28. sep 2017 Presseklip

Effektiviseringsgevinst bliver ædt af krav til bureaukrati

LÆS I DAG: Effektiviseringsgevinst bliver ædt af krav til bureaukrati. Energiklagenævn arbejder på nedsat kraft. Et godt år for Rønne Vand og Varme. Strømnedbrud ramte Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværk. Grøn aftale halverer udbygning af sol og vind.

Børsen:
Effektiviseringsgevinst bliver ædt af krav til bureaukrati
Det skulle egentlig være så godt, men det viser sig, at det ender helt modsat. Det er udmeldingen fra fjernvarmeselskaberne i Danmark omkring den politisk vedtagne effektivisering, der frem mod 2020 skulle spare fjernvarmekunderne for en samlet udgift på 115 millioner kroner.

Det viser sig nu, at kravet til effektiviseringen bliver fulgt op af krav om bl.a. dokumentation, og at dokumentationskravene til fjernvarmeselskaberne kræver investeringer, der stort set modsvarer besparelsen. En udgift som der kun findes én til at betale: Fjernvarmeselskabernes kunder.

Summa summarum: Besparelsen bliver ædt op på bureaukratiets alter – det skriver Børsen i dag.

- Forslaget til standardisering af data fører til unødigt nyt bureaukrati, som risikerer at æde besparelserne op, siger Thomas Dalsgaard, koncerndirektør i Dong Energy, til Børsen.

Den politiske aftale, der ligger til grund for effektiviseringskravene, blev indgået i 2016 med den daværende Venstre-regering for bordenden og med bl.a. tilslutning fra Socialdemokratiet. Men nu har flere selskaber indenfor fjernvarmesektoren klaget direkte til den ansvarlige minister Lars Chr. Lilleholt (V).

Han giver selskaberne medhold i, at bureaukratiet ikke skal æde gevinsten op, så forbrugerne ikke mærker goderne af effektiviseringen, fremgår det af Børsen.

_____

Energy Supply: 
Energiklagenævn arbejder på nedsat kraft
Energiklagenævnet har en del sager liggende, men klagerne må desværre væbne sig med tålmod, skriver Energy Supply.

Sagsbehandlingstiden i Energiklagenævnet er i øjeblikket længere end normalt, oplyser nævnets formand, professor Bent Ole Gram Mortensen fra Syddansk Universitet.

Samtlige jurister i sekretariatet sagde op, da regeringen besluttede at flytte nævnet til Viborg. Desuden har flere nyansatte sagt op for at søge job i København. 

- Vi har naturligvis svært ved at finde folk med erfaring fra energisektoren. Vi har nu ansat nogle ihærdige og dygtige yngre mennesker, men vi må i en periode leve med en mindre effektiv sagsbehandling, siger han.

Energiklagenævnet får nu også sekretariatsbetjening fra en styrelse under Erhvervsministeriet. Bent Ole Gram Mortensen mener, at der kan være gode grunde til at samle funktionerne, men at Energiklagenævnet skal dele fælles ressourcer med andre nævn.

_____

Bornholm.nu:
Et godt år for Rønne Vand og Varme
Der kommer stadig flere fjernvarmekunder til i Rønne. Syv nye tilslutninger og en erhvervskunde er det blevet til det seneste år.  Samtidig er fjernvarmen faldet i pris: 

- Omsætningen blev lidt mindre på trods af det større salg, ca. 83 millioner kroner mod sidste års ca. 85 mio. kr. Det skyldes at vi satte priserne på varme ned med ca. 5 procent, forklarede Ingolf Lind-Holm, bestyrelsesformand i Rønne Vand og Varme til Bornholm.nu

_____

Sn.dk:
Strømnedbrud ramte Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværk
Onsdag morgen blev koldere end forventet i Hyllinge ved Næstved. Natten til onsdag udbrød der nemlig brand i en transformatorstation i området, og det betød, at Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværk mistede strømmen.

Samme eftermiddag ved 16-tiden var værket i drift igen.

_____

Ingeniøren:
Grøn aftale halverer udbygning af sol og vind
Regeringen og DF indgik en aftale om en ny støtteordning til solceller og vindmøller på land. I 2018 og 2019 afsættes der en milliard kroner hvert år til udbygningen af grøn strøm.

Ifølge regeringen vil det betyde, at der kommer i alt 190 MW grøn strøm til danskerne. Men det er en halvering i forhold til, hvor meget vindkraft der er sat på land, siden det seneste brede energiforlig i 2012. Det oplyser Ingeniøren.

Vindmølleindustrien har udarbejdet en opgørelse, der viser, at der i årene 2012-2016 er opsat 1.073 MW vindmøller på land i Danmark. Det svarer til 215 MW om året. Mens der samtidig er kommet 159 MW solceller om året, som så har en lavere kapacitetsfaktor end landmøllerne.  

Og selvom der samtidig er pillet 42 MW vindmøller ned om året i gennemsnit, betyder det, at den samlede udbygning har svaret til 267 MW landmøller årligt, hvor regeringen fremover kun garanterer 95 MW, skriver Ingeniøren.

Den nye aftale har da også fået hård kritik fra både oppositionen og vindmøllebranchen. 

Nyheder

28. sep 2017

Effektiviseringsgevinst bliver ædt af krav til bureaukrati

LÆS I DAG: Effektiviseringsgevinst bliver ædt af krav til bureaukrati. Energiklagenævn arbejder på nedsat kraft. Et godt år for Rønne Vand og Varme. Strømnedbrud ramte Hyllinge-Menstrup Kraftvarmeværk. Grøn aftale halverer udbygning af sol og vind.

Hvad mener Dansk Fjernvarme?

Debat og pressemeddelelser

Se mere under "Vi mener"

17. mar 2016

Web-tv: Se Amager Bakke tage form

Det store byggeri af verdens mest effektive affaldsforbrændingsanlæg tager form på Amager. Fra slutningen af 2017 er det muligt at stå på ski ned ad anlægget, skriver magasinet Fjernvarmen i marts-udgaven.

Flere presseklip

Nyhedsbrev

Tilmeld Nyhedsbrev
Afmeld Nyhedsbrev