12. okt 2017 Presseklip

Mere rabat på fjernvarme igen i år

LÆS I DAG: Mere rabat på fjernvarme igen i år. Sorø vil sælge lokalt fjernvarmeværk. Nørre Alslevs fjernvarmenet er up-to-date. Nyt håb om fjernvarme til Nordals. Statsrevisorerne lukker sag om DONG. Goldman Sachs vil sælge resten af DONG-aktierne.

Energiwatch:
Mere rabat på fjernvarme igen i år
Danske forbrugere har igen fået lavere varmeregninger det seneste år, viser Energitilsynets seneste prisstatistik.

Fra august 2016 til august i år er priserne faldet 0,7 procent, så den årlige varmeregning for et standardhus i gennemsnit er 12.705 kroner om året.

De seneste tre år er priserne i alt faldet 11 procent. Primært fordi de vigtigste brændsler i fjernvarmeforsyningen – biomasse især – er faldet i pris.

- De mange fjernvarmeselskaber lægger en stor indsats i at sikre billigere og mere bæredygtig fjernvarme. Det er det, vores kunder og ejere efterlyser. Derfor er jeg selvfølgelig glad for, at vi leverer på det, vi bliver målt og vejet på, fortæller Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen i EnergiWatch.

Han tilføjer, at selskaberne er blevet mere effektive, og investeringer i ny teknologi begynder at slå igennem.

Vedvarende energi i fjernvarmesystemet som biomasse er steget med fire procentpoint de seneste tre år, så andelen nu er 51 procent.

176 fjernvarmeværkers varme er blevet billigere, hos 149 er prisen den samme, og i 80 selskaber er priserne steget.

_____

SønderborgNyt:
SFs formand så på energiløsninger i Sønderborg
SFs Pia Olsen Dyhr besøgte i denne uge Danfoss i Nordborg for at se på intelligente energiløsninger, ligesom hun dykkede ned i Sønderborg Kommunes erfaringer med og arbejde for at gøre Sønderborg området CO2-neutral senest i 2029.

Pia Olsen Dyhr roste Sønderborgs tilgang til energi og supplerede med sine tanker omkring energiforliget:

- I SF har vi tænkt os at gøre meget mere end udbygning af vedvarende energi. Det handler også om energieffektivisering og energibesparelse og at den overskudsvarme vi laver, kan bruges i vores fjernvarme ved hjælp af intelligente løsninger, som jeg har set i dag hos Danfoss, forklarede hun til SønderborgNyt.

Hun nævnte desuden, at det skal gøres nemmere for virksomheder, der ligesom Danfoss og COOP i Sønderborg Kommune vil sælge deres overskudsvarme.

_____

SN.dk
Sorø vil sælge lokalt fjernvarmeværk
Borgmesteren i Sorø Kommune melder nu positivt ud om et salg af Sorø Fjernvarme. Hvis det står til borgmester Gert Jørgensen og byrådet i Sorø skal AffaldPlus overtage fjernvarmeværket fra Seas-NVE, fortæller SN.dk.

Seas-NVE vil ifølge SN.dk fokusere på sine kerneområder, og derfor vil de gerne sælge fjernvarmen i Sorø. Sorø Kommune havde ifølge borgmesteren også overvejet selv at overtage fjernvarmen, men det er ikke længere aktuelt.

- Vores vurdering er, at AffaldPlus er bedre gearet til at løfte den opgave, siger Gert Jørgensen ifølge SN.dk.

Det er dog endnu meget usikkert, om salget bliver gennemført. For selv Sorø Kommune ser positivt på et salg, så er den foreløbige melding fra Vordingborg Kommune negativ. Her er sagen blevet behandlet i kommunens tekniske udvalg, og herfra lyder der et nej til salg. Holder den holdning ved igennem byrådet, faldet salget til jorden.

_____

Lolland-Falsters Folketidende:
Nørre Alslevs fjernvarmenet er up-to-date
Frem til år 2050 skal Nørre Alslev Fjernvarmeværk efter planen ikke bruge penge på renovering af sine varmerør. 

Fjernvarmeselskabet på Falster har netop afsluttet to projekter og dermed er hele byen færdigrenoveret. Rørene holder efter planen mindst 30 år frem i tiden.

_____

SønderborgNyt:
Nyt håb om fjernvarme til Nordals
Tilbage i juni 2016 vedtog et enigt byråd Sønderborg Forsynings projektforslag til fjernvarme til Nordborg, Havnbjerg, Svenstrup og Egen.

Dengang ankede Dansk Gas Distribution A/S og Aftagerforeningen Østerlund Varme beslutningen til Energiklagenævnet.

Nu er der efter lang tids sagsbehandling lidt nyt. For 10. oktober fik Sønderborg Forsyning at vide, at man kan forvente en afgørelse i begyndelsen af 2018.

- Samme dag, som vi fik beskeden om, at vi først kunne forvente afgørelsen i 2018, modtog vi beskeden om, at Energiklagenævnet har valgt at afvise klagen fra Aftagerforeningen Østerlund Varme. Det virker besynderligt, men vi er naturligvis tilfredse med afgørelsen, da vi således er kommet et lille skridt nærmere afgørelsen, siger bestyrelsesformand Svend Erik Petersen til SønderborgNyt.

_____

EnergiWatch:
Statsrevisorerne lukker sag om DONG
Sagen om kapitaludvidelsen i DONG bliver ikke genåbnet. Det blev besluttet onsdag på et møde, skriver EnergiWatch.

"Statsrevisorerne afslutter sagen, idet vi fastholder, at Finansministeriets beslutningsgrundlag om kapitaludvidelsen i Dong Energy til regeringens Økonomiudvalg og forligskredsen kunne have været mere fuldstændigt og kunne have indeholdt yderligere beregninger," står der i beretningen.

Finansministeriet har anerkendt, at dokumentationen af buddet fra Goldman Sachs og selve forhandlingsforløbet omkring kapitaludvidelsen kunne være bedre. Men afviser, at man burde have lavet yderligere beregninger.

______

DR:
Goldman Sachs vil sælge resten af DONG-aktierne
Investeringsbanken Goldman Sachs er sandsynligvis snart fortid DONG Energy, der nu hedder Ørsted, skriver DR.

Banken har sat resten af sine DONG-aktier – 2,7 procent af alle aktierne – til salg.

De 11.435.215 aktier giver ikke DONG noget provenu af en eventuel handel. Goldman Sachs solgte i august 7,5 millioner aktier til en børsværdi på næsten 2,5 milliarder kroner. Banken solgte i maj også DONG-aktier, som et folketingsflertal gav lov til i 2014.

Dengang var især værdiansættelsen af DONG meget omdiskuteret. Kritikerne mente, at DONG var tre gange så meget værd end de 31,5 milliarder kroner, DONG blev vurderet til dengang.

Den nyhed falder sammen med, at Folketingets statsrevisorer i går besluttede, at sagen om kapitaludvidelsen i Dong Energy ikke genåbnes.

 

 

Nyheder

09. okt 2017 Presseklip

Mette Frederiksen inspicerede solvarme og bioanlæg

Energieffektive boliger og fjernvarme går fint hånd i hånd. Det kunne formand for Socialdemokraterne, Mette Frederiksen se ved selvsyn, da hun fredag besøgte Egedal Fjernvarme.

06. okt 2017

Energipolitisk åbningsdebat: Nu skal vi have udnyttet overskudsvarmen

Elafgiften til varme skal reduceres. Det var der bred politisk enighed om på den Energipolitiske Åbningsdebat på Christiansborg.

05. okt 2017

Udfordringen med grundbeløbet skal løses

Stigende elpriser skulle gøre det ud for grundbeløbets bortfald. Sådan gik det ikke. Og nu har 200.000 fjernvarmekunder udsigt til markant højere varmepriser, hvis ikke der findes en løsning.

05. okt 2017

Fjernvarmekunder på Mors rammes hårdt af grundbeløbets bortfald

På den sydvestlige del af Mors vil grundbeløbets bortfald ramme tungt med prisstigninger på omkring 8.000 kroner om året for en almindelig husstand.

05. okt 2017

Rådgivning skal hjælpe hårdt ramte selskaber

Regeringen har oprettet en rådgivningsordning for at hjælpe de selskaber, der rammes hårdest, når grundbeløbet ophører. Målsætningen er at hjælpe 50-100 selskaber.

02. okt 2017

Nyt selskab for handel med kraftvarmekapacitet

Der har i dag været afholdt stiftende generalforsamling i Dansk Kraftvarme Kapacitet, der således nu officielt er etableret.

26. sep 2017

Indvielse: Grindsted viser overskudsvarme-vejen

Et flisfyret anlæg på fødevarefabrikken DuPont i Grindsted sender kullene på porten og overskudsvarmen ned i fjernvarmerørene. Et skoleeksempel på effektiv energiproduktion, mener Dansk Fjernvarme.

18. sep 2017

Lars Chr. Lilleholt: Der skal gang i varmepumper i fjernvarmen

Der skal gøres noget ved afgifterne, så vi kan få flere varmepumper ind i fjernvarmen, og så vi kan udnytte overskudsvarmen, siger ministeren. Dansk Fjernvarme er helt enig.

18. sep 2017

Dansk-kinesisk fjernvarmesamarbejde styrket i Odense

50 chefer fra den kinesiske fjernvarmesektor er i Odense for at se dansk fjernvarmeteknologi, mødes med danske samarbejdspartnere og underskrive en fornyet samarbejdsaftale.

14. sep 2017 Energi på toppen

Eksperter: Der er brug for mere åbenhed

Der skal være langt mere åbenhed om politikudviklingen, hvis styringsværktøjer som New Public Management og benchmarking skal virke i praksis, lød det fra en række eksperter ved Dansk Fjernvarmes konference Energi På Toppen.

13. sep 2017

Pia Olsen Dyhr: "Regeringen tænker kortsigtet på regulering"

SF er ikke begejstrede for New Public Management. Men mener, det er rimeligt at stille rimelige krav om effektiviseringer. Og så ønsker partiet, at en fremtidig regulering tager hensyn til langsigtet effektivitet.

13. okt 2017 Navnenyt

Direktør for ny Verdo-division

Henrik Bøgh Nielsen direktør for ny division i Verdo Energy

 

13. okt 2017 Navnenyt

Formandsjubilæum i Hovedgård

Kaj Jessen hyldet for 25 år som formand, selv om han har været formand i 34 år. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

13. okt 2017 Presseklip

Fjernvarmepriser falder for tredje år i træk

LÆS I DAG: Fjernvarmepriser falder for tredje år i træk. Københavnerne skal af med brændeovnene. Verdo samler kræfterne. Uggelhuse-Langkastrup tættere på lukning. EU skal fordele klimaregningen.

11. okt 2017 Presseklip

Fire scenarier for fremtidens energisektor

LÆS I DAG om FRIs fire scenarier for fremtidens forsyningssektor. Store forskelle på varmepriser, ny opgørelse af gaspriser og beslutning om Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk.

10. okt 2017 Presseklip

Fjernkøling kan blive nyt eksporteventyr

LÆS I DAG: Fjernkøling kan blive nyt eksporteventyr. Borgmesterkandidat ønsker Energistyrelsen til Lolland. Fuglebjerg sænker varmeprisen. Varmere geotermi end forventet i Broager. Mølholm Varmeværk har vokseværk. Varmepriserne falder stadig i Horsens.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

12. okt 2017 Navnenyt

Jubilæum og pension i Taars

Reception markerer Birger Jensens pensionering og jubilæum efter 40 år på Taars Varmeværk. 

11. okt 2017 Navnenyt

25 år i bestyrelsen i Vejle

Henning Lindved Jensen har i november været medlem af Vejle Fjernvarmes bestyrelse i 25 år.

   

10. okt 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i International Afdeling

24-årige Emil Holm Ravn skal assistere i International Afdeling i Dansk Fjernvarme. 

06. okt 2017 Navnenyt

Færdigt gasmotorhold fra Fredericia

Hold af kursister har bestået ”Gasmotorteknik og vedligeholdelse af gasmotoranlæg” på Fredericia Maskinmesterskole. 

05. okt 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Faglig Afdeling

23-årige Henrik Hegelund Bjørnsbo er den nye studentermedhjælper i Dansk Fjernvarme. 

04. okt 2017 Navnenyt

Ny distriktschef i isoplus

Trond Pedersen er ansat som distriktschef hos isoplus Fjernvarmeteknik med ansvar for Nordsjælland.