09. okt 2017 Presseklip

Bortfald af grundbeløb skaber usikkerhed hos kraftvarmeværker

LÆS I DAG: Bortfald af grundbeløb skaber usikkerhed hos fjernvarmeværker. Video: Mette Frederiksen så på fjernvarme. Fredericia Fjernvarme savner penge fra Skat. 8.140 kvadratmeter solfangere til Lem. Varmeværk renoveret for millioner. Den grønne dagsorden rykker frem ved Kommunalvalget

Folkebladet Lemvig
Bortfald af grundbeløb skaber usikkerhed hos kraftvarmeværker
Med udgangen af 2018 står en del danske fjernvarmeselskaber til at miste det såkaldte grundbeløb, og det skaber usikkerhed hos landets mange kraftvarmeværker. De frygter – med rette – at et bortfald vil føre til prisstigninger, og at det også kan føre til, at brugere vælger fjernvarmen fra.

Vinderup Varmeværk i Nordvestjylland har i dag en af de laveste priser på varme. Ifølge Energitilsynets sammenligninger er den gennemsnitlige pris på 6.913 kroner om året, men det bliver ikke ved med at holde, når grundbeløbet bliver sløjfet.

Værket har blandt andet investeret i et biogasanlæg, og man er i færd med at få godkendt en 15 megawatt elkedel og akkumuleringstank hos Holstebro Kommune. Men det skærmer ikke mod prisstigninger siger formanden til Folkebladet Lemvig.

- Så lige nu har vi kortet afskrivningsperioden ned på biogasanlægget, så den stort set er afskrevet, når vi når 1. januar 2019. Så kommer der en besparelse den vej igennem, som forhåbentlig modvirker den stigning, der ellers ville komme, siger Peter Møllnitz, der er formand for Vinderup Varmeværk.

Dansk Fjernvarme har i lang tid forsøgt at få politikerne på Christiansborg til at forstå, hvor vigtigt grundbeløbet er for fjernvarmeværkerne. Og vicedirektør i Dansk Fjernvarme, Kim Behnke, opfordrer i Lemvig Folkeblad til, at brugerne skal blive i fjernvarmen.

- Fjernvarme er stadig en god ide, for generelt set er prisen faldet over de sidste ti år og jeg synes ikke, at man i panik bare skal forlade fjernvarmesystemet, siger han.

_____

SN.dk:
Video: Mette Frederiksen så på fjernvarme
Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen besøgte i sidste uge den klimavenlige og miljørigtige bydel Stenløse Syd. Her hørte hun om lavenergihuse og nul-energihuse og håndtering af vand på grundene, så det ikke løber for hurtigt ud i Værebro Ådal.

Vejen gik også forbi fjernvarmeværket:

- Jeg kan godt forestille mig, at det har været op ad bakke at etablere det, men når først det er der, så er alle glade for det. Vi vil jo alle godt gøre vores til en bæredygtig udvikling, men der skal være nogen, der går forrest og er pionerer. Jeg kommer rigtigt meget rundt i Danmark, og jeg har ikke set noget lignende, så jeg tror, I er pionerer, sagde Mette Frederiksen til SN.dk.

Se videoen her.

_____

Fredericia Dagblad:
Fredericia Fjernvarme savner penge fra Skat
Fredericia Fjernvarme havde et underskud på 11,9 millioner kroner ved regnskabsårets slutning i maj, fordi selskabet savner penge fra Skat, skriver Fredericia Dagblad.

I varmeprisen var indregnet 20 millioner kroner, Skat skulle tilbagebetale for den afgift, Skat har opkrævet på overskudsvarme fra Shell fra 2006 til 2015. Den opkrævning var forkert, og Skat skal betale pengene tilbage. En del af pengene er tilbagebetalt, men ikke alle.

På grund af underskuddet, steg Fredericia Fjernvarmes varmepris for 2017/2018. Siden betalte Skat 8,3 millioner afgiftskroner i juni, så varmeprisen fra 1. august blev sat 10 procent ned.

- Til oktober forventer vi, varmepriserne falder yderligere. Vi forventer at slutte på samme pris som sidste år, siger direktør hos Fredericia Fjernvarme, Carl Hellmers, til Fredericia Dagblad.

Han fortæller desuden, at ombygningen til flis på Skærbækværket er færdig, så fjernvarmen i Fredericia er fossilfri ved normal drift.

_____

Dagbladet Ringkøbing-Skjern:
8.140 kvadratmeter solfangere til Lem 
Lige efter nytår går Lem Varmeværk i gang med at installere et solvarmeanlæg for at blive mere miljøvenlig og imødegå stigende priser og afgifter.

Anlægget bliver på 8140 kvadratmeter og skal gerne være klar, så det kan levere varmt vand til næste sommer. 

Lem Varmeværk producerer i dag sin varme via en gasmotor, en flisfyret kedel og tre gaskedler.

Solvarmeanlægget etableres på et areal ved Stauningvej i udkanten af byens industriområde, hvor der også er plads til en eventuel etape 2.

_____

SN.dk:
Varmeværk renoveret for millioner 
Snertinge-Særslev-Føllenslev Energiselskab har nu gennemført en omfattende renovering af varmeværket til 9 millioner kroner.  Blandt andet er den gamle flis-kedel, der kørte på 21. sæson, blevet skiftet ud.

Så nu er man klar til fyringssæsonen.

- Der har været nogle udfordringer undervejs, men nu ser det ud til, at vi er klar til den kolde tid, siger John Lou, der er bestyrelsesforman for energiselskabet, til SN.dk.

Han fortæller, at absorp­tions-­varme­pumpen blev forsinket i leveringen på grund af det store hacker-angreb mod Mærsk, da det medførte, at pumpen gik med skibet retur. 

Men nu er den koblet til, og nu mangler man kun at få isoleret de mange rør, så varmen ikke spildes til gråspurvene, oplyser formand John Lou.

_____

Altinget:
Den grønne dagsorden rykker frem ved Kommunalvalget
Det er fortsat klassiske kommunale opgaver som ældrepleje og folkeskole, der har vælgernes primære opmærksomhed, når vi i slutningen af november skal stemme ved Kommunalvalget 2017. Men lige under de områder, er der blevet plads til et nyt emne – den grønne dagsorden.

Altinget bringer mandag en analyse, hvor de har set nærmere på, hvilke emner der optager vælgerne forud for kommunalvalget, og emner som miljø, natur og klima trænger sig på og er nu blandt de vigtigste emner. Ja, faktisk kommer miljø, natur og klima ind på en tredjeplads blandt vælgerne, viser analysen hos Altinget.

”Det er særligt blandt vælgerne i rød bloks partier, hvor det grønne område vægter særligt højt, men selv i de fleste borgerlige partier ligger miljø, natur og klima højt på dagsordenen, ” skriver Altinget i sin analyse, hvor 27 procent af de adspurgte har nævnt de tre emner og ført til det til en tredjeplads.

Der er fortsat et stykke vej til topscoreren – ældrepleje – der optager mere end halvdelen af vælgerne, når de skal pege på de tre vigtigste emner ved det forestående kommunalvalg.

Selv om det fortsat er vælgere på den røde side af midterlinjen, der er optaget af miljø, natur og klima, så breder det sig mere og mere ud – også selv om det måske bliver taget med af mange vælgere, fordi de lige skal finde et tredje emne ud over de to traditionelle topscorere.

- Det er ikke et emne, der har ligget højt på de kommunale dagsordener tidligere. Ser man tilbage på valget i 2013, var det de store velfærdsdagsordener, der kørte showet. Når det så er sagt, ligger ældre og folkeskole stadig allerhøjest. Der sker nok det, at når man skal sætte tre krydser, så tager man ældre og folkeskole først og så miljø, natur og klima i tilkøb, siger Kasper Møller Hansen, valgforsker og professor på København Universitet til Altinget. 

Nyheder

09. okt 2017 Presseklip

Mette Frederiksen inspicerede solvarme og bioanlæg

Energieffektive boliger og fjernvarme går fint hånd i hånd. Det kunne formand for Socialdemokraterne, Mette Frederiksen se ved selvsyn, da hun fredag besøgte Egedal Fjernvarme.

06. okt 2017

Energipolitisk åbningsdebat: Nu skal vi have udnyttet overskudsvarmen

Elafgiften til varme skal reduceres. Det var der bred politisk enighed om på den Energipolitiske Åbningsdebat på Christiansborg.

05. okt 2017

Udfordringen med grundbeløbet skal løses

Stigende elpriser skulle gøre det ud for grundbeløbets bortfald. Sådan gik det ikke. Og nu har 200.000 fjernvarmekunder udsigt til markant højere varmepriser, hvis ikke der findes en løsning.

05. okt 2017

Fjernvarmekunder på Mors rammes hårdt af grundbeløbets bortfald

På den sydvestlige del af Mors vil grundbeløbets bortfald ramme tungt med prisstigninger på omkring 8.000 kroner om året for en almindelig husstand.

05. okt 2017

Rådgivning skal hjælpe hårdt ramte selskaber

Regeringen har oprettet en rådgivningsordning for at hjælpe de selskaber, der rammes hårdest, når grundbeløbet ophører. Målsætningen er at hjælpe 50-100 selskaber.

02. okt 2017

Nyt selskab for handel med kraftvarmekapacitet

Der har i dag været afholdt stiftende generalforsamling i Dansk Kraftvarme Kapacitet, der således nu officielt er etableret.

26. sep 2017

Indvielse: Grindsted viser overskudsvarme-vejen

Et flisfyret anlæg på fødevarefabrikken DuPont i Grindsted sender kullene på porten og overskudsvarmen ned i fjernvarmerørene. Et skoleeksempel på effektiv energiproduktion, mener Dansk Fjernvarme.

18. sep 2017

Lars Chr. Lilleholt: Der skal gang i varmepumper i fjernvarmen

Der skal gøres noget ved afgifterne, så vi kan få flere varmepumper ind i fjernvarmen, og så vi kan udnytte overskudsvarmen, siger ministeren. Dansk Fjernvarme er helt enig.

18. sep 2017

Dansk-kinesisk fjernvarmesamarbejde styrket i Odense

50 chefer fra den kinesiske fjernvarmesektor er i Odense for at se dansk fjernvarmeteknologi, mødes med danske samarbejdspartnere og underskrive en fornyet samarbejdsaftale.

14. sep 2017 Energi på toppen

Eksperter: Der er brug for mere åbenhed

Der skal være langt mere åbenhed om politikudviklingen, hvis styringsværktøjer som New Public Management og benchmarking skal virke i praksis, lød det fra en række eksperter ved Dansk Fjernvarmes konference Energi På Toppen.

13. sep 2017

Pia Olsen Dyhr: "Regeringen tænker kortsigtet på regulering"

SF er ikke begejstrede for New Public Management. Men mener, det er rimeligt at stille rimelige krav om effektiviseringer. Og så ønsker partiet, at en fremtidig regulering tager hensyn til langsigtet effektivitet.

13. okt 2017 Navnenyt

Direktør for ny Verdo-division

Henrik Bøgh Nielsen direktør for ny division i Verdo Energy

 

13. okt 2017 Navnenyt

Formandsjubilæum i Hovedgård

Kaj Jessen hyldet for 25 år som formand, selv om han har været formand i 34 år. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

13. okt 2017 Presseklip

Fjernvarmepriser falder for tredje år i træk

LÆS I DAG: Fjernvarmepriser falder for tredje år i træk. Københavnerne skal af med brændeovnene. Verdo samler kræfterne. Uggelhuse-Langkastrup tættere på lukning. EU skal fordele klimaregningen.

12. okt 2017 Presseklip

Mere rabat på fjernvarme igen i år

LÆS I DAG: Mere rabat på fjernvarme igen i år. Sorø vil sælge lokalt fjernvarmeværk. Nørre Alslevs fjernvarmenet er up-to-date. Nyt håb om fjernvarme til Nordals. Statsrevisorerne lukker sag om DONG. Goldman Sachs vil sælge resten af DONG-aktierne.

11. okt 2017 Presseklip

Fire scenarier for fremtidens energisektor

LÆS I DAG om FRIs fire scenarier for fremtidens forsyningssektor. Store forskelle på varmepriser, ny opgørelse af gaspriser og beslutning om Uggelhuse-Langkastrup Kraftvarmeværk.

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev

12. okt 2017 Navnenyt

Jubilæum og pension i Taars

Reception markerer Birger Jensens pensionering og jubilæum efter 40 år på Taars Varmeværk. 

11. okt 2017 Navnenyt

25 år i bestyrelsen i Vejle

Henning Lindved Jensen har i november været medlem af Vejle Fjernvarmes bestyrelse i 25 år.

   

10. okt 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i International Afdeling

24-årige Emil Holm Ravn skal assistere i International Afdeling i Dansk Fjernvarme. 

06. okt 2017 Navnenyt

Færdigt gasmotorhold fra Fredericia

Hold af kursister har bestået ”Gasmotorteknik og vedligeholdelse af gasmotoranlæg” på Fredericia Maskinmesterskole. 

05. okt 2017 Navnenyt

Ny studentermedhjælper i Faglig Afdeling

23-årige Henrik Hegelund Bjørnsbo er den nye studentermedhjælper i Dansk Fjernvarme. 

04. okt 2017 Navnenyt

Ny distriktschef i isoplus

Trond Pedersen er ansat som distriktschef hos isoplus Fjernvarmeteknik med ansvar for Nordsjælland.