12. okt 2017 Presseklip

Mere rabat på fjernvarme igen i år

LÆS I DAG: Mere rabat på fjernvarme igen i år. Sorø vil sælge lokalt fjernvarmeværk. Nørre Alslevs fjernvarmenet er up-to-date. Nyt håb om fjernvarme til Nordals. Statsrevisorerne lukker sag om DONG. Goldman Sachs vil sælge resten af DONG-aktierne.

Energiwatch:
Mere rabat på fjernvarme igen i år
Danske forbrugere har igen fået lavere varmeregninger det seneste år, viser Energitilsynets seneste prisstatistik.

Fra august 2016 til august i år er priserne faldet 0,7 procent, så den årlige varmeregning for et standardhus i gennemsnit er 12.705 kroner om året.

De seneste tre år er priserne i alt faldet 11 procent. Primært fordi de vigtigste brændsler i fjernvarmeforsyningen – biomasse især – er faldet i pris.

- De mange fjernvarmeselskaber lægger en stor indsats i at sikre billigere og mere bæredygtig fjernvarme. Det er det, vores kunder og ejere efterlyser. Derfor er jeg selvfølgelig glad for, at vi leverer på det, vi bliver målt og vejet på, fortæller Dansk Fjernvarmes direktør Kim Mortensen i EnergiWatch.

Han tilføjer, at selskaberne er blevet mere effektive, og investeringer i ny teknologi begynder at slå igennem.

Vedvarende energi i fjernvarmesystemet som biomasse er steget med fire procentpoint de seneste tre år, så andelen nu er 51 procent.

176 fjernvarmeværkers varme er blevet billigere, hos 149 er prisen den samme, og i 80 selskaber er priserne steget.

_____

SønderborgNyt:
SFs formand så på energiløsninger i Sønderborg
SFs Pia Olsen Dyhr besøgte i denne uge Danfoss i Nordborg for at se på intelligente energiløsninger, ligesom hun dykkede ned i Sønderborg Kommunes erfaringer med og arbejde for at gøre Sønderborg området CO2-neutral senest i 2029.

Pia Olsen Dyhr roste Sønderborgs tilgang til energi og supplerede med sine tanker omkring energiforliget:

- I SF har vi tænkt os at gøre meget mere end udbygning af vedvarende energi. Det handler også om energieffektivisering og energibesparelse og at den overskudsvarme vi laver, kan bruges i vores fjernvarme ved hjælp af intelligente løsninger, som jeg har set i dag hos Danfoss, forklarede hun til SønderborgNyt.

Hun nævnte desuden, at det skal gøres nemmere for virksomheder, der ligesom Danfoss og COOP i Sønderborg Kommune vil sælge deres overskudsvarme.

_____

SN.dk
Sorø vil sælge lokalt fjernvarmeværk
Borgmesteren i Sorø Kommune melder nu positivt ud om et salg af Sorø Fjernvarme. Hvis det står til borgmester Gert Jørgensen og byrådet i Sorø skal AffaldPlus overtage fjernvarmeværket fra Seas-NVE, fortæller SN.dk.

Seas-NVE vil ifølge SN.dk fokusere på sine kerneområder, og derfor vil de gerne sælge fjernvarmen i Sorø. Sorø Kommune havde ifølge borgmesteren også overvejet selv at overtage fjernvarmen, men det er ikke længere aktuelt.

- Vores vurdering er, at AffaldPlus er bedre gearet til at løfte den opgave, siger Gert Jørgensen ifølge SN.dk.

Det er dog endnu meget usikkert, om salget bliver gennemført. For selv Sorø Kommune ser positivt på et salg, så er den foreløbige melding fra Vordingborg Kommune negativ. Her er sagen blevet behandlet i kommunens tekniske udvalg, og herfra lyder der et nej til salg. Holder den holdning ved igennem byrådet, faldet salget til jorden.

_____

Lolland-Falsters Folketidende:
Nørre Alslevs fjernvarmenet er up-to-date
Frem til år 2050 skal Nørre Alslev Fjernvarmeværk efter planen ikke bruge penge på renovering af sine varmerør. 

Fjernvarmeselskabet på Falster har netop afsluttet to projekter og dermed er hele byen færdigrenoveret. Rørene holder efter planen mindst 30 år frem i tiden.

_____

SønderborgNyt:
Nyt håb om fjernvarme til Nordals
Tilbage i juni 2016 vedtog et enigt byråd Sønderborg Forsynings projektforslag til fjernvarme til Nordborg, Havnbjerg, Svenstrup og Egen.

Dengang ankede Dansk Gas Distribution A/S og Aftagerforeningen Østerlund Varme beslutningen til Energiklagenævnet.

Nu er der efter lang tids sagsbehandling lidt nyt. For 10. oktober fik Sønderborg Forsyning at vide, at man kan forvente en afgørelse i begyndelsen af 2018.

- Samme dag, som vi fik beskeden om, at vi først kunne forvente afgørelsen i 2018, modtog vi beskeden om, at Energiklagenævnet har valgt at afvise klagen fra Aftagerforeningen Østerlund Varme. Det virker besynderligt, men vi er naturligvis tilfredse med afgørelsen, da vi således er kommet et lille skridt nærmere afgørelsen, siger bestyrelsesformand Svend Erik Petersen til SønderborgNyt.

_____

EnergiWatch:
Statsrevisorerne lukker sag om DONG
Sagen om kapitaludvidelsen i DONG bliver ikke genåbnet. Det blev besluttet onsdag på et møde, skriver EnergiWatch.

"Statsrevisorerne afslutter sagen, idet vi fastholder, at Finansministeriets beslutningsgrundlag om kapitaludvidelsen i Dong Energy til regeringens Økonomiudvalg og forligskredsen kunne have været mere fuldstændigt og kunne have indeholdt yderligere beregninger," står der i beretningen.

Finansministeriet har anerkendt, at dokumentationen af buddet fra Goldman Sachs og selve forhandlingsforløbet omkring kapitaludvidelsen kunne være bedre. Men afviser, at man burde have lavet yderligere beregninger.

______

DR:
Goldman Sachs vil sælge resten af DONG-aktierne
Investeringsbanken Goldman Sachs er sandsynligvis snart fortid DONG Energy, der nu hedder Ørsted, skriver DR.

Banken har sat resten af sine DONG-aktier – 2,7 procent af alle aktierne – til salg.

De 11.435.215 aktier giver ikke DONG noget provenu af en eventuel handel. Goldman Sachs solgte i august 7,5 millioner aktier til en børsværdi på næsten 2,5 milliarder kroner. Banken solgte i maj også DONG-aktier, som et folketingsflertal gav lov til i 2014.

Dengang var især værdiansættelsen af DONG meget omdiskuteret. Kritikerne mente, at DONG var tre gange så meget værd end de 31,5 milliarder kroner, DONG blev vurderet til dengang.

Den nyhed falder sammen med, at Folketingets statsrevisorer i går besluttede, at sagen om kapitaludvidelsen i Dong Energy ikke genåbnes.

 

 

Nyheder

15. nov 2017

Kinesisk topchef: Vi vil lære af dansk fjernvarmesucces

Danmark har skabt bemærkelsesværdige resultater via grønne energiløsninger med fjernvarme i fokus. Det skal Kina lære af, mener Li Dawei – direktør for verdens største fjernvarmeselskab.

14. nov 2017

Ny lyn-ansøgningsrunde for tilskud til varmepumper

Energistyrelsen har netop lanceret en ny ansøgningsrunde for grundbeløbstruede fjernvarmeselskaber, der vil investere i en eldreven varmepumpe.

14. nov 2017

Dansk Fjernvarme efterlyser omkostningsægte tariffer

Der er stor forskel på, hvad fjernvarmeselskaberne betaler i lokal nettarif til elselskaberne. Derfor efterlyser Dansk Fjernvarme mere omkostningsægte tariffer. Det vil både integrere energisystemerne mere og åbne for fjernvarmen som energilager.

14. nov 2017

Nykøbing Mors vil have tryk på kedlen

Flere decentrale kraftvarmeværker ønsker at kunne producere grøn og billig varme til forbrugerne med deres el-kedler. Men tariffer står i vejen, fortæller driftslederen hos Nykøbing Mors Fjernvarmeværk.

14. nov 2017

Fakta om elnettariffer

Hvad er tariffer, hvem betaler dem og hvorfor er de vigtige for den grønne omstilling? Få svaret her, hvor Forsyning & Energi bringer fakta om tarifferne.

14. nov 2017

Elnetselskab vil gerne se på differentierede nettariffer

Tariffer for brug af elnettet blokerer for regelmæssig brug af Nykøbing Mors’ elkedel. Thy-Mors Energi vil gerne se på, hvordan de kan hjælpe elektrificering af fjernvarmen på vej.

08. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Hilsen fra ministeren og fjernvarmepris

Se eller gense energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholts tale ved årets landsmøde. Du kan også se uddelingen af årets fjernvarmepris til Slagslunde.

06. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Ny energiaftale og robotter

Torsdagen på årets landsmøde lukkede med debat om en ny energiaftale, mens fredagen åbnede med robotter, der får større og større betydning i fjernvarmen. 

03. nov 2017

Sig går foran med luft-til-vand-varmepumpe

Landets første luft-til-vand-varmepumpe er sat i drift i Sig ved Varde og forventes at dække 62 procent af varmebehovet og reducere varmeprisen.

03. nov 2017 Landsmøde

LM2017: Fjernvarme i byrummet

Et panel bestående af en arkitekt, en stadsdirektør, en kommunaldirektør og en forsyningsdirektør debatterede på årets landsmøde, hvordan fjernvarmen bliver borgernært gennem byudvikling.

02. nov 2017 Landsmøde

Billedhjul: Genoplev landsmødet i billeder

2.100 deltagere var samlet til to hektiske dage med landsmøde i Aalborg. Se højdepunkter fra scenen og genoplev stemningen i hallen i det store billehjul. Brug pilene i siderne til at bladre.

21. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for Energi Ikast

Jørgen Mosegaard overtager som direktør efter Kaj Hansen i Energi Ikast.

17. nov 2017 Navnenyt

Uddannelseskonsulent i Dansk Fjernvarme fylder 40

Senioruddannelseskonsulent Anita Unnerup fylder 40 år på tirsdag den 21. november.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

14. nov 2017 Presseklip

Ny rapport: Privatisering i energisektoren duer ikke

LÆS I DAG: Privatisering i energisektoren duer ikke, viser rapport. Investeringer er ikke fremtidssikrede endnu. Lilleholt: Farvel til kul kan gå hurtigere. Verden bør køre på grøn energi, viser Ørsted-undersøgelse. COP23 skal give USA klimabaghjul. Varmeprisen falder i Herning. Varmeværk vil udvide med 8.000 kvadratmeter sol. Droner skal i luften over Faaborg. Forbrugere reagerer på grønt vand i hanerne.

13. nov 2017 Presseklip

Elvarmeafgiften sænkes med ny erhvervspakke

LÆS I DAG: Elvarmeafgiften nedsættes med ny erhvervspakke. Dansk Fjernvarme glæder sig over ny aftale. Erhvervspakken skal få varmepumper i fjernvarmen.

10. nov 2017 Presseklip

Dansk Fjernvarme roser kvote-aftale

LÆS I DAG: Dansk Fjernvarme roser kvote-aftale. Politiske vennetjenester præger udpegning til kommunale forsyningsselskaber. De ønsker sig fjernvarme i Fabjerg. Skole med eget kraftvarmeværk.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

03. nov 2017 Navnenyt

Ny civilingeniør i energiplanlægning

29-årige Silas Alvin Petersen er ansat som civilingeniør hos NIRAS i Aalborg.

02. nov 2017 Landsmøde

Billedhjul: Find din landsmøde-selfie

Her i billedhjulet kan du se samtlige selfies, der blev taget under årets landsmøde på Dansk Fjernvarmes stand. Kan du finde dig selv? Brug pilene i siderne til at bladre rundt.

01. nov 2017 Navnenyt

Ny direktør for pumpeforeningen AKB

Søren Bülow er ny direktør for Autoriserede Køle- & Varmepumpefirmaers Brancheforening (AKB), der organiserer installatører af køle- og varmepumper.

31. okt 2017 Navnenyt

Varmechef i EWII fylder 60

Helge Schlott Hansen, varmeforsyningschef i TREFOR Varme, fylder 60 den 9. november.

30. okt 2017 Navnenyt

NIRAS-direktør i Aarhus fylder 50

NIRAS’ direktør i Aarhus, Tom Heron, fylder 50 på fredag den 3. november.

26. okt 2017 Navnenyt

Astrid Birnbaum fylder 60 i dag

Høje Taastrup Fjernvarmes direktør og bestyrelsesmedlem i Dansk Fjernvarme, Astrid Birnbaum, fylder rundt på landsmødet i Aalborg.