02. okt 2017 Presseklip

Bortfald af grundbeløb truer med prisstigninger i Glyngøre

LÆS I DAG: Bortfald af grundbeløb truer med prisstigninger i Glyngøre. Stoholm skal investere sig ud af prisstigning. Mindre baller kan give 170 færre halmtransporter. Godt driftsår i Rødkærsbro. Rødding får fælles værk. 

Skive Folkeblad:
Bortfald af grundbeløb truer med prisstigninger i Glyngøre
Landets fjernvarmeværker står til at miste det såkaldte grundbeløb ved udgangen af 2018, og det fører til frygt for, at fjernvarmeprisen vil få et kraftigt skub i den forkerte retning. Det gælder også for forbrugerne, der får deres varme fra Glyngøre Fjernvarme.

Formand Jens Jørn Justesen gjorde på selskabets generalforsamling forklarer, at man i dag og frem til udgangen af 2018 modtager et grundbeløb, der svarer til 1 millioner kroner om året. Det står til at falde bort og efterlader fjernvarmeværket med et hul i pengepunge, skriver Skive Folkeblad.

- Så skal vi til at klare os selv, lød det fra Jens Jørn Justesen på generalforsamlingen, der nævnte en række scenarier for, hvordan Glyngøre Fjernvarme kan afværge de værste konsekvenser ved tabet af grundbeløbet.

Her pegede han på en dyr løsning – at bygge et helt nyt værk uden for byen med fyring af flis eller halm i et biomassefyr – eller indkøb af en varmepumpe. Endelig nævnte han også en dybkoger, der kan fungere med el.

- Den er let at installere og ikke så voldsomt dyr, men lige nu er der nogle ret høje afgifter på el. Det er derfor de overvejelser, bestyrelsen skal i gang med - og gerne ret hurtigt, hvis man skal være klar til erstatte det nuværende system, fortalte Jens Jørn Justesen ifølge Skive Folkeblad.

_____

Viborg Stifts Folkeblad:
Stoholm skal investere sig ud af prisstigning
Stoholm er nødt til at hæve prisen pr. husstand med 4.000 kroner årligt, når grundbeløbet bortfalder, hvis ikke man finder alternative og billigere varmekilder. Derfor har Stoholm Fjernvarme henlagt to millioner kroner til investeringer. For der skal bruges 35-40 millioner kroner til et planlagt solfanger- og halmvarmeanlæg.

Solvarmeanlægget bliver i første omgang 12.000 kvm stort. Det skal være i drift 1. juli næste år.

Til gengæld kan Stoholms 753 forbrugere glæde sig over, at varmeprisen i det forgangne år har været billigere end i mange år.

- Det skyldes først og fremmest, at gasprisen er langt nede, og så har vi sparet 600.000 kroner på brændsel, fordi vi i det seneste år har haft et lejet træpillefyr som supplement til varmeproduktionen. Det er vi glade for, for vi har haft ry for at være dyre, og det passer altså ikke. Vi er billigere end både Viborg og Skive, fortæller Henry Jensen til Viborg Stifts Folkeblad.

I det forløbne år har varmeprisen for et standardhus på 130 kvm med et forbrug på 18,1 MWh været på 12.280 kroner.

_____

Lolland Falsters Folketidende:
Mindre baller kan give 170 færre halmtransporter
På Holeby Fjernvarme har man gennemført et forsøg med fyring med halmballer der er mindre end bigballer, men som er presset hårdere og hvor halmmængden derfor er næsten den samme.

- Hvis vi kan fyre med dem her, vil det nedbringe antallet af halmtransporter til værket med omkring 170 om året, fortæller driftsleder Aage Sørensen til Lolland Falsters Folketidende.

De mindre baller betyder også, at der kan lagres mere halm på værket. Teknikken er udbredt i Europa, men ikke herhjemme. 

_____

Viborg Stifts Folkeblad:
Godt driftsår i Rødkærsbro
Rødkærsbro Fjernvarmeværk har haft et godt driftsår, konstaterede formand Frede Hansen på generalforsamlingen i onsdags.

Han berettede blandt andet, at værket havde holdt sin budgetterede varmepris på 372 kroner per MWh, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Året var præget af investeringen på 18 mio. kr. til nyt varmepumpeanlæg med ledningsanlæg til Rødkærsbro Mejeris spildevandsanlæg og energicentral for modtagelse af overskudsvarme. Investeringerne skal holde varmepriserne i Rødkærsbro nede på nuværende niveau på lidt under 14.000 kr. inkl. moms pr. år for et standardhus.

_____

Skive Folkeblad:
Nyt fællesværk skal ligge i Rødding
Balling Fjernvarmeværk og Spøttrup Varmeværk vil gå sammen i et nyt fællesværk, som kommer til at ligge i Rødding på en grund, hvor der også er plads til solceller, skriver Skive Folkeblad.

Den årelange uafklarede situation om Skive Geotermi har forsinket fællesværket i Vestsalling, fordi værkerne i Balling og Rødding ikke vidste, om geotermi skulle regnes med i den ligning.

Oprindelig skulle kraftvarmeværket i Lem også være en del af fællesværket, men bestyrelsen sprang fra og byggede sit eget halmfyr.

Fællesværket kan være første skridt mod en fusion af Balling Fjernvarmeværk og Spøttrup Varmeværk.

Nyheder

02. okt 2017

Bortfald af grundbeløb truer med prisstigninger i Glyngøre

LÆS I DAG: Bortfald af grundbeløb truer med prisstigninger i Glyngøre. Stoholm skal investere sig ud af prisstigning. Mindre baller kan give 170 færre halmtransporter. Godt driftsår i Rødkærsbro. Rødding får fælles værk. 

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

Flere presseklip

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev