. Ifølge formanden Lars Goldschmidt afviger omsætningen kun med omkring 700.000 kroner ud af et budget på cirka 243 millioner kroner.

Fjernvarmekunderne nyder også gavn af den stabile drift i selskabet. De oplever nemlig ikke blot lave priser, siden byens to fjernvarmeværker fusionerede tilbage i 2014 – priserne falder tilmed. Dermed lever det nye fusionerede selskab op til, at man forpligtigede sig til et løbende prisfald.

Priserne er således faldet med 11 henholdsvis 14 procent hos kunderne i de to tidligere selskaber, fremgår det af artiklen i Licitationen. Til sammenligning er faldet på landsplan på 11 procent i den samme periode – fra 2014 og frem til i dag.

_____

TV Syd

Prisforskellene på fjernvarme er enorme

Fjernvarmeprisen er meget langt fra at være den sammen for alle kunder. Det fortæller TV Syd, der beretter, at vi – selv om vi bor i et lille land – altså betaler en meget forskellig pris for den varme, der varmer vores huse op.

TV-stationen har set på de gennemsnitlige fjernvarmepriser i deres sendeområde og kan fortælle, at man som fjernvarmebruger i Brædstrup årligt slipper med at betale 7.253 kroner for et gennemsnitligt hus. Nogenlunde samme pris betaler man i en række andre kommuner – men i Havnbjerg på Nordals skal man til lommerne. Her er den årlige pris på ikke mindre end 21.797 kroner for et hus på 130 kvadratmeter.

Det skyldes blandt andet, at man hos den lokale fjernvarmeproducent, boligselskabet Danbo, er tvunget til at bruge naturgas til at lave varme med. Og det driver altså kundernes pris højt, højt i vejret. Noget som en af brugerne, Jan Nissen, ikke overraskende er utilfreds med. Han har kollagaer, der bor i Sønderborg og får varmen fra Sønderborg Fjernvarme – til en langt, langt billigere pris.

- Jeg siger ikke, at vi skal have Sønderborgpriser. Men at vi i hver fald kunne skære et par hundrede kroner eller 300 kroner af prisen om måneden pr. enhed, det ville da hjælpe enormt, siger han til TV Syd.

_____

Ingeniøren

Elbiler kan skubbe gang i digitalisering af elsektoren

Det norske elbilsalg er strøget i vejret, og antallet er gået fra 3.347 styk i 2010 til hele 123.222 i august i år.

Norge kan sagtens levere masser af el – man har vandkraft i stride strømme – men der hvor antallet af ladestationer er eksploderet og hvor nettet er tyndt, skaber de mange ladestationer problemer. Det er fx tilfældet i Stavanger, hvor mange store boliger er blevet ombygget til flere lejligheder, der alle kræver mindst 22 kW hurtigladning af bilerme.

I Danmark er der imidlertid kun lidt over 9.000 elbiler, men skulle tallet pludselig ryge i vejret, er der ifølge Dansk Energi rigeligt med plads til 100.000 biler i det danske net – hvis de vel og mærke ikke alle sammen skal lades op i det samme område.    

 

Nyheder

24. nov 2017

Vordingborg Forsyning: Nuværende model er fuldstændig tåbelig

Direktøren i Vordingborg Forsyning mener, at det mere er Finansministeriet end den grønne omstilling, der tages hensyn til i de samfundsøkonomiske beregninger.

24. nov 2017

Samfundsøkonomiske beregninger bremser grøn omstilling

Hvis ikke forudsætningerne i de samfundsøkonomiske beregninger moderniseres, risikerer kravet at blive en hæmsko for den grønne omstilling, mener Dansk Fjernvarme.

23. nov 2017

Det første udbud af kapacitet er gennemført

Hele 87 kraftvarmeværker har med 92 fuldmagter og tegning af andelsbevis givet robust opbakning til det nye selskab Dansk Kraftvarme Kapacitet.

15. nov 2017

Kinesisk topchef: Vi vil lære af dansk fjernvarmesucces

Danmark har skabt bemærkelsesværdige resultater via grønne energiløsninger med fjernvarme i fokus. Det skal Kina lære af, mener Li Dawei – direktør for verdens største fjernvarmeselskab.

14. nov 2017

Ny lyn-ansøgningsrunde for tilskud til varmepumper

Energistyrelsen har netop lanceret en ny ansøgningsrunde for grundbeløbstruede fjernvarmeselskaber, der vil investere i en eldreven varmepumpe.

14. nov 2017

Dansk Fjernvarme efterlyser omkostningsægte tariffer

Der er stor forskel på, hvad fjernvarmeselskaberne betaler i lokal nettarif til elselskaberne. Derfor efterlyser Dansk Fjernvarme mere omkostningsægte tariffer. Det vil både integrere energisystemerne mere og åbne for fjernvarmen som energilager.

14. nov 2017

Nykøbing Mors vil have tryk på kedlen

Flere decentrale kraftvarmeværker ønsker at kunne producere grøn og billig varme til forbrugerne med deres el-kedler. Men tariffer står i vejen, fortæller driftslederen hos Nykøbing Mors Fjernvarmeværk.

14. nov 2017

Elnetselskab vil gerne se på differentierede nettariffer

Tariffer for brug af elnettet blokerer for regelmæssig brug af Nykøbing Mors’ elkedel. Thy-Mors Energi vil gerne se på, hvordan de kan hjælpe elektrificering af fjernvarmen på vej.

08. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Hilsen fra ministeren og fjernvarmepris

Se eller gense energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts tale ved årets landsmøde. Du kan også se uddelingen af årets fjernvarmepris til Slagslunde.

07. nov 2017

Med Biomassefyret Kraftvarmeværk går Aarhus forrest i grøn omstilling

Indvielsen af Biomassefyret Kraftvarmeværk i Lisbjerg er et stort skridt for den grønne omstilling i Aarhus Kommune og Danmark, mener Dansk Fjernvarme, der forventer, at den grønne udvikling fortsætter.

06. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Ny energiaftale og robotter

Torsdagen på årets landsmøde lukkede med debat om en ny energiaftale, mens fredagen åbnede med robotter, der får større og større betydning i fjernvarmen. 

24. nov 2017 Navnenyt

Per Hougaard overtager for Jørgen Halle i DFP

Per Hougaard er konstitueret direktør, indtil DFP-bestyrelsen finder en ny. 

24. nov 2017 Navnenyt

Anette er ny i bestyrelsen i Tørring

Anette Lak Rasmussen blev valgt ind i Tørring Kraftvarmeværks bestyrelse ved generalforsamlingen. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

17. nov 2017 Presseklip

Rambøll vil have handling bag ord om klimamålsætninger

LÆS I DAG: Rambøll vil have handling bag ord om klimamålsætninger. Analyse oplister de 70 bedst betalte kommunale ”kødben”. Billigere elvarme kan sikre overskudsvarme fra Apple. Varmeprisen skal ned i Randers. Huse i Lund skal have fjernvarme fra laboratorier. SEAS-NVE overtager 160.000 naturgaskunder.

16. nov 2017 Presseklip

Lilleholt: Dansk energi er fri af kul inden 2030

LÆS I DAG Lilleholt: Kul er ude af dansk energiforsyning i 2030. Lilleholt: Bestyrelser har styr på kompetencerne. 1.400 forbrugere i Sejlflod og Storvorde nærmer sig varme fra Aalborg. Verdo søger om at opkræve forrentning.

15. nov 2017 Presseklip

Energistyrelsen åbner for ny runde med varmepumper

LÆS I DAG: Energistyrelsen åbner for ny runde med varmepumper. Danmark skal effektivisere tyskerne. Nyt projekt skal udvikle fremtidens fjernvarme. Vinderup Varmeværk ruster sig til mistet tilskud. Vindinge-Rosilde får fjernvarme fra Nyborg. 

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

23. nov 2017 Navnenyt

Bjarne Korshøj fylder 60 år

Teknisk direktør i HOFOR, Bjarne Korshøj, fylder 60 år den 13. december.

22. nov 2017 Navnenyt

Ny chefkonsulent hos NIRAS

Alfred Heller er ansat som chefkonsulent i NIRAS i Aalborg.


21. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for Energi Ikast

Jørgen Mosegaard overtager som direktør efter Kaj Hansen i Energi Ikast.

17. nov 2017 Navnenyt

Uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Senioruddannelseskonsulent Anita Unnerup fylder 40 år på tirsdag den 21. november.

03. nov 2017 Navnenyt

Ny civilingeniør i energiplanlægning

29-årige Silas Alvin Petersen er ansat som civilingeniør hos NIRAS i Aalborg.

01. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for pumpeforeningen AKB

Søren Bülow er ny direktør for Autoriserede Køle- & Varmepumpefirmaers Brancheforening (AKB), der organiserer installatører af køle- og varmepumper.